Politiikkaa.
Kari Rautiainen
13.02.2025 22:43
Gorilla teippi on myös tosi hyvä teippi. Mulla on aina autossa mukana. Mustana ja valkoisena.
Juu tehoja. Nuorena ajoin munapirtin lossia ennenkun silta valmistui. Lossille sopi 8 henkilöautoa tai yks bussi, rekka, tai tukkikuorma. Koneena Lister diesel, ja huimat 40 hp. Ihan riittävä teho.
Ja oli mulla rättisitikassa isolohko, 26 hp. Vanhoissa oli vaan 16.
Eero Bruun
14.02.2025 19:17
VW Kleinbussin vm. 1974 manuaali vielä löytyi. Huimat 50hp. Kulki autobaanalla alamäessä 130km/h.
Toivo Koistinen
15.02.2025 07:49
Sukulaisperhe aikoinaan ajeli 1200 ladalla, ja lomilla soliferin vaunu perässä ajelivat Norjankin mäet, ja ihan hyvin kulki.
Niinhän se meilläkin ensimmäinen puoli-indekroitu. 90 hepoa 1.9 l koneella, ja kulki myös Norjan, kuten Suomen mäet.
Noh tätähän se on talouskasvun nimissä. Myynnin edistämiseksi tehhään kaiken maailman dikiä autot täyteen, ja hirmu tehot siten niihin, jottaa naapurit näkee.
Ihan niinkun kerran kaveri kysyi, tiijätkö kuinka kauan ukkometsoa riiputetaan... Nin kuan että naapurit näkee.
Tuossa pohdiskelin, että jos sitikkaa ei kukaan osta, niin onhan se ninkin, että myyn kierrätykseen, niin sittenpä palvelee vielä Afrikassa pitkään, jos ihmis maailmaa on pystyssä.
Tp
Kari Rautiainen
15.02.2025 08:19
Pojan patterivolvoa kokeilin. Ihan käsittämätön se kiihtyvyys. Paljon enemmän kun ikinä tarttis. Ei taida renkaat kovin pitkäikäsiä olla…
Toivo Koistinen
15.02.2025 14:37
Kysyitkö nuorelta mieheltä, riittääkö foforit autosa.
Kyllähän se sähköautokin, semmonen pienehkö maltillinen, kohtuu hintanen, ja latauksella vähintään 600 km.
Tp
Kari Rautiainen
15.02.2025 15:51
Toivo KoistinenKysyitkö nuorelta mieheltä, riittääkö foforit autosa.
Kyllähän se sähköautokin, semmonen pienehkö maltillinen, kohtuu hintanen, ja latauksella vähintään 600 km.
Tp
En kysynyt. Ihmettelin vaan vekotinta. En tiä mikä vempaimella range, mutta on se poika tuolla pitkin eurooppaa sillä viillettäny.
Sirpa Eskelinen
15.02.2025 16:07
Siirryn otsikkoon: Polittiikkaa.
Eurooppa on hyvin vähäarvoinen paikka Amerikan ja Aasian välissä.
Me vanhat kuolemme vaikkapa vanhuuteen (Virallinen kuolemansyyluokitus ei tunne vanhuutta viralliseksi kuolemansyyksi)
Toivoisin tuleville sukupolville historian opiskelua, josta voisi seurata viisaampaa ajattelua.
Sirpa
Eero Bruun
15.02.2025 21:31
Kari RautiainenEn kysynyt. Ihmettelin vaan vekotinta. En tiä mikä vempaimella range, mutta on se poika tuolla pitkin eurooppaa sillä viillettäny.
Uutta autoa kun mietin niin Jaguar I-PACE on ainakin ulkonäkönsä puolesta kiinnostava. Oli aikaisemmin kaksi 69000km ajettua Rintajoupilla mutta ne meni. Englantilaiset osaa muotoilun nykyään.
https://www.rintajouppi.fi/vaihtoautot/jaguar/i-pace/ISB649/
Seppo Yliniemi
15.02.2025 21:49
Have.voikun sais ajaa borse carera ja rouvan kanssa.
