- Etusivu »
- Etuteltan puheet »
- Matkailu ulkomailla »
- Eiköhän perusteta New Vop?
Eiköhän perusteta New Vop?
En ymmärrä tätä jatkuvaa hössötystä erilaisista tietokannoista, mulle se on ollut valmiina jo vuosia ja hyvin toimii.
Se on google. Testasin taas, "Saksa", 31 000 000 osumaa 0,28 sekunnissa. Jollen tuolta löydä etsimääni, en sitä todennäköisesti tarvikaan.
Perustelkaa vain lisää kerhoja ja yhdistyksiä, joita kukaan ei tarvitse, kuluuhan se aika siinäkin, näperrellessä.
Timo Haapanen kirjoitti: " Itse ne ole koskaan orgia jaksanut niin pitkään kaivella että olisin siitä selvän saanut. Ensivaikutelma on oikein helkkarin sekava, juuri kuten Heikki sanoo."
Tuo on minusta aivan käsittämätön kommentti. Kun avaan päävalikon kohdan "Foorumi", minulle avautuu sieltä niin selkeä ja hyvin jäsennelty kokonaisuus, että en osaa parempaa kuvitella.
Kansilehden ideana on taas se, että siinä näkyy eri otsikoiden alle kirjoitetut tuoreimmat viestit aikajärjestyksessä ja vain ne, joita en ole vielä lukenut. Sen ansiosta ei tarvitse käydä eri osissa tutkimassa, onko sinne mahdollisesti tullut jotakin uutta.
V-P Merikalliolle: Google on kyllä hyvä, mutta ei ole ihan helppoa saada siellä haluamaansa tietoa esille. Jos vaikka tiedät jonkin pienen kohteen, jota haluaisit suositella, Google ei ehkä näytä sitä kenellekään tai se näkyy hakutuloksen sivulla 11, jota kukaan ei lue. Aina ei ole myöskään helppoa keksiä sitä hakusanaa, millä Google tuo jonkin sivun esille. Suomessa Googlen Street View näyttää lähes kaikki julkiset paikat, minne autolla pääsee, mutta Saksassa monet mielenkiintoiset kohteet on siitä sensuroitu.
Timo, kerroin vain omakohtaisia kokemuksia. Toki google-hakua voi tarkentaa ja jos sillä pikkupaikalla on nimi, veikkaan senkin löytyvän. Street wievillä en pääse Saksassa mihinkään, Syltin maisemiakin piti tutkailla Tanskan puolelta. Vaan edelleenkin, kukin tyylillään, vapaavalintaista kaikki tyynni.
Käyttäjän lisäys viestiin 7.1.2015 klo 13:37:32 Tutkailin tuota Saksan tilannetta, tärkeimmät kaupungit näemmä kuvattu, vaan ei tuota Pohjoisosaa, mitä yritin viime syksynä tutkailla, noh Syltille päästiin ilman sitäkin, kyllä siellä kerran elämässä kannattaa käydä, tulivuorimaisemia tsiikaamassa. Kuviakin on runsaasti, vaan niin on googlekin pullollansa.
Käyttäjän lisäys viestiin 7.1.2015 klo 15:01:09 Hyvin näkyivät Timo mustavalkokuvat. On siellä niitä kuppiloita vieläkin, yhdessä hörppäsimme oluet keskellä hiekkaa, oli sellainen koirille vapaa ranta ja voi sitä elämänriemua, kun juoksivat uimarannan ja ravintolan väliä korvat putkella.
Auto vaan oli jätettävä kilometrin päähän ja runsaasti tuli kuntoiltua mäkisessä maastossa.
