Matkailuauton lukitus

PAAKKANEN OLLIA 17.12.2012 20:48

Oo suunnitellut millä saa fiksusti lukittua noi auton etuovet ilman vaijereita tai muuta sellaista. Se tulee toimimaan sähköllä ja on näkymätön ulkoa tai sisältä katsottuna, avaus ja kiinni laitto toimiin napin painauksella. Olen tehnyt tohon Hobby / Rimor asunto osan oveen sisäpuolelle jo pika lukituksen jota ei voi avata ulkopäin millään. Näiden tarkotus on että voi nukkua rauhassa, eikä tartte pelätä, että joku tiirikois auton / vaunun sisään muuten kuin rikkomalla ikkunan ja jos ikkunan pistää rikki niin siihen kyllä herää kun kaveri yrittää ryömiä ikkunaaukosta sisään. Vaikka sais auton / asuntoosan alkuperäiset lukot aukaistua niin ei siltikään pääsis sisään, koska olis noi turvalukot. Ketäs tämmöset lukot kiinnostais että teenkö useammat yhellä kertaa? Mikäs olis mielestänne semmonen hinta jonka vois maksaa tollasista ( etuovet + asunto osan ovi ) lukoista?

AHONEN KAI 17.12.2012 21:29

Teetä tarrat kanssa siitä xtra lukituksesta, niiden passeli hinta lienee 1,50€ kpl

POHJANTÄHTI JORMA 18.12.2012 00:48

Lisäykseksi asennuksineen :) Heh hee !

KOLEHMAINEN KARI 18.12.2012 14:26

Ei lampolan oven säppiäkään saa 1,50 eurolla... saati siihen vielä tarraa.

AHONEN KAI 18.12.2012 14:50

Eräs turva-alan yrittäjä näillä palstoilla kauppasi xtra-lukituksesta kertovia tarroja juuri tuohon 1,50€:n hintaan, lukittautumislaitteen hinnasta ei ollut puhetta.

HAAPANEN TIMO 18.12.2012 18:02

Pistä jotain kuvia tms. joku voi innostuakkin. Itse olen sitä mieltä että sen lukituksen pitää selvästi näkyä ikkunasta kurkittaessa.

@timppa

KNAAPI JUHA 21.12.2012 12:16

En minä näe viisautta siinä, ettei lisälukituksia voi havaita sisältä eikä ulkoa. Kun olet poissa autosta, rosmo yrittää piikillä oven läpi avata lukkoa, sitten sorkkaraudalla oven ja karmin välistä ja lopuksi ikkunan rikkomalla menee sisään ja rosmoaa. Kadonneen omaisuuden lisäksi onneton matkailija joutuu korjailemaan rikki närystettyä autoaan tai vaunuaan ehkä yhtä kalliilla kuin ne varastetut tavaratkin.

Ei liene sekään mukavaa, kun herää rikkoutuvan lasin kilinään ja joutuu miettimään, onko niitä monta, onko niillä kättä pidempää ja ovatko kenties niin pilvessä, että henki on vaarassa.

Parempi on, että lukitukset näkyvät jo pitkän matkan päähän. Olisi se Rottweilwerin haukkukin mukava siinä vaiheessa painaa täydellä volyymillä soimaan.

LIIMATAINEN HANNU 21.12.2012 13:20

Minoon käytännön kokemuksien perusteella vielä luottanut siihen poikkisahattuun 12 kal. rinnakkaispiipuiseen haulinviskuukonneeseen, karkeilla susihauleilla panostettuna! Periaatteella se Dirty Harryn slogan, "make my Day"! Oven ulkopuolelle olen liimaillut niitä luvattomien sisäänpyrkijöiden kuveja, laukaisun jälkeen. Hyvin ovat tehonneet net kuvat meinaan, senjäläkeen ei ole sissäänpyrkijöitä, luvattomia, esiintynyt. Jätteet oon syöttänyt rotikoille. Siivottavahan tietenkin on jokkaisen aiheuttamansa sotkut! Luontoa on kunnioitettava ja sen puhtautta vaalittava! KJON! ;-)))

Ps. Ei kai minun menetelmässä mitään moitittavaa ole, eihän!

