Sähköiset rekisteri-ilmoitukset

SAARELAINEN MATTI 22.05.2010 22:02

Jokohan tuollakin rintamalla päästään toteutusvaiheeseen ?

http://www.lvm.fi/web/fi/tiedote/view/1163597

PALIN MATTI 22.05.2010 22:32

No tämä nyt on ollu tiiosa jo ainaski puoli vuotta. Nyt on vaan kymysys siittä, että millonka net saapi sen käytänösä toimimmaan.

SAARELAINEN MATTI 22.05.2010 23:11

Ei ole kysymys tiiosta olosta , vaan siitä, että asetuksen on tarkoitus tulla voimaan ko päivänä, mikäli yleensä osasit lukea linkkiä!!!

JANHONEN MATTI 23.05.2010 09:40

Tuo toiminta "käytänösä" se minuakin eppäilyttää. Asetushan kyllä tulee voimaan tiettynä päivänä, mutta on näillä Trafin (ent. AKE) järjestelmämuutoksilla ollut taipumusta aluksi takkuilla.

PALIN MATTI 23.05.2010 10:50

Kaima ilimotti: "Ei ole kysymys tiiosta olosta , vaan siitä, että asetuksen on tarkoitus tulla voimaan ko päivänä, mikäli yleensä osasit lukea linkkiä!!!"

No mitä sitte? Juuri niiku mie sannoin, eli met kaikki tiiämä, että tuomonen palavelumuutos on hyväksytty tulevaksi käyttöön 26. tätä kuuta.

Mie tuosa vain ilimotin eppäilykseni sen muutoksen teknisen totteutuksen onnistumisesta tuole päivämääräle. Miten se nyt sitte kaimaa tuola laila korpesi. Ettet vaan olis ollu ite suunittelemasa tuota hommaa.

PS: On ylleisesti tunnettu asia tämä mun ihan onneton lukutaito ja vielä onnettomampi kirjotustaito. Niettei siinäkkään mittään uuta kellekkään. Mitä muuten tarkottaa nuot sun kirjotukses peräsä olevat kolome karjahusmerkkiä?

PALIN MATTI 23.05.2010 10:51

Tällä toisela kaimala näyttää olevan kaikki kunnosa. Ymmärsi heti mun kirjotukseni tarkotuksen ja syvinmän olemuksen. Jesss!

KNAAPI JUHA 23.05.2010 12:17

Apuva!

Mistäs noita Matteja oikein satelee, ei ainakaan Saunalahdesta!

PALIN MATTI 23.05.2010 14:38

Jospa meitä tippus jonku kukkarosta tänne...

HAAPANEN TIMO 23.05.2010 15:17

Tuolla aina välillä käydään kurkkimassa: http://www.ake.fi/AKE/Asioi_verkossa/Sähköiset+rekisteröintipalvelut+henkilöasiakkaille.htm

@timppa

HALMEENMÄKI JUHANI 23.05.2010 21:47

Voi käydä katsomassa että mitään ei tapahdu. "vuoden 2010 aikana" = vielä 7 kk aikaa antaa uusia päivämääriä koska ennen vuosiluvun päivitystä toiseen...

LARES PETTERI 24.05.2010 07:13

Ajoneuvojen sähköinen rekisteröinti toteutumassa.

ESS–Markku Peltonen

Lahti

Harraste- ja kesäautoilijoiden elämä muuttuu hitusen helpommaksi, sillä asetusmuutos sallii ajoneuvojen sähköisen rekisteröinnin ensi keskiviikosta alkaen.

– Tämä on hyvä uutinen. Ei tarvitse enää ravata katsastuskonttorilla niin usein, sanoo Oldsmobile-kesäautonsa juuri liikenteeseen ottanut Anssi Louhelainen.

Samalla hän siirsi talviautonsa ”kesälomalle”. Nyt asia piti vielä tehdä vanhan kaavan mukaan, mutta syksyllä asia hoituu toisinpäin helpommin.

