Mitä Windows XP:n tilalle?
HIRVONEN JOUNI
09.01.2014 19:47
Pitääköhän tuo tilasto paikkaansa markkinaosuuksista Euroopassa? Trendit kyllä on Applen puolella.
HIRVONEN JOUNI
09.01.2014 20:09
No tossa otsikossa kysytään mitä XP:n tilalle, siksi tuon tässä esille tyytyväisyyteni hyvään vaihtoehtoon jolla näyttäisi vielä markkinaosuus kasvavan vastaväitteistä huolimatta.
Tarkennetaan vielä sitä että pakkaus ja purku sisältyy Mäkkiin.
Vielä yksi hyvä perustelu Mäkkiin siirtymiselle on tuon käyttiksen ropaamisen tarpeen vähyys.
HAAPANEN TIMO
09.01.2014 20:17
Eikös tuo Jounin 'markkinaosuus' kuva kerro kaiken tarpeellisen.
@timppa
HIRVONEN JOUNI
09.01.2014 20:22
AHJOS TIMO
09.01.2014 20:38
Kyllä Applen tuotteet ovat aina olleet hyviä. Jo 1980-luvulla mm. kaikki graafisen alan ammattilaiset käyttivät Macintosheja, joissa oli hiiret ja ikkunat monia vuosia ennen kuin PC-puolella. Mutta mikään hintatietoisen valinta Apple ei ole koskaan ollut. Itse olin ostamassa Macintoshin omalla rahalla kotikäyttöön vuonna 1988, mutta kuultuani heidän laser-tulostimensa hinnan päädyin kuitenkin Osborne PC:hen. Nimittäin Macintoshiin sopi vain Applen lasertulostin, joka maksoi yli 50.000 mk. Silloinen markkinajohtaja HP LaserJet II maksoi 22.000 mk ja sen klooni IMPlaser vain 14.000 mk. Ostin viimeksi mainitun. Sen jälkeen uushankinnoissani tärkeä kriteeri on aina ollut yhteensopivuus aiemmin hankkimani kaluston ja ohjelmien kanssa. Siksi Applen tietokoneet eivät nytkään ole harkitsemieni vaihtoehtojen joukossa.
HIRVONEN JOUNI
09.01.2014 20:57
Noin minäkin tein aikanaan valinnan mutta olen myöhemmin onneksi antanut itselleni periksi ja tutustunut uuteen tapaan ajatella tietotekniikkaa ja etenkin saanut unohtaa tietotekniikan tekemisen sijaan.
Nuo esittämäni markkinaosuus käyrien trendit osoittaa mitä markkinoilla on tapahtumassa. Käytön helppouden havaitsee markkinoilla yhä vaan useampi käyttäjä.
Merkittävää on myös Applen tuotteiden hintojen positiivinen kehitys sekä tuotteiden pitkäikäisyys.
Veikkaampa Timppa että voit hyödyntää nykyisestä WIN koneesta näytön näppiksen ja hiiren kun hankit ensimmäiseksi MAC koneeksi MAC minin. Näin minä tein kun siirryin Mäkkiin.
Valinta on tietenkin jokaisen oma.
LAUKKANEN MAURI
09.01.2014 21:19
Kun on tiedossa että Aplen koneissa ei ole virus ongelmia eikä muitakaan ongelmia ja koneet on tehty ,tai voisi sanoa kaikki Aplen tuotteet tehty erittäin
helppokäytöisiksi ja kestäviksi ja minulle jäi kaipuu iPhonea jonka vaihdoin siihen
Nokian windoosan viritykseen,kun uskoin mainoksiin mutta sen saa kohta puoli ilmaiseksi ,palaan vanhaan leiriin puhelimen osata ja uuteen leiriin kannettavan
osalta vaikka ne Aplen hinnat ovatkin korkeita mutta hyvää ei saa halvalla.