KNAAPI JUHA 21.12.2012 13:36

Hannun menetelmä on kiistatta karu, mutta suoraviivainen. Siivottavaa tulee paljon.

Kaverillani on Schäfer, joka ei murise eikä hauku, kun vieras tulee paikkaan, jota koira vartioi. Se ryhtyy uhkaavaksi vasta, kun vieras tulee katumapäälle ja aikoo poistua. Yleensä kutsumaton tulija on jäänyt paikalle selvittelemään asiaansa ja tulonsa syita.

Ulkomaan matkoja varten kaverini on suunnitellut ryhtyvänsä leipomaan täytepipareita. Sisälle täytteeksi tulee reippaasti rotanmyrkkyä ja pinnalle sokeritaikinaa. Schäferin kanssa kun kauniisti pyytävät, rosmo varmasti nielee piparin tai pari. Rosmo poistuu vilkkaasti takavasemmalle ja jonkin ajan kuluttua sisäinen verenvuoto huolehtii lopputoimista ja siivottavaa ei jää lainkaan.

En ole suositellut käyttöön otettavaksi, vaikka tehokas menetelmä olisikin. Mutta Hannulle noin haulikon sijasta siistimpi konsti.

LIIMATAINEN HANNU 21.12.2012 13:50

Niin, itsekin olen mietiskellyt jotain siistimpää tapaa hoidella rosmot, näin vanhemmiten on tuo sydän pehmennyt jotenkin ja onhan se jälkisiivouskin inhaa hommaa. Vaikka rotikat aika loppuun net jätökset kaluavatkin.

Mutta kiitos Juha kuitenkin tuosta vihjeestä, jääpihän net jätökset jonnekin muualle kuin vaunun/auton viereen. Helpompaa ja siistimpää.

Toisalta, lakihan kieltää romoukset ja muut pahanteot, eikö se toimikaan? Pitäishän lakia totella jokaisen, rosmonkin! Koska totellaanhan me kaikki niitä Rysselin tirektiivejäkin vaikka eivät aina niin järkeviä olekaan! Prkl!

KNAAPI JUHA 21.12.2012 14:09

Jep jep !

Mihinkäs tässä jouduttaisikaan ilman tällaisia joulunpehmoisia ajatteluita. Maassa rauha ja karavaanareilla hyvä tahto !

KOISTINEN TOIVO 21.12.2012 16:46

Kyllähän se kieltämättä mieleen on tullut, aluksi puolivaippaa, ja hirven pyyntikone, Mutta Geneven sopimus kuulemma vaatiii sovassaki käyttää terävänokkia, ettei vihulainen loukkaa ittiään. Haulipyssyyn suunnittelin vanhoista akun navoista täyteistä. Mitä sanonee emäntä Toivopoika

AHONEN KAI 21.12.2012 18:02

Tuo Mr Beanin Minin lukitus on näkyvä, ketju läpi ohjaamon on myöskin näkyvä, mutta haittaa auton käyttöä mikäli etuistuimet ovat osana salonkia, kalterit ikkunoissa on jo lähes harhaisuutta. Ja plastiikkaikkunoistahan niihin mennään silloinkin sisään kun avaimet on jääneet sisälle.

Sitä rottweiler-biisiä ei kannata lähteä sinne styyrhyttiin enää starttailemaan, jos karvakäsi on sitä poppikonetta irroittelemassa.

Ehkä järjenkäyttö yöparkkia etsiessä on se hyvä vaihtoehto, keskelle jotain ja lampun alle, sisäpuolinen lukitus, ikkunafoliot ylös ja tarra oveen kertomaan ettei sisään pääse helpolla.

Noilla muutamilla lähtikin jo taas koko juttu laukalle ;(

LIIMATAINEN HANNU 21.12.2012 18:12

Pienet kevytlaukat näin Joulun alla ovat vain hyväksi! Mieli reipastuu ja suolikin saattaa tyhjentyä, mahtuu sitten niitä looria ja siantakamusta enempi sinne mättämään!