V-P: Tunnen paikan. Olin 18-vuotiaana kesän Syltillä työssä suuressa rantaravintolassa, tittelini oli Haus- und Küchenhelfer. Se ravintola oli aivan dyynin reunalla, mutta on jouduttu jo purkamaan. Googlaa kuvahaku Kurhaus Strandhalle Wenningstedt niin saanet esille kolme vanhaa mustavalkoista valokuvaa. Ehkä tämäkin linkki toimii:
http://www.bing.com/images/search?q=Kurhaus+Strandhalle+Wenningstedt+&go=L%C3%A4het%C3%A4+haku&qs=ds&form=QBIR
Tämä on vaan yleistä OT kirjoittelua, eikä vastausta kenellekään aikaisemmalle kirjoittajalle.
Mielestäni tämä ketjun aihe on täysin aiheellinen ja verrattuna esim. moniin jäsenkeskustelun törkyketjuihin suht. asiallinenkin. Jossain jo toin esiin, että kun aloitti ulkomaanmatkailun 70- luvulla, niin silloin ja pari vuosikymmentä sen jälkeenkään ei todellakaan hukkunut informaatiotulvaan. Euroopassa sai tietoa mm. tilaamalla opaslehtisiä eri maiden lähetystöistä. Camping- caravaning- kirja oli myös kovassa käytössä..
Ongelmana näyttää nyt olevan, ettei riittävää määrää karavaanareita ole ollut kiinnostunut Vop- kerhon toiminnasta, joten se lakkautettiin. En ole itsekään ollut siitä kiinnostunut, koska karavaanaripiireissä aika yleisesti hyväksytään VAIN karavaanarimatkailu. Viimeksi jokunen vuosi sitten lähdin täältäkin (uittuiluihin kyllästyneenä), kun eksyin kirjoittamaan maailman pisimmästä karavaanireitistä, Silkkitiestä, missä matkailin useammalla välineellä, mutten m- autolla.
Sekalaista tietoa ja kokemuksia karavaanarimatkoista löytyy useista lähteistä, jos viitsii hakea, mutta mikä on sellaisen silpputiedon arvo, jota kukaan ei järjestele edes karkeasti aihepiireittäin? Kirjoittajat ovat aika huolettomia eikä sellaiselle järjestelijälle, kuten oli Lahden Antti karaavaanari.infon tekniikkakirjaston luojana aikanaan, helpolla löydy.
Jos ihmisellä on kielitaitoa, niin tilanne helpottuu. Jo Saksan, Ruotsin ja Brittien karavaanarisivustoilta kielitaitoinen löytää paljon tietoa karavaanimatkailusta. Kääntäjän avulla siitä pääsee suurinpiirtein selville ilman kielen osaamistakin.
Olen itse koonnut pitkiäkin matkoja maailman eri kolkkiin nettiä hyväksikäyttäen. Uskon, että myös karavaanarimatkoille löytyy netistä jo nykyisellään tietoa enemmän kuin tarpeeksi, kunhan vain menee ja hakee sitä. Valitettavasti monelle karavaanarille omatoiminen tiedon hankinta on aika vierasta.
"New Vop:n ideana oli olla asiasta kiinnostuneiden ja sitä harrastavien henkilöiden ilmainen tiedonhankinta sivusto, jota ylläpidetään vapaa-ehtois pohjalta."
Tuossa: http://www.keskustelu.org/VOP/index.php
Nyt sitten tarvitaan vapaaehtoisia tuon ylläpitoon.
Bravo! :))
Pyörä on keksitty uudelleen.
Ahjoksen Timolle. Esimerkki orgista. Kirjoitin jutun orgiin aiheesta olisiko järkeä muuttaa nestekaasulaitteet biokaasukäyttöisiksi. Kirjoitin foorumin kautta sinne kaasulaitteet osioon. No yllätys yllätys, nyt en löydä koko kirjoitusta ko. Osiosta. Sekavako muka?
Löytyy sieltä minne kirjoititkin sen, ja ihan ensimmäisenä on.