HYTÖNEN RAIMO
09.01.2014 21:55
Muuten hyvä, mutta väärin. Kyllä Macissa on viruksia siinä missä muissakin, mutta niistä ei juuri hiiskuta. Vähän sama kuin mersun viat - mitään vikaa ei ollut vaan "huollossa" vaihdettiin koko vaihdelaatikko uuteen. Sama koskee myös Linuxia.
Markkinaosuuksista (PC) sen verran, että se on Linuxilla maailmanlaajuisesti alle 2 prosenttia, Macilla 4 - 5 prosenttia ja loppu on joitakin muita (Windows, Unix, Android).
HIRVONEN JOUNI
09.01.2014 22:09
Viruksia? Eipä ole tullut vastaan, kuten ei myöskään koneen hidastumista vaikka olen käyttänyt tätä mäkkiä ilman virusohjelmaa kohta kolme vuotta. Samaa kuuluu myös lähipiiristä niiltä joilla on mäkki, ei ongelmia.
Edellinen ei tarkoita että mitään teknisiä ongelmia ei olisi olemassa, niitä vaan ilmeisesti on vähemmän...
HÄMÄLÄINEN MARKKU
10.01.2014 11:41
!en ole vielä keksinyt, mistä ja miten asentamani lisäohjelmat käynnistetään! Näen siis "Ubuntu Software Centeristä", että tietyt ohjelmat on koneeseeni asennettu, mutta en osaa käynnistää niitä."
Muuttamalla työpöydän classic versioon löytyvä ohjelmat helposti.
Minusta tuo ubuntun uusi työpöytä on syvältä ja vieläpä poikittain, tosin makuna on monta.
Tuossa parilla sivulla on sama juttu kuinka Ubuntuun saa Classic työpöydän joka on minusta helpompi käyttöinen kuin Ubuntu 12.04 kuin Ubuntun uusi työpöytä.
http://www.ubuntugeek.com/how-to-install-classic-gnome-desktop-in-ubuntu-12-04-precise.html
http://ashu-geek.blogspot.fi/2012/05/gnome-classic-desktop-released-with-new.html
Eli kirjoittamalla päätteessä (terminal):
sudo apt-get install gnome-panel
tai
sudo apt-get install gnome-session-fallback
"sudo" tarkoittaa: superuser do eli tee järjestelmän valvojana
se kysyy käyttäjä salasanaa ja puuhailee vähän.
Sen jälkeen kun kirjautuu ulos (huom. ei sammutusta) uudelleen kirjautuessa Ubuntun logosta tulee valikko josta voi valita classic työpöydän, kts kuva.
Käyttäjän lisäys viestiin 10.1.2014 klo 11:42:43
Tuolla on keskustelua Ubuntusta suomeksi
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?board=15.0;sort=last_post;desc
AHJOS TIMO
10.01.2014 13:02
Kiitos Markku Hämäläiselle neuvoista. Voisitko vielä neuvoa seuraavassa ongelmassa, johon en löydä apua webistä lukemistani suomenkielisistä Linux-ohjeista:
Haluaisin käynnistää pakettivarastosta "universe" asentamani ohjelman nimeltään "USB Video Class grabber", jonka kuvauksessa sanotaan, että se käynnistetään terminaalista: lucview
Kun kirjoitan komentoikkunaan tuon sanan, saan vastaukseksi seuraavat 3 riviä:
No command 'lucview' found
Did you mean
Command 'lucview' from package 'lucview' (universe)
Miten se komento pitäisi antaa?
HÄMÄLÄINEN MARKKU
10.01.2014 14:10
Kun olet asentanut tuon classic työpöydän, niin kaikki ohjelmat pitäsi löytyä ylhäältä avautuvasta ohjelmat alavetovalikosta.
Sitä en osaa sanoa mihin ruhmään se kuuluu.
Katson onko se minulla ja palaan asiaan jahka vaidan Ubuntuun.