Pakkoko sitä aina niin totisesti näitä juttuja lukea eli kirjoitella, kevennykset ovat aina mukavia. Kun ei henk.koht. ittuiluja enempiä asemoida! :-)

Aina löytyy myös niitä asiallisia vastauksia ja neuvoja sen humourinkin seassa! KJON!

KUJANPÄÄ MARKKU 21.12.2012 18:34

Mä maksan vakuutusmaksuja sen verran paljon, jotta tulkoot konnat tekemään mitä lystäävät. Tyrkylle ei heille tartte mitään laittaa, eikä muutenkaan houkutella. Kettingit ovien välissä ehkä viestittää sen, jotta muukin rosvoominen on hankalaa.

Hitto, ala reissujani reissaamaan ainaisessa ahistuksessa.

KOISTINEN TOIVO 21.12.2012 19:47

No tosipuheessa, ei kyllä ole kukaan yrittänyt sisälle sillon kun puskaparkisa ollaan. Minusta se varman on hyvä jos pysähtyy semmoselle puskaparkille, jossa on jo muitakin matkalaisia. Olen joskus kattellut, jos sattuisi semmonen aidon näkönen leikkiase, niin Ostaisin. Sillä kun akkunasta osottelee, niin voi jonkunverran hidastaa. Oikeassa aseessa on huonoa se että, se jos varsinkin ladattu, liipasimen liike on pieni, ja peruuttamaton. En tarkota aiempia kirjotuksia, koska en usko kellään asetta mukana olevan. Tama oli vain retorista pohdiskelua. On mukava kun juttu rönsyilee. Kaupan parkkipaikoilla pitäisikö jäädä autoon kun emäntä käy ostolsilla. Tapahtuuko semmosta Suomessa vielä Toivopoika

VALTONEN MARTTI 21.12.2012 20:09

Missään tapauksessa ei pidä jäädä autoon koska ostoksille tullee helposti tuplahinta jos ei ole mukana 'toppuuttelemassa.' Siinä säästääpi vuosien mittaan yhen 'rosvoilun' hinnan monikerroin.

KOISTINEN TOIVO 21.12.2012 20:39

Ei veikoste, mulla on ostoskärry kuskin virka määrätty jo aikaa sitten, ja ilman puheoikeutta. Pari vuotta sitten, marketissa joulun alla, kun emäntä juonsi tavaraa kärryyn. Ajeli vanhempi herrasmies kärryllä, kun hänen puoliso kanteli aika täyteen kärryyn tavaraa. Hän toimitti vaimolleen, että pane tuon kaverinkin kärryyn jo noita tavaroita. Minä siihen, että kyllähän teidänkin kärryyn mahtuu vielä, kun mulla on tuo omakin juontokone. Hän vastasi, että kyllä mahtuu, mutta kuka ne maksaa. Siihen ei mulla ollut vastausta. Toivopoika

YLINEN MATTI 23.12.2012 21:42

Rottis kokeiltu sekä vuokrarivarissa että autossa TOIMII. HYVÄÄ JOULUA sekä RAUHALLISTA UUTTA VUOTTA terv.masa

HÄKLI HANNU 25.12.2012 13:05

Koistisen Toivolle, käväise Teräasekeskuksen sivuilla sitä aidon näköistä leikkiasetta hakemassa.

KOISTINEN TOIVO 25.12.2012 16:24

Kiitos vihjeestä. Täytyypä miettiä. Josko joskus tilaisi tuommosen. Taikka jos tulisi siellä asti ajeltua, niin kävisi liikkessä. Tuommonen on hyvä ei voi vahingoittaa ketään, mutta toimii pelotteena. Kummaksi menee maailma kun itteläkin joskus tulee aate, että pitää kotona ja matkoilla olla lisä suoja. Vaikka koskaan tähän päivään mennessä en ole ovea yölläkään lukinnut. Toivopoika

AHONEN KAI 25.12.2012 18:26

"Vaikka koskaan tähän päivään mennessä en ole ovea yölläkään lukinnut."