Minä oisin häijy enskerran rouvan milestä🤐
Eero Bruun
15.02.2025 22:28
Voisi sinne Carreraan istumaan päästä mutta ylös nouseminen voisi käydä työstä. 😟
Markku Hämäläinen
15.02.2025 22:39
Eero BruunVoisi sinne Carreraan istumaan päästä mutta ylös nouseminen voisi käydä työstä. 😟
Kun matkailuauto vaihtui savolaiseen pornoautoon (suap eestä ja suap takkoo) kyytiinmeno sekä ulostulo vaikeutuvat.
Vaimolla se on varsinkin vaikeaa kipeän selän takia.
Ajelen siis nykyään Saab 9-3 farmarilla
muokattu: 15.2.2025 22:41
Eero Bruun
15.02.2025 23:57
This is hjyymör niin kuin Spede sanoisi.
Toivo Koistinen
16.02.2025 06:53
Nykyään tahtoo uusissa henkilöautoissa olla, että tahtoo heleposti kopsahtaa pää oven yläkamanaan, kun on se otsamalli niissa mataloitunut, kun tuulilasi on taaksepäin luiska, ja katto madaltunut. virtaviivaisuutta saadakseen malleihin.
Maavara matala, ja penkit alhaalla
Muistuu lada. Ei tarvinnu varoskella, nuornakaan kun olin vielä täysmittanen. Katto oli ylhäällä, ja kun maavaraa oli, ei tarvinnu laskeutua istuimelle.
No tuo nykynen on hyvä, mutta on mietityttänyt se penteleen urea, kuin sen kanssa pärjää jos tulee viimetalven kaltasia pakkaskausia.
En sitä ymärtänyt ostaissa, kun aikanaan ei ollu tankkiin kuseskelua, kun ajelin työvehkeillä.
Tp
Kari Rautiainen
16.02.2025 10:26
Toivo KoistinenNykyään tahtoo uusissa henkilöautoissa olla, että tahtoo heleposti kopsahtaa pää oven yläkamanaan, kun on se otsamalli niissa mataloitunut, kun tuulilasi on taaksepäin luiska, ja katto madaltunut. virtaviivaisuutta saadakseen malleihin.
Maavara matala, ja penkit alhaalla
Muistuu lada. Ei tarvinnu varoskella, nuornakaan kun olin vielä täysmittanen. Katto oli ylhäällä, ja kun maavaraa oli, ei tarvinnu laskeutua istuimelle.
No tuo nykynen on hyvä, mutta on mietityttänyt se penteleen urea, kuin sen kanssa pärjää jos tulee viimetalven kaltasia pakkaskausia.
En sitä ymärtänyt ostaissa, kun aikanaan ei ollu tankkiin kuseskelua, kun ajelin työvehkeillä.
Tp
Vaimo osti jokunen vuos sitte B sarjan mesen itelleen. Helppo mennä ja poistua. Eikä ole kupoli kiinni karmeissa eikä nuttura litisty sisällä.
Kakaroilla on noita C ja E sarjan isompia mesejä ja niihin meno on paljon hankalampaa, ja pois pääseminen. Mikä järki tehdä isompia autoja jotka on pienempiä.
Toivo Koistinen
16.02.2025 12:42
Niihän se. On joskus aate, että käytännön järki on hukattu varsinkin politiikassa.
Uksinu tuota urea hommaa, kun Suomessa tehhään semmosta liosta, jonka pakkaskestävyys on -30 astettta, niin se menee Norjaan, kun eurostoliitto ei salli sen käyttöä meillä.
Olen minä tyytyväinen, kun äänestin siihen konklaaviin liittymisestä EI.. Ei ole vielä tarvinnu mieltä muuttaa.
Tp
Kari Rautiainen
16.02.2025 13:35
Mitäs se Toivo tarkoittaa?