AHJOS TIMO
10.01.2014 14:18
Markku Hämäläiselle: Löysinkin jo vastauksen äskeiseen kysymykseeni englanninkieliseltä keskustelufoormilta. Sen ohjelman nimi on kirjoitettu väärin sen omaan tuotekuvaukseen! Se ei ole lucview vaan luvcview! Kun kirjoitin pelkästään tuon sanan komentoikkunaan, oikein säikähdin, kun kuvaruutuun tuli oma naamani miniläppärin näytön yläreunaan upotetun kameran kuvaamana!
Yksittäisten kuvien räpsiminen onnistui ja ne tallentuivat home-kansioon. Sen sijaan videokuvaus ei vielä onnistu vaan antaa virheilmoituksen "MJP. SiG is not supported by device". Sitä yritän selvittää seuraavaksi. Tällaista tämä on kuten pelkäsinkin: projekti etenee, mutta päiviä kuluu, kun oikeastaan pitäisi tehdä ihan muita asioita!
Käyttäjän lisäys viestiin 10.1.2014 klo 14:21:09
Korjaan: "MJPG is not supported by device"
HÄMÄLÄINEN MARKKU
10.01.2014 14:31
Huomasin saman kirjoitusvirheen.
.mpg (myös .mpeg tiedostopääte) tiedostot ovat joko MPEG-1 tai MPEG-2 tiedostoformaatin mukaisia tiedostoja. Tiedosto voi olla Program Stream (PS) tai Transport Stream (TS) muodossa.
.mpg-tiedosto sisältää yleensä videota ja audiota jossain MPEG standardin muodossa. MPEG-1 tiedostot toistuvat suoraan suurimmassa osassa käyttöjärjestelmiä. MPEG-2-tiedostot vaativat joko erillisen codecin tai mediasoittimen jossa on MPEG-2 codecit sisäänrakennettuna.
Sitten pitää hakea jokin MPEG koodekki, jonka löytää kirjoittamalla sovellusvalikoiman hakukenttää mpeg ja valitsemalla siltä mielestään sopivan esim VLC:n.
Jos ei kerralla onnistu, niin eikun uusi haku peliin.
Viisaampiakin tapoja lienee, mutta noin minä olen testannut eri sovelluksia.
AHJOS TIMO
10.01.2014 15:16
Asensin äsken: "GStreamer ffmpeg video plugin".
Sen jälkeen videokuvaus näyttää onnistuvan, kun komentoikkunaan tulee tällaista:
Frame format: YUYV (MJPG is not supported by device)
avi recording started
frame rate 3,74625
avi recording stopped (103 s)
Mutta nyt on ongelmana se, etten löydä kuvauksen tuloksena syntyneitä videotiedostoja mistään!!!
HÄMÄLÄINEN MARKKU
10.01.2014 16:21
"Mutta nyt on ongelmana se, etten löydä kuvauksen tuloksena syntyneitä videotiedostoja mistään!!!"
Olisivatkohan ne /home -kansiossa.
Voit myös hakea niitä päivämäärän perusteella samoin kuin windwsissa.
AHJOS TIMO
10.01.2014 16:34
Pohdinnan lopputulos on minun osaltani se, että käytän Windows XP -miniläppärissäni tästä lähtien ensisijaisesti Linux Ubuntua. Windowsin käynnistäminen on tarpeellista vain silloin, jos haluan
käyttää MS AutoRoute -ohjelmaa
käyttää USB-liitäntäistä digitv-viritintä
käyttää GPS-datalogger-laitettani
katsoa tv-ohjelmia, jotka MTV3 tai Sub-tv on tallentanut Katsomo.fi:hin
Kaikki muut toiminnot olen nyt saanut toimimaan Ubuntussa. Sisäänrakennetun kameran kuvaamia videoita en ole vieläkään löytänyt, mutta se ei ole tarpeellinen ominaisuus, koska saan parempia videoita erillisellä kameralla tai kännykkäkameralla ja voi ladata ne USB-portin kautta tietokoneelle ja siitä edelleen jonnekin. Kone käynnistyy Linuxiin nopeammin kuin Windowsiin.