Kuuluisia viimeisiä sanoja;))

Varsiluuta vaan pönkäksi oveen ja Mäkkäriin Ranskassa

HEINONEN PASI 25.12.2012 19:14

Vuokra autolla ajeltiin viikko viime kesänä ja syksyllä muutama reissu omalla autolla. Kyydissä kaksi villakoiraa, iso ja keski kokonen. Ei oo ollu ongelmia pitkä kyntisten kanssa. Huoletta saa jättää matkailu kuin henkilöauton romppeineen parkkiin kun koirat on kyydissä.

KOISTINEN TOIVO 25.12.2012 22:37

Kuuluisia viimeisiä sanoja. Tarkotin kun kotona olemme, ei meillä lukossa ole ovi Koirat pitää huolen ettei vieras varkain tule. Olen aatellut, jotta jos pahoissa aikeissa porukkaa tulee, ei tuommonen puuovi paljon pitele, eli, jos ei kättäpitempää kerkiä saaha, ei niille mitään yksi mies maha Menee amerikan malliin, jos pitää olla ase sänkyn vieressä, että tohtii olla. Tähän päivään asti ei ole ketään tarvinnut pihalle heittää. Kyllä meillä puskaparkissa auto lukussa on, ja kaupassa käyessä. Leirialueilla kyllä ovet auki on. Mutta miksi tämä maailma menee, saa nähä. Toivopoika

AHONEN KAI 26.12.2012 02:14

Onhan tämä maailma niin mallillaan, että jos on niin toope että jää ranskassa maksutien rekkarastille rekkojen väliin yöpymään, ja vaikka autossa on sisällä valot ja on hereillä, silti huumehörhö tulee omilla avaimillaan kurkkimaan autoon.

Toisella tutulla oli vanha susikoirakin matkassa, joka oli tosiaan vanha, ja toisella oli vaimo rustaamassa sudokuja tuvan pöydän ääressä kun karvakäsi tuli moikkaamaan.

Kummalltakaan ei mitään lähtenyt matkaan mutta oven lukot ihan soirona.

Baanalta pois, hiljaiseen kylään joko stellplatsille tai keskelle toria, marketin-, hautausmaan parkkia lampun alle, ja ovet niin takalukkoon ettei aukea kuin hitsipillillä.

Ellei niitä tarroja lisälukituksesta saa, joku vois vaikka sellaisen printattavan postikortin kokoisen suunnitella, monikielisenä, sen kun laminoi, ja laittaa ikkunaan yöksi, on ainakin rosvoa infottu.

JANHONEN MATTI 26.12.2012 10:20

Alla osoite josta voi tialta erilaisia varoitustarroja liimattavaksi. Ja voihan sitä voi teettää ihan ikioman varoitustarran jossa yhdistyvät, koira, katkaistu haulikko, merkkausgeeli, pippurisumute, haisunäädän haju, Seinäjoen Mailajussien jäsenkortti, sähköiskun vaara -merkki ja mitä niitä peloitteita nyt on.

http://www.tarramaa.fi/kyltit-c-52.html

Vaan mikä se on se varoitustarran kieliversio, joka rosmon pysäyttää, vallankin pimeässä liikkuvan huumehörhöisen rosmon.

Jouluaattona kävin kylässä jossa oli ovessa varoitustarra >Pidä ovi suljettuna. Talossa on Halon sammutusjärjestelmä> Siinä on se hyvä puoli, että varoitustarran tekstin voi pahimammassa tapauksessa ymmärtää vain kerran väärin.

AHJOS TIMO 26.12.2012 14:40

" käväise Teräasekeskuksen sivuilla sitä aidon näköistä leikkiasetta hakemassa."

En suosittele! Leikkiaseen esille ottaminen voi olla hengenvaarallista, jos joku oikean aseen haltija sattuu näkemään. Ostin kerran heräteostoksena muutamia käsikranaatin näköisiä kynänteroittimia, mutta asiaa tarkemmin ajateltuani hävitin ne.

