Oma reseptini matkailuautoon murtautumisen ehkäisemiseksi

ANTIKAINEN ESKO 20.03.2013 13:50

Panen tämän reseptini tähän vielä erilliseksi keskusteluksi:

Autossa on hälytyslaite, myös takatallin ovissa kytkimet Integroidun auton käyntiovessa, kuljettajan ovessa ja takatallin ovissa isot tarrat, jotka kertovat hälytyslaitteesta. Takatallin ovet teljetty sisältä päin niin, että vaikka ovet aukaisisikin, eli rikkoisi lukon (helposti ruuvimeisselillä), takatallin ovia ei saa auki. Kerroin tästä systeemistä jo aikaisemmin, eli miten on mahdollista lukita ovet sen jälkeen, kun ne on pannut ulkoapäin lukkoon, eikä asuinosasta ole kulkutietä takatalliin. Molemmissa ovissa turvalukko, jota ei voi tiirikoida. Autossa on kassakaappi. Olen aikaisemmin jo kertonut, että jollei autossa ole kassakaappia, pankaa arvotavarat ja ylimääräiset rahat räsyyn käärittyinä WC-kasetin luukun taakse, sinne ei tiettävästi kukaan ole koskaan murtautunut. Uusin ajatukseni on, että hankin kaksi imukuppia, jotka kiinnitän vastakkaisiin asuinosan sivuikkunoihin. Imukupeista ohut sähköjohto rasiaan, joka roikkuu tiukkojen johtojen varassa ja on näkyvissä keittiön ja ruokapöydän välissä. Rasiasta johto "jonnekin". Antaa sen kuvan, että jos yrittää aukaista helposti murrettavan sivuikkunan, yhteys toiseen ikkunaan katkeaa ja laukaisee "jotakin". Kuljettajan oven tangosta lukolla varustettu ketju ohjauspyörään; on näkyvissä sisään kurkistavalle.

En peitä ikkunoita verhoilla, annan mieluummin kaikkien selvästi nähdä, millainen "kohde" tämä auto on.

Onko muilla lisävihjeitä?

NYYSSÖNEN KAJ 20.03.2013 18:52

Osta valmiiksi murtosuojattu matkailukulkuneuvo. Näillä Sakemanni on hyvin pärjännyt.

Myös Amerikkalaiset ja Venäläiset ovat viime aikoina käyttäneet ulkomaan matkoillaan tällaisia murtovarmoja matkailukulkimia. Niissä semmoinen hieno ominaisuus että niillä voi lähettä vastapuolelle sellaisen viestin putken avulla, jos eivät vähemmällä ymmärrä.

HÄNNINEN JUKKA 22.03.2013 09:51

Täyttä asiaa.

Fiamma-turvalukot ovat "tiirikkavarmoja".

Turvaketju pikalukoilla ovien yläkarmiin. Kierros ratin ympärillä takaa, ettei ketjua saa millään riuhtaisulla irtoamaan. Sitäpaitsi 2 kpl 3-4 mm peltiruuvia kestää 278 kg painon verran...

PITKÄAHO JUKKA 22.03.2013 11:09

Eihän tommosilla varusteilla olvaa vehjestä voi ulkomaille viedä ollenkaan voi käydä niin että rosvot varastaa nuo värkit,sekös harmittais.

KUJANPÄÄ MARKKU 22.03.2013 11:20

Siinä olis vakuutusyhtiöllä naurussa pitelemistä kun sais korvaushakemuksen pöllitystä kettingistä.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 22.03.2013 14:09

Satusetä taas vauhdissa, mistä hatusta sä nuo kilopondit vetäsit? Mä takaan, että sun viritykset ei kestä kahta sekuntia pitempään, kun mä riuhtasen oven auki. Pannaan tonnin veto, ilmestyn sinne hiekoille huhtikuulla. Yritä nyt pikkuhiljaa hillitä tuota satuiluasi, me ollaan aikuisia, omilla aivoilla ajattelevia leirintämatkailijoita, joilla on pikkasen paremmat lelut kuin nuo sun lapselliset hilavitkuttimes. Ihan vain näin toverillisesti.

Käyttäjän lisäys viestiin 22.3.2013 klo 14:26:55 Harri, jos sä olisit nähnyt ne peltiruuvit, et spekuloisi toisarvoisilla argumenteilla. Meinasin ihan vain ovenkahvasta nykästä ne veks.