Käyttäjän lisäys viestiin 10.1.2014 klo 16:35:54
Suuri kiitos kaikille teille, jotka puhuitte täällä Linuxin puolesta ja neuvoitte minua sen käyttöönotossa!
AHJOS TIMO
10.01.2014 16:42
Markku, samalla kameralla ja samalla ohjelmalla ottamani still-kuvat ovat /home -kansiossa, mutta niitä videotiedostoja ei siellä ole enkä ole löytänyt niitä hakutoiminnolla muualtakaan.
HÄMÄLÄINEN MARKKU
10.01.2014 16:55
Tuntematta ohjelmaa arvelen, ettei tallennusta ole tapahtunut.
Jossakin pitäsi kenties määritellä minne tai mill nimellä tiedosto tallennetaan.
AHJOS TIMO
10.01.2014 17:57
Niin voi olla. Kuitenkin sama ohjelma keksi ilman määrityksiä tallennuspaikan ja nimet still-kuville. Ohjelmassa still-kuvan otto ja videokuvauksen aloitus/lopetus ovat vierekkäiset painikkeet.
AHJOS TIMO
10.01.2014 18:42
Asensin edellä puhutun ohjelman tilalle toisen, joka vaikuttaa kaikin puolin paremmalta: Se oli helpompi asentaa ja löytyi heti asennuksen jälkeen graafisena käynnistyskuvakkeena. Ei tarvitse siis komentoikkunaa käyttää. Ohjelman nimi on Cheese Webcam Booth. Se perusti Ubuntun Videot-kansioon alikansion Webcam ja videot menevät sinne. Niiden formaatti .webm on minulle ennestään vieras, mutta eiköhän ne taas saa jollakin muunnettua yleisemmin tunnettuun formaattiin.
LAUKKANEN MAURI
11.01.2014 09:39
Tuossa tuo Timon aloitus komentti,osittain;
Samalla joutuu harkitsemaan sen koneen vaihtamista johonkin uuteen koneeseen
Nyt kun keskustelua tai rakentelua,sitä windoosan rakentelua on jatkunut jo eikä
valmista ole tullut eikä taida tullakaan kun on noita palikoita niin paljon ja kaikki
osat ei sovi yhteen.
Siis jos ei ole nörtti tai totinen harrastelija jolla on vain aikaa ja sitä pitää olla
paljon,sitä aikaa kun rupeaa ohjelmien kanssa leikkimään,siksi se MAC siinä
on jo toiset ratkaisseet palikoiden paikat, tehneet ratkaisut ei tarvii leikkiä enää nörttiä.
VALTONEN MARTTI
11.01.2014 10:14
Uusin Kotimikro-lehti kehuu kovasti Windows 8-järjestelmää käteväksi ja nopeaksi.
Etenkin jos on vielä kosketusnäyttöinen kone.
Siihen kai meikäläisen on siirryttävä kun en osaa kovin "nörttiä" olla.
Harmittaa vaan kun on hyvin toimiva XP-kone johon ei voi päivittää kasia.
PS. Jossain on kyllä pahasti mätää kun maailman meno vaatii että tietsikka on tavallaan pakko olla jokaisella ja vielä aika ajoin vaihdettava.
Tämä se vasta kallista asiain hoitoa on. Kännykkäbuumi mukaan lukien.
Käyttäjän lisäys viestiin 11.1.2014 klo 10:15:01
...kätevää kuitenkin.
HAAPANEN TIMO
11.01.2014 13:28
Seiska se on Martti sun koneesi, älä lähde siihen kasiin. Seiska toimii niin pitkään kun konetta tarviit, eikä siitä mitään puutu.
@timppa
HYTÖNEN RAIMO
11.01.2014 17:39
Kyllä se kasikin on ihan käypänen peli, vaikka alkuun saattaakin oudoksuttaa. Vielä parempi on sen kehitysversio 8.1, jossa ei käytännössä juurikaan muuta eroa (työpöytäversiossa) seiskaan nähden kuin parempi nopeus. Ja siinä on se perinteinen käynnistysvalikkokin, joskin hieman typistetyssä muodossa.