KOISTINEN TOIVO 26.12.2012 15:06

Kyllä Timo oikeassa on. Siinä piilee ylättävä uhka. Poliisikin neuvoo antamaan rahat rosmolle suosiolla, ja sitten perään usuttamaan heidät. Ja kylläkai Suomessa vielä ilman asetta pärjää. Toivopoika

POHJANTÄHTI JORMA 26.12.2012 15:17

Voisiko udella moneenko autoon/ vaunuun on murtauduttu vaikka täällä kotimaassa kun olette olleet reissussa. Mitään legendaa ei tarvi kertoa vaan omakohtaisia tapauksia.

VALTONEN MARTTI 26.12.2012 17:49

Ei nyt ihan murtautumisesta voi puhua mutta muutama vuosi sitten Kärsämäellä kaupan pihalla eräs 'laitapuolen' kulkija meni heti riuhtomaan vaunumme ovea kun luuli meidän menneen kauppaan. Olin kuitenkin huomannut tämän oudon käytöksen etukäteen ja yllätin hänet. Karkuun lähti.

Toinen tapaus Jäämeren rannoilta. Oltiin veturilla siellä ja mentiin levähdyspaikalta parin sadan metrin päähän paikkaan jossa pesi merikihuja. Jälkeemme pysähtyi automme taakse joku etelän inehmo naisensa kanssa. Tämä miekkonen tuli luoksemme ja ryhtyi noita merikihuja härnäämään kimppuunsa. Yritti kovasti kiinnittää huomiotamme. Katsoin välillä autoille päin. Siellä se eukkonsa pyöri meidän auton ympärillä ja yritti löytää auki jäänyttä ovea. Miekkonen huomasi epäonnistumisensa ja kipitti kiiruusti autolleen ja kaasuttelivat tiehensä.

Että tämmöistä.

Käyttäjän lisäys viestiin 26.12.2012 klo 17:51:34 Se nyt ei ollut ihan kotimaasta tuo toinen mutta kelvannee.

LUOTO KARI 26.12.2012 18:14

Kun vielä asuttiin edellisessä asunnossa Kirkkonummella, niin sekä edelliseen että nykyiseen matkailuautoomme murtauduttiin oman kerrostalomme parkkipaikalla. Ekakerralla rikottiin vain pieni sivuikkuna, mutta mitään ei viety (eli ei löytynyt mitään hanskalokerosta). Tokakerralla väännettiin asuinosan ovi soiroksi ja lopulta oli menty rikotusta ikkunasta sisään. Mitään ei rikottu auton sisällä, mutta tavaraa häipyi huomattavia määriä. Sensijaan ulkomaan reissuillamme olemme kyllä saaneet olla voroilta rauhassa.

HÄNNINEN JUKKA 27.12.2012 23:27

Saat Ahonen ihan ilmatteeksi multa 3 kpl tämmösiä tarroja. Osoite vaan mulle yv:nä niin laitan postiin, postikulujakaan en tässä tapauksessa veloita. Viikossa tulevat minne vaan Euroopassa.

AHONEN KAI 28.12.2012 00:06

Kiitosta vaan Hänninen, anna ne Kajtsulle, me juodaan pullo Brandyä jossain vapaaparkissa Nyyssösten kanssa Portugalissa tuossa keväämmällä, saisin ne sillä tavoin helpoiten.

Mutta kiitos etukäteen.

HAAPANEN TIMO 06.01.2013 13:22

Uuden lehden postilaatikko-osastolla oli vaanarin kertomus yöllisestä murrosta ja laukkujen viemisestä Grännan stellplatzilla.

Tapaus on vuoden sisään toinen mun tietooni tullut sieltä.

Oviketju olisi estänyt tämänkin.

@timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 06.01.2013 15:45

Jos etuovet on varmistettu ketjulla kestää varkaalla 3 - 5 sek. kun ovi on auki.

Voimapihdeillä sivu-ikkuna hajalle ja pihdeillä ketju poikki, kas vain tie on auki. Unenpöpperössä ei ehdi edes sängystä nousta kun varas on jo menossa käsilaukun kanssa varastetulla autolla pois paikalta.

