- Etusivu »
- Etuteltan puheet »
- Matkailu ulkomailla »
- Jäsenmaksulle vastinetta
Jäsenmaksulle vastinetta
Sehän on foorumista kiinni pääseekö tietoja muokkaamaan vai ei. Mulla ainakin lähtökohtana toimivista sivuista ilman muuta se, että omia tekstejään pääsee muokkaamaan.
Tämä on itse asiassa ainoa sivusto minkä tiedän, misssä tekstejään EI pääse muokkaamaan. JOten ei luulisi sen olevan kovin vaikeaa, sen muokkaamistoiminnon aikaan saaminen.
Mutta kysymys, mihin tuota wikiä tarvitaan, ketä sen on tarkoitus palvella ja moneenko paikkaan ihan todella ihmiset jaksaa tietojaan jakaa?
t.Kaarina
On varmaan paikallaan hieman avata sitä karavanmatkailun viitekehystä, joka näitä muutospaineita synnyttää. Usein syöksytään vain vaatimaan muutosta sen kummemmin analysoimatta itse muutosta.
Joku matkailualan ihminen on joskus todennut, että ei ole "oikeaa" tai "väärää" tapaa matkustaa, vaan erilaisia tapoja ja jokaisella on omansa. Tämä viisas sanonta ohjaa omaa toimintaani näissä asioissa.
Mutta itse siihen toimintaympäristön muutokset, joka ihan lähimenneisyydessä on tapahtunut ja joka muutos edelleen jatkuu. Esitän tässä näitä muutoksia vain listauksenomaisesti.
Yksi merkittävimmistä muutoksista ja monen muun muutoksen mahdollistajista on ilman muuta Internet. -varsinainen internet tiedon hankintakanavana -s-posti -skybe -maksuliikenne -kartat
Matkapuhelin - älypuhelimet - tabletit (yleensä yhteydenpito matkalla) -puhelut -tekstarit -gps/kartat -tabletti -tiedon/kuvan siirto -internetin ominaisuudet myös puhelimiin + osa tietokoneen toiminnoista
Euro -yhteinen valuutta, hintojen vertailtavuus -rahanvaihto tarpeetonta tai vähentynyt
Eurooppalainen pankkiliikenne - pankkiautomaatit - matkustajilla kansainväliset maksukortit.
Individual-matkalun lisääntyminen jonka kasvun on mahdollistanut mm. -vaikkapa trivigon tyyppinen hotellivälitys (operoi 700.000 hotellilla) -halpalentoyhtiöt vaikkapa Ryanair -helpottunut autonvuokraua -matkustajien kielitaidon lisääntyminen -temaattisten matkojen lisääntyminen
Googlen eri palvelut -tekee tiedon hankinnan aiempaa helpommaksi -Googela Eart ja maps jotka auttaa opastuksessa
Alan ammattilaiset puhuu uutena tekijänä universaalista nationalismista joka tarkoitta sitä, että kotimaata ei enää pidetä muihin maihin nähden minään superina vaan ollaan valmiita tunnustamaan myös muiden maiden erilaisuus.
Sengen-alue Alueen sisällä voidaan liikkua ainakin vielä varsin vapaasti ja tullimuodollisuudet on lähes poistuneet samoin tuontirajoitukset hyvin pitkälti.
Monilla edellä mainituilla tekijöillä on aivan suotaa vaikutusta myös karavaanarien liikkumiseen. Lisäksi ainakin nämä tekijät on vaikuttaneet/edistäneet karavaanarien liikkumiseen.
Navigaattorit Matkakohteiden esittely Internetissä Camping-alueiden ja stellplatzien tulo internetiin Kannettavat tietokoneet/tabletit joista on tullut matkavaruste Olemassa olevat tietoverkot ja niiden kehitys + hintakehitys ja WIFI Televisiolähetysten siirtyminen vaiheittain Internetiin
Tuskin menee kovin montaa vuotta kun Euroopassa netissä operoidaan tietoverkossa kun kotimaassa vain verkkovierailut sallien. Tällöin WIFI:kin asema tulee uudelleen arvioitavaksi.
Ihmisten muutoksista mm. kielitaidon suhteen ja karavaanarien maailmankuvan muutoksen suhteen en tässä käy arvioimaan. Joka tapauksessa meillä on jo "karavaanari-iässä" sukupolvi, joka on oppinut konttaamaan television edessä ja joiden maailmankuva samoin kun koulutus ja kielitaito on ihan eri kun meidän vanhojen partojen.
On ihan selvä, että em. seikat vaikuttaa ja niiden tulee vaikutta siihen mitä palveluja karavaanareille tuotetaan ja miten ja millä välineellä ne käytännössä toteutetaan.
Käyttäjän lisäys viestiin 18.1.2015 klo 20:43:24 Jos tuo foorumi mihin tuo "tietopankki" rakennetaan on täällä niin silloin jää paljon henkilöitä "piirin" ulkopuolelle, syystä että he eivät ole SFC:n yhdistysten jäseniä ja elämäähän karavaanarina on SFC:n yhdistysten ulkopuolellakin sen on jo SFC:n johtokin todennut kommenteissaan mm. "puskaparkkeilijoista" . . .