Konklaavi on katolisessa kirkossa paavin nimittämien kardinaalien kokous, jossa he valitsevat uuden kirkon päämiehen eli paavin. En minä, eikä Toivo ole päässyt siihen vaikuttamaan mitenkään. Viimeksi olin kyllä paikalla, konklaavi alkaa jumalanpalveluksella jossa kirkon jokanurkassa seisoi sveitsiläiskaartilaisia kun kardinaalit punasissa kaavuissaan marssi sisään. Mutta sitten kyllä kardinaalit vetäytyi omaan rauhaansa päättämään uudesta paavista. Siihen ei päässyt mukaan.
Toivo Koistinen
16.02.2025 14:36
Kylähän minä konklaavin tiedän, mutta tavallaanhan Eu on konklaavi, jossa minä pidän paavina Saksaa, ja noita isoja maita, jotka märäää liki kaiken, ja Suomi konttaa niiden käskystä.
Sanotaan että Suomi on itsenäinen..
Suomessa sitten on paavina kulloinenkin enemmistö hallitus, joka käskee, ja eduskunta konttaa. Siitä on se monen hallituskauden jahkailun tulos eli nuo miljoona tappiolliset sotehallinot, kun eduskunta, ja kuntahallinnot eivät kyenneet niillä samoilla poliitikoilla hoitamaan sen tehtäviä.
Kekkosta kaipaan, ja hälle oikeat presidentinvaltaoikeudet
Tp
Kari Rautiainen
17.02.2025 08:57
Olihan se Kekkonen hyvä, aikansa. Hiljalleen keräs ”omat miehet” asemiin. Ei ne loppuvuodet mitään demokratiaa ollut. Ja ihan viimesenä vuonnaan, ne oli ne omat miehet kun presidentin valtaa käytti eikä Kekkonen.
Toivo Koistinen
17.02.2025 11:16
Olihan se, että Kekkonen vanheni, ja sitärataa loppuaika. Mutta ollessaan voimisaan, hän piti kansan puolta asioissa, ja Suomen puolta silloisen Neuvostoliiton kanssa..
Muistuu, kun aikanaan kun avautui Elijärven kaivos. tänne, niin Outokumpu suunnitteli terästehdasta Poriin, tai Turkuun, kun siellä oli satama.
Mutta Kekkkonen sanoi. Ei, se tulee Tornioon, jotta lappiin lisääntyy työpaikat, ja se oli hyvä päätös.
Kaivoksen rikastemalmi rekat menee sinne, ja sitten se valmis tuote lähti, ja lähtee Ajoksen satamasta maailmalle.
Sanovat, että Kekkonen oli diktaattori, mutta ei. Määräenemmistölläeduskunta saattoi kumota hänen päätökset.
Tästä nykymallista vielä, niin eihän kansa sa edes päättää kuka on presidentti, kun kaksi kautta, koska sen jälkeen ei istuva presidentti saa osallistua.
No presidentti on nin no. Mutta pittää elellä tässä ajassa, ja maailmassa.
Tp
Kari Rautiainen
17.02.2025 13:18
Oli se Kekkosen aikaankin kaudet rajattu, kunnes tehtiin poikkeus.
Putiliini vaan joutu laittaa välissä yhen kauden medjedeville kun ei hokannu että vois tehdä kekkoset.
Hyvä se on että kaudet on rajattu, olihan tää kekkoslovakia aika kaukana demokratiasta.
Toivo Koistinen
17.02.2025 13:25
Nomutta eiköse olisi demokratia, että ehdolle saisi alkaa istuva presoidenttikin niin monta kertaa kun haluaisi, koska nythän kansa saa suorassa vaalissa äänestämällä sitten itse päättää valitseeko hänet, tai jonkun toisen ehdokkaan virkaan.
