Jäsenmaksulle vastinetta

KNAAPI JUHA 17.01.2015 12:35

Sillä jäsenmaksulla, jonka liitto perii perusyhdistyksen jäseniltä, pitäisi jäsenten totisesti saada muutakin kuin Hämeenlinnan byrokratia ja lehti, joka rahoittaa itseään myös tuloillaan.

Täällä on toistuvasti ja jatkuvasti esim. Silmusen Kaarinan esittämänä. ehdotettu matkailua palvelevia parannuksia jäsenistön käyttöön.

Hyvä esimerkki ovat nuo Baltia ja Puolan kämppärisivut, jotka on työtä säästämättä jo valmiiksi luotu. Markku ja Timppa ovat suuret kiitokset ansainneet. Kyllä liiton pitäisi kyetä luomaan pysyviä osastoja, tai sivuja (sivustoja) joista tiedot olisi ongittavissa jatkuvasti ja helposti matkan aikanakin. Myös päivityksen pitäisi olla jatkuvaa. Sisällöksi saattaisi riittää vaikkapa se, mitä niissä nyt jo on.

Jaottelu voisi juuri olla tuo: Viron ( tai Baltian ) kämppärit, Puolan kämppärit, Baltian nähtävyydet yns.

Nykyisellään nämä hienot tiedostot häviävät sinne etenevien keskustelujen viidakkoon. Näinhän täällä on ennenkin todettu. Minäkin haluaisin kysyä, voisiko liitto tehdä jotain asian edistämisejsi?

MÄKELÄ EERO 17.01.2015 12:44

Hyvä kirjoitus Juha Knaapilta. Toivotaan, että alkaa tapahtua kun lakimiehen arvovallalla otetaan kantaa asiaan. Tähän asti ei ole saatu mitään aikaiseksi.

pikkueero

MERIKALLIO VELI-PEKKA 17.01.2015 12:47

Joskus pohdittu aiemminkin näitä asioita ja saatu joitakin muutoksiakin aikaiseksi.

Muistelen aikojen alussa ottaneeni yhteyttä suoraan Optinetiin ja keskustelleeni parannuksista. Eihän heillä tietenkään ole mitään sitä vastaan, jos vain aloite ja maksaja tulee virallisia reittejä eli päämajasta. Siellähän työskentelee joku oikea, elävä ihminen, jota voisi lähestyä varovasti, selkeät parannusehdotukset pitää toki olla matkassa.

JANHONEN MATTI 17.01.2015 14:00

Varmaan hyviä kehittämisehdotuksia, mutta pelkään pahoin, että olette jälkijunassa. Tuo tiedon tuottamisvaihe on jo ohitettu.

Nyt ollaan jo tiedon käyttämisvaiheessa, välineenä Internet.

Tässähän on etupäässä haikailtu käsitteellisen tiedon tuottamisen perään. Oppineet nimittää käsitteellistä tietoa eksplisiittiseksi tiedoksi. Tätä tyylilajia edustaa mm. VOP:n tiedosto ja RUTU-sakin tiedostot. Myös Autoliiton tiedosto edustaa tätä samaa tyylilajia sillä muutoksella, että tiedosto on laajempi ja tiedon päivittämisestä huolehtii palkattu henkilö.

Käsitteellinen tieto on hyvä tapa vaikka käyttöoppaan luomisessa, mutta ei alati muuttuvan matkailutiedon jakamisessa. Pahimmillaan se on vain jonkun henkilön subjektiivisin tiedoin tuotettu tieto tai matkakertomus, ei muuta. Tieto myös vanhenee nopeasti.

Kun liitto ei tähän vaiheeseen ole ehtinyt mukaan, niin on kyseenalaista kannattako siihen enää mennä mukaan ollenkaan. Mielestäni on turha luoda domaineja, sivujen hallintaa, päivitystä ja ennen kaikkea kuluja joka tuottaa vain sen mikä on jo olemassa.

Matkailuun liittyvä tieto on luonteeltaan sosiaalista, joka syntyy ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa ja muuttuu kollektiiviseksi, yhteiseksi omaisuudeksi vaikka Internetin kautta. Tämä kaikki sillä edellytyksellä, että ne jolla tieto on sen luovuttaa, tai neuvovat mistä tietoa saa. (Internet)

Ei voida sanoa, että kaikki tieto on Internetissä, hakekaa sieltä, koska kaikki tarvittava tieto ei ole netissä.. Erittäin tärkeä tietoalue karavaanarimatkailun kannalta on ns. hiljainen tieto, joka on vain henkilöillä - usein kokemusperäistä - ja se ei käsitteellisten tietokantojen kautta välity. Hyvin olennaista tulevaisuudessa on se, miten Internetissä olevaa tietoa opetetaan hakemaan ja hyödyntämään ja miten tätä tietoa täydennetään muiden karavaanarien lähes reaaliaikaisella sosiaalisella ja hiljaisella tiedoilla

Sen miten tämä homma voidaan hoitaa jääköön myöhempään kertaan Turha tyhjentää pajatsoaan keskustelun tässä vaiheessa.

KNAAPI JUHA 17.01.2015 14:04

Sorry; en arvannut, että esittämäni asia olisi noin turhanaikainen.

SILMUNEN HANNU 17.01.2015 15:01

Sen ei luulisi olevan keltään pois, jos sitä "tuottetua tietoa" olisi maa-otsakkeiden alla, siellä samassa paikkaa, missä jaettaisiin kokemusperäistä tietoa.

Niin kuin sata kertaa aiemminkin todettu, näin voisivat kaikki hyötyä kaikesta paljon enemmän ja paremmin, kun Ranskan matkaa suunnitteleva tietää minkä alaotsakkeen alle kannattaa etsiytyä, eikä tarvitse kelata kilometrin mittaista ketjua josko sieltä jotain aiheesta löytyisi......ja sama kilometri selattavana riippumatta käyttääkö hakua vai ei...

Meitä on täällä monia jotka toisinaan kirjoittelemme pitkiäkin kohdevinkkejä kysyjille, ja jos nekin saataiisin maakohtaisten otsakkeiden alle, niin olishan se paljon järkevämpää kuin se, että katoavat kertakäyttöisinä tänne.

Mitä järkeä on kirjoittaa aina samat jutut uudelleen, kun niitä voisi hyödyntää pitkään ja kaikki kiinnostuneet.

Sitä en saata jaksaa ymmärtää että joku kertoo tietävänsä miten asiat olisi hyvä hoitaa muta ei viitsi kertoa.MInä en taida viitsiä sanoa mitä moisesta ajattelen.

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 17.01.2015 15:09

Olipas Juha hieman herkällään. Tuskin edes luit kirjotustani saati, että olisit miettinyt mitä kuvaamani sosiaalinen ja samalla yhteisöllinen tiedon tuottamismalli voisi käytännössä tarkoittaa. Tämähän on yksi asia mitä liitolta toivotaan VOP:n kaatumisen jälkeen.