HALINEN HARRI 22.03.2013 14:18

Eikös se vähän riipu siitä paljonko on ketjussa väljää, meinaan tuo riuhtaisun teho? Siinä on sormenpäät lujilla jos ketju on tiukalla.

YLINIEMI SEPPO 22.03.2013 16:16

Matkailu kausi lähenee kun nuin kovasti suunitellaan ovien lukihtemista.

Pönkä ois ovia vasten matkailuautossakin meleko hyvä,täällä maaseuvulla ennenvanhaan pantiin pönkä ulkoovelle kun väjet oli pois kotoa, ei lukittu ovia.

Sehän vois olla hyväkin konsti nykyajan rosvoja vastaan,tiiä vaikka luulisivat ansaksi?!

KARJALAINEN ALPO 22.03.2013 16:19

Kysymys Jukalle, mitä ketju estää muuta kuin, että autolla ei pysty ajamaan? Jos se on kiinnitetty oven karmiin niin ovenhan saa auki ja sisällehän pääsee kömpimään tuosta ketjun yli. Eikös olis parempi jos ketju olisi kiinnitetty oven yläreunaan ja tiukemmalle. Silloin ei ovi lähtis auki.

PITKÄAHO JUKKA 22.03.2013 16:26

Niin ja saahan seen sakkalilukonkin auki siitä rakosesta ei tartte pikku rakosesta könytä,kas kun se lkipsi on sen ketjun päässa siinä oven lenksussa.

HAAPANEN TIMO 22.03.2013 17:07

Mulla ketju kulkee oven lukitusnuppien kohdalta suoraa ovesta toiseen. Löysää ei jää yhtään. Ketju lenkki on pujotettu keskellä autoa yhdestä lenkistä läpi, ja lukko siinä.

@timppa

AHJOS TIMO 22.03.2013 20:50

Eikö sitä ketjua voi kietaista tiukalle oven sisäkahvojen ympäri?

HALINEN HARRI 22.03.2013 21:21

Ja eikös sitä ketjua voi alunperin lyhentää että se on kireä kun se asennetaan ovesta oveen? Minulla on pelkkä naru ja puolivälissä on se hälytin josta liuska irtoaa ja se päästää sellaisen äänen että varmasti herää. Kun sitä ei sitten muista irroittaa aamulla ja menee itse etuovesta sisään saa koko alueen jakamattoman huomion.

POHJANTÄHTI JORMA 22.03.2013 22:47

Jos olis tarve tehdä virityksiä sinne autoon niin sitten voisin ehkä ajatella kuormaliinaa, mitään kettinkiä en tule ikinä edes ajattelemaan. Onhan niihin oviin saatavilla myös salpoja mitkä helppo pyöräyttää illalla nukkumaan mennessä kiinni. Ja jos pelkää joka risahdusta ta ohikävelevissä ihmisissä tunnistaa potentiaalin varkaan, silloin olisi paras pysytellä kotosalla.

HELLSTEN KARI 22.03.2013 23:18

Niinpä, kanssakulkijat ovat monesti antaneet ajattelemisen aihetta. Meilläkin mentiin muutamakin vuosi ilman huolia. Reissut olivat toki hyvinkin rajoittuneita. Kotimaa, Ruotsi,, Norja, Eesti, Latvia, eikä me tyhmät koskaan osattu peljätä. No nyt näitä keskusteluja lukeneena ollaan viisastuttu. Täytyyhän se ketju virittää hantaakista toiseen jos maantien varressa yöpyy. Kuitenkin, eikös se oikeesti ole enempi tuurista kiinni koska se roisto könyää kylään? Joka päivähän näitä saa lukea kun ihmisten nukkuessa kotirauhaakin häiritään. Kyllähän maailmassa pelkäämistä riittää, jos asiaa niin ajattelee.

AHONEN KAI 23.03.2013 01:06

"2 kpl 3-4 mm peltiruuvia kestää 278 kg painon verran... "

Halvoissa kopioissa joita Clifford ja muut helppoheikit myy tuo ruuvien kesto lienee ainoastaan 277 kiloa painoa, vetoa tuskin tuota määrää 0,75 milliseen peltiin ruuvattuna.