Tp
Harri Halinen
17.02.2025 15:01
Toivo KoistinenNomutta eiköse olisi demokratia, että ehdolle saisi alkaa istuva presoidenttikin niin monta kertaa kun haluaisi, koska nythän kansa saa suorassa vaalissa äänestämällä sitten itse päättää valitseeko hänet, tai jonkun toisen ehdokkaan virkaan.
Tp
Ei se ole demokratiaa jos yksi mielipide määrää demokratian määreet eli tässä tapauksessa kauanko saa pressa istua. Suora kansanäänestys ei sovi kaikkiin päätöksiin.
Minä en kannata jatkuvaa samaa valtaa. Muutenhan seuraus olisi sama kuin näissä kirjoituksissa joissa me samat horiskot toistelemme uskomuksiamme.
Hyvä pääkirjoitus oli Suomen Kuvalehdessä viikko, pari sitten eri maiden puolueiden ongelmista jossa kirjoittaja perkaa mm. yksipuolue, kaksipuolue jne valtioiden nykyongelmista.
Kaikista eri maiden puolue järjestelmistä löytyy virheitä joista näkyvämmin juuri nyt kärsivät Saksa, Ranska, USA ja Venäjä, eivätkä osaa/pysty korjaamaan järjestelmäänsä johtuen luutuneesta ajattelusta.
Mm. meidän järjestelmämme ongelma on pirskoutuneet puolueet eli lukuisat pienpuolueet jotka ovat päättämässä asioista kuitenkaan omaamatta päätösvaltaa yksinään tai pystymättä valitsemaan/suostumaan maan parhaaseen vaihtoehtoon vaan vastustetaan varmuudeksi muutosta kun ei selvitetä muutoksen vaikutuksia riittävän perusteellisesti, ja tuli sanottua joitain muuta aiemmin.
Toivo Koistinen
17.02.2025 16:51
Mitä tarkoitat "Yksi mielipide määrää demokratian määreet" Eihän kansan äänestyksessä määrää yksi mielipide, van koko kansan mielipide.
Jos istuva presidentti haluaa ehdolle, niin eikö se ole demokratiaa, että kansa päätää haluaako hänet. Eihän eduskuntavaaleissakaan rajata kuinka monta kerta sama ehdokas voi asettua ehdolle.
Niinja presidentin valtaoikeuksista. Jos eduskunta säätäälain, niin presidentti voisi kieltäytyä allekirjoittamasta sitä, mutta eduskunta määräenemmistöllä voi sen silti pistää voimaan.
Niinhän Kekkosen aikaan oli. Muta näitähän saa pohdiskella koska nyt on nyt, ja näin hallinto toimii, niin Suomesa, kun EU ssakin.
Tp
Kari Rautiainen
17.02.2025 17:20
Jep. Paljon on asioita joihin ei suora kansanäänestys sovellu lainkaan.
Järki ja tunne on kaksi ihan erillistä asiaa. Jos suoraan äänestettäisiin vaikkapa ydinvoimasta, gm ruoasta, veroista jne. niin kansa äänestäisi tunteella ilman tietoa asioista. Ja mettään menee, kaseikkoon niin että kohina käy.
Kari Rautiainen
17.02.2025 17:21
Toivo KoistinenMitä tarkoitat "Yksi mielipide määrää demokratian määreet" Eihän kansan äänestyksessä määrää yksi mielipide, van koko kansan mielipide.
Jos istuva presidentti haluaa ehdolle, niin eikö se ole demokratiaa, että kansa päätää haluaako hänet. Eihän eduskuntavaaleissakaan rajata kuinka monta kerta sama ehdokas voi asettua ehdolle.
Niinja presidentin valtaoikeuksista. Jos eduskunta säätäälain, niin presidentti voisi kieltäytyä allekirjoittamasta sitä, mutta eduskunta määräenemmistöllä voi sen silti pistää voimaan.
Niinhän Kekkosen aikaan oli. Muta näitähän saa pohdiskella koska nyt on nyt, ja näin hallinto toimii, niin Suomesa, kun EU ssakin.