Vuoden 2007 lopulta lähtien autojen liikennekäytöstä poisto korvasi vanhan rekisteristä poiston.

Samalla vakuutusyhtiöt lopettivat omalla päätöksellään autoilijoiden kuluja säästävien seisonta-aikojen vastaanottamisen. Tavoitteena oli tarjota mahdollisuus saada myös ajoneuvoverot katki yhdellä ilmoituksella.

Moottoripyörien seisokkikäytäntö jatkui ennallaan.

Toimenpide tuli kuitenkin hankalaksi, sillä autojen poistaminen liikenteestä on ollut mahdollista vain käymällä aina joko katsastuskonttorilla tai vakuutusyhtiössä.

Auto on pitänyt poistaa samalla rekisteristä. Se on tuonut säästöä myös autoveroihin, mutta toisaalta toimenpiteestä on joutunut joka kerta pulittamaan 12 euroa.

Autoharrastajat kokivat käytännön hankalaksi, sillä aiemmin vakuutuksen oli voinut keskeyttää tai aloittaa uudelleen pelkällä puhelinsoitolla.

Viime torstaina valtioneuvosto hyväksyi monien yllätykseksi toivotun muutoksen.

– Internetissä voi jatkossa hoitaa auton liikennekäyttöön oton tai liikennekäytöstä poiston sekä tilata uuden rekisteröintitodistuksen vaikkapa kadonneen tilalle, sanoo asiaa valmistelemassa ollut yksikönpäällikkö Simo Karppinen Liikenteen turvallisuusvirastosta.

Hän muistuttaa, että normaalin vuosikatsastuksen lisäksi moni asia vaatii tulevaisuudessakin käynnin katsastuskonttorilla. Tällaisia ovat esimerkiksi omistajanvaihdos ja ensirekisteröinti.

–Jos vaikkapa haluaa palauttaa rekisterikilvet, niin silloin tietenkin tarvitaan henkilökohtaista asiointia. Muutos koskee toistaiseksi vain henkilöasiakkaita.

– Uudistus laajenee lähivuosien aikana koskemaan myös yritysasiakkaita. Tätä ennen on saatava aikaan yritystunnistusjärjestelmä.

Uuden palvelun tarpeisiin tulee rekisteröintipalvelu Liikenteen turvallisuusviraston internetsivuille (www.trafi.fi/asioiverkossa).

– Asiakas ilmoittautuu omien pankkitunnustensa avulla. Järjestelmä kysyy lisäksi kyseisen ajoneuvon rekisterinumeron ja rekisteröintitodistuksen ilmoitusosassa olevan tarkistenumeron, Karppinen opastaa.

6,5 euron maksu hoituu sitten oman pankkiyhteyden kautta.

LARES PETTERI 24.05.2010 07:14

Lähti liian hätäisesti, tuo oli tämä aamun paikallisessa lehdessä

PALIN MATTI 24.05.2010 07:54

Onpa hienoa, että jotaki uuttaki tullee välilä esile täsä asiasa!

SAARELAINEN MATTI 26.05.2010 22:56

Järjestelmä toimii.