NÄRHINSALO ANTTI 23.03.2013 01:32

Samoilla linjoilla Jorman kanssa. Jos kettinkejä pitää ruuvata kulkineeseen ja viritellä ties mitä muita systeemejä, niin turvallisinta lienee kotona. Kyllä hommasta saa just niin vaikean kuin haluaa....

HÄNNINEN JUKKA 23.03.2013 07:04

Mikäpä hänessä. Totuus on kuitenkin se, että matkailuautoihin kohdistuvat murrot ja putsaukset yleistyvät kovaa vauhtia. Erityisesti markettien parkkipaikoilla. Varsinkin niiden uhreiksi joutuvat juuri ne rosvojen valitsemat sinisimmut, joiden autoissa ei ole minkäänlaisia lisälukkoja.

Näin se käy: kolmen kopla istuu pakuautossa ja seurailee parrkipaikan tapahtumia. Kun huomaavat asuntoauton, niin ajavat lähemmäs ja katsovat kun pariskunta lähtee ostoksille. Jos ovia ei turvalukita, niin yksi bandiitti lähtee pariskunnan perään puotiin. Kun kärrynlastaus kaupassa alkaa, niin soitto pakun kavereille, jotka hujauksessa menevät sisään. Sitten lapataan ihan kaikki talteen, mitä autosta löytyy. Muovisäkkeihin ja äkkiä. Valmista tulee alta varttitunnin.

Älkää vaan uskoko, ja ihmetelkää nyt ihan rauhassa kestääkö net näpit vai ketju. Ja kestää, siis kiristetty ketju. Ei riitä riuhtaisuvoima, voipi siinä paise puhjeta ja näppejä aristella, mutta ovihan ei aukea. Testitulokset löytyy googlesta.

Muutama vuosi on näitä stooreja joutunut kuuntelemaan etelässä. Eissemittään, mulla on iso takatalli ja trailerilla Smart Coupe, täynnä turvaketjuja ja lukkoja ja jotain muuta pientä.

Niin, ja joskus joku ryövätty jotain ostaakin...

Kateus on paha sairaus - vai ?

HAAPANEN TIMO 23.03.2013 09:14

Jos ketju on kiinnitetty aivan ovien takareunaan ei synny vipuvoimaa ja ruuvit kyllä kestävät jos ei ketjussa löysää ole.

On mukavaa etteivät kaikki halua lisälukituksia asentaa, sellaisen auton viereen parkkeeraan mielelläni. Rosvojen valinta on selvä.

Kuvissa mun systeemini: https://picasaweb.google.com/timppahaapanen/Lisalukot?authkey=Gv1sRgCIS8gO-2o6-P4gE#

@timppa

NÄRHINSALO ANTTI 23.03.2013 10:15

Eipä siinä, toki jokainen taaplaa tyylillään. 10-vuotta on koluttu eurooppaa ja kerran on auto putsattu. Ranskassa, puomitetulla ja valvotulla ostohelvetin parkkiksella. En silti virittele kettinkejä. Toki aina vähän kylmää jättää auto yksinään muualle kuin leirintäalueelle, mutta arvotavarat on mukana. Jos sitten jotain käy, on vakuutukset sitä varten. Harmiahan se aiheuttaa jos paikat hajotetaan, mutta pahemmin ne noitten ketjujen takia menee rikki kun ikkunat särjetään.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 23.03.2013 10:51

Satusetä helppoheikki Hänniselle selkeä kysymys: myöntävätkö vakuutusyhtiöt alennusta varkausvakuutuksen osalta, kun virittelen tollasen hilavitkuttimen autooni. Uskoisin heillä olevan enemmän turva-alan asiantuntemusta kuin googlattavilla helppoheikeillä.

Käyttäjän lisäys viestiin 23.3.2013 klo 10:53:56 Niin, jäi omakohtaisena kokemuksenani tiedottamatta,että hirvipilleistä eivät myönnä alennusta, vaikka olisi molemmilla kupeilla.

AHJOS TIMO 23.03.2013 10:55

Antti Närhinsalon kanssa samoissa ajatuksissa: Auton rikkominen aiheuttaa helposti enemmän vaivaa ja kustannuksia kuin auton sisällä olevien käytettyjen tavaroiden menettäminen. Tietysti on parasta, jos varkaat jättävät auton kokonaan rauhaan nähtyään tuollaisen varustuksen kuin mikä Timo Haapasella on sivuoven edessä.