Tp
Siniset silmät ?
Sirpa Eskelinen
17.02.2025 17:26
Kari RautiainenJep. Paljon on asioita joihin ei suora kansanäänestys sovellu lainkaan.
Järki ja tunne on kaksi ihan erillistä asiaa. Jos suoraan äänestettäisiin vaikkapa ydinvoimasta, gm ruoasta, veroista jne. niin kansa äänestäisi tunteella ilman tietoa asioista. Ja mettään menee, kaseikkoon niin että kohina käy.
Rautiainen on sikäli oikeassa, että järki ja tunne ovat erillisiä asoita.
En kuitenkaan näe hyväksi, että olemme äänestäneet kaksisataa kansanedustajaa, jotka ovat yhtä samalla tavalla ilman tietoa kuin me 5 miljoonaa nöyrää alistujaa. He päättävät meidän puolestamme.
Heitä kiehtoo korruptiosta tuleva raha, joka sumentaa viimeisenkin tiedon kansalaisten voinnista.
Mettään mennään, kaseikkoon, niin että kohina käy....
Sirpa
Harri Halinen
17.02.2025 18:18
Toivo KoistinenMitä tarkoitat "Yksi mielipide määrää demokratian määreet" Eihän kansan äänestyksessä määrää yksi mielipide, van koko kansan mielipide.
Jos istuva presidentti haluaa ehdolle, niin eikö se ole demokratiaa, että kansa päätää haluaako hänet. Eihän eduskuntavaaleissakaan rajata kuinka monta kerta sama ehdokas voi asettua ehdolle.
Niinja presidentin valtaoikeuksista. Jos eduskunta säätäälain, niin presidentti voisi kieltäytyä allekirjoittamasta sitä, mutta eduskunta määräenemmistöllä voi sen silti pistää voimaan.
Niinhän Kekkosen aikaan oli. Muta näitähän saa pohdiskella koska nyt on nyt, ja näin hallinto toimii, niin Suomesa, kun EU ssakin.
Tp
Kyllä Kekkonen (yksi henkilö) hoiti Suomen asioita siten että varmisti seuraavan kauden itselleen.
Kenties kansan äänestys olisi ollut paikallaan siitä tarvitaanko lakia jatko/lisäkaudelle presidentille.
Tuskin silloisia kansanedustajia valittaessa tarkoitus oli antaa heille valta presidentistä.
Sopii miettiä miten Suomen asema olisi muuttunut jos joku toinen olisi valittu presidentiksi jo 1960 -luvulla.
Olisiko maamme itsemäärääminen muuttunut jos olisimme erkautuneet vasallivaltion asemasta 30 vuotta aikaisemmin?
Toivo Koistinen
17.02.2025 19:09
Kylläsiinä oli sitä, ja sehän oli valitsijamiesvaali kansan homma, ja se valitsijamies porukka valitsi sitten Kekkosen.
Mutta nythän on suora kansan äänestys, jossa seuraava presidentti valitaan.
Mutta olen sanonu äneenkin, että turha ja kallis virka, koska pääministerihan maata johtaa hallituksensa kanssa, sen 3-3,5 vuotta joka on sitä kautta hallituksen kasaamisajan, ja vaalikamppailun välillä on.
Muutta näillähän tässä mennään, ja rantalla kävellään.Päivä jatkuu...
Tp
Harri Halinen
17.02.2025 19:21
Ennen hevonen teki raskaan työn ja ohjastaja määräsi työn ja suunnan. Ei se hevonen vastannut rekeä.
Nykyään harvassa työssä on enää hevonen.
Kekkonen yritti olla sekä ohjastaja että hevonen.
Kuitenkin kunnia hänen hyville teilleen.
Po. teoilleen.
muokattu: 17.2.2025 19:23
Kari Rautiainen
17.02.2025 19:59
Amerikka on todistanut:
Kun klovni muuttaa palatsiin, siitä ei tule kuningasta.