Avaimilla käytettävät lisälukot etuoviin estävät edes ovien avaamisen helposti. Tosin lukothan ovat vain rehellisiä varten.

Ruotsissa varkaat taitavat päivystää tuolla Grännan paikalla. Nyt tuli myös todistettua ettei varkaat mitään nukutuskaasuja tarvitse.

VÄLIAHDE JUSSI 06.01.2013 16:03

Valtonen Se Kärsästen pihassa ollut juippi on joku Ranttisista tai Pulkisista.

Käyttäjän lisäys viestiin 6.1.2013 klo 16:04:50 Pulkkisista se piti olla sorry

HAAPANEN TIMO 06.01.2013 17:18

Tuskin rosvot alkavat ikkunoita rikkoa, meteli herättää kaikki lähistöllä. Laukutkin kannattaisi nostaa johonkin kaappiin, uskomatonta että joku jättää sinne ohjaamoon.

@timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 06.01.2013 17:36

Mitään tosiaan ei kannata jättää näkyville, eikä niin lähelle ovea, että siihen ylettää tulematta sisään.

Ducaton oven saa auki myös äänettömästi, vaikka se ketjukin olisi paikoillaan, kaverilla on kokemusta kuinka ketjuun olisi päästy rikkomatta ikkunaa. En aio sitä julkaista missään julkisessa mediasa,

Käyttäjän lisäys viestiin 6.1.2013 klo 17:43:38 Eihän se ikkunan rikkomeinen tee suurempaa meteliä kun varashälytin, eikä siihenkään aina kiinitetä huomiota.

Itsellä on varahälytin jonka aktivoin ilman sisätutkaa puistoparkissa yöpyessä.

Käyttäjän lisäys viestiin 6.1.2013 klo 17:49:00 Jos varas näkee käsilaukun etupenkillä tai autostereot ei se ikkunan särkeminen ole sille mikään kynnyskysymys.

Kaverin henkilöautoon meni varas Amsterdamissa ikkunan särkien ja autosterot mukanaan poistuen sillä välin kun kaveri kävi kioskilla tupakkaa ostamassa kadun toisella puolen. Hän oli selin autoon ja poissa autosta omien puheidensa mukaan korkeintaan minuutin. Ei ne veikot kauaa siinä hommassa vanhene.

HIETAVUORI JUHA 06.01.2013 18:22

Eiköhän nuo stereo varkaudet ala olla jo historiaa . Radiot on jo nykyisin niin halpoja että irti revitystä radiosta ei paljon tiliä tule. Sekä useimmissa autoissa jo merkkikohtaiset värkit joita ei aivan helpolla irroitella ainakaan ehjinä .

AHONEN KAI 06.01.2013 18:47

"Ducaton oven saa auki myös äänettömästi, vaikka se ketjukin olisi paikoillaan, kaverilla on kokemusta kuinka ketjuun olisi päästy rikkomatta ikkunaa. En aio sitä julkaista missään julkisessa mediasa,"

Onko se ammatisalaisuus?

Dukaton omistajat voisivat olla siitä tiedosta tyytyväisiä, ja osaisivat varautua moiseen.

Ettei taas olisi näitä kaverin rutujuttuja tuokin.

HIRVONEN JOUNI 06.01.2013 22:20

No sisään pääsee fiiuun poistamalla sen kolmioikkunan, eikä tartte edes rikkoa lasia. voi jättää siihen etupenkille valmiiksi josta sen voi pukata paikoilleen silleen kätevästä. Siitä pikkuikkunasta jo sopii viemään vaikka mitä eikä tartte edes avata ovea.

Paras suoja on kun ei jätä näkösälle vähäksikään aikaa mitään arvokasta.

Naisväellä tuntuu olevan vaikeuksia olla jättämättä sitä aarresäkkiä siihen etupenkille. Näppäri vie sen siitä tosi nopeesti. Paikalle sattuneena en ehtinyt edes kellottaa kun se kävi niin vauhdikkaasti. Näppäri vaan nauro ja morjesti mennessään.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 07.01.2013 11:22

Jouni tuon jujun kertoikin.