Siinä on jo yksi hyvä syy miksi tuo "tietopankki" pitäisi pystyttää tämän sivuston "ulkopuolelle".
Se että jollakin tuhannen linkin tietopankki omalla koneella tai muussa vastaavassa tallentimessa ei se muita "lämmitä" mutta jos se linkkipläjäys olisi jossakin riippumattomassa sivustossa oikein esille tuotuna/käytettävissä niin se lämmittäisi kummasta tarvitsijoita.
En ensi-istumalta tule uskomaan että SFC tulee koskaan saamaan aikaan moista tietopankkia mutta esim. karavaanari.org:ssa se voisi toteutua.
Niinkauan kuin SFC on SFC eikä se lyö hynttyitä yhteen esim. Autoliiton tai muun vastaavan järjestön kanssa niin ei tule mitään syytä minkätakia SFC moisen tietopankin rakentaisi koska SFC koostuu pääosin alueyhdistyksistä jotka hallinnoivat "kiinteää kivijalkaa".Ei alueyhdistyksellä ole tarvetta moiselle tietopankille.Lyhytnäköistä mutta näin se menee . . .
Tarvitaan jokin suurempi ulkopuolinen "tekijä" joka saa aikaan tarvittavaa muutosta ja tuollainen yhdistyminen saattaisi olla se "tekijä". . .
Jos jotain haluaa on se itse/porukalla tehtävä, turha huudella SFC:n vanhoillista hallintoa apuun.
Ne kaksi jotka muutama vuosi sitten yrittivät uudistuksia on kyllääntyneet, toinen ei ole enää jäsenkään, toisesta ei ole kuulunut enää vähään aikaan . . .
Pitääkö tuon tietopankin olla satavarmasti kokoajan päivitetty ?
Voisihan heti ensimmäiseksi sivustolla käydä selväksi että virheellistä ja vanhentunutta tietoakin esiintyy sivustolla . . .
Olipa kyse miltei mistä tahansa sivustosta, ne sisätävät virheellistä ja vanhentunutta tietoa, näin se vaan menee . . .
Taidan olla tosi tyhmä kun en ymmärrä miten nuo esittelemäsi asiat vaikuttaa siihen olisiko hyvä saada tänne pysyvät maakohtaiset alaotsakkeet ja niihin kenties vielä mahdollisuus lisäotsakkeihin, jolloin kaikki se mitä täällä tuotetaan ja jaetaan, ei katoaisi vaan olisi helpommin löydettävissä.......
t.Kaarina
Käyttäjän lisäys viestiin 18.1.2015 klo 19:59:04 Mun viesti siis Matille.
Kaarina Jos et ymmärrä mikä merkitys toimintaympäristön muutoksella on uuden tuotettavan palvelun sisältöön ja toteutustapaan niin se on sinun murheesi.
Minun rajoitteeni on siinä, että olen tottunut toimimaan niin, että ensin määritetään tilanne missä nyt ollaan, sen jälkeen asetetaan tavoite siitä mihin pitäisi päästä ja sen jälkeen valitaan keinot ja asetetaan aikataulu tavoitteeseen pääsemiseksi. Ja sitten vielä valvotaan, että kaikki tapahtuu suunnitellusti.
Jos nyt on keksitty toimintamalli jossa suoraan voidaan hypätä keinoihin ja siinäkin ilman aikataulua niin onnittelut.
Laittakaa ihmeessä tänne ne maakohtaiset otsakkeet joita tule ainakin 20 kpl. Jakakaa ne vielä otsakkeet maakohtaisiin aihealueisiin 2-3/ maakohtainen otsikko ja teillä on pystyssä 60-80 kohtainen "tiedonpuu". Siitä sitä on sitten jatkossa hyvä laajentaa.
Sitten ei enää puutukaan kun tiedon tuottajat siihen tiedon "puuhun" ja tiedon päivittäjät jatkossa. Mutta sehän on tämän projektion helpompia hommia se.
Toivottavasti tiedätte mitä olette tekemässä.
Luin tuon Matin viimeisen viestin kolmeen kertaan, mutta epäselväksi jäi, onko Matilla kaikki nuo muutokset tiedostaen jokin konkreettinen ehdotus.
Käyttäjän lisäys viestiin 18.1.2015 klo 21:18:46 Tämä oli siis vastaus klo 19:54 viestiin.
Timo Kajava kirjoitti mm: ""Wiki-systeemin" etu foorumiin on se että virheellisiä tietoja pääsee korjaamaan, toisin kuin keskustelufoorumin tapauksessa. Muutenkin tuo argumentti on lähinnä tekosyy, sama kun itse lopettaisin nettisivustoista kommentoimisen tai karavaanarijutuista. "
Tuo ensimmäinen virkkeesi pitänee paikkansa. Ja Kaarinalle tiedoksi, että keskustelufoorumeilla pääsee korjailemaan yleensä vain omia kirjoituksiaan (vaikka täällä ei edes niitä), mutta wiki-systeemeissä voi korjata ja täydentää toistenkin kirjoituksia. Tietysti pitää jotenkin estää, ettei kuka tahansa pääse pilaamaan toisten kirjoituksia. Ja ehkä wiki-tekniikalla ei tulisi nähtäväksi sellaista Matin kuvailemaa "puuta", joka olisi mahdottoman laaja ja vaikeasti hallittava. Myönnän kuitenkin, että minulla on kokemusta wiki-tekniikasta vain Wikipedian lukijana enkä ole perehtynyt siihen sen enempää.