VALLIUS MARTTI 27.05.2010 07:39

Tämähän helpotaa paljon monen elämää.MUTTA ON TÄHÄN TAAS JÄÄNYT SUURI AUKKO LAKIIN.Ne jotka ovat ostaneet auton osamakksulla niin ne ovat haltioita ja näillä haltioilla ei ole sitä koodi numeroa joka näkyy vain ilmoitus osassa ja nyt esimerkiksi rahoitus yhtiö Sandanter veloitaa numeron antamisesta 42e toimenpidemakksuna ja asiaa vähän sivutessa esimerkiksi keväälä maksoi maastavienti valtakirja 10e ja toukokuun alusta sekin maksaa 42e toimenpidemaksuna.Elikkä keksitiin taas ykksi maksu kun toisesta paikasta vähän helpotaa.ETTÄ NÄIN LAILISTETTU ROSVOUS KUKOISTAA.Tämänkin olisi voinut tehdä nyt uudistuksen myötä järkeväksi käytää esimerkiksi Ruotsissa on saman kaltainen internetti palvelu mutta ilmainen käytäjäleen ja osamaksu autoisa haltia saa molemat osat rekisterioteesta itseleen mutta niisä on lising lukitus jonka vain rahoitaja saa poistettua elikkä omistajan vaihdosta ei voi tehdä kuin rahoitajan suostumuksella.Muuten voi käytää itse palveluja Seisomaan ja pois seisonasta.Että ei olisi vaikea luoda oikeuden mukainen systeemi jossa kaikki olisi samalla tasolla,((mutta niin olemmehan takapajulassa ja systeemit sen kaltaiset ja jäljessä muusta sivilisaatiosta))

KIISKI ANTTI 27.05.2010 14:35

Voiko autolla siis lähteä samoin tein ajelemaan kun on auton taas ottanut netin kautta käyttöön vai pitääkö odotella että uusi rekisteriote saapuu postitse?

VIRTANEN HANNU 27.05.2010 16:25

"Sähköisen ilmoituksen seurauksena tulostettava rekisteröintitodistus lähetetään asiakkaalle aina postitse.

Ilmoitus liikennekäyttöönotosta tulee tehdä ennen ajoneuvon käyttöönottoa samana päivänä, jolloin ajoneuvo otetaan käyttöön."

AHJOS TIMO 27.05.2010 17:26

"Voiko autolla siis lähteä samoin tein ajelemaan kun on auton taas ottanut netin kautta käyttöön vai pitääkö odotella että uusi rekisteriote saapuu postitse?"

Tässä maallikon mielipide, joka ei ole viranomaissuositus: Pidä autossa tuorein sellainen rekisteriote, jonka mukaan auto on liikenteessä. Siis vaikka sen jälkeen olisit saanut postitse rekisteriotteen, jonka mukaan auto on poistettu liikenteestä, ja odotat rekisteriotetta, jonka mukaan se on taas otettu liikenteeseen. Jos poliisi pyytää tien päällä rekisteriotteen nähtäväksi, rekisteriote on mukana autossa kuten pitää ja sen mukaan auto on liikenteessä. Jos poliisi tarkistaa asian tietokoneelta, sieltäkin tulee vahvistus, että auto on liikenteessä. Ainoa mikä heittää, on tuoreimman rekisteriotteen numero.

HAAPANEN TIMO 27.05.2010 18:14

Lähetetäänkö ilmoitusosa otteen kanssa tavallisena kirjeenä, vai vaihtuuko ilmoitusosa lainkaan?

Suuri sotku on tulossa, mielenkiinnolla odottelen tapahtumia. Onneksi ei tarvitse pitkään aikaan kokeilla tuota. @timppa

PALIN MATTI 27.05.2010 18:45

Tuolta menoerältä välttyy tulevaisuudessa, kun ottaa pankista lainaksi rahaa, ellei itsellä ole kasoissa ja ostaa sen rahoitusyhtiön ulos siitä autosta.

Yleensäkin autokaupat kannattaa aina rahoittaa pankkilainalla. Silloin ei tarvitse ajella toisten omistamilla autoilla.

AHJOS TIMO 27.05.2010 19:45

Tämä on nyt pelkkää arvailua: Jospa asia onkin niin, että pelkästään ilmoitusosa vaihtuu! Ja sitähän ei tarvitse pitää autossa mukana. Ainakin ilmoitusosassa on kohdassa "Ilmoituksen laatu" vaihtoehtoina mm. "Liikennekäyttöön otto" ja "Liikennekäytöstä poisto". Jos ilmoitusosan on käyttänyt tuollaisen ilmoituksen tekemiseen, pitää saada tilalle uusi puhdas ilmoitusosa.