Palatsista tulee sirkus.
Ari Kuusisto
17.02.2025 21:09
Harri Halinen
17.02.2025 21:27
Täytyy ymmärtää että kerran pyöritetty valtio ei tule suostumaan uuteen pyöritys- yritykseen, joten ne tutut entiset toimet ovat menneet historiaan.
Suomen poliitikot eivät tunnu tajuavan että toisen/vastapuolen reaktiot on otettava jo etukäteen huomioon, muuten ollaan taas selitystilanteessa ja tappiolla.
Täytyy luoda ja kehittää uutta ja mielenkiintoista.
Harvoin myös sama myyjä myy kaksi kertaa peräkkäin huonon auton samalle ostajalle.
Toivo Koistinen
18.02.2025 06:32
Olen aiemminkin puolue politiikasta, etä pitäisi olla laki joka kieltää puoluetoiminan eduskunnassa istuntokauden aikana.
Siis ei puolueita, vaan että koko porukka teisi yhteistyötä kansan hyväksi. Hallitus kasaan siten että ministerit ansionsa mukaan mistä tahansa puolueesta.
No tämäkin on minun utopia ajattelua, kuten se, että ihmiskunta tajuaisi, että rauha, ja luonon suojelu on ainoa keino selvitä.
Tp
Kun klovni muuttaa palatsiin, siitä ei tule kuningasta. Palatsista tulee sirkus. No kansa sinne klovnin valitsi, ja kuten Johannes Virolainen sanoi. Kansa on puhunut, pulinat pois. Tätähän se kansan suvereeni äänioikeus, mutta mikäsen korvaisi.
muokattu: 18.2.2025 08:10
Kari Rautiainen
18.02.2025 09:06
Tutustuppa Toivo ameriikan vaalisysteemiin. Edellisellä kerralla clintonin täti sai eniten ääniä. Suvereeni äänioikeus ei riitä. Se siitä demokratiasta.
Toivo Koistinen
18.02.2025 12:16
NONNII. Elikkä meillä suora kansan vaali ilman välilautakuntia, sun muuta. Ainoa, että ehdokkaaksi aina kuka haluaa, ja kansa päättää haluaako jatkaa istuvan presidentin alaisena, vai valitseeko uuden.
Se on minusta demokratiaa.
Tp
Kari Rautiainen
18.02.2025 13:14
Toivo KoistinenNONNII. Elikkä meillä suora kansan vaali ilman välilautakuntia, sun muuta. Ainoa, että ehdokkaaksi aina kuka haluaa, ja kansa päättää haluaako jatkaa istuvan presidentin alaisena, vai valitseeko uuden.
Se on minusta demokratiaa.
Tp
No onhan se meillä paljon demokraattisempaa kun kaksipuoluejärjestelmässä jossa eniten ääniä saanut ei voita, ja maassa on klovni presidenttinä.
Heikki Ikonen
18.02.2025 13:26
https://www.lapinkansa.fi/kuusi-tuolia-yhdelle-henkilolle/11516344
Missä pannaan paremmaksi. 😇 H
Harri Halinen
18.02.2025 13:29
Kansalle kuului oikeus valitsijamiehiin ei eduskunnalle siis tässä tapauksessa erikoislakiin. Varsin moni asia meni vastoin lakien tarkoitusta eli myöskin vastoin suomalaista demokratiakäsitystä.
Demokratia käsitys vaihtelee eri kulttuureissa.
Kari Rautiainen
18.02.2025 20:56
Harri HalinenKansalle kuului oikeus valitsijamiehiin ei eduskunnalle siis tässä tapauksessa erikoislakiin. Varsin moni asia meni vastoin lakien tarkoitusta eli myöskin vastoin suomalaista demokratiakäsitystä.
Demokratia käsitys vaihtelee eri kulttuureissa.