Odottelen tässä jonkun aikaa odotellut mitä gurut esittää asiaan ratkaisuksi.

Jos nyt puhutaan ulkomaan matkailusta tai pidempiaikaisesta oleskelusta kohdealueella niin faktaa on, että tiedon tarvetta on edelleen olemassa ja sitä tulee edelleen olemaan.

Kaikki se tieto mikä karavaanari kohtuudella ulkomailla liikkuessaan tarvitaan on myös olemassa: a) ulkomaan matkoja harrastavien muistissa + hiljainen tieto) ja muistiinpanoissa = ulkomaan matkaajien päässä, kun taas liitolla sitä tietoa ei ole. b) Internetissä

Kysymys kuuluukin Kun joku karavaanari esittää esim, ulkomaan matkailuun liittyvän kysymyksen niin oleellista on: -miten saadaan karavaanareilla . mieluummin monella - oleva tieto välittymään lähes reaaliaikaisesti kysyjälle (syntyy kollektiivista tietoa = luottavampaa tietoa) -miten kysyjää neuvotaan hakemaan tietoa Internetistä tai nostetaan suoraan esiin linkkejä josta kysyjä saa tietoa = auttaa itseään..

miten näin koottu tieto on tallennettavissa kysyjän tietokoneelle ja on siltä kysyjän hyödynnettävissä myöhemmin.

Näin syntyvän tiedon tallentaminen johonkin tietokantaan ei ole niin oleellista kun luullaan, johtuen siitä, että kysyjien tarpeet ei harrastuksen luonteesta, kohdemaista, ajankohdasta jne. ei toistu sellaisenaan.

SILMUNEN HANNU 17.01.2015 15:24

Mikä Matti on se ongelma minkä suhteen oltaisiin jälkijunassa tai mikä on se, mihin pyrit?

En nimittäin ymmärrä yhtään.

Tämmöisellä sivullahan vuorovaikutus tapahtuu lähes ja joskus jopa aivan reaaaliaikaisesti. Ja maakohtaisetn otsakkeiden alla asiat, niin keskustelut kuin "tuotettu tieto" olisi löydettävissä.

t.Kaarina

ps.Tosi outo ajatus ettei ihmisten tarpeet toistuis....

Käyttäjän lisäys viestiin 17.1.2015 klo 15:30:28 ja sen lisäksi että totta kai ihmisten tarpeet toistuu, ihminen löytää tietoa mielenkiintoisista nähtävyyksistä, retkikohteista yms yms vain siten, että niistä jostain voi kuulla tai lukea....samoin kaikkeen muuhunkin matkustamiseen liittyvän tiedon kanssa....

KUJANPÄÄ MARKKU 17.01.2015 15:38

Knaapi on järkijätkä.

HAARALA HANNU 17.01.2015 15:57

Siis ei ole epäilystäkään, etteikö sellaisilla jotka reissaavat ja oleilevat ulkomailla olisi tietoa... mutta pitääkö kaikki tieto kysyä.. Olisi hyvin yksinkertaista jos löytyy sellainen tietokanta josta tarvitsevansa asian voi vain katsoa... siis suunnilleen yhdestä paikasta, eikä kahlaamalla kuukkelin avulla koko nettiä läpi... Ja vaikka tieto vanhenee, antaa se hyvin paljon suuntaviivoja jonka avulla voi sitten itse alkaa hankkia sitä empiiristä tietoa.. jota voi ehkä sitten joskus myös jakaa sitä kysyville... Ja on niin paljon sellaisia, jotka eivät halua kysellä kaikkea, vaan vain yksinkertaisesti itse kohtuudella löytää asian jostain sopivasta paikasta...

JANHONEN MATTI 17.01.2015 16:28

Juha on järkijätkä. Kun minä olen esittänyt liiton kehittämistoimia jo vuosia, niin minä en ole Siinä meidän ero.

Monet on kyllä niitä omineet ehdotuksiani ja saaneet kovia läpytyksiä - siinä meidän ero.

Jos joku luulee, että voi tänä päivänä kirjoittaa maakohtaisten alaotsikkojen alle jotain kuolematonta niin niin siitä vaan. Ei ole multa pois. Mutta kannattaa muista, että kun viimeisen pisteen pistää paikalleen niin siitä se tiedon vanheneminen ja päivitystarve alkaa. Heti tullaan ongelmaan kuka päivittää ja millä valtuuksilla päivittää ja ennen kaikkea millä tiedoilla päivittää.

Katsokaa miten tämän päivän viestintä ihmisten välillä pelaa. "Mitä nuoret tänään sitä vanhat huomenna". Missä on twitterin, facebookin, tekstarien jopa s-postin tallenteet. Käytännössä ei missään. Ne on valtasin vain käyttötietotoa = kertakäyttötietoa, ei muuta. Ja niin on täälläkin esitetyt kysymykset ja niihin saadut vastaukset.

Joukkoviestintä sellaisena kun sen tunsimme on mennyttä kalua.

Sosiaalisessa mediassa käyttäjä ei ole vain tiedon vastaanottaja vaan myös sisällön tuottaja - halutessaan. Näin toiminta itsessään tuottaa sosiaalisuutta, verkottaa saman harrastuksen piirissä olevia ihmisiä (karavaanareita) ja lisää yhteisöllisyyttä, jota herra paratkoon ei enää tässä puulaakissa ole paljon jäljellä.

Minusta sisällön tuottamisen täytyy olla helppoa, (jokainen voi olla tuottaja) nopeaa ja mieluusti mahdollisimman monet tekee sitä jolloin siitä tulee kollektiivista tuotantoa. (sitähän me täällä hyvin paljon teemme jo nyt)

Eikä ne elämykset synny lukemalla muiden kirjoittamia lennokkaita juttuja, ne syntyy itse matkustamalla. Tukekaamme ja rohkaiskaamme tiedolla tätä matkustamista.

SILMUNEN HANNU 17.01.2015 18:00

Mä en ymmärrä edelleenkään mikä on se Matin vastustaman jutun juju.

Tässä ollaan juurikin puuhaamassa yhteisöllisyyttä Sitä, että jokaisella halukkaalla on mahdollisuus sekä olla saajana että antajana, ihan oman halun, kyvyn ja mahdollisuuksien mukaan.

Kukaan ei ole tainnut puhua mistään kuolemattomasta ja mikäs ongelma se on kirjoittaa Ruotsi-ketjuun että nyt on moottoritiemaksu tullut tännekin tai Monte Negro-ketjuun että rajalla perittävä ympäristömaksu on muuten poistunut.