Heikki Strömmerille: Menin näin: karavaanari.org > Foorumi > Tekniikkakeskustelut > Kaasulaitteet Siinä on päällimmäisenä artikkeli "Biokaasua nestekaasun tilalle". Viesti alkaa sanoin "Itselläni on vetoautona Dodge Ram ... " Onko se sinun kirjoittama?
Se on kirjoitettu tänään klo 11:49 ja viimeksi muokattu klo 12:03.. Nyt kello on 12.59. Tähän mennessä se on luettu 40 kertaa ja siihen on kirjoitettu yksi vastaus.
Käyttäjän lisäys viestiin 8.1.2015 klo 13:07:26 Kajavan Timo ehti tuota kirjoittaessni jo julkaista näytönkuvankin. Jos tuo on se kirjoittamasi viesti, en osaa kuvitella, minkälainen viestien järjestely voisi olla tuota selkeämpi.
Mullakin meni about 20 sekunttia löytää Heikin kirjotus ja ilman screenshot apuja ! Ei oo vaikeeta, ei !
Mika
No nyt oon 2 kertaa yrittänyt vastata Rolli 4x4:lle, mut vastaus ei vaan tule näkyviin. Että on se vaikeeta. Mut ehkä vastaan sit tähän hänelle. Sanoi ettei ole järkeä laittaa vain 10 litran biokaasusäiliötä. Ei kuitenkaan ehkä ymmärtänyt että, 10:n litran biokaasusäiliöön mahtuu kaasua saman verran kuin kymmeneen nestekaasupulloon. Kymmenen nestekaasupullon sisältö maksaa halvimmillaan 190e, kun taas 10 litraa paineistettua biokaasua maksaa n 2 euroa. Epäili vielä että biokaasua pitää ehkä lämmittää. Siinä asiassa olikin oikeassa, sillä biokaasu kestää pakkasta höyrystyneenä vain 136 astetta. 137 Asteessa muuttuu nesteeksi. Että ei ihan heti varmaankaan tarvi biokaasusäiliötä ruveta lämmittämään?
Käyttäjän lisäys viestiin 8.1.2015 klo 15:36:41 Mutta vastaus on nyt sit ihan väärässä paikassa,myönnän.
Heikki! Jos säiliö on 10 litraa menee siihen n.1,5 kg paineistettua metaania joka vastaa n.1,7 litraa pensaa.
@timppa
Käyttäjän lisäys viestiin 8.1.2015 klo 15:49:29 Nestekaasupullo jossa on n. 10 litraa nestemäistä kaasua vastaa n. 7 litraa pensaa.
Haapasen Timolle. Mistä sä noi keksit? Kilo maakaasua vastaa n 1,5 litraa bensaa. Mulla autossa 2x 120 litran kaasusäiliöt, joihin mahtuu 34 kiloa kaasua, jos ne ajaa tyhjiksi. Tyhjä on tietysti venyvä käsite, eli paine ei laske 30 kiloa alemmas. Tolla kaasumäärällä ajaa näin talvella n 350 km, kesällä n. 400 Km.
Käyttäjän lisäys viestiin 8.1.2015 klo 16:37:21 Siis tasaista maantie ajoa. Työmatkoilla oon laskenut että kaasua kuluu n 11 kiloa sadalla. Kulutusmittari näyttää bensan keskikulutukseksi 18 litraa / 100 km. Siis tossa kehä kolmosella.
No nyt ne suhteet onkin oikein.
@timppa
"No nyt oon 2 kertaa yrittänyt vastata Rolli 4x4:lle, mut vastaus ei vaan tule näkyviin. Että on se vaikeeta."
Kannattaa klikata sitä "Lähetä" näppäintä niin viesti menee perille asti.
Minulla on jostain syystä käynyt silloin tällöin, ja joskus muutaman kerran peräkkäinkin niin, että olen yrittänyt vastata viestiin, kirjoittanut ja painanut "lähetä" näppäintä - ja hupsis, viesti on kadonnut taivaan tuuliin!