Kasi käynnistyy selvästi alle minuutin (Kotimikron 22 sekuntia vaatii SSD -muistin), mikä on ihan siedettävä aika. Tyopöytäversiossa ei tarvitse katsella tiilenpäitä, joihin ainakaan itse en ole kovinkaan ihastunut. Osasyy on siinä, että tiilenpäänäkymässä ei ole ohjelmien sammutuspainiketta, joten ohjelmasta toiseen siirrytään uutta tiilenpäätä painamalla. Etenkin netissä asioinnin jälkeen jotenkin vaivaa, että sulkeutuikohan se netti kunnolla.
Ei mikään suuri murhe, mutta tietoturvasyistä asialla on merkitystä. Samasta syystä ei myöskään kannata pitää konettaan jatkuvasti auki.
VALTONEN MARTTI
11.01.2014 17:57
Timo, seiskaan olinkin päätynyt ensin ilman muuta. Muöhästyin vaan. Seiskat on loppu. Ehkä joiltain huoltojen kavereilta löytyy, mutta virallisesti slut!
Aion silti kysellä.
Käyttäjän lisäys viestiin 11.1.2014 klo 18:03:38
Siis myöhästyin....
VALTONEN MARTTI
11.01.2014 18:02
Niin ja jos on aikaa kuunnella tunti..puolitoista niin aiheesta tosi asiantuntijan oppia tuolla videolla.
http://www.youtube.com/watch?v=UNhB982DHjI
HAAPANEN TIMO
11.01.2014 18:06
Onhan niitä kaupoissa, tässäkin keskustelussa oli jossain.
Kurkaas vaihtoehtoa, huippukoneita:
http://www.laptops.fi/kauppa/index.php?cPath=21_22&osCsid=19a6820bee349f5df39511bb8c290c89
@timppa
AHJOS TIMO
11.01.2014 18:09
Käyttäjän lisäys viestiin 11.1.2014 klo 18:11:20
Nyt mullekin sattui tämä vahinko. Kirjoitan kohta uuden viestin, kun tämän otsikkokin meni väärin.
AHJOS TIMO
11.01.2014 18:17
Raimo Hytönen kirjotti: "tiilenpäänäkymässä ei ole ohjelmien sammutuspainiketta,"
Ohjelman voi sammuttaa siten, että tartutaan hiirellä (tai kosketusnäytöllä sormella) kiinni sen ohjelmaikkunan yläreunasta ja vedetään se näytön alareunaan.
LAUKKANEN MAURI
11.01.2014 19:53
Kävin ostatelemssa sitä mäkkia,mutta keskustelu myyjän kanssa oli valaiseva.
On totta että MAC-koneissa ei ole virustorjunta erillisiä ohjelmia,vaan s on siinä
ns,raudasssa valmiina.
Mutta kun minäkin joudun työkoneessa käyttämään erilaisia ohjelmia,jotka on
tehty joillekin järjestelmille,oletus aina se Win-doosa,niin en uskaltanut ostaa
konetta ennen kuin olen varma että minun päämiesten ohjelmat pyörivät myös
siinä MAC- koneessa,mitä epäilen.
VALTONEN MARTTI
11.01.2014 21:02
Onhan Windowsissakin joku "sisäänrakennettu" virusohjelma, vaan silti jokainen asentaa siihen jonkun lisäohjelman turvaksi. Tuskin se Macin on juuri kummoisempi.
LAUKKANEN MAURI
11.01.2014 21:17
Siis MAC,kin kaikkia virustorjunnan on siinä raudasssa ,eli jos oikein ymmärsin
ei ole myytäviä virustorjunta ohjelmia siihen systeemiin!.
Eli laitevalmistajilla on raudanluja usko että se MAC ei mitään erillistä virustorjuntaa tarvitse,sekin oli minulle yllätys koska onhniitä viruksia
ollut niissäkin koneissa.