Se, että tunnen suurta arkuutta kirjoittaa mitään Wikipediaan tai muuhun wiki-systeemiin, ei ole mikään tekosyy vaan ihan totta. En ole koskaan rohjennut korjata tai täydentää Wikipediassa olevaa tietoa, vaikka olisin huomannut siellä jonkin vanhentuneen tiedon tai että jokin tietämäni tuore tieto puuttuu. Sen sijaan näille keskustelufoorumeille kirjoitan ihan estoitta ja ehkä vähän liiankin paljon.
Matti Janhonen kirjoitti mm: "... olen tottunut toimimaan niin, että ensin määritetään tilanne missä nyt ollaan, sen jälkeen asetetaan tavoite siitä mihin pitäisi päästä ja sen jälkeen valitaan keinot ja asetetaan aikataulu tavoitteeseen pääsemiseksi. Ja sitten vielä valvotaan, että kaikki tapahtuu suunnitellusti."
Tuollainen edellyttänee, että on olemassa jokin työryhmä, joka haluaa ja pystyy asettamaan yhteisen tavoitteen. Käytännössä kuitenkin usein toimintaa johtaa "koalitiohallitus", jonka jäsenillä ei ole yhteisiä tavoitteita, vaan yksi haluaa yhtä ja toinen toista. Lopputuloksena tehdään kompromisseja, että jokainen saisi edes jotakin tärkeänä pitämäänsä.
Matti on jo eilen sanonut että" Sen miten tämä homma voidaan hoitaa jääköön myöhempään kertaan Turha tyhjentää pajatsoaan keskustelun tässä vaiheessa."
Hän siis antaa ymmärtää että hänellä olisi keinot ratkaista tämä monen mielestä epätoimiva ulkomaanmatkailu-juttu, mutta että hän ei vaivaudu tässä vaiheessa meille tallukoille paljastamaan ajatuksiaan.
Minua ärsyttää tuollainen toiminta missä asettaudutaan toisten yläpuolelle sen sijaan että ryhdyttäiisin porukalla paiskimaan hommia.
Ehdotan, että kaikki joilla on minkään kaltaisia ajatuksia, toiveita, ehdotuksia, mitä vain tämän palstan tai sen rinnalle kehitettävän systeemin suhteen, kirjoittaisivat ajatuksiaan ylös, avataan vaikka niille ideoille ja ajatuksille ja toiveille oma ketju, ja katsotaan mitä niiden pohjalta saadaan aikaan.
t.Kaarina
Helvetinmoista kohkaamista listojen tekijöiltä, kirjailijoilta, nettisivun vääntäjiltä, diipadaaba-ukoilta, miten pitää auttaa aloittelevaa ulkomaan matkaajaa, ja yksikään aloitteleva ulkomaan matkaaja ei ole tähän kohkaamiseenne osallistunut?
No on minusta hölmöä auttaa, jos ei ole autettavaa, josko ne osaa käyttää nettiä, ja lyhenne KVN on tuttu.
Se että noita listoja omaksi ilokseen tekee, ja matkablogeja kirjoittelee harrasteenaan, on ihan jees juttu, ja kuka niitä tykkää seurailla, he seurailee.
Tuo hämeenlinnan konttorin sotkeminen tähän ketjuun on jo nähty silloin kun tuo suojatyöpaikka on perustettu, kenkää ei tule vaikka et mitään tee.
Aivan hyvä asia suunitteila,mutta vääntö tuli tästäkin case,miksi?
Tuolla jo aiemmin kerroin, että olis hienoa jos nuo teidän karttanne ja matkakertomuksenne voisi löytää yhdestä paikasta. Tosin en sanonut, että reissua suunnitellaan, jos elämäntilanne joskus sallii. Luultavasti se jää, mutta ainahan saa suunnitella... ja lisäksi on paljon helpompaa ja halvempaakin hypätä lentokoneeseen.. mutta kun matkailuautokin takavuosilta on, niin joskus käy mielessä, etteikö sitäkin voisi käyttää.
Jos tuota SFC:n osuutta ajattelee, niin vähäisintä, mitä täässä asiassa jäsenmaksun eteen voi tehdä, on esim. linkkilista tuossa oikeassa laidassa niihin teidän matkakarttoihinne. Eikä sen välttämättä heti tarvi olla maittain järjestetty, tuskin niitä niin paljoa tulee, että sieltä ei haluamaansa kohdetta löydä.
Mitä itse näihin kertomuksiin tulee, niin ei todellakaan ole tarkoitus orjallisesti kulkea kenenkään jalanjäljissä, vaan yrittää löytää sieltä ne itselleen kiinnostavimmat kohteet ja suunnitella reittiä sen mukaan. Jos se nyt on sitten sitä, että vastataan ennen kysymystä niin niinhän kaikki yleisesti saatava tieto on...