Näin on. Yhdysvallat oli kovasti demokraattinen jo sillon kun ensimmäisiä kertoja siellä kiertelin. Reipas 50 vuotta sitten. Alabama, new orleans jne. Valkosilla ja värillisillä eri bussit, tai bussissa eri osastot. Sama kuppiloissa ja jokapaikassa. Mustan oli kustava housuun valkoisten vessan vieressä, kun ei mustien vessa ollut käytössä, taaskaan. Sellasta demokratiaa siellä. Osassa ei enään ollut virallisesti, mutta käytännössä kyllä.
Toivo Koistinen
19.02.2025 06:40
Ninhän se, mutta kyseeessä on maailman yksi johtavimmista valtioista niin kaupan, kun aseistuksen alala, eli painava on sen sana.
Toivon mukaan se valtio auttaa saaman rauhan Ukrainaan. Millä ehdoin, nin sitä on meillä turha miettiäkkään.
paremminkin mitä se jälleen rakennus maksa..
Tosin sekään ei ole mejän kansan käsissä, muutakku totella käskyä lompsan aukomisessa
Tp
Heikki Ikonen
19.02.2025 09:06
ARVOSTUS täytyy ansaita, sitä ei voi voimalla ottaa 🫣 H
Kari Rautiainen
19.02.2025 09:24
Toivo KoistinenNinhän se, mutta kyseeessä on maailman yksi johtavimmista valtioista niin kaupan, kun aseistuksen alala, eli painava on sen sana.
Toivon mukaan se valtio auttaa saaman rauhan Ukrainaan. Millä ehdoin, nin sitä on meillä turha miettiäkkään.
paremminkin mitä se jälleen rakennus maksa..
Tosin sekään ei ole mejän kansan käsissä, muutakku totella käskyä lompsan aukomisessa
Tp
Eli jälleenrakennuksessa tarvitaan paljon tavaraa ja työvoimaa. Selkee mahdollisuus siis saada lompsaan lisää.
Harri Halinen
19.02.2025 12:48
Mitä arvostaa/kunnioittaa jos on huonomman luokan kansalainen tai peräti orjuutettu?
Oikeutus vahvemman rooliin vaatisi monia hyviä ominaisuuksia. Mistä ja keneltä niitä löytyy?
Putinilta, Trumpilta, EUsta, Kiinasta joltain henkilöltä?
Toivo Koistinen
19.02.2025 12:57
Eli jälleenrakennuksessa tarvitaan paljon tavaraa ja työvoimaa. Selkee mahdollisuus siis saada lompsaan lisää.
Kyllä, mutta mistä raha siihen. USA, ja Venäjä, Eivät taida antaa meille. EU, no Suomi on jäsenmaksun nettomaksaja.
Muutta kohta tulee lapin kansan paperilehti, ja pääsen kahden kahvilla lukaseen, ja ratkoon sudokuja. Aivolle työtä...
Mitäminä huolin veitikka vanaha, jolla on rintakun variksella tunkion nokalla.
Tp
Harri Halinen
19.02.2025 21:10
Nyt pysäytetyn 100 miljoonan euron säästöt merkitsevät varmaan suuren määrän työpaikkojen säästämistä toistaiseksi lopettamisesta vanhusten ja erikoissairaanhoidon alalta.
Samalla myös hoito säilyy edes nykyisellä tasolla - edes toivottavasti.
Tuskin monikaan on tutustunut siihen tunnelmaan joka esiintyy sairaiden vanhusten ja kuolemaa odottavien osastolla.
Asiaan tutustuminen omakohtaisesti on järkyttävää millä tasolla asiat voivat olla ns. "sivistysvaltiossa".
Nämä säästökohde ihmiset kyllä tietävät ja tuntevat henkilökohtaisesti asian.
Asian
alkuperäinen tarkoitus oli varmaan henkilöstön siirtäminen terveiden ihmisten hoitoon. "Kuolevathan ne kuitenkin". Kuka panikaan säästöesityksen alulle?
muokattu: 19.2.2025 21:13
Toivo Koistinen
20.02.2025 06:40
Kyllä olen ttustunut aikasen monen vuuen ajalla kun tuttava eli viimeset vuoden täällä attenton vanhainkodissa, kun kunta ulkoisti sen touhun säästösyistä.