Käyttäjän lisäys viestiin 11.1.2014 klo 21:27:27
Siis minusta peli on tasan,minulla windoosan ja MAC-koneen välillä,eli minkä siinä mäkissä voittaa sen windoosan lootassa voittaa,näinkin voisi ajatella.
A- hinta.
B-ohjelmien/sovellitusten sopivuus?.
C- normaali selailu ja myöskin työkoneen asema,MAC -toimii paremmin,mutta jos
jotain erikoista ,ohjelmaa tai ajuria tarvii niin entäpä sitten se sopivuus?.
D-siis missä mennään,mäkki maksaa,mutta myös virus torjunta kai ..
AHJOS TIMO
11.01.2014 22:50
On olemass työpaikkoja, joissa käytetään vain Applen tietokoneita. Niistä suurin lienee Google. Jos joku Googlen työntekijä haluaa muunlaisen tietokoneen, hankinnalle pitää esittää hyvät liiketoiminnaliset perustelut.
AHONEN KAI
12.01.2014 00:55
"Eli laitevalmistajilla on raudanluja usko että se MAC ei mitään erillistä virustorjuntaa tarvitse"
Ne on sen verran marginaalisia vehkeitä ettei nuorisoa kiinnosta niihin viruksia väsäillä. Kavereiden kesken saa enemmän respectiä kun sotkee systeemejä tuolla PC-maailmassa.
Jou mään
HAAPANEN TIMO
12.01.2014 09:46
Gigantin W-7 koneet
http://www.gigantti.fi/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/CC_ViewPagelet-Start?PageletUUID=0hKsGQVuySQAAAEzWEkC6V8q
@timppa
HIRVONEN JOUNI
12.01.2014 10:58
MAC koneella voi myös käyttää windows ohjelmia Bootcampin kautta. Bootcampin käyttöönottoon löytyy hyvät suomenkieleiset ohjeet.
tästä lisää tietoa: http://www.apple.com/fi/osx/what-is/compatibility.html
Käyttäjän lisäys viestiin 12.1.2014 klo 11:16:17
Viime vuodelta löytyy muutama vertailu jossa MAC tietokone todetaan parhaaksi:
http://www.testattu.fi/kannettavat/paras-windows-kannettava-premium-taso/
http://www.mbnet.fi/artikkeli/ajankohtaiset/ajassa/yllatystulos_macbook_on_paras_windows_kone
http://www.tietokone.fi/artikkeli/uutiset/paras_windows_kone_on_applen_macbook
AHJOS TIMO
12.01.2014 15:03
Tuo Haapasen yllä oleva linkki avaa sivun, jossa on kuuden kannettavan tietokoneen lyhyt esittely, mutta kun mitä tahansa niistä yrittää avata, jokaisesta tulee ilmoitus "Hakemaasi tuotetta ei löytynyt".
LAUKKANEN MAURI
12.01.2014 15:57
Timo,kyllä avautuu kaikki ainakin iPadilla,oisko tuossa juuri niin että linkit
on tehty mäkki koneella?.
Siis hyviä linkkejä ja mainoksia Aplen koneista,sekä paras windoosa kone!.
Mutta mainos on mainos,minun tapauksessa olen epäileväinen kun ohjelmat
joita käytän on windoosan juttuja,toimiiko vai ei siihem mäkissä.
Mutta jos ostaa koneen Gigantista niin väittivät että on se ns,tyytväisyys takuu
ja voi palauttaa /vaihtaa koneen 3kk aikana,siihen windoosan taas.
HYTÖNEN RAIMO
12.01.2014 16:00
Kasiwinkussa on sisäänrakennettuna virustorjuntaohjelma Defender ja palomuuri, jotka tarjoavat sinänsä melko hyvän virussuojan. Ja on paljon muitakin haittaohjelmia kuin viruksia, esimerkiksi netssivujen seurantaa ja valjastamista kone esimerkiksi massiivisiin palvelunestohyökkäyksiin. Parhaillaan leviää haittaohjelma, jossa virtuaalivaluutta Bitcoinia hyödyntävät rikollisryhmät kayttävät toisten koneita sen arvon manipulointiin. Leviämisnopeus tätä nykya 27 000 kpl/tunti. Ja muuta tietojenurkintahaan (esim. käyttäjätunnuksia) tietokonerikolliset harrastavat koko ajan.