Ja aika valtava määrä tietoa on sellaista, mikä ei kovin äkkiä mihinkään katoa....vaikka ehkä siesta ja sen mukanaan tuomat aukiolorajoitukset jonain päivänä poistuu, kaikki luontokohteet katovat, historialliset paikat romuttuu, matkaparkit poistuu, viisumia ei enää tarvita missään, kaikkien maiden turvallisuus ja kulttuuri muuttuu ihan samanlaiseksi, albanialaiset lakkkaavat nyökyttelemästä päätä ja eivätkä sano enää poo sen yhteydessä kun tarkoittavat ei jne jne jne....mutta jotenkin tuntuisi hassulta että tuota tietoa ei kannattaisi jakaa jos se vaikka joskus muuttaisikin olomuotoaan .....:)

Ja jostain syystä täällä joka vuosi käydään ihan samoja keskusteluja joihin annetaan ihan samoja vastauksia ja toisinaan vastaajat tuntuvat väsyneiltä tyyliin "katso nyt hiiskatti viime kevään vastaava keskustelu ja kysy vasta sitten".

Eli sitä "kertakäyttötietoa" tarvitaan aina ja aina uudelleen ja uudelleen. Eli kaikkea ei tarvitseisi kirjoittaa uudelleen kun sitä voisi löytää sieltä entuudestaan, jos se olisi helpommin haettavissa.

Yksi asia on myös saletti: ihmiset ovat erilaisia. Joku tykkää pelkästä faktasta, toinen lukee ja inspiroituu myös toisten kirjoittamista "lennokkaista jutuista". Kaikkea tarvitaan.

t.Kaarina

KNAAPI JUHA 17.01.2015 18:02

Mä olen niin yksinkertainen, etten osaa noita hienoja mahdollisuuksia esitellä ja luetella.

Enpä yhtään yrittänyt omia ajatusta omaksi ansiokseni vaan mainitsin pariinkin kertaan, että siitä on aikaisemminkin useasti puhuttu. Tulin nyt maininneeksi tuon Kaarinan, vaikka olisi varmaan tarvinnut Mattiakin kiitellä. En minä taputtajia tavoitellut, mutta kiitos aplodeista.

voisipa vielä tuo liittomme vaivautua vastailemaan tai edes harkitsemaan.

JANHONEN MATTI 17.01.2015 18:17

Kissa kiitoksella elää -sanotaan.

Niin kauan kun ajatuksia omitaan ei kannata olla huolestunut. Jos minun täytyy alkaa puhumaan "lainatuin lausein rakkaudesta" olen itsestäni huolestunut.

Siellähän se on orgin puolella valmis maakohtainen listaus. Sinne vaan tietoa maakohtaisesti tuottamaan. Ja mikäpä estää perustamasta samanlaisen listan tällekin puolelle.

Jään odottamaan kuinka pitkä tiedosto syntyy. Ja kun syntyy niin kuka mahtaa tietoja päivittää ja millä valtuuksilla.

SILMUNEN HANNU 17.01.2015 18:21

Matti jos sulla kerran on hyviä ideoita niin mikset kerro mitä ne on vaan haluat "säästellä niitä jonnekin"!?

En jaksa käsittää että kaikesta on pakko tehdä vastakkainasettelua ja ihme kinaa ja kränää. Miksemme voisi yhdistää sitä kaikkea mitä meillä on sen sijaan että tärväämme aikaamme tämmöiseen?!

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 17.1.2015 klo 18:22:39 Ps Eihän tänne VOI tehdä pysyviä alaotsakkeita kun semmoisille ei ole mahdollisuutta!!!

KNAAPI JUHA 17.01.2015 18:30

Minä kun en ole lauseita lainallut enkä osaa tuosta suuresti nokkaanikaan ottaa. Toisaalta en minä sinua Matti ole aikonut aloittaa näykkimäänkään. Mutta miten vain.

AHJOS TIMO 17.01.2015 18:48

Kysymys Kaarinalle: Jos joku tekee sellaisen haluamasi sivuston tai muun systeemin, missä tietoja voi tallentaa kiinteiden alaotsikoiden alle, onko mielestäsi olennaista, kuka sen perustaa? Siis pitäisikö sen omistus ja ylläpitovastuu mielestäsi olla SFC:llä tai sen jollakin jäsenyhdistyksellä tai kerholla tai muulla yhteisöllä vai voiko se olla yksityishenkilön, kuten Timo Kajavan perustama? Myös muut saavat mielellään sanoa oman mielipiteensä.

Timo Kajava perustikin jo sellaisen ja kutsui vapaaehtoisia sen tietosisällön laadintaan ja ylläpitäjiksi. Ymmärtääkseni sen sivuston nimen muuttaminen sopivaksi olisi nopea toimenpide. (Siis pois se VOP-sana!)

Matti on esittänyt varteenotettavia näkökohtia, mutta en muista nähneeni konkreettista ehdotusta, minkälainen ratkaisu ne käytännössä toteuttaisi. Se parikymmensivuinen tekstimuotoinen oppaasi, jonka julkistamista odotamme, edustaa kuitenkin sellaista staattista informaatiota, jollaista olet viime päivinä ja viimeksi tänään täällä kritisoinut.

JANHONEN MATTI 17.01.2015 18:54

Mitä minä siitä saisin? (tämän kohdan sensuroin itse)

Tämä maa on siitä paska paikka, että täällä kukaan ei saa "nähdä" tulevaisuuteen, ei edes sitä matkaa joka näkyy jo vaikka matematiikan lainalaisuuksien kautta. Siitä rangaistaan. Niin myös täällä.

Muistan ajan kauan sitten jolloin meillä vielä leikittiin ula-puhelinten kanssa, Internetistä puhuttiin jonain armeijan keksintönä ja jopa henkilökohtaisista tietokoneista puhuttiin. Pidin siihen aikaan esitelmän Tallukassa järjestöviestinnästä ja esittelin siellä kalvon (tallessa vieläkin) jonka pohjalta kerroin, että lähitulevaisuudessa tulee aika jolloin ihminen tavoitetaan lähinnä vain antennien kautta.

Voi sitä ivaa ja höhötystä jonka moisesta väittämästä sain osakseni. Meinasin kerätä papruni ja lähteä kotiin.

Silloin en edes hurjemmissa aatoksissani osannut aavistaa, kuinka lähellä viestinnän vallankumous oli ja mihin se vielä johtaa.

AHJOS TIMO 17.01.2015 19:10

Varmin tapa saada ideoitaan toteutumaan, on muuttaa nuorena Tyynen valtameren rannikolle!

TERVO JARI 17.01.2015 19:39

Miten oilisi yhteistyö Kajavan kanssa ? Tuonne karavaanari.org iin "omat sivut" ja muutama suunnitteleen miten ne toteutetaan . . .

Ma luulen että sieltä löytyisi tilaa toimia rauhassa ja turvallisesti pelkäämättä että kaik' häippäsis bittien taivaaseen . . .

Vaikka tyyliin:

Pitäisi olla "asia"osio jonne ei keskustelua tulisi ollenkaan, vain asiatieto. "Asiaosio" jokaiseen maahan tai maanosaan, tarpeenmukaan. Ja jokaiselle "asia"osiolle osio keskustelulle jonne kukavain voisi tuoda tietoa josta "harvat ja valitut" eli modet ottaisi tiedon ja tarkistuksen jälkeen siirtäisi sen "asia"osiolle. Tuo keskusteluosio olisi "asia"osioden nurkasta klikaten avattava osio ja toisinpäin, osiot ei häiritsisi toinen toistaan käyttipä kumpaa tahansa . . .

