Alpit suuntana maaliskuussa, liuta kysymyksiä seuraa...

SAVOLAINEN JARI 25.01.2010 19:22

Ohessa muutama vinkki lapsiperheille jotka suunnittelevat ensimmäistä euroopan reissua.

Ajatus pelkkien laivalippujen ostamisesta saksaan ja siellä säiden mukaan liikkuminen kuulostaa ”vapaalta ja rennolta”, mutta totuus on toinen. Tällä systeemillä usein päivät kuluvat nähtävyyksien ja majoitusten etsinnässä , sekä moottoriteillä seisomiseen. Toki liian orjallista suunnitelmaa ei kannata tehdä, ja ainahan suunnitelmia voi muuttaa. Kämppärin nettikahvilassa on helppo katsella missä aurinko paistaa ja mitä uutta mielenkiintoista lähtee metsästämään.

Oheisen suunitelman pohjalta teimme 2009 reissun.

1. Perheen kanssa keskustelu mitä matkalla halutaan tehdä ja nähdä ja kokea ( Formulakisat tai Nurburgring, safaripark, tekninen museo sinsheim, kesälaskua alpeilla, Gardalle pyöräilemään ja sukeltamaan, rantalöhöilyä kroatiassa, Slovenia Pled, eteläsaksan linnat, paluumatkalla Moselliin viinejä maistelemaan)

Ideoita tulee yleensä melkoinen läjä ja kaikkea ei 4-6 viikkoon ehdi tehdä. Lomalla pitää olla reilusti luppoaikaa.

2. Google mapin avulla matkareitin rungon teko ja ajokilometrien laskeminen. Mielellään pelkkiä ajopäiviä ei useita. Ajomatkat max. 350-500km / päivä. Matkalla täytyy olla useampi 2-4 päivään leiriintyminen ilman ajoa.

3. Käyntipaikkojen, nähtävyyksien yms. kohteiden osoitteiden poimiminen netistä sekä tulostaminen paperille, ja jos intoa riittä myös navikaattoriin syöttäminen (kerran läppärin tiltattua paperilla oleva tieto nousi arvoon arvaamattomaan) Goolettamalla saa tietysti myös mukavaa taustatietoa käyntikohteista.

4. Matkareitillä ja käyntikohteiden läheisyydessä olevien kämpäreiden (osoitetiedot) etsiminen eri hakureilla esim. http://www.eurocampings.net Kannattaa myös katsella mahdollisia vaihtoehtoreittejä ja kohteita.

Monesti reitteihin ja käyntikohteisiin tulee muutoksia, milloin sään, milloin 12 tunnin ruuhkassa seisomisen takia, mutta jonkinmoinen perus runko säästää aikaa ja vaivaa. Näin näkee muutakin kuin motareita ja haluttuihin kohteisiin saavutaan oletettuna aikana.

Aikanaan tuli tehtyä paljokin matkoja ilma pienintäkään suunnitelmaa ja tällöin oli normaalia että majoituksia etsittiin yöllä pimeässä ja käyntikohteet olivat kiinni niihin saavuttaessa (esim. linnat ja museot maanantaisin) Ensimmäisellä reissulla 80-luvulla Pariisissa Eiffel tornikin oli rempassa ja oli melkoinen pettymys kun ei päästy ylätasanteelle. Toisaalta aikuisille tuollainen täysin suunnittelematon matka voi olla huippu kokemus.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.