Käyttäjän lisäys viestiin 12.1.2014 klo 16:07:22
Niin, ja on siinä winkussa haittaohjelmien poistotyökalukin, joka sekin päivittyy automaattisesti.
Käyttäjän lisäys viestiin 12.1.2014 klo 21:14:32
Ja kuukkeli avaa halutessaan kaikki sähköpostiviestit.
HAAPANEN TIMO
12.01.2014 18:45
Mitä nämä 7/8 vehkeet ovat:
http://www.jimms.fi/listaa/326
@timppa
ESKOLA PENTTI
12.01.2014 18:56
Tarkoitatko, Timppa, tuota mahdollisuutta?
"Microsoft ei ole kuluttajien kannalta kuitenkaan aivan vielä lyönyt viimeistä naulaa arkkuun, sillä Windows 7:llä varustettuja tietokoneita on saatavilla ensi vuoden lokakuun loppuun asti. Lisäksi Windows 8 Pro -version omistajilla on mahdollisuus ”päivittää” käyttöjärjestelmä alaspäin Windows 7:ksi".
Käyttäjän lisäys viestiin 12.1.2014 klo 18:58:07
http://muropaketti.com/windows-7-poistui-kuluttajamyynnista
HAAPANEN TIMO
12.01.2014 20:02
En tiedä kannattaako alaspäin päivittää. Itse latasin kasiini tuon Hannu V:n vinkkamman linkin ja nyt sieltä löytyy helposti kaikki mitä pitääkin.:
http://www.download.fi/tyopoyta/ohjelmien_pikakaynnistys/classic_shell.cfm
Onkohan tämä täysin sama sydeemi, vai olisikohan vielä parempi:
http://www.classicstart8.com/store
Pöytäkoneen kanssahan minä aina istun. Hyvä tuoli, ja näppäimistö oikealla paikalla (Kuva) Läppärit on mökillä ja autossa.
@timppa
HIRVONEN JOUNI
13.01.2014 13:48
”Windows 8.1 on katastrofi – Windows 9 mullistaa” (Tietokone)
http://www.tietokone.fi/artikkeli/uutiset/windows_8_1_on_katastrofi_windows_9_mullistaa
Taittarallaa tsuida duipa...
HALINEN HARRI
13.01.2014 17:03
Heikot ovat nuo perustelut katastrofille.
Tarkoitus on saada kaksi asiaa uhteen ja sitä kautta kehitys- ja tuotantokustannukset alhaisemmiksi.
Minä en sormilla näprää kuvaruutua nykyään ja tuskin tulevaisuudessakaan.
KAARNA PAULI
14.01.2014 00:00
Olenkohan ymmärtänyt oikein että XP jää henkiin edelleenkin jos sen virus tojunnan ym. pitää ajan tasalla,tähän asti F-securen ilmais oljelma on pitänyt pöpöt poissa koneelta.Tarviikos ostaa maksullinen versio ja tuleeko sillä parempi suojaus. Muutoin olen ollut tyytyväinen XP:n toimintaan,enkä haluaisi siitä luopua ainakaan niin kauan kuin kone kestää kasassa vaikka se ei ole kovin nopea riittää se minun tarpeisiini kun ei tässä ole kiire mihinkään.
Pali
HYTÖNEN RAIMO
14.01.2014 11:46
Hirvoselle.
Et sitten katsonut eilistä hakkeriohjelmaa töllöstä (voi katsoa YLE Areenalla). Siinä kerrottiin kuinka Mäccärin tietosuoja murtuu kuin oljenkorsi, samoin tämän paljon puhutun iPadin. Toki se on murrettavissa muissakin, esimerkiksi Android vuotaa kuin seula ja kaiken huipuksi kuukkeli availee vielä asiakkaidensa sähköpostiviestejäkin.