Ha ? Mitä "mielipuolta" ootta ?

Modeja muutama jotta ei tulisi kenellekkää liian raskaaksi . . .

SFC:ltä on turha koskaan toivoa "tuulta purjeisiin" tässä asiassa, riihitanssit, karaoke ja viinan litkiminen on se kolminaisuus johon on keskitytty . . .

Tuo loppukaneetti on nyt vähän ronski mutta tämä on likipittäin totuus . . .

JANHONEN MATTI 17.01.2015 20:05

Aivan oikein Timo.

Olen pohtinut tätä kysymystä jo pitkään ja niinpä painotan omassa tiedostossani sitä, että se sopii ja on tarkoitettu lähinnä uusille Espanjan ja Portugalin matkaajille.

Selvitykseni on juuri tuota mainitsemaani käsitteellistä tietoa, mutta se on tallennetavissa helposti tarvitsijan tietokoneelle linkkeineen päivineen. Mutta senkin ongelma on siinä, että kuka päivittää sekä tekstin että tarkistaa linkkien toimivuuden jatkossa.

Otan ajattelutavastani yhden esimerkin. Oletetaan, että kirjoitan Puola otsikon alle ohjeen Puolasta, teistä, camping-alueista, tiemaksuista, hintatasosta, tietöistä, ohitusteiden valmistumisesta jne.

Oletetaan edelleen, että joku kysyy näitä asioista täällä ja sitten neuvotaan, että mene sinne Puola otsikon alle ja lue Matin kirjoitus asiasta.

Oletetaan vielä edelleen, että samaan kysymykseen vastaakin täällä joukko jonka muodostaa vaikka Markku Hämäläinen, Timo Haapanen ja Laine Raimo. Olen aivan Matti siitä, että tämän "kollektiivin" vastauksiin sisältyvä tieto antaisi kysyjälle aivan varmasti paremman ja ajankohtaisemman kokonaiskuvan Puolaan liittyen, kun valmiiksi tekemäni selvitys. Tätä minä tällä tarkoitan. Yhteistyö on voimaa.

Kollektiivinen sisällöntuotanto voi olla sitä, että kaikki kolme istuu alas ja muovaan yhteisen tiedoston. Mutta se voi olla myös sitä, että he kukin vastaavat omista lähtökohdistaan lähtien ja vastaanottaja osaa poimia vastauksista sen olennaisen. Pitää luottaa ihmisiin.

TERVO JARI 17.01.2015 20:36

Pitää olla paikka johon tieto tallennetaan ja josta tieto löytyy helposti.

Tämän sivuston toiminnot ei luo toimivaa alustaa kyseiselle palvelulle, tätä varten pitää olla jokin toimiva saitti johon luodaan koko sydseemi. Esim. ORG voisi toimia saittina jossa voidaan luoda edellytykset tuollaiselle sivustolle . . .

Vaikka kuinka viisaita täällä tänään kirjoitellaan matkailusta erikohteissa, kolmen viikon jälkeen viimeistään tieto on historiaa. Hakurikaan ei tahdo löytää kaikkea . . .

Muutoin asia on kaannatettava . . .

Ps. Noilta sivuilta saisi löytyä myös tietoa pohjoismaista kuin kotosuomestakin . . . En enää puutu asiaan, antaa alanmiesten kirijoottaa . . .

SILMUNEN HANNU 17.01.2015 21:11

En tiedä että kukaan meistä, joita matkailusivujen kehitys kiinnostaa, olisi esittänyt mitään sen tapaistakaan että lopetattaisiin tämä puhuen eli kirjoittaen käytävä vuorovaikutus ja siirryttäisiin jonkun tekemiin esitelmiin eri maista.

Ei sinne päinkään.

Pointti kai jokaisella on ollut se, että täällä kaikki hukkuu kilometrien ketjuihin. Ihmiset ovat nähneet vaivaa ja luoneet karttoja ja kirjoittaneet kohdevinkkejä ja selostaneet eri käytönnöistä eri maista ja nyt kaikki se jää kertakäyttötavaraksi, kun tietoa on liian vaikea etsiä.

Ratkaisuna tähän voisi toimia maakohtaiset kiinteät alaotsakkeet, mitkä voisi vielä ehkä jakaa uusiin alaotsakkeihin esim .a)leirintäalueet ja matkaparkit =yöpymisestä b)kohdevinkit c) yleinen keskustelu d)liikenne e)fakta-fakta...yms...

Ja huom, EN ehdota että tuo olisi se jako, kunhan heitän vain jotain esimerkkejä. Minusta nämä on asioita mitä pitäisi porukalla pohtia ja ideoida.

Lähtökohta ei siis olisi että värvätään joku tekemään esitelmä joka maasta ja sitten sanotaan kaikille että katso sieltä. Lähtökohta olisi että on keskustelua mikä jää sille määrättyyn paikkaan talteen ja on myös faktaa, jos kun joku sitä haluaa laittaa sivuille.

Eli kun joku suunnittelee matkaa Ranskaan, tietää mistä löytää maasta jo käytyä keskustelua ja ehkä jo jotain kohdevinkkejä ja porukoiden mielenkiintoisena pitämiä yöpaikkoja, turvallisuuskeskustelua yms...ja voi lukea ensin sitä jo olemassa olevaa juttua ja sen jälkeen kysellä ja keskustella.

Joskus löytääkin jo heti kertalaakista juuri sen mitä etsi, joksus ei löydä valmiina mitään jne...

Toki joku voi myös kiinnostusta tuntiessaan kirjoittaa jostain maasta esitelmän, mutta ei se ole mistään muusta pois.

Tämä ajatus siis toimisi ilman että järjestö tekee mitään muuta kuin muokaa sivustoa siten, että jäsenet voisivat ylläpitää toimivampaa matkailusivustoa.

Tästä päästään siihen Timo.A kysymykseen että onko sivujen sijainnilla tai omistajalla tms väliä.

Minusta on. Oman ajatukseni lähtökohta on koko ajan ollut se, että tämän maamme ainoan leirintämatkailuliiton tehtävin kuuluisi tehdä edes jotain ulkomaanmatkailun eteen ja nämä järjestön sivut olisivat se paikka, missä "se jotain" olisi.

Kuvittelisin myös että suurin osa ulkomaille karavan-matkansa tekevä löytäsi tiedon ja väylän keskusteluun täältä. Voisipa joku ei jäsenkin liittyä jäseneksi, jos tämä sivusto palvelisi hyvin eikä olisi sotkuinen riitelypaikka.

Itse koen turhauttavaksi tiedon ja keskustelun sirpaloitumisen moneen paikkaan, sillä ei meitä minusta liikaa ole, ja harva ehtii tai jaksaa osallistua samalla teholla monelle vastaavalle palstalle.