Ja vaikka ei tulisikaan lähdettyä minnekään, niin toki matkakarttojanne voi tutkia muutenkin,kun ne nyt kerran on kuitenkin tehty. Ehkä sitten joskus voi herätä ajatus, että tuollahan voisi vaikka käväistä.
Timo Kajava on osoittanut kykynsä toimia luomansa ja ylläpitämänsä karavaanari.org:n jatkuvasti jäsenistön ja kentän toivomuksia kuuntelevana.
Täysin päinvastainen on ollut SFC:n saitin ylläpito.
Helppoa on rekisteröityä orgin käyttäjäksi, kuten hyvin moni on tehnyt.
Tuo karavaanariwiki on tainnut olla jo pitkään käytössä, muistan sinne jotain kaasutietoja itsekin toista vuotta sitten laitelleeni.
Lienee kuitenkin ylivoimaista SFC:lle miettiäkään enempää yhteistyötä tosiosaaja Kajavan kanssa. Se yhteistyö olisi eräs ratkaisu. Timolle liksaa, ja meille paremmat sivut.
Pitkään kesti, ennen kuin aloin tajuta Janhosen Matin sanomaa.
Matti vain on vuosikymmenen edellä meidän tavallisten taavien ajattelusta, niinhän ne nerot yleensäkin.
Eihän noista Matin faktoista ja visioista mihinkään pääse, noin ne asiat ovat.
Vaan eihän keneltäkään ole kielletty näpertelemästä omilla visioillaan, mun ajatteluni kyllä teki lähes 180 asteen äkkikäännöksen Matin aivopesun tuloksena.
Mutta mitkä ovat konkreettiset toimenpide-ehdotukset?
Voisiko Timo Kajava tehdä oma-aloitteisesti jonkinlaisen yhteistyötarjouksen SFC:lle, viitaten siinä täällä esille tulleeseen tarpeeseen? Silloin SFC:n hallitus joutuisi ottamaan asian käsittelyyn. Tuskin nämä asiat liittokokouksen kautta hallituksen esityslistalle tulevat ainakaan pitkään aikaan.
Jatketaas taas hieman ja nyt jo hieman konkretiaa kehiin. Tosin motivaatio noiden herjojen jälkeen on vähän hakusessa.
Täällä ongelmaa on lähdetty käsittelemään tiedon tuottamisen näkökulmasta. Kun ensisijainen tarkoitus on palvella tiedolla muita karavaanareita asiaa on lähestyttävä asiakasnäkökulman = tiedon hakijan näkökulmasta.
Toiseksi pitää luopua siitä vanhasta ajattelusta jossa tietoa tuotetaan ja se tallennetaan ikään kuin mapin joiden selkämyksessä lukee Saksa, Espanja, Ranska. Matkakertomukset jne. Tietokoneaikana ei kannata toimia niin. Aluksi vanha tapa näyttää selkeältä, mutta kun aikaa kuluu ja kirjoitusten määrä lisääntyy, niin ajetaankin perälauta auki eli hyvätkin vastauksen tippuu bittien taivaaseen. Tietokannan koon ja alaotsikkojen kasvaessa manuaalimaisesti tuotetun tiedon hallinta on vaivalloista ja viimein lähes mahdotonta.
Serverikohtaisella haulla taas on se ominaisuus, että sieltä löytyy vain se mitä sinne itse olemme tallentaneet. Google kopeloi miljoonia koneita, siinä ero. Sillä seikalla miten ja missä tiedot tietokoneella on ei tuottajalle ja hakijalle ole merkitystä.
Muutamia alustavia näkemyksiä asiaan
Etuteltan puheiden otsikoita on varsin vähän, vain kahdeksan Tämä mahdollistaa niiden otsikkojen jakamisen kahteen osioon niiden otsikkojen osalta joilla jäsenpalvelun kannalta on merkitystä. Esim. Matkailu ulkomaille voidaan jakaa ala- tai rinnakkaiseen otsikkoon. Kysymyksiä ja vastauksia. Matkakertomuksille voi avata ihan oman alaotsikon johon ne voi tallentaa aika- tai aihejärjestykseen. Tämä ei vaadi muuta kun otsikon ja muistitila. Sama koskee laadittuja karttoja. Linkkiotsikon alle voidaan tallentaa vaikka Markku Hämäläisen sivut.
Kun tulevien hakujen avainsanat syntyy jo kysyttäessä ja vastattaessa niihin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Esimerkiksi kysymys: Ranska 2015 Tietulli. mistä niistä saa tietoa. Kertoo heti maan jota asia koskee, vuoden jonka aikaan asia on ollut esillä ja yksi avainsana on tietulli. Lisäksi tulee vielä kysyjä/vastaajan nimi.
Ihan sama kohdassa Matkailuautot Jos esittää kysymyksen tai vastauksen muodossa Ducato 2015 Kaasuläppäkotelo mistä saan uuden Vaikka tämän jälkeen kyseiselle palstalle tulee vaikka 500 kysymystö/vastausta niin tämä kysymys ja vastaus ei häivy bittien taivaaseen. Ei sitä tarvitse tietää missä se on, kyllä se haulla löytyy.