Minulla on käytännön kokemusta vain henkiöautosta, johon murtauduttiin kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla hansikaslokeron luukku oli lukossa ja se väännettiin auki siten, että luukku meni pilalle. Siitä alkaen olen pitänyt hansikaslokeroa lukitsemattomana, sillä suurin vaiva ja rahallisesti suurin vahinko aiheutui uuden luukun hankinnasta ja asennuttamisesta. Toisella kerralla luukku pysyi ehjänä, kun sen sai auki mitään rikkomatta. Kummallakaan kerralla hansikaslokerossa ei ollut mitään varasta kiinnostanutta.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 23.03.2013 11:48

Tuolta voi valita sopivan yleisavaimen siihen ketjuun :) Sillä kun kevyesti napauttaa sitä ohjaamon lasia, niin sitten tuo yleisavain jo "sopiikin" siihen ketjun lukkoon. http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=2396

Myös automaattipistepuikolla avautuu sivuikkuna myös muruina melko äänettämästi. Nuo tavaroita toisten autoista hakevat tietävät kyllä konstit.

Auton tyhjennykseen ne eivät tarvitse minutteja sekunnit riittävät ajan laskemiseen (:

Ainoa viivyttävä este on ohjaamon ovissa olevat avaimilla toimivat sisäpuoliset lukot ja asunto-osaan asennettava lisälukko, nekään eivät ole esteitä, ainoastaan hidasteita. Asunto-osan muovi-ikkunatkin on turhan helposti tiirikoitavissa auki (ainakin meidän autossa)

KUJANPÄÄ MARKKU 23.03.2013 12:30

Ja voihan sitä olla hakeutumatta hypermarketteihin ja niiden parkkipaikoille. Noissa paikoissa on konnilla Joulu. Muutenkin maaseudun pikkuputiikeissa on mukavampi asioida.

HAAPANEN TIMO 23.03.2013 12:36

En väitäkkään ettei mun autooni pääsisi. Väitän etteivät varkaat mene sinne, vaan viereisen autoon.

@timppa

AHONEN KAI 23.03.2013 13:06

Kun näitä täällä kuka nyt mitenkin visioi, ja loistavia lukituksiaan esittelee sanoisin nyt esimerkiksi tuosta Timpan tangosta että metrisen sorkkaraudan kanssa kestää sisätiloihin meno noin 5-10 sekuntia, ellei tupakoi.

Muovi- tai alumiiniseinä ei paljoa hanttiin pistä kun nämä mielikuvituksellisen uhkakuvan kolme bandiittia pakettiautostaan toimeen tarttuvat.

Toisaalta jos lompakon ja passin pitää taskussaan ja kameran ja läppärin pistää ehdotettuun kasettivessan luukkuun jemmaan, mitä niihin jätesäkkeihin voi sisätiloissa lapata vartin verran? vanhoja vaatteita? kertakäyttölautasia? Edellyttää jo toki perssauhujen vetämistä ;)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sorkkarauta

http://pahvisauliseikkailee.wordpress.com/2012/01/24/pahvi-sauli-kosiomatkallaan/

MERIKALLIO VELI-PEKKA 23.03.2013 13:25

Akkukäyttöinen pikkurälläkkä menee povitaskussa ja tehokas työkalu noihin hilavitkuttimiin (alkaa kertoko niille pakettiautossa istuville bandiiteille, menee liian helpoksi ja helppoheikiltä menee markkinarako).

PITKÄAHO JUKKA 23.03.2013 13:30

Vuosaaren venekerhon alueella oli puatti jonka moottori oli lukittu vahvalle ketjulla,niin varkaat sen vei ja mielenosoitukseksi pilkkovat sen ketjunkin pieniksi pätkiksi.

HAAPANEN TIMO 23.03.2013 14:30

Totta tietenkin. Kyllä se sisälle meno pikkuisen laajempi operaatio kuitenkin on noiden esteiden ansiosta.