Nämä ovat siis vain minun ajatuksiani, ja juuri nyt en ehdi enkä jaksa paljoa enempää, sillä yritän nyt saada valmiiksi sen kirjani, mistä toivoisin olevan karavaanareille iloa ja/tai hyötyä.

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 17.1.2015 klo 21:15:40 Just siitä Jari olen aina puhunut, että sivuston rakenne pitäisi muttaa jotta tänne saisi niitä kiinteitä alaotsakkeita!

Ja jatka ihmeessä asiasta keskustelua ja kaikki muut myös!

AHONEN KAI 18.01.2015 03:06

Mikäs teillä nyt tökkii?, Haapanen ja Hämäläinen vääntää laadukasta matskua kaiken aikaa, ja silti rutina ja erilaiset visiot sinkoilee.

Miksi ne ei kelpaa? Onhan ne osoitteet tiedossa, ihan yhdessä paikassa, kukaan ei niihin pääse kertoilemaan nahoistaan etc.

Olisitteko tyytyväisiä jos em. Herrojen sivut olisivat tämän Hämeen konttorin hallussa?

Kaarinalle vielä omansa?

Jostain syystä en nyt viitsi kirjoitella tekemättömästä työstä, tai kahvista mitään.

HJELM ARTO 18.01.2015 08:58

Matti haluaa täydelliset sivut, meille muille riittäisi yksinkertaisempi rakenne. Asiat paranisi kun olisi maakohtaiset otsakkeet, siitä sitten parantamaan. Kirjoittajiltakin se vaatisi skarppausta, pitäisi pysyä aina siinä kyseisessä maassa tekstinsä kanssa.

Jelmi

LIIMATAINEN HANNU 18.01.2015 09:40

Äiiitiiii, tuuuu pyyyhkiiin! Voi hyvä isä kuitennii!

Aikuiset ihmiset kitisevät kuin varhaisteini nuoriso, 'meille on tehtävä kaikki valmiiksi, skeittiradat, nuorisotalot, muut vetelehtimis paikat, ja 'ohjattua' mutta vapaata toimintaa lisäksi. Me halutaan, äiiitiii ...!

Jos joku karavaanari on niin tolokussaan että lähtee ihan ulkomaille karavaanaamaan niin kai nyt osaa itse hakea tiedot paikoista joihin aikoo mennä. Koska tietoa on olemassa, nettikin sitä pullollaan, turvoksiin asti. Lisäksi kaikki esitteet, mainokset jne. joita on jo liki joka kolkasta palloa, kaikista maista omansa. Vaan ei, valmista mössöä pitäisi ihmisille toisten väsätä, helpoksi saada ja 'niellä'! Äiiitiiii, määä haluuuun ...! ;-)))

KNAAPI JUHA 18.01.2015 09:41

Tarvittaisiin kyllä myös parempi moderointi kuin mitä Hämeenlinnan konttorista on tähän asti esitetty.

AHJOS TIMO 18.01.2015 09:51

Jos haluat edelleen tarjota nopeasti toteutuvan ja kehittyvän vaihtoehdon SFC-liiton hitaalle reagoinnille, ehdotan, että perustat sen siten, että käyntiosoitteeksi tulee

karavaanari.org/matkailu

Perusteluja:

Hiljattain jo perustamasi keskustelu.org/VOP/ ei lähde koskaan vetämään, koska

ihmiset eivät halua rekisteröityä taas johonkin uuteen, vasta perusteilla olevaan palveluun, uuden foorumin ensisijainen tarkoitus ei ole keskustella vaan tarjota tallennuspaikka eri henkilöiden laatimille kartoille, matkakertomuksille, matkustusohjeille jne. Toki niitä täytyy voida siellä myös kommentoida, esittää kysymyksiä ja keskustella. VOP-nimi viittaa jäsentensä hylkäämään kerhoon, joka kahden jäsenkokouksen yksimielisillä päätöksillä päätettiin lopettaa. Joillekin tuohon nimeen liittyy mukavia muistoja menneiltä vuosikymmeniltä. Muille se symbolisoi lähinnä menneen ajan toimintatapoja, jotka eivät nykyaikana enää toimi.

Ehdottamani osoitteen "karavaanari.org/matkailu" puolesta puhuvat seuraavat argumentit:

Karavaanari.org on jo hyvin toimiva ja melko yleisesti tunnettu sivusto, jonka rekisteröityneistä käyttäjistä noin 80% on SF-Caravan ry:n jäsenyhdistysten jäseniä. Osoite ilmaisee ytimekkäästi, mistä on kysymys, eli karavaanarien matkailusta. Se kattaa sekä matkailuautolla että matkailuvaunulla matkailun sekä kotimaassa että ulkomailla.

Uuden sivuston sisällön tulisi olla jaoteltu kiintein alaotsikoin Markku Hämäläisen, Kaarina Silmusen ja muiden esittämiä periaatteita toteuttaen, mutta ei välttämättä niihin rajoittuen. Tiedän, että sekä Markku että Kaarina ovat jo karavaanari.orgin rekisteröityneitä käyttäjiä, kuten minäkin.

KNAAPI JUHA 18.01.2015 10:57

Tässä ollaan tilanteessa joka olisi Hämeenlinnan tarkkaan havaittava ja harkittava.

Aivan oleellisia toimintoja on liukumassa ulottumattomiin. Samaa vauhtia SFC:n asema on heikentymässä ja luistamassa käsistä. Matkailevat Karavaanarit saattavat jonain päivänä matkailla jonkun muun valtakunnallisen toimijan jäseninä.

SILMUNEN HANNU 18.01.2015 11:22

Jep, parempi moderointi niin kun Juha sanoo.

Mutta minä ehdottaisin ettei nyt hosuttaisi jonkun "vaihtoehdon kanssa" ennen kuin Liitto ON reagoinut asiaan. Keskityttäiisin ennemmin siihen, että mietitään porukalla millainen olisi toimiva sivusto ja laitetaan jokainen sähköpostia Liiton suuntaan että asia menee perille, mutta ei hajoitettais vielä mitään.

.

Ketjun otsakkeenakin on vastinetta jäsenmaksulle.

t.Kaarina

ps.Vastoin Timo.A näkemystä mun mielestäni keskusteluilla on iso merkitys

AHJOS TIMO 18.01.2015 11:25

Kaarina Silmunen kirjoitti: "Vastoin Timo.A näkemystä mun mielestäni keskusteluilla on iso merkitys "

Älä laita minun nimiin sellaista näkemystä, jota en ole koskaan missään yhteydessä sanonut!

KAJAVA TIMO 18.01.2015 11:31

"- uuden foorumin ensisijainen tarkoitus ei ole keskustella vaan tarjota tallennuspaikka eri henkilöiden laatimille kartoille, matkakertomuksille, matkustusohjeille jne. Toki niitä täytyy voida siellä myös kommentoida, esittää kysymyksiä ja keskustella."