Jotta malli toimisi hyvin, se edellyttää sitä, että avainhakusanat on käytössä. -Vastaukset liittyy käsiteltävään asiaan -Otsikkoa ei vaihdeta saman asian alla -Jos kysymys ei sisällä ao, asian avainsanoja ne voidaan vastaukseen lisätä. -Omaa kirjoitustaan on voitava muokata jälkikäteen, mutta muokkauksesta on jäätävä merkki. (oikeusturva)
Keskeistä on kuitenkin tämä TARVITAAN NYKYISTÄ PAREMMAT HAKUTOIMINNOT Nythän meillä on käytössä vain hakusana ja kirjoittajan nimi. Ne ei riitä jos tiedolla on tarkoitus myös palvella, eikä käyttää sitä ajankuluna.
Tarvitaan ainakin -sanahaku joka soi sisältää kirjaimia, numeroita ja kirjainten koolla ei ole väliä -aihepiiri esim. Ranska 2015, Italia 2016 jne (ilmoittaa maan/maita ja vuoden) -aikajakso jonka sisältä asiaa voidaan hakea esim. 01.01.15 - 31.12.15 -kirjottajan nimi -haku on voitava tehdä samalla kertaa kaikilta palstoilta
Uskon, että yhteinen näkemys tästä on helppo löytää myös sivujen ylläpitäjän kanssa ja uskon muutosten kustannusten jäävän pieniksi. Ja mikä parasta niiden jotka ei tässä halua olla mukana, ei tarvitse mitään tehdä - ei edes vastustaa.
Meille tuskin olisi haitaksi, jos kunnon kysymykset ja niihin saadut vastukset näkyisi Googlessa nykyistä enemmän. Myös karavaanarit tarvitsee myönteistä järjestökuvaa!
Googlettakaa sanalla Hakukoneet niin näette mihin suuntaan maailma on nyt kallellaan.
Tämä on totta. Tämä osio on maan kattavin nettisivu euroopan automatkailua koskien. Täällä on lähes kaikki tieto mitä on tähän asti tarvittu ja eiköhän uutta tule jatkuvasti.
Mutta miten se tieto saadaan esille??
@timppa
Timo osa siitä tiedosta, eikä suinkaan vähäisin osa on sinulla.
Loistavaahan olisi jos haku toimisi paremmin, mutta miten ihmiset saadaan käyttämään niin yhtenäistä kieltä, että haku toimii?
Esimerkkinä vaikka tuo tietulli. Kun haen tiemaksuja tai maksullisia teitä, en päädy tietulli-keskusteluun.
Kun kerroin syksyllä jollekin asiaa kysyneelle kävely/pyöräilyreiteistä Ranskassa, niin ei helppoa nimetä siten että sen joku löytää, ellei tänne tule googlenkaltaista hakukonetta, mikä arvailee ja ehdottaa että tarkoitatko kenties kuitenkin retkipolkua etkä reittiä....:) Sama lähes kaiken muunkin kanssa.
Entä vuosiluku, Timppa kertonut vuonna 2012 jännästä nähtävyydestä Belgiassa. Pekka suunnittelee matkaa Belgiaan vuonna 2016. Pekan pitää tehdä eri vuosilukujen kanssa kymmeniä erilaisia belgia-alkuisia hakuja jotta voi tieätä onko sivuilla jotain häntä kiinnostavaa belgiasta. Mutta jos olisi kiinteä alaotsikko Belgia, hän menisi sinne ja tutkisi mitä löytyy.
t.Kaarina
Vain Belgia 2016 Ja jos haluaa tarkempaa hakua lisää sanan pyöräretki.
Huom. Myös vastaaja voi laitaa tekstiinsä hakusanoja (tärppejä) jos haluaa
Vaikkapa Belgia 2016 Pyöräretki Silmunen Kaarina.
Ei vuosiluku mikään tärkeä ole, mutta se jakaa viestit eri vuosille viestien visuaalisessa tarkastelussa
Esim hakutoimintoa Belgia Pyöräretki Silmunen Kaarina
voi täydentää aikahaku hae viestit ajalta xx.xx.16 - xx.xx,16 Kaikki em. aikojen väliin jäävät hakusanat joita tekstissä esiintyy jää haaviin ja nousee tarkasteltavaksi.
Se joka tietää, että Timo Haapanen on julkaissut kartan Ruotsissa matkalla Tukholmasta etelään olevista matkaparkeista, löytää sen kartan Google-haulla "timo haapanen stellplatzit ruotsissa". Mutta kuka ei tiedä, että sellaista karttaaa on koskaan julkaistu, ei osaa sitä tuolla tavalla hakea. Se ei myöskään tule esille haulla "timo haapanen matkaparkit ruotsissa".
Käyttäjän lisäys viestiin 19.1.2015 klo 16:51:40 Korjaan: Löysi Google sen sittenkin myös tuolla jälkimmäiselläkin haulla!
Kun laitan hakuun Belgia, saan 244 viestiä missä näkyy olevan keskustelua barcelonasta, Briteistä, sähköpistokkeista, virolaisista musiikkifestraeista, jne jne jne.