Eikä niillä piharosvoilla mitään isoja työkaluja mukana ole, eivät he tarvitse, koska teidän autonne ovat siellä täysin vapaana riistana:))

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 23.03.2013 19:08

Juuri näin on Timppa. Johan nyt tolvanakin tajuaa, että se on pian posessa tai tullut valokuvatuksi, joka marketin parkissa akkunoita säreksii. Aivot ne on rosvoilla ja apinoillakin, vaan kateellisilla räkättävillä paviaaneilla iso ilo yrittää mollata yrittäjää.

Vieläpä omilla nimillään. Oikein tosissaan tekevät itsensä säälittäviksi reppanoiksi. Pahasti viiraa yläpäässä, molemmilla... Mikähän se nuin ahistaa ?

Nämä kaksi loanheittäjää vielä yltävät samaan kuin Heinonen - tuolla tasolla ei karavaanarit enää ole kaikkien kavereita.

Toinen pörrää yksinään saarta ympäri ja toinen ettii uutta kotia milloin mistäkin maasta, väleen ihan itse ilmoittaa juoneensa ittensä täysin ulos koko palstalta. Saarenkiertäjä käy joka toinen päivä hakemassa litran akunaalia, jotta jaksais edes vittuilla.

Mitäpäs tuosta - ei noista tarvi huolestua, vaan lankkusaitti olis se oikea paikka näille kahdelle - sinnehän se loanheitto sopii.

Käyttäjän lisäys viestiin 23.3.2013 klo 22:37:39 Ps. oletan loanheiton jatkuvan ja ylläpito poistaa tämänkin asiaketjun. Siitä poistosta saavat kunnian nämä kaksi rehellistä yrittäjää parjaavat pellet, joilla molemmilla ei paljoa muuta ole annettavaa tällekään foorumille, mitä nyt sitä samaa.

Yrittäjän yksi varjopuoli on juuri kateus. Vaikka miten valistat ja siinä sivussa tarjoat mahdollisuuden saada tietoa ja jopa ihan tavaroitakin, niin näiden mielestä se yrittäjä kuten myös itse kehittelemänsä, muiden karavaanareiden hyväksymät tuotteetkin, pitää yritellä torpedoida ja mollata kaikin voimin.

Siitäkin huolimatta, että kukaan ei heidän pilkkaansa ryhdy, ja ylejään karavaanarit tietävät ja tuntevat minut asiantuntijana ja rehellisenä yrittäjänä. Eipä ole tullut valituksia vuodesta 2007 lähtien. Sen kymmenissä sfc , rutu, vop, messut , etc , treffien ja tapahtumien suorissa palautteissa.

mot.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 24.03.2013 11:20

Katos ville pirua, helppoheikki kerännyt voimanrippeensä ja saanut aikaiseksi tämän ketjun ala-arvoisinta tekstiä, mitä toisten mollaamiseen tulee.

Itse asiaansahan tämä pelle ei kykene vastaamaan ja älä nyt miespolo väitä julkisesti, että olet kettingin keksinyt, koirahaukkuja on netti pullollaan (ja laadukkaita), adaptereita saa suoraan vastuullisilta tukkureilta (niiltä samoilta, mistä tämäkin hemmo ne ostaa) eli jos et sitä itse ole vielä hiffannut, muistutan, että olet kulkukauppias ja helppoheikki, niin tämän tasoisia kauppiaita meillä päin kutsutaan yleiskielellä, ilman mitään arvovarausta.

Vilpitön kysymys: pysyköö sun ajattelus sen vertaa kasassa, että voit jo aiemmin esittämiini selkeisiin kysymyksiin vastata, vai jatkatko itkuvirsiäsi:

tonni vetoa, että mä tempasen sun kettinkisi käsivoimin irti sieltä seinästä antaako vakuutusyhtiö alennuksen varkausvakuutuksestani, jos ripustan autoni täyteen noita sun tyrkyttämiä himmeleitä (itse en uskaltaisi edes koiraani kytkeä tollasella lelulla).

Aloitettaisko asiapitoinen keskustelu vaikka aivan näistä alkeista, jos rima ylittyy, voidaan lisätä panoksia tarpeen mukaan. Näytä nyt, että olet mies, etkä kavereita puolelles kalasteleva pikkupoika, ne ajat ovat jo takanapäin.

JANHONEN MATTI 24.03.2013 12:10

Matkailuauton suojauksen vahvin kohta on juuri yhtä vahva kun sen heikoin lenkki - muoviset muovihaoilla varustetut muoviset ikkunat. Aukaisuaika hierojan välineillä 5 sek, välinen jopa vähemmän.