Hoitohenkilökunta oli erinomaisen hyvää ja hoito hyvää, vaikka asiakas viimeset vuodet makasi liikuntakyvytömänä. Hän oli puhtaissa, ja syöttivät hyvin, että ei riutunut ulkoisesti.
Kuljetivat rullatuolissa toisten vanhusten seuraan ninkauan kun kykeni kommunikoimaan. Ulkoiluttivat kun sää salli.
Mutta miksi valtio, ja kunnat yksityistävät kaiken, ja samalla lisätään hallintokoneistoa, kuten viimeksi nuo minun noitumat perustatut aluehallinnot. No tästä on tullut jo jankutettua, ja miksikään se ei muutu.
Tp
Kauko Keränen
20.02.2025 09:30
Kari RautiainenVaimo osti jokunen vuos sitte B sarjan mesen itelleen. Helppo mennä ja poistua. Eikä ole kupoli kiinni karmeissa eikä nuttura litisty sisällä.
Kakaroilla on noita C ja E sarjan isompia mesejä ja niihin meno on paljon hankalampaa, ja pois pääseminen. Mikä järki tehdä isompia autoja jotka on pienempiä.
Minä ajelin viimeiset kolme vuotta E-sarjalaisella hybridillä. Nyt vaihdoin EQA 250+ sähköautoon. Onpa hyvä istua ja nousta autosta vaikka on pipossa iso tupsu, niin sopii kulkemaan.
Ja sen huomasin, kuinka hiton kätevä kulkea piempääkin matkaa tuolla vehkeellä. Esim. Lpr-Pessimistikylä kerran syömässä ja kerran kahvilla. Sen aikaa latauksessa mitä tauolla menee ja matka maistuu. Tulee pidettyä taukojakin matkalla, muutekin kuin bussipysäkillä kusella käydessä.
Olis pitänyt vaihtaa jo vuosia sitten.
Kari Rautiainen
20.02.2025 09:41
Toivo KoistinenKyllä olen ttustunut aikasen monen vuuen ajalla kun tuttava eli viimeset vuoden täällä attenton vanhainkodissa, kun kunta ulkoisti sen touhun säästösyistä.
Hoitohenkilökunta oli erinomaisen hyvää ja hoito hyvää, vaikka asiakas viimeset vuodet makasi liikuntakyvytömänä. Hän oli puhtaissa, ja syöttivät hyvin, että ei riutunut ulkoisesti.
Kuljetivat rullatuolissa toisten vanhusten seuraan ninkauan kun kykeni kommunikoimaan. Ulkoiluttivat kun sää salli.
Mutta miksi valtio, ja kunnat yksityistävät kaiken, ja samalla lisätään hallintokoneistoa, kuten viimeksi nuo minun noitumat perustatut aluehallinnot. No tästä on tullut jo jankutettua, ja miksikään se ei muutu.
Tp
Se on säästöä kun pienennetään suoria kuluja. Samaan aikaan työnnetään rahaa näille attendoille yms kokoajan vaan enemmän.
Seppo Lokasaari
20.02.2025 11:03
Liitteenä terveyskeskuslääkärin kirjoitus matkailijoiden hoidosta pohjoisessa. Toisaalta matkailijoiden hoidon tarve nostaa hoidon tasoa, mutta työllistää enemmän?
Toivo Koistinen
20.02.2025 11:31
Suomi yksityistettiin, elikkä tuli itellat, destiat addentod, sähkön siirrot, sun muut.
Saman aikan kun hallitovirastoja on lisätty politikoille suojatyöpaikoiksi, niin sitä ei liene kukaan laskennu, mitä ne säästöt maksavat tosiaan. Mutta se on nykykehitys, ja minkäs mahtaa.
Tp