KUka jaksaa avata edes nuo 244 viestiä toiveena löytää jotain itseään kiinnostavaa? Siksi sanon edes sillä tuo on koivn pieni luku verrtatuna moneen muuhun maahan.
Tarkoitan sitä, että kuka osaa käyttää niin täsmällisiä hakusanoja että ne kohtaavat !?
Pitäisi vähintään olla belgia nähtävyys, belgia luontokohde yms. mutta hakija ei taas tiedä mitä hakusanoja kannattaa käyttää joten on vaikea etsiä kun pitää koittaa keksiä monia eri sanoja, sen sijaan että voisi mennä sen belgia-sarakkeen alle ja katsoa mitä silelä on.
Eli epäilen suurimman osan tiedosta jäävän hukkaan.
(Minä olenkin kenties fiilaroinut enkä tehnyt pyöräretkeä.)
Eikä voida lähteä siitä oletuksesta että asiasta kiinnostunut tietää kenen henkilön kirjoituksista ko asiaa kannattaisi hakea.
En ymmärrä miten haku sellaisen haun saisi mikä mullistaisi kovastikaan hommaa mutta totta kai mahtavaa jos joku semmoisen osaa rakentaa.
Mutta en ymmärrä mikä niissä kiinteissä alaotsakkeissa olisi huonoa.
t.Kaarina
Käyttäjän lisäys viestiin 19.1.2015 klo 17:12:37 ps.Käytän kyllä sujuvasti googlea kaiken mahdollisen tiedon haussa ja olen tottunut kokeileman kymmeniä erilaisia ja erikielisiä sanamuunnoksi jotta löytäisin tarvitsemani tiedon, MUTTA kuvittelen että olisi tarkoitus tehdä tänne jotain vähän paremmin ja helpommalla palvelavaa.
Ellei tätä keskustelua noteerata Hämeenlinnassa millään tavalla voi ollakkin viisasta siirtyä kokonaan pois täältä. Pienintäkään elonmerkkiä ei vain näy, ei kuulu.
@timppa
Timppa, luulisin että meidän täytyy kirjoittaa asiasta s-postia Hämeenlinnaan, ei muuten synny vastauksia. Tai minä en ainakaan muista koska kukaan sieltä olisi tänne mitään vastannut. Mutta kun olen kirjoittanut Piiloselle, olen häneltä saanut vastuksia ja olisinko Hämäläiseltäkin, en ole ihan varma.
Voishan tämän ketjun liittää sähköpostiin ja lähettää johtoportaalle!
t.Kaarina
Ahjos Timo
Kuten varmaan huomasit ehdotukseni pitää sisällän paikan Timon ja Markun sivuille. Ammattilaisella on varmaan monta keinoa kytkeä täällä käyttöön..
Käyttäjän lisäys viestiin 19.1.2015 klo 18:41:36 Kaarinan vastaan haraamista en ymmärrä.
Toivottavasti hän pystyy muutamaan ajatuksen juoksuaan niin, että ei kaikki ole väärää mitä muut ehdottavat ja ovat tehneet.
Edellä on tullut esille (ainakin) kaksi vaihtoehtoista tasoa, kuinka laajoja muutoksia halutaan:
1) Kiinteät otsikot, joiden alle tietoja voi tallentaa. Sellainen parannus on nopea toteuttaa ja se jo helpottaisi kerran julkaistujen tietojen löytämistä ilman vaikeasti arvattavia hakusanoja. (Hakusanoihin liittyy sekin ongelma, että suomen kielessä sanat taipuvat. Sitä paitsi eri henkilöt käyttävät kirjoituksissaan erikielisiä ilmauksia esim. paikannimistä, ulkomailla perittävistä maksuista jne.) Lisäksi kaivataan aktiivisesti toimiva ylläpito.
2) Toimintaympäristön muutosten analyysistä lähtevä kokonaan uudenlaisen ratkaisun luominen. Sille linjalle lähdettäessä pitää varoa, etteivät nykyaikaista tietotekniikkaa tuntemattomat henkilöt ala määritellä teknistä toteutusta. Esim. Timo Kajavan mainitsema wiki-ohjelmisto saattaa olla sopiva toteutusväline, mutta niitä voi olla muitakin. Myös pilvipalvelimissa toimivat ohjelmistot kannattaa huomioida.
Täällä vaan jaksetaan jankuttaa taas päivän verran enemmän mitä pitäisi tehdä, ja konttorin väen pitäisi teidän visioihinne muka osallistua.
Edelleenkään yksikään teidän apua tarjoavien apuja tarvitseva ei ole osallistunut kirjoitteluun?
Näin kauempaa katsottuna tuo näyttää vähän hölmöltä.
Aika usein tänne palstalle tulee joku aloittelija, ja kysyy ne normikysymykset joihin vastataan antamalla linkit, tai omakohtaiset kokemukset, ei se sen kummempaa tarvitse olla.
Ehkä se vaan on kiva jankuttaa ;)
Niinpä näyttää olevan, itsekullakin! :(
Noh, on tämä pötkylä ainakin noteerattu toimistolla, kun viis-kuus viestiä poistettu, tiedä vaikka saisimme lukeaksemme oikeeta järeää tekstiä sivustomme kehittämisestä. Mitä lie hävytöntä pojat kirjoitelleet, kun lähti niin rivakasti.