HAAPANEN TIMO 27.05.2010 20:22

Uteliaisuus voitti, ryhdyin koekaniiniksi. Ensimmäinen poistoyritys tyssäsi maksuun,"tapahtuma epäonnistui" Selaimena IE, Firefoxilla onnistui. Ruutun tuli auton ja mun tiedot sekä seuraava teksti:

"Säilytä tämä vahvistus kuittina ajoneuvon liikennekäytöstäpoistosta tulostamalla tai tallentamalla se PDF-muodossa. Uusi rekisteröintitodistus postitetaan n. 7 vrk:n kuluessa Todistuksen postituskohdassa mainittuun osoitteeseen. Jos todistuksen saapuminen viivästyy, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Uuden todistuksen saatuasi, hävitä vanha.

Jos haluat jatkaa sähköisten palvelujen käyttöä, valitse "Siirry palvelun valintaan". Palvelusta poistut turvallisesti "Kirjaudu ulos" -toiminnolla. Huomaa

Liikennekäytöstäpoistettua autoa saa käyttää vain poistopäivän loppuun saakka edellyttäen, että määräaikaiskatsastus on voimassa, rekisterikilvet ovat kiinnitettyinä sekä ajoneuvovero ja liikennevakuutusmaksu on maksettu.

Rekisteröintitodistuksen osa I (tekninen osa) tulee pitää liikenteessä mukana."

Autoa ei tarvita viikonloppuna, otan takaisin käyttöön maanantaina, seurataan kuinka käy. Myös Ifin toimintaa on jännää katella.

@timppa

LAHTI ANTTI 27.05.2010 20:38

On teillä pojaat murheita ja leikkimistä koneen kanssa muutaman hassun euron takia. Otetaan käyttöön, poistetaan käytöstä ja taas otetaan käyttöön. Voi jessus sentään tuollaisen asian kanssa. Ei tiedetä mitä tehdään, ollaanko reissussa vai ei. Taidatte olla aika persaukista porukkaa kun noin täytyy vähdätä!

JOKINIEMI PETRI 27.05.2010 21:07

Asiaa antti tota keskustelua olen täälä kans naureskellu.melkosta puljausta on toi touhu.

AHJOS TIMO 27.05.2010 21:40

Tässähän nyt tutkitaan, kuinka uusi systeemi toimii. Kustannukset ylittävät säästön. Saavat sittten muutkin tietää ilmaiseksi.

Teoria ja käytäntö ovat kaksi eri asiaa: Oma autoni seisoi viime vuonna sairauden vuoksi 3 kk pihassa ajamattomana, mutta maksoin täydet verot ja vakuutusmaksut koko ajalta.

HALMEENMÄKI JUHANI 27.05.2010 22:03

"Autoa ei tarvita viikonloppuna, otan takaisin käyttöön maanantaina, seurataan kuinka käy."

Jos autosta peritään ns käyttömaksu, niin sen minimi on 10 euroa, ja ylijäävää osaa ei käytetä hyväksi seuraavaan kertaan. Eli lyhyissä käyttöön otoissa tuo lisäkuluja, jotka saattaa yllättää monet...

PALIN MATTI 28.05.2010 09:04

"Jos autosta peritään ns käyttömaksu, niin sen minimi on 10 euroa, ja ylijäävää osaa ei käytetä hyväksi seuraavaan kertaan."

????

SUOMI SEPPO 28.05.2010 09:44

Mielenkiintoista nähdä jääkö Timpan auto seisomaan vähäksi aikaa. Olettaisin että ilmoitusosan tarkistenumero on kertakäyttöinen. Uusi numero tulee vasta kun TraFi lähettää uuden ilmoitusosan. Tällä saadaan mm. säännösteltyä nettinäppäilijöiden muutaman päivien seisokkeja. @seppo PS. Taisi tulla maanantaina matka konttorille panemaan autoa rekisteriin tuplahinnalla. Muista ettei sinne saa ajaa rekisteristä poistetulla autolla muuten kun katsastukseen varatulle ajalle.