Kuinka siihen varautua, laittamalla kalterit ikkunoihin?

Jos laittaa kalterit, niin sitten vasta ne vorot innostuukin.

KOSKINEN JANI 07.01.2013 13:06

Kuten aiemminkin olen kirjoittanut niin samalla levähdysalueella ne rosvot meiltäkin koitti tiliä tehdä, mutta ei mitään saaneet kun tavaraa ei pidetä isommin ja en voinut vielä hyvin nukkua ja kääntyilin tmv ja lähtivät pois. Mutta ei siitä sen enempää.

Mitä tulee noiden tavaroiden säilytykseen niin sinne autoon kannattaa tehdä kunnollinen säilytyspiilo mihin ne arvokkaammat tavarat laittaa aina kun on pois autosta. Meidän autoon sain tehtyä 50x50x15 cm kokoisen salalokeron mitä ei kyllä erota rakenteista ellei tiedä millanen se alunperin on ollut. Olen sitä kaikilla tutuilla etsityttänyt ja jos joku sen on keksinyt, niin ei ole sitä kuitenkaan saanut auki. Lisäksi mulla on tuossa hälytin mikä ulvoo ja laittaa tekstaria pariin numeroon jos lähtee päälle. Eli tuossa ajassa ei kukaan pysty löytämään passeja/auton papereita/rahaa jne. Kaikki muu tuolla onkin maksimissaan muutaman kympin roinaa millä ei niin väliä olekaan.

Kuten jo muutkin on todennut niin kaikki rahanarvoinen tavara pois näkyviltä, mutta meillä on myös auton paperit tuolla jemmassa. Miksikö, no kun nuo rosvot nyt sattuu olemaan aika kansainvälistä sakkia niin ei niille ainakaan kotiosoitettaan kannata jättää saataville. Muuten niiden serkut saattaa käydä kotonakin tarkastamassa tilannetta. Ja trafiin nyt muutenkin kannattaa laittaa tietojenluovutkiellot päälle. Tuossa kylillä yksi kaveri lähti perheen kanssa etelän reissulle ja jätti premium-autonsa lentokentän parkkiin. Jo seuraavana yönä oli kaverit kämppää tyhjäämässä. Mutta hälytinsysteemit auttoi ja kerätty saalis jäikin sängylle päiväpeiton päälle kun joku tuli hälytystä tarkisteleen...

KOISTINEN TOIVO 07.01.2013 18:03

Priljantit, ja kultaharkot kyllä pois matkasta jätetään. Tosipuheessa ei kyllä meidän kortteeriautoon olla yritetty, vaikka puskissa ollaan yövytty Jos on samasa paikassa useampi auto, tai vaunu, niin semmoseen jäähään yöksi mieluummin. Se että ei näkösällä pidetä mitään kummempaa kaupan parkkipaikalla. Ehkä auttaa asiaa, ei tiijä onko jäätävä passiin kun päällikkö käy kaupassa. Toivotaan, että tuuri jatkuu. Kai jos ei oikeen tohii, niin pitänee vähentää reissaamista, mutta ei vielä ole tarvis. Auttanekko, kun sanotaan, että kauneus on katsojan silmässä. Olen päässyt käsitykseen, että allekirjottaneen pelikuvan kattelijalla saattaa mielikuvitus loppua kesken. Toivopoika

HIRVONEN JOUNI 07.01.2013 18:53

Tuohon ikkunaongelmaan auttaa kun pitää auton etuosan tyhjänä ja sisätilan hälyttimen päällä yöllä sekä koko hälytimen päällä kun auto on tyhjä.

Turvalokero oikein asennettuna ja käytettynä on hyvä suoja arvopapereille ja esineille. Turvalokeroakin pitää osata käyttää siten että sitä ei ulkopuoliset tiedä tai näe.

Kokeilkaas joskus olla epäilyttävässä paikassa hiljaa ja liikkumatta sisällä kun olette menossa yöpuulle. Sitten vaan yllättäen iltakierrokselle. Saa kyllä vastapuolen epävarmaksi.... Tällä tempulla meinas kerran marokon poika paskoa housuunsa.