Ei siinä mitään hävytöntä ollu. Ei vaan menny kaikkien kannalta niin kuin piti.
Mitä ihmettä täällä on tapahtunut?
t.Kaarina
ps.Matille tiedoksi että mun ei tarvitse esittämässäsi asiassa muuttaa ajatuksenjuoksuani yhtään, sillä en ole koskaan ajatellut noin kun väität minun tekevän. Tässä asiassa en "haraa vastaan" vaan kyselen ja pohdin miten haku voisi toimia ollakseen toimiva kun itse en ole sitä keksinyt.
Kaarina
Maailman suurin hakukone on edelleen Google. Miten se toimii - hakusanalla ja on jo oppinut jopa tulkitsemaan suomen kieleen taivutusmuotojakin.
Meidän tarvitsema tiedosto on hyvin pieni ja olen aivan Matti siitä Optinetin kone selviää tiedostohausta kun ohjelmaa hieman haun osalta kehitetään. En usko sen olevan ammattilaiselle kovin vaikea juttu.
Mitä muuten asiaan tulee niin lähetin tänä aamuna suoraan Timo Piiloselle osoitetun s-postin jossa pyysin häntä huolehtimaan siitä, että tästä ketjusta poistetaan kaikki ketjuun kirjoittamani.
Niin ei näytä tapahtuneen.
Eikö mikään mee niinku pitäisi.
Matti Janhonen kirjoitti: "Maailman suurin hakukone on edelleen Google. Miten se toimii - hakusanalla ja on jo oppinut jopa tulkitsemaan suomen kieleen taivutusmuotojakin. Meidän tarvitsema tiedosto on hyvin pieni ja olen aivan Matti siitä Optinetin kone selviää tiedostohausta kun ohjelmaa hieman haun osalta kehitetään. En usko sen olevan ammattilaiselle kovin vaikea juttu."
Sellainen hakukone, jonka Google on saanut aikaan, on todella ISO juttu. Eihän siihen ole mikään muu yritys maailmassa pystynyt! Pikkuruisella Optinetilla ei ole minkäänlaisia edellytyksiä kehittää sellaista. Mutta ei siihen ole tarvettakaan, koska Googlen hakukonetta voi käyttää maksutta tai lisenssimaksua vastaan myös hakuihin yksityisistä aineistoista.
Käyttäjän lisäys viestiin 20.1.2015 klo 14:40:33 Ehdin lukea nuo ylläpidon poistamat viestit ennen kuin ne poistettiin. Niissä oli Liimiksen ja Kujiksen tavanomaista .... sanoisinko piikittelyä, siis lähinnä toisiinsa kohdistamaa.
Jassoo, se tarkoittaa varmaan että eivät ole jaksaneet pääkonttorilla lukea koko rotlaa. Hyvästi parannukset eikä taida tulla vastauksiakaan. Että mennään kuten ennenkin on totuttu.
Ylempänä kaipailtiin parempaa hakukonetta kuin optinetin tarjoaman hakukoneen tilalle. Google haun voi kohdistaa tietyn sivuston sisään, esim "Belgia" haku vain etuteltan matkailu ulkomailla osioon:
site:http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailu-ulkomailla/ belgia
260+ tulosta , jos kiinnostaa vain Gentin kaupunki Belgiassa niin
site:http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailu-ulkomailla/ belgia gent
5 tulosta
muita googlen tarkennettuja haku tapoja löytää
http://www.google.fi/intl/fi/insidesearch/tipstricks/all.html
tämä tekikin noista linkkejä... tarkoitin siis googlen haku kenttään kirjoitetaan site:ja perään haluttu sivuston osoite ja hakusana
Pekka Mellaselle: Tuo tapa kohdistaa Googlen haku tietylle sivustolle on yleispätevä, mutta sivuston omistaja voi tarjota paljon käyttäjäystävällisemmän ratkaisun. Minun täytyy kuitenkin tunnustaa, että nämä tietoni ovat noin 10 vuoden takaa:
Google tarjosi ainakin silloin maksutta valmiin koodin, jolla sivuston laatija sai sivulleen Google-hakuikkunan. Siitä sivuston käyttäjä sai valita, suoritetaanko haku pelkästään siltä sivustolta vai koko www:stä. Oletuksena oli, että vain siltä sivustolta. Minulla oli tuollainen hakuikkuna oman sivustoni kansilehdellä hyvin toimivana monia vuosia, mutta nyt se ei enää toimi. En ole selvittänyt, pitäisikö minun korjata koodiani jollakin tavalla vai onko Google poistanut tämän ilmaispalvelun.
Siihen aikaan Google tarjosi myös mahdollisuutta käyttää heidän hakukonettaan yrityksen intranetissä tai muussa ulkopuolisilta suljetussa ympäristössä. Yritys joutui maksamaan siitä Googlelle tietyn maksun. Tästäkään en tiedä, onko se edelleen tarjolla ja jos on, paljonko sen käyttöönotto nykyisin maksaa.