Tuohon käyttöön parhaiten sopisi wiki tyyppinen sivusto keskustelufooumin sijaan.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 18.01.2015 11:38

Niinpä Hannes, luin koko pötkylän ja en voi kuin ihmetellä, mikä mättää.

Netti turvoksissa tietoa tarvitseville.

Kajava luvannut halukkaille tilaa, siitä vaan ja aivan omaehtoisesti.

Olisiko halukkaille aivan utopiaa, kun meillä viestihaku, asetella otsikoita "Saksa", "Ranska", "Espanja" jne. ja sopia, että sinne pannaan vain ao. maata koskevaa tekstiä.

Miten yksinkertaisesta asiasta voi saada näin vaikean, lillukanvarsiin kompurointia. Ja mitä sillä on väliä, jos tieto vanhenee, niinhän se vanhenee kaikkialla, päivitetään se omilla kokemuksilla.

Panen kokeeksi otsikon, testaan löytyykö se viestihaulla ja se on siinä.

JANHONEN MATTI 18.01.2015 11:40

Arto

Matti ei halua itseasiassa halua sivuja lainkaan. Joitain tarkennuksia ja täydennyksiä nykyiseen sivustoon riittää. Vaikkapa sitä miten hörhöt pidetään siltä pois missä ihmisiä autetaan.

Ja se taas johtuu siitä, että, en usko toimintatapaan jossa vastauksia tuotetaan varastoon ennen kun kysymystä on esitetty. Tässä toimintamallissa valmiiksi tuotettu tieto ja myöhempi tiedon tarve kohtaa huonosti ja etenkin kun tuotettu tieto vanhenee. Tämä toimintamalli synnyttää myös tiedon jatkuvan päivitystarpeen ja kuka sen taas tekee, kun päivityksessä tarvittava tieto on hajallaan karavaanareilla.

Silloin kun toiminnalta edellytetään jatkuvuutta, yksilösuorituksiin perustuvat teot on riski oli yksilöt kuinka loisteliaita tahansa. Ei siihen tarvita kun yksi suuttuminen kun asiat ei etenekään ihan oman pään mukaa ja ollaan heti valmiita sanomana, minä en enää leiki tällä hiekkalaatikolla. Nähty on! Jatkuvuus tulee turvata liiton tarjoaman alustaan kautta ja tiedon tuottaminen taas kollektiivisen toiminnan kautta. Ja palkaksi pitää riittää se, että on voinut toista karavaanaria auttaa.

Minä uskon karavaanariin. Uskon siihen, että "autokunta" pystyy perusosaamisensa ja sitä Internetissä olevilla tiedoin sopivasti täydentäen selvittämään matkasuunnittelussa eteen tulevia asioita.
Ja jos hän tämän jälkeen vielä tarvitsee matkasuunniteluunsa apua niin täällä kyllä kollektiivisesti opastetaan tai kerrotaan mistä puuttuvan tiedon saa. Ja mikä parasta tämä tieto on itse asiaa koskien lähes aina reaaliaikaista. Tämä ns. hiljainen tieto on lähes aina reaaliaikaisempaa kun Internetistä saatava tieto, saati jostain tiedostosta saatava tieto.

Ts. minä uskon kollektiiviseen tiedon tuottamistapaan, jossa ne joilla tieto on ovat halukkaista sitä jakamaa myös muiden karavaanarein hyväksi. Ei kai täällä kukaan kirjoittavista tietoa kerää vain itseään varten vaan haluaa auttaa tiedolla myös muita. Itselläkin on lähes tuhat tähän aihealueeseen liittyvää linkkiä josta tarvitsemani tieto löytyy nopeasti.

Tiedolla muiden jäsenten palvelemin on palveleminen uuden ajan järjestötyötä, jossa nimenomaan tietoa jakamalla toteutetaan järjestön toiminta-ajatusta. Ihan turha jäädä odottamaan, että oma yhdistys tai liitto sitä tekisi. Millä lihaksella ne sen tekisi. Tietoa voi tuottaa vain se jolla tietoa on ja liitolla sitä ei ulkomaanmatkailuun liittyen ole.

Se osa mikä matkustamiseen liittyvästä tiedosta joka on ns. yleispätevää löytyy nykyisin verkosta ja se myös kulkee karavaanarin "mukana", koska Internet-yhteydet mahdollistavat laitteet on jo lähes kaikilla mukana ja lähitulevaisuudessa kaikilla. Oheistieto tulee siirtymään kartoista, levykkeistä, opaskirjoista ikään kuin "pilvipalveluun", josta tietoa otetaan kun tarvitaan, mutta voivat jo matkalta tuottaa reaaliaikaista tietoa nettiin vaikka karavaanarien sivuille sitä tarvitseville.

Ollaan siirrytty aikaan jossa tiedon käyttäjä voi samanaikaisesti olla myös tiedon tuottaja. Yhä useammat ihmiset sekä osaamisensa että heillä nykyisin käytössä olevan tekniikan kautta pystyvät tähän ja mikä parasta ajasta ja paikasta riippumatta. Jo tapahtunut ja lähiaikoina tapahtuvat muutokset huomioiden kannattaa suuntautua niin, että "paperinrapistelukulttuuri" karavaanarien ulkomaanmatkailussa alkaa olla ohi.

KNAAPI JUHA 18.01.2015 11:43

En minäkään ole mitään hajottamassa mutta synkistelen tässä, että liitto on aikaanssamattomuuttaan itse sitä tekemässä.

AHJOS TIMO 18.01.2015 11:44

Timo Kajava kirjoitti: "Tuohon käyttöön parhaiten sopisi wiki tyyppinen sivusto keskustelufooumin sijaan. "

Luulen, että wiki on liian vaikeaselkoista tekniikkaa maalikoiden suorittamaan tiedon tallentamiseen.

AHJOS TIMO 18.01.2015 11:56

Matti Janhonen kirjoitti mm: "... en usko toimintatapaan jossa vastauksia tuotetaan varastoon ennen kun kysymystä on esitetty.

Kuitenkin monilla meistä on kova halu kertoa omista kokemuksistaan, vaikka kukaan ei ole sitä pyytänyt eikä mitään kysynyt. Esim. kun itse jouduin leukemiahoitoon, kirjoitin siitä blogia. Myöhemmin moni on kiittänyt minua siitä, että on saanut blogistani vastauksen itseään askarruttaviin kysymyksiin, jotka ovat tulleet esille vasta pitkän aikaa kirjoitusteni julkaisemisen jälkeen. Vastaavalla tavalla monet haluavat julkaista matkakertomuksia siinä toivossa, että joku niitä joskus lukee, ja sisällyttää niihin neuvoja vastaisen varalle.

LIIMATAINEN HANNU 18.01.2015 12:00

Itse ihmettlen että mitähän näilla jutuilla oikein etsitään, haetaan. Jotain yksityiskohtaista opastusta jokaiselle joka tilanteeseen ja paikkaan?