HÄNNINEN JUKKA 09.01.2013 00:18

Kappas, sattuipas nyt vasta näkökenttään. Että ihan Ahoselta kiitosta - on aekoehin eletty...

Senverran arvokas juttu, että paketoin tarrat valmiiksi pussiin ja annan sitten Kajtsulle.

Laittakaa vaan muutkin niitä tarrapyyntöjä, orgilaisille olen niitä lähetellyt. Hinnalla sitten ei niin tarkkaa, kun mulla kerran on niitä ylimääräisenä. Omantunnon mukaan. Parempi jonkun ovessa/ikkunassa kun turhina hyllyssä.

Yksityisviestiä vaan.

DZIOK WALDEMAR 09.03.2013 22:05

Tuoreesti meidät ryöstettiin Liettuan Vilnassa, melkein keskustassa (A. Gostauto 8). Lukituksesta minulla on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Autoomme mentiin sisään siitä avautuvasta muovi-ikkunasta (Pössl, sivuovi) ja nyt ymmärsin, että se on heikoin lenkki. Tietenkin lasi-ikkuna ei ole paljon vaikeampi kohde vorolle. Onko kenelläkään jotakin konsteja sen vahvistamiseen yms. Itse ajattelin asentaa ikkunaraamin alapuolelle piikkilistan, kenties myös jonkun piikkitangon ikkunan aukkoon niin, että selkää rapsuttaa, jos yrittää livahtaa välistä.

Meillä ei ollut mitään arvokasta näkyvillä. Varas vei vain parhaat tavarat kaapeista. Poliisien tuloa odotettiin 3h. Sitten he itse totesivat, etteivät ehdi tulla, vaan itse ajoimme heidän luokseen. Sen jälkeen seuraavat 3h tutkintaa, tulkin odotusta ja rikoksen vastaaanottoa.

If:illa on 4x omavastuu noissa riskimaissa. Tietääkö joku kollegoista vakuutusyhtiön, jolla on paremmat ehdot?

TURUNEN HEIMO 10.03.2013 08:44

Tuollainen kirjoitus ei auta yhtään tässä keskustetlussa. Laittoman aseen laiton käyttö on omat varpanasa ampuisi. Eihän tuossa tarvitse kuin vihjaus niin itse on kusessa. Eikä tuo kyllä huvittanutkaan.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 10.03.2013 11:15

"If:illa on 4x omavastuu noissa riskimaissa. Tietääkö joku kollegoista vakuutusyhtiön, jolla on paremmat ehdot? "

Jos olet autoliiton jäsen ei Fennian vakuutuksissa ole korotettua omavastuuta alle 3 viikon matkalla noissa maissa. Siinä yksi syy miksi vahdoin Ifiltä Fenniaan, lisäksi vakuutusmaksut tippui enemmän kuin Autoliiton jäsenmaksu.

KORHONEN ELISA 21.03.2013 21:41

Kyllähän se pieni pelko on aina pe..eessä kun pitemmillä reissuilla ulkomailla ajellaan ja tavaraa on tietty jonkin verran mukana. Kallista tavaraa ei tietenkään köyhällä ole, varsinkaan kun ne rahat on menny siihen autoon jolla ajellaan ;). Joo, mutta ilman muuta lisälukot asunto-osan oveen ja takatallin luukkuihin ja aina tietysti ne lukkoon joka pysähdyksellä. Markettien parkkipaikoilla näkyy esim. Puolassa olevan vartijoitakin. Semmoseen tuntuu turvallisemmalta pysäköidä ostosten ajaksi. Yöksi en kyllä koskaan jätä käsveskaani ja arvopapereita lojumaan mihinkään penkille tai pöydälle, vaan sijoitan ne niin, että voron täytyy tulla jo melko läheiseen kontaktiin, jotta ne saisi. Siinä vaiheessa jo toivon mukaan minä tai mies herää.

KOCK REINO 25.03.2013 09:01

Olli taitaa olla täys työlistetty ku ei näy viestejä tääl

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.