KUJANPÄÄ MARKKU 24.03.2013 12:16

Pojat, pojat. Tehän ootte pahempia kun Liimis.

Ehe ehe !

HALINEN HARRI 24.03.2013 13:04

Onko tuollaiset suojasvälineet pakollisia vai kiellettyjä? Tuntuvat herättävän intohimoja, siksi kysyn.

KILLSTRÖM NIELS 24.03.2013 13:37

Lainaus: Asunto-osan muovi-ikkunatkin on turhan helposti tiirikoitavissa auki (ainakin meidän autossa)

Aikanaan meidän grillin luukussa oli sisääntunkeutumisesteenä tanko luukussa (ikkunassa) yks kolmasosa alareunasta vaakatasossa. Ei päässyt ryöväri sisään yrityksestään huolimatta. Ennen "tankoa" koitti, oli vaan sen verran tomera täti työvuorossa, että kolautti pannulla päähän. Tuo tankohan voi samalla olla verhokardiinina noin estteetisistä syistä. Kysymys puoli intergroiduille, kuinkas apulukitus. Riittääkö oven sisäkahvojen/vetimien ympäri kiristetävä kuormaliina ?

nisse

HAAPANEN TIMO 24.03.2013 14:59

Ikkunat on aivan onnettomia. Munkin autossa jos keittiön ikkunan kiskaisee auki ylettyy siitä kädellä avamaan oven lukon sekä turvalukon. Poikkirauta oven edessä hidastaa vähän.

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 24.03.2013 15:18

Nisse, riittäähän se. Parempi kuitenkin olisi selkeästi näkyvä este. Mikäs siinä ketjussa olis vikana? Sehän näkyy selkeästi ulos, jos se on kiinnitetty kuten pitää. Todennäköisempää on, että joudut uusimaan ovilukkosi, jos käytät vain ulkoapäin näkymättömissä olevaa liinaa.

Virittele se liinasi niin, että sen selkeästi näkee.

KUJANPÄÄ MARKKU 24.03.2013 15:42

Mites, jos ja kun konnat kavahtavat näkyviä 'hidasteita', eikö silloin niitä vois virittää minne vaan. Esmes ikkunoihin sisäpuolelle maalattua alumiiniputkea kakspuolisella teipillä kiinnitettynä tai jollain pikavirityksellä markettireissun ajaksi. Eikö tuolla tavalla 'kunnolla' varustettu auto saa konnan siirtymään seuraavaan kohteeseen.

AHJOS TIMO 24.03.2013 16:38

Johtopäätös edellä sanotusta: Ns. ruotsalaiset gardiinit eli kalterit kaikkiin ikkunoihin sisäpuolelle! :) Tulee varmaan rikoksenuusijoille nostalginen tunnelma.

KUJANPÄÄ MARKKU 24.03.2013 16:52

Mistä konna tietää minkä maalaiset on kikottimet. Hännisen logo putkessa pelottaa pelottavammankin konnan.

OUTINEN JUHA 24.03.2013 17:32

Harri Halinen kertoisitko mistä olet löytänyt tuommosen hälyttimen,tuo tuntuu aika järkevältä?

HALINEN HARRI 24.03.2013 18:25

Alunperin noita myytiin mm. lenkkeilijöille kun tuhmat sedät häiritsivät yksin lenkkeiliviä tätejä. Eiköhän niitä löydy halpahalleista ja retkeilymyymälöistä. Eivät taida naiset nykyään välittää raiskaajista kun ei näy mainoksia ko tuotteista vai onko miesten väkivalta vähentynyt. Myös matkalaukkuihin on myytävänä heilahduksesta aktivoituvaa hälytintä (koodilla viritettävää) jonka voi laittaa ko käyttöön. Itse tapasin Tukholman satamassa kaksikin vaunukuntaa muutama vuosi sitten joiden autoihin oli molemmille tultu (eri paikoissa, eri aikaan) päiväunien aikaan. Isäntäväki oli herännyt molemmissa tapauksissa siihen kun etuovesta sisään tullut tutki hanskalokeroa ym etuosassa mutta molemmissa tapauksissa kaveri oli lähtenyt karkuun heti kun havaitsi että autossa olikin väkeä, Toinen isännistä valitteli ettei heti päässyt perään kun jalassa oli vain kalsarit. Sisään oli tultu siten että vain pieni painauma lukon avainaukon suojassa. Lukko toimi avaimella edelleen virheettömästi.