Eikös karavaanimatkailu ole nimen omaan OMAEHTOISTA ja soveltavaa reissaamista, tilanteiden ja asioiden mukaan!

Vai pitäisikö sitä matkaamista harrastaa valmiiden 'listojen' mukaisesti, nyt teet tässä tilanteessa näin ja nyt menet siellä ollessasi siihen tai tuohon paikkaan?

Janhosen kokooma opas aloitelijoille on minusta hyvä apu ja tuki, kokemattomille, siis kun on lähdössä jonnekin Suomesta pois.

Enempi itseäni ihmetyttää että kovin monia löytyy jotka haluavat että nimenomaan he, ja vain he, ovat niin osaavia ja tietäviä asioista että vain heillä on oikeus neuvoa ja opastaa 'heikompia veljiä ja sisaria'! Vuoronperään kinataan miten asiat ovat, kuka parhaiten tietää, kuka paremmin kirjoittaa, kuka 'epähenkilö' ja kuka 'hyvä ihminen'!

Nooh, itsäni ei enää suuremmin kiinnosta koko case, riittää nämä nykyiset touhut ja tavat harrastaa mitä itselläni viel on. Lueskelen vain vino hymy huulillani kun monet ovat niin tohkeissaan ja totisesti kinaavat, jostakin ja jotakin! Jatkakaa ihmeessä, saanpa viihdyttää itseäni, vähän arvostellakin ja heti muutamat takajaloillaan modea apuun hihkuen! ;-)))

NIEMINEN RAIMO 18.01.2015 12:03

Ei tuo Karavaani.org nyt kummemmin poikkea tästä saitista.Löysin sieltä tuon tekemäni Stellplatz Finland kartan.Jota ei varmaankaan ole tekemiseni jälkeen päivitetty.Ei edes valokuvat näy,koska ne eivät ole olleet julkisia.Pistin Valamon kohdalle yhden kuvan kokeeksi. https://www.google.com/maps/d/edit?mid=z08FgOcvqECU.kZmDvWcD4nEE

Näyttää siellä olevan ainakin yksi Kaarinan karttakin.

Kyllä noita Hämäläisen ja Timpan tavalla pitäisi jonkun päivittää Jos tälläistä halutaan,niin tiedon pitäisi olla jokseenkin ajantasaista.Nopeasti tosin muuttuu nuo paikkojen olemassaolot.

rami

KUJANPÄÄ MARKKU 18.01.2015 12:26

Lukijan kannalta tärkeää minkälaista sisältöä tuotetaan missäkin muodossa.

Suosittaisin yhden henkilön, sujuvaa ja luettavaa tekstiä tuottavan ottavan kokonaisvastuun tietojen koordinoinnista.

Ongelmaksi tulee se, että se alkaa näyttämään oikealle työlle, joten sitä työtä tulisi tehdä tahot joille siitä jo maksetaan.

Tuskin itse tulen kauhomaan sellaista matkailusoppaa jossa kaikilla on mahdollisuus kommentoida ja sekoilla ristiin rastiin.

Vaikka täälä voisi olla laari johon heitetään omakohtaisia ideoita ja kokemuksia ja josta sitten järkihenkilö noukkii koostettavaksi varsinainen julkaisukelpoinen tuotos.

Käyttäjän lisäys viestiin 18.1.2015 klo 12:29:49 tuotoksen.

AHJOS TIMO 18.01.2015 14:04

Kommentti Ramille:

Ideahan olisi ymmärtääkseni se, että esim. sínä, Markku Hämäläinen, Timo Haapanen, Kaarina Silmunen ja muut ylläpitäisitte omia karttojanne kuten tähänkin saakka, mutta sivustolla olisi niihin linkit sellaisessa loogisessa paikassa, mistä ne on helppo löytää ilman että tietää niiden osoitteita.

Et kai sinä odottanut, että joku muu ylläpitäisi sinun tekemää karttaa??? Ei kai sellaista kukaan ole ajatellut. Jos valokuva ei näy Googlen kartalla, se on kartan tekijän vika tai Googlen karttaohjelman rajoitus eikä sillä ole mitään tekemistä Karavaanari.orgin kanssa.

NIEMINEN RAIMO 18.01.2015 14:22

Tää Stellplatz Finland on niin vanha kartta,että silloin vielä ei uudesta Mapsista ollut tietoakaan.En nyt muista niitä senhetkisiä muokkausoikeuksia.Karavaani.Org on sen linkittänyt omille sivuilleen. Tästähän on ollut puhetta että näiden karttojen muokkausoikeus annetaan tietyille henkilöille.Minä en niitä ylläpidä kuin korkeintaan satunaisesti.Ne pitäkööt jolle siitä maksetaan. Jos haluaa.Ei kannata edelleen linkittää jonkun kymmenen vuotta sitten tekemää karttaa,tarkistamatta ensin sen ajantasaisuutta.

rami

Käyttäjän lisäys viestiin 18.1.2015 klo 14:35:36 Vaikka niitä itse päivittäisikin,niin saitin tässä muodossa niitä on hankala löytää.Jonkinmoinen työ täytyy tehdä että esim:Haapasen Ruotsin Platzeja löytää. On ilmiselvää että tuolla oikealla etuteltan puheiden jatkona on oltava maaosiot olkoon siellä maan kohdalla sitten vaikka väkiluku ja stellpatzit,ym

rami

AHJOS TIMO 18.01.2015 14:52

Rami kirjoitti: "Tää Stellplatz Finland on niin vanha kartta,että silloin vielä ei uudesta Mapsista ollut tietoakaan."

Tuo tänne laittamasi linkki avautuu kyllä ihan uudessa Maps-ohjelmassa, missä on ne tasot (siis tuossa tapauksessa vain "Nimetön taso") ja puuttuu StreetView-toiminto.

NIEMINEN RAIMO 18.01.2015 15:49

Aukeaa toki.Kuvat näkyy vain mulle,paitsi yksi jonka jaoin uudestaan julkisena.Jotain kämmiä tuossa kartan muutoksen yhteydessä on käynyt.En jaksa muistaa silloista jakoasetusta.Tai sitten aukeaa huomenna kaikille,niinkuin tuossa taannoin kävi. En muista myöskään sitä että onko se alkuperäisessä ollut jonkun tai joidenkin muokattavissa,Se mahdollisuus myös vanhassa mapsissa oli.

AHJOS TIMO 18.01.2015 16:00

Etkö sitten itse näe noita voimassa olevia jakoasetuksia? En ole jakanut karttoja, mutta kun drive.google.comissa valitsee "Jaa", niin esille tulee kaikki voimassa olevat jakoasetukset, joita voi sitten lisätä tai vähentää.

SILMUNEN HANNU 18.01.2015 16:59

Pisti silmään tuo että Matti ei usko toimintatapaan missä "vastauksia on tuotettu ennen kuin kysymyksiä on esitetty". Ja että siten tuotettu tieto kohtaisi heikosti tarvitsijansa ja vanhentuisi jotenkin erityisen herkästi.