FAGERHOLM IRMA 28.05.2010 14:15

Minä tein myös ilmoituksen liikennekäytöstä poistosta heti 26.5. onnistu ekalla kerralla, maksoin ja otin kopion ilmoituksesta. Tänään 28.5. posti kokonaan uuden rek.otteen, siis molemmat kappaleet ja ohjeen hävittää entinen ote. Ilmoitusosassa on todellakin uusi tarkistenumero, jolla saa auton uudelleen "ajokuntoon", minulla oli syy ottaa se "seisontaan", ei kokeilunhalu, vasta heinä- tai elokuussa tarvitsen sitä jälleen. Rek.otteessa on teksti: Ajoneuvo poistettu liikennekäytöstä, tavallinen poisto 26.05.2010.

ASIKAINEN MATTI 28.05.2010 15:34

Lain mukaan pienet summat, joita ei palauteta, hyvitetään seuraavassa verolaskussa.

ILTANEN KARI 28.05.2010 16:36

mulla oli auto seisomassa, 4kk ja otin pääsiäiseksi käyttöön.... posti on hävittänyt käyttömaksu laskun joka oli poliisin mukaan lähetetty 8.4 ja olis pitäny 8.5 maksaa, oli siinä selittämistä.... mutta armahtivat tämän kerran, ajoivat kyllä perässä pankkiautomaatille asti, heiltä sai viite ym numerot maksua varten... joten katsokaa että teille tulee laput ajoissa, niitä voi kysellä jostain (aken numerosta) vaikka se nykyään onkin trafi, saattaa olla et ei puhumalla selviä, en tiedä uhkaavat sillä 1000€ verolla , mut en tiedä tarkoittaako tälläistä tapausta....... käyttömaksu nousee vasta 1.3.2011, ettei sen takia tartte vielä autoa seisottaa......säästöaika, tai siis aika jolla saa kuitattua ote maksut on vähintään jotain 40 päivää

HAAPANEN TIMO 28.05.2010 16:52

Olet Seppo oikeassa, kokeilin äsken kelpaisiko kerran käytetty tunnus, ei kelvannut. Odotellaan sitten uutta otetta, seuraavana viikonloppuna odotellaan taas uutta.

Ellei ilman otetta saa ajaa, voi lyhin poiston aika olla pari viikkoa.

Toisaalta on hassua näpytellä veronmaksu liikkeelle, eikä kuitenkaan voisi ajaa. Saapa nähdä.

@timppa

PALIN MATTI 28.05.2010 17:42

Kyllä saa ajaa ilman sitä varsinaista rekisteröititodistustaki. Pitää vaan tulostaa netistä itselle se ilmiotus.

Tämä asia on selkeästi esitetty jo tuossa vähän aikasemmin.

PALIN MATTI 28.05.2010 17:44

Kannattaa laitta nuo tuomoset maksut e-laskutukseen ja automaattiperintään. Vähemmän huolia silloin itsellä.

AHJOS TIMO 28.05.2010 17:46

"Rek.otteessa on teksti: Ajoneuvo poistettu liikennekäytöstä, tavallinen poisto 26.05.2010."

Onko tuo teksti rekisteriotteen teknillisessä osassa?

PALIN MATTI 28.05.2010 17:50

Ei.

PALIN MATTI 28.05.2010 17:52

Perkele! Tarkotan siis että ei ole ilimotusosasa mittään. Siis vain siinä ajoneuvon mukana kulukevvasa teknisesä osasa se on. Toisaalta se ajoneuvo ei kyllä saa kulukea mihinkään sillon, ku siinä on se merkintä.