Tämänhetkinen tietoturvasuoja on älykännyköissä ylivoimaisesti paras Windows Phonessa, Macit ovat jo paljon helpompi tapaus ja Android aukeaa alakoululaisen logiikalla.
Itsellä tietsikassa tällä hetkellä viimeisin Windows versio (8.1) ja hyvin pelittää. Tietty, olen aina ollut Windows käyttäjä lukuun ottamatta aikaa, jolloin sitä ei vielä ollut edes olemassa (DOS -kaudella). Koskaan ei ole virus päässyt tekemään tuhojaan koneissani, mutta minulla onkin aina ollut tietosuoja kunnossa, jota osaan myös mikrotukihenkilön koulutuksella käyttää.
Toki joitakin yrittäjiä on ollut, mutta ne ovat aina jääneet virustorjunnan tai palomuurin haaviin. Jonkun kerran olen joutunut huomauttamaan kavereille, että siivoaisivat koneensa viruksista (kun heiltä on tullut saastunutta postia)
HIRVONEN JOUNI
14.01.2014 18:10
Kiitos huomiosta, katsoin ohjelman areenasta ja ymmärsin mistä moni asia johtuu.
Tässä linkki ohjelmaan, tänään vielä 6päivää katseluaikaa jäljeää:
http://areena.yle.fi/tv/2103057
Raimo Hytösenkin kannattaa katsoa ohjelma uudestaa ja ottaa tuotemerkkiä edustavat lasit pois päästä. Pientä analyysiä voi harrastaa monessa kohdassa ohjelmaa.
Ensimmäisenä kannattaa huomata se että suurin vaara tietoturvalle on ihminen itse. Siitä on esimerkki ohjelman alussa.
Ohjelmassa kerrotaan myös internetin suurimman riskin omaavasta titokoneesta. Ohjelma sinänsä on aika kaukana tavallisesta kadun tallaajasta.
Ohjelmaa katsoessa tuli poikavuodet mieleen 1970 luvun alkupuolelta, tuli hakkeroitua koulun pihassa pyörissä olleita numerolukkoja, ne aukesi kaikki kun vähän harjoitteli, pahis. Siirsin huvikseni lukon etupyörästä takapyörään.
Järjettömältä tuntuu myös se miten paljon käytetään erlaisten palvelujen kirjautumisessa hullun yksinkertaisia salasanoja. Murtuu ne vaikeatkin niinkuin ohjelmassa näkyi mutta voihan tuohon jokainen tehdä jonkun kiusan.
Netistä löytyi aikoinaan sellainen ohjelma kuin PSW, jos löytyy voi kokeilla omalla koneellä miten helposti esimerkiksi sähköpostin salasana aukeaa luettavaksi.
Tulen siis kylään ja saan valituksen joku ei toimi koneellä, tikku taskusta ja tutkimaan konetta.....
Omat käyttökokemukseni alkaa 1980 luvun loppupuolelta. Silloin oli joo DOS ja NC. Tuo NC oli todella hyvä työkalu.
Käyttäjän lisäys viestiin 14.1.2014 klo 18:18:38
No löytyihän tuo: http://www.nirsoft.net/utils/mailpv.html
Käyttäjän lisäys viestiin 14.1.2014 klo 18:21:15
Silloin NC aikaan taskussa tai povarissa oli 720 kb korppu, aivan uskomaton työkalu.
HIRVONEN JOUNI
14.01.2014 18:33
Winkasi uutisointia tältä päivältä:
http://www.digitoday.fi/data/2014/01/14/epaonnistumiseen-ei-enaa-varaa-windows-9sta-ilmainen/2014597/66
KAARNA PAULI
15.01.2014 23:46
Meni sitten omien systeemien kehumiseksi ja kuinka eteviä sitä ollaankaan oltu. Hoh hoijaa