Jokainen tietysti uskoo eri asioihin, mutta juttu nyt vain on niin, että aivan kaikki muu paitsi naamakkain käytävä keskustelu missä esitetään täsmäkysymyksiä ja saadaan niihin täsmävastauksia, on sitä "ennen kysymystä tuotettua vastausta".

Eli kaikki netistä löytyvä tieto, on se sitten maan, paikkakunnan tai nähtävyyden kotisivuilta löytyvää, ulkoasinaministeriön tiedotteetkin. Ja totta kai Janhosen listat,leirintäalueoppaat, kaikki matkalehdet, esitteet, joka ainoa matkaopas ja hesarin matkajutut.

Meillä on kotona useampi hyllymetri matkaoppaita, nin maakohtaisia yleisoppaita kuin pyöräreittejä ja kävelyreittejä esitteleviä. Ja kun niitä koko ajan lisää tuotetaan, ostaa niitä kai joku muukin.

Ihan tästä samasta "ennen kysymystä esitettävistä vastauksista" on kyse kun täälläkin ihmiset esittelevät mielenkiintoisina kokemiaan "löytöjä" matkojensa varrelta ja/tai vastaavat jollekin ja vastaukset voisivat palvella monta muutakin vaikkeivat vielä ole juuri sitä kysymystä esittäneetkään.

Kun nämä kaikki vinkit olisi täällä makohtaisesti löydettävissä niin vaikea on uskoa ettei se matkailevia palvelisi. Ja se kai olisi sitä kollektiivista tiedon tuottamista jos mikä, ihan samoin kuin kysymys-vastaus-keskustelu ja kartoille laitettut yöpaikat jne......

Aloitin/yritin aloittaa vastaavaa v 2009 mitä V-P nyt eli maan nimen alle koottavaa vinkkilistaa, mutta sinnehän ne hautautuivat.

t.Kaarina

Timo.A, anteeksi jos sanoin jotain väärin, luulin lausettasi, missä ehdotit runkoa uudelle sivustolle, omaksi näkemykseksesi.

KAJAVA TIMO 18.01.2015 17:16

"Luulen, että wiki on liian vaikeaselkoista tekniikkaa maalikoiden suorittamaan tiedon tallentamiseen."

Ei se ole sen vaikeampaa kuin lähettää viesti tänne. Klikkaa muokkaa, kirjoita tekstiä, klikkaa tallenna. Thats it. Itse asiassa helpompaa kuin tänne, koska ei tarvitse kirjautua.

Esimerkkisivu minkälainen sivu voisi olla, ja jota voi helposti lisätä ja laajentaa: http://www.karavaanariwiki.org/index.php?title=Italian_leirint%C3%A4alueita

AHJOS TIMO 18.01.2015 18:43

Kaarina, halusin vain vinkata Timo Kajavalle, kuinka hänen kannattaisi mielestäni se oma vaihtoehtonsa tehdä. Kuitenkin minustakin olisi parempi, että uuden sivuston takana olisi valtakunnallinen liitto, mutta olen työelämässä nähnyt monta kertaa, kuinka suuret vanhat organisaatiot vastustavat muutoksia. Monet uudenaikaiset asiat ovat syntyneet yhden tai muutaman innostuneen ihmisen työn tuloksena jopa suurten organisaatioiden vastustuksesta huolimatta. Sellaista vastustusta vastaan olen taistellut koko työurani 1970-luvulta alkaen, koska minun työhöni on aina kuulunut uusien asioiden kehittäminen. Sitten lopulta joku iso organisaatio haluaa usein ostaa rahalla sen, mitä he itse eivät pystyneet omassa organisaatiossaan tuottamaan.

Olen myös siinä kanssasi samaa mieltä, että asioista olisi hyvä keskustella ja sopia etukäteen ennen toteutuksen aloittamista. Mutta olet itsekin törmännyt siihen esim. lähestyessäsi SFC Matkailuautoilijat ry:n hallitusta, että kaikki eivät halua keskustella.

AHJOS TIMO 18.01.2015 18:55

Timo Kajavalle: Olen kokenut wiki-tekniikan hankalaksi kahdesta syystä:

Aioin joskus kauan sitten ryhtyä kirjoittamaan Wikipediaan asioita, joita siellä ei vielä ole ja joista ainoastaan minulla on alkuperäinen dokumentaatio käsillä. Kuitenkin pidin Wikipedian muokkaussääntöjä niin hankalina että päätin jäädä odottamaan luvatun WYSIWYG-käyttöliittymän valmistumista. Onko se siellä jo käytettävissä?

Toinen syy on psykologinen: Voin neuvoa monia ihmisiä riittävän pätevästi monissa asioissa keskustelufoorumilla, mutta en tunne olevani riittävän pätevä kirjoittamaan samasta aiheesta mihinkään wiki-systeemiin. Esim. tiedän käyttäjänä hyvin, mikä ero on pakettiauton C-renkailla ja matkailuauton CP-renkailla, mutta tunnen, että vain pätevä rengasalan ammattilainen voi selittää sen wikissä.

NIEMINEN RAIMO 18.01.2015 19:06

Selväksi on tullut että jonkinlaista kehittämistä näille sivuille olisi saatava. Kai me maksavat jäsenet nyt loppukädessä päätetään näistä internetsivuista. Liiton toimistolla on tämä henkilö jonka toimenkuvaan kuuluu internetsivut mm

Johdon assistentti Petriina Punkari-Mäkiaho

50-vuotisjuhlavuoden koordinaattorin tehtävät järjestötoiminnan tiedotus tapahtumajärjestelyt internetsivut verkkopalvelut hallituksen päätösten valmistelu ja toteutus toiminnanjohtajan sihteerin tehtävät kansainvälinen kirjeenvaihto puh. (03) 615 3122

rami

KAJAVA TIMO 18.01.2015 19:42

"Kuitenkin pidin Wikipedian muokkaussääntöjä niin hankalina että päätin jäädä odottamaan luvatun WYSIWYG-käyttöliittymän valmistumista. Onko se siellä jo käytettävissä?"

Sen saa siihen lisäosana. On myös käytössä wikipedia.fi sivustolla.

"Toinen syy on psykologinen: Voin neuvoa monia ihmisiä riittävän pätevästi monissa asioissa keskustelufoorumilla, mutta en tunne olevani riittävän pätevä kirjoittamaan samasta aiheesta mihinkään wiki-systeemiin. Esim. tiedän käyttäjänä hyvin, mikä ero on pakettiauton C-renkailla ja matkailuauton CP-renkailla, mutta tunnen, että vain pätevä rengasalan ammattilainen voi selittää sen wikissä."

"Wiki-systeemin" etu foorumiin on se että virheellisiä tietoja pääsee korjaamaan, toisin kuin keskustelufoorumin tapauksessa. Muutenkin tuo argumetti on lähinnä tekosyy, sama kun itse lopettaisin nettisivustoista kommentoimisen tai karavaanarijutuista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.