VIRTANEN HANNU 28.05.2010 18:26

No kyllä minulla lukee sekä ilmoitus- että teknisessä osassa "Ajoneuvo poistettu liikennekäytöstä. Tavallinen poisto, 19.10.2009."

HALMEENMÄKI JUHANI 28.05.2010 19:14

PALIN MATTI "Jos autosta peritään ns käyttömaksu, niin sen minimi on 10 euroa, ja ylijäävää osaa ei käytetä hyväksi seuraavaan kertaan." ????

ASIKAINEN MATTI Lain mukaan pienet summat, joita ei palauteta, hyvitetään seuraavassa verolaskussa.

Ei sitten hyvitetä. Ja perustuu kuulemma lakiin. Eli kympin kerta, minimissään.

SUOMI SEPPO 28.05.2010 19:38

Onneksi tuo maksu nousee ensi maaliskuussa niinpä tuo kymppi kertyy nopeammin. @seppo

PALIN MATTI 28.05.2010 21:45

"No kyllä minulla lukee sekä ilmoitus- että teknisessä osassa "Ajoneuvo poistettu liikennekäytöstä. Tavallinen poisto, 19.10.2009." Kattoin just omasta otteestani tuon asian, eikä siinä lukenu mittään. Sitte muistin vasta, että miehän olen ottanu jo liikenteeseen sen piironkini.

Perkele, että sitä voi olla joskus pölijä! Antakaa anteeks ja armoa...

LAHTI ANTTI 28.05.2010 21:47

PALIN MATTI "Perkele, että sitä voi olla joskus pölijä! Antakaa anteeks ja armoa."

Ei se mitään uutta ole sulta, mutta saat anteeksi.

AHJOS TIMO 28.05.2010 22:03

Jos noita lyhytaikaisia poissaoloilmoituksia alkaa tulla runsaasti, niin eivätköhän vakuutusyhtiöt ala puolestaan periä palvelumaksua muutoksen rekisteröinnistä. Lopputulos voi olla esim. se, että alle kuukauden pituista liikenteestä poistoa ei kannata rekisteröidä.

BRAITHWAITE WILLIAM 28.05.2010 23:48

Minä maksoin autoni veroista puolet maaliskuussa (maksu kahdessa erässä). Olen seisottanut autoani sen jälkeen tasan yhden kuukauden. Minulle tuli nyt uusi lasku autoveroista. Vaikka uusi vero tulee voimaan 1.3.2011, niin joudun maksamaan nyt jo sitä uutta korotettua maksua etukäteen. Uudessa verolipussa ei ollut enää tuota mahdollisuutta maksaa useammassa erässä, vaan nyt joutuu maksamaan vuoden etenpäin ja keralla. Minullakin oli jo 60 päivää uutta korotettua maksua mukana. Jos seisotan kesän aikana vielä autoani, niin taas tulee uusi lasku, joka on vuodeksi eteenpäin ja siinä on uutta korotettua maksua taas entistä enemmän mukana. Ajattelin, että korotetu maksu koskee minua vasta ensi keväänä, mutta eipä näin olekkaan, vaan seisottajat maksaa sitä aina lisää, kun ottaa auton käytöön. Kerron tämän, jotta kukaan ei kuvittele saavansa seisotuksesta rahaa takaisin (hyvitystä kylläkin) Toisaalta eipähän riipaise uusi maksu sitten kerralla niin kovasti:)

PALIN MATTI 29.05.2010 00:48

Nyt ei ihan auenu tuo Wiljamin juttu, mutta toivon joka tappauksesa, ettei hän ole missään vaiheesa kärsiny verottajan epäoikeuenmukasuuesta.