Käyttäjän lisäys viestiin 20.1.2015 klo 20:00:13 Kokeilin äsken pitkästä aikaa tuota edellä mainitsemaani oman sivustoni kansilehdellä olevaa Google-hakua ja hämmästyin: Nyt se toimii taas!
Täällä kaivattiin mukaan keskusteluun henkilöitä, jotka tarvitsevat niitä neuvoja. Minä en ole ihan noviisi näissä euroopan matkoissa asuntoautola, mutta etsin, toivon löytäväni ja löydän tietoa monelta suunnalta. Peesaan kaikkia heitä, jotka moittivat ja toivovat liitolta jotain toimia ulkomaanmatkaajien tiedonhankinnan/saannin eteen. En ole aiemmin liittynyt tähän keskusteluketjuun toivoen jostain löytyvän sen viisastenkven miten asia hoidettaisiin ja siksi, ettei itselläni ole mitään ehdotusta ratkaisuksi. Kirjoitan nyt kuitenkin siksi, että joku täälä toivoi neuvoa tarvitsevan osapuolenkin osallistumista. Uskon tosin täällä kirjoittavista "asiantuntijoistakin " suurimman osan olevan myös joskus tämän toisen osapuolen roolissa, enkä itse katso sen osuuden puuttuvan täältä. Itse n 15 euroopan matkaa eri kulkupeleillä (moottoripyörä, henkilöauto, matkailuauto) tehneenä en katso mahdottomaksi myöskään sitä, ettenkö itsekin voisi olla joskus neuvoa antavana osapuolena. Sen voin sanoa, että periaatteessa olen jo päättänyt, että seuraavan jäsenkauteni päättyessä heinäkuussa, en enää liiton jäsenmaksua maksa. En ole kuitenkaan niin äkkijyrkkä ihminen, etten päätöstäni voisi peruakin. Tosin aikamoista parannusta pitäisi saamiini "jäsenetuihin" tulla tai jonkun hyvin aivopestä minut, että niin tekisin. En ala liittoa mistään syyttämään. Se tarjoaa varmaan monille heidän tarvitsemansa tuen ja palvelut. Minä en itselleni mitään erityistä löydä ja en viitsi enää pelkästä "kultapossukerhoon" kuulumisen ilosta jatkaa jäsenmaksujen maksamista. Kirjauduin pari viikkoa sitten org:iin ja vähitellen olen alkanut sieltä löytää jotain, pienen totuttelemisen jälkeen. Uusi ympäristö on aina vähän hankala aluksi. Yhdistys ei varmaan paljon siinä menetä, jos en jäsenenä ole, mutta uskon, että yhä useampi matkailuautoilija ajattelee vähän samaan suuntaan, kuin minäkin. Minulle riittää hyvin autoliiton jäsenyys. Sieltä saan plusjäsenyyden/matkanjatkamispalvelun jopa vähän edullisemmin. No... nyt mietin jo miksi yleensä kirjoitan tänne, kun ei minulla mitään ihmeellistä sanottavaakaan ole. ... ei se mitään, ei monella muullakaan. :-) Antoisia matkoja kaikille ja toivottavasti löytyy joku hyvä tai ainakin vähän parempi järjestelmä, jolla tuo valtaisa tieto ja kokemus saadaan kaikkien helposti käytettäväksi... myös niiden, jotka sanovat kaiken olevan jo "googlessa" kunhan me "uusavuttomat" opettelemme itse tiedon hakemaan. "Uusavuttomaksi" minua haukuttiin, kun aloitin keskustelun, jossa kyselin vinkkejä tämän kevään matkaamme varten. No sellainen ehkä olen ... ja pirun tiedonhaluinen... siis utelias. Kiltsu
Tammoinen paikka missa nama jutut pysyy paikoillaan on jo olemassa karavaalehdella. Se ei taida olla jasenille kovin tuttu. Avaa lehden sivut ja mene "nettijatkot" tai "lukijat kertovat" siella niita on ja pysyvat. Ehka uudistus voisi olla hyvin yksinkertainen. ----- etuteltaan linkki noihin ja kaikki olisavat ehka hiukan viisaampia. Viela muutama paiva Itaaasialaisen kulttuurin vaikutuksen alaisena. alkaa paleltuko siella!
Linkit edellisiin
http://www.caravan-lehti.fi/nettijatkot/ ja http://www.caravan-lehti.fi/lukijat_kertovat/
Jälkimmäisestä pääsee kikkiin minun matkakuvauksiin ja vähän enemmänkin
Miksiköhän tämä ei ole tullut kenenkään mieleen? Kohta joku kuitenkin alkaa jank jank, väärä sivu.
Hyviä kertomuksia, mutta nykyisin lehtienkin lukijat ovat tottuneet interaktiivisuuteen, joka tuolta puuttuu. Selasin läpi yhden matkakertomuksen. Siinä näköjään haluttiin pitää salassa kirjoittajien nimet, kun heistä oli kerrottu kaikkea muuta paitsi ei sukunimeä.
Tuo Caravan-lehden sivusto on jäänyt sikäli minultakin huomaamatta, että joskus olen siellä kyllä käynyt, mutta en ollut tallentanut sen osoitetta.
Jopas on taas "vanhat viinit käyneet" ei opitakkaa.No ihan sama mulle. ,JV
Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.