KOSUNEN TUOMO 24.03.2013 19:28

Kaupassa käytäessä pyrin jättämään auton lähelle pääkäyntiä ja jos paikka tuntuu turvattomalta, toinen on jäänyt autoon lasten kanssa. Yksi keino mikä on halpa voi karsia amatöörit on varoitus koirasta auton oven poskessa. Yksi tärkeä asia on että yöpyy leirintäalueella. Ollaan oltu saksassa stellplatseilla jos siellä on ollut muitakin mutta muualla leirintäalueella. Minulla autossa hälyttimet ja kassakaappi ei muuta varautumista. Olen samaa mieltä joittenkin kirjoittajien kanssa että ikkunoista kyllä pääsee vielä helpommin kuin ovista. Uskoisin että ammattilaisilla on tarvittavaa kalustoa mukana esim. voimapihdit millä saa esteet raivattua, koska kohteeseen mentäessä on päästävä sisälle nopeasti eikä ole aikaa lähteä hakemaan työkaluja.

Näissä etuteltan puheissa aika usein on näitä jotka pyrkivät kuumentamaan tunteita ja usein näyttävät onnistuvan, en tiedä nauttivatko tilanteesta, voisivat mennä itseensä ja ajatella mitä kirjoittavat.

KUJANPÄÄ MARKKU 24.03.2013 19:44

Mikä kuka on näitä. Ellet näitä saa nimettyä, oot itte näitä turhakkeita.

KUJANPÄÄ MARKKU 24.03.2013 20:10

Kopioin oheisen, alla olevan tekstin.

Näissä etuteltan puheissa aika usein on näitä jotka pyrkivät kuumentamaan tunteita ja usein näyttävät onnistuvan, en tiedä nauttivatko tilanteesta, voisivat mennä itseensä ja ajatella mitä kirjoittavat. -

No, kuinka tuollainen jeesustelu torumisineen mitään muuttaa. Kuinka jonkun kirjoittajan kehotus toisen itseensä menemiseen mitään vaikuttaa, paitsi, että on itse saanut saarnattua ja koettua hetken aikaa hyvää oloa sieltä ylhäältä katsoen.

Jeesusteluissakin pikkusen rotia.

HALINEN HARRI 24.03.2013 21:12

Eikös kaikki mielipiteet tulisi olla yhdenvertaisia vai onko oma se oikea?

KUJANPÄÄ MARKKU 24.03.2013 21:21

No mun mielestä kaikki mielipiteet on seulaan heitettyjä, mitä siihen jää ........sanonko.

HALINEN HARRI 24.03.2013 21:26

Ainahan joku koettaa niitä seuloa/seuloo ja julistaa vääriksi, hyviäkin. Minäkin.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 25.03.2013 08:52

Qjikselle Thumbs up!

POHTO MARTTI 25.03.2013 16:40

No niin tässä on lähtö edessä parin päivän päästä ja olenkin varustautunut ketingeillä pesäpallo mailalla koiran kuvalla jne ...mutta onko kukaan kuullut semmoisesta narkoosi kaasuttajista, pitäisikö vielä hommatta narkoosi hälytin..?

Turva-alan liikkestä kun kyselin hälytintä niin eivät uskoneet koko kaasuttajiin,mutta miten on kokemusta asiasta, kun täällä noita asiantuntijoita tuntuu olevan?

PASANEN MIKKO 25.03.2013 17:33

Terve Ilman muuta narkkoosikaasu hälyttimet. Varmaankin kannattaa asentaa joka nurkkaan varmuuden vuoksi. Niitä kaasuttajiahan vilisee tuolla euroopan paikoilla vaikka kuinka, varsinkin jos uskoo nuita juttuja! Ja hirvipillit ehottomasti auton molemmille puolille, eihän sitä tiedä kummalla puolella tien ne hirvet vahtaa kukijoita. Se kaasuhälytin kannattaa olla sellainen, että laite osaa erotella nuo 'suolikaasu' jäämät, turhaan herättää josko livahtaa nukkuessa pieru. :-)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.