BRAITHWAITE WILLIAM 29.05.2010 02:35

Sitä tarkoitin, että otettaessa auto käyttöön seisonnasta maksetaan aina vuosi eteenpäin veroja. Esimerkki: Jos olen nyt maksanut verot 1.5.2010-30.4.2011 väliseltä ajalta ja laitan autoni seisomaan esim. 1.6-30.6. 2010 väliseksi ajaksi, niin saan taas uuden verolipun heinäkuun alussa, jossa minulta otetaan veroja 1.7.2010-30.6.2011 väliseltä ajalta ja tästä verosta vähennetään aikaisemmin maksamani verot ja huomioidaan se kuukauden seisonta-aika. Uusi verolasku sisältää koko ajan enemmän sitä korkeampaa veroa. Esimerkissä on vanhan suuruista veroa ajalta 1.7. 2010-28.02.2011 ja 1.3.2011-30.6.2011 sitä korkeampaa veroa. Jos siis seisotan autoani vuoden aikana esim 5 kertaa, niin minulle lähetetään ensimmäisen verolipun jälkeen 5 verolippua. Jokainen on siis maksu vuodeksi eteenpäin ja siitä on vähennetty aina entiset maksut pois sekä huomioitu seisonta-aika. Alku vaiheessa ei useimmiten saa seisonnasta rahaa takaisin, koska uuteen verolaskuun tulee koko ajan enemmän ja enemmän sitä korotettua (esim 1.33 euroa/kg) veroa ja hyvitys on vielä vanhaa eutomäärältään (esim. 0.38e/kg) veroa.

BRAITHWAITE WILLIAM 29.05.2010 02:44

Eli aikamoista paperisotaa ovat järjestäneet. Jokaisen seisonnan jälkeen tulee uudet rekisteriotteet ja verolaput. Jos vielä haluaa tarkastaa, että seisonta-aikojen verojen ja vakuutusmaksujen hyvitykset seisonta-ajoilta ovat oikein lakettu, niin siinä sitä riittää hauskuutta kerrakseen.

BRAITHWAITE WILLIAM 29.05.2010 02:52

Sorry! tarkoitin tietenkin 0,38e/pv ja 1.33e/pv)eikä kg.

PALIN MATTI 29.05.2010 10:49

Kiitos Wiljami korjauksesta. Mie jo laskin, että mulle olis tulosa sieltä 4648,35 euron lasku.

Huusin tuosa heti Mammale, että perruu sen anbulanssin tulon.

ASIKAINEN MATTI 31.05.2010 15:55

Minulle tuli automaattiperinnän ennakkoilmoitus, jossa oli veroa vanhalla kannalla helmikuun loppuun ja uudella maaliskuun alusta. Mukana oli myös paperi, jonka mukaan olisi voinut jakaa vuoden maksut kahteen tai neljään erään ilmoittamalla Trafille muutoksesta viimeistään kaksi viikkoa ennen maksun perintää. Joka erään tulisi 3 €:n lisämaksu. Katsoin kuitenkin viisaimmaksi maksaa koko potin kerralla ja aloittaa liikennekäytöstäpoistokikkailun vasta ensi vuonna. Mitä tulee toimenpiteeseen tarvittavaan joka kerta vaihtuvaan ilmoitusosassa olevaan tunnuslukuun, olen kysynyt sitä Trafilta, mutta vastaus on vielä saamatta. Olettaisin kuitenkin, että myös ilmoitusosa näkyisi netissä muutosta tehdessä ja uusi tunnus olisi siitä kopiotavissa seuraavaa käyttökertaa varten. Ensimmäinen kerta olisi siten tehtävissä vain rahoittajan kautta saatavalla tunnusluvulla. Ehkäpä se Trafi vastaa lähiaikoina.

HAAPANEN TIMO 31.05.2010 17:25

Ei näy ilmoitusosaa netissä, eikä kelpuuta samaa tunnusnumeroa kuin kerran, näin ollen ei pääse toimenpiteessä alkuunkaan ennen uuden otteen saapumista. Tämä koskee käyttöönottoa, hommaa ei kovin nopeasti päästä päähän tehdä. @timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.