Alkuun luulin että viestini jostain syystä poisttetiin ylläpitäjän taholta, mutta ne vissiin eivät vain koskaan menneet perille.
t.Kaarina
Ymmärsin painaa lähetä nappia, uskokaa tai älkää. Varmaan on kyllä vaikea uskoa. Mä lupaan että koitan keksiä muuta puuhaa, ihan oikeesti.
Okei, uskotaan uskotaan.
Tosin tähän asti aina kun vastaavaa on tapahtunut, on kysessä ollut esikatselunapin painaminen. Se kun on siinä oikeassa reunassa lähetysnapin vieressä ja saman näköinen.
Voisiko olla kysymys tästä: Etusivulla näkyy ne viestit, joita en ole vielä lukenut. Jos siinä vastaan johonkin viestiin, se katoaa etusivulta, koska olen sen jo lukenut. Itse kirjoitetut viestit eivät tule ollenkaan etusivulle, mutta ne näkyvät heti Foorumilla asianomaisessa kohdassa.
Te jotka sivustoon olette opetelleet ja sitä käytätte, ette usko kuinka sekava se on ensikertalaisen silmin. Tietty siihen sisälle pääsee kunhan vain aloittaa näpelöimisen, mutta aloituskynnystä se sekavuus kyllä nostaa.
@timppa
VOP on kuollut ja kuopattu.
Vaan eipä saanut sekään rauhassa kuolla..
Vaikkei VOP:sta joidenkin mielestä mihinkään ollut, niin hyvin kelpasi kuollessaankin astaloksi liittoa vastaan.
Timo Haapanen kirjoitti mm: "Te jotka sivustoon olette opetelleet ja sitä käytätte, ette usko kuinka sekava se on ensikertalaisen silmin."
Tuo tuntuu kyllä minusta aivan käsittämättömältä. Tosin en ole itse käynyt muualla kuin etusivulla ja sen ylävalikosta avautuvassa Foorumi-osassa. Tavallinen lukija ja keskustelija ei tarvitse mitään muuta. Itse en ole viitsinyt edes tutkia, mitä muuta sieltä esim. ylävalikon muista kohdista avautuisi.
Siihen pätee sama kuin nykyaikana moniin laitteisiin, kuten kameroihin: Niissä on tarjolla suuri määrä erilaisia ominaisuuksia, mutta ei niihin tarvitse perehtyä. Tavalliselle käyttäjälle riittää, että tuntee ihan muutaman perusasian. Mulla on autoradionkin eri toiminnot vielä opiskelematta, vaikka se on jo yli 2 vuotta vanha.
Toisalta, Karavaanari.org käyttää samaa valmisohjelmaa kuin ehkä tuhannet muut keskustelufoorumit ja muillakin vastaavilla ohjelmilla luodut keskustelufoorumit ovat nykyisin lähes samanlaisia.
Keskusteluja tekee kyllä minunkin mielestäni sekavaksi se, että jotkut kirjoittajat sisällyttävät viesteihinsä erilaisia hauskoiksi tarkoitettuja kuvioita ja automaattisia allekirjoituksia, joissa toistuu aina samat mietelauseet ja omaisuusluettelot. Toisaalta siellä ei ole tekstiä peittäviä mainoksia, jotka täytyisi ensin osata sulkea ennen kuin voi lukea sen alla olevaa tekstiä. Sellaisia on nyt monilla kaupallisilla tai mainosrahoitteisilla foorumeilla.
Niinpä niin, aikoinaan oli helppoa kun ei ollut kun veivattava LM-Eriksson kiekkopuhelin, sen jälkeen onkin kaik' vaikeet ollut !!
Ehe ehe Mika
Eiköhän kannata laittaa koko nimi ulkomaan kielellä kun tunnutaan häpevän suomalaista. Tuollainen sekakilei on aika ällöä. Pönkittääkö se egoa vai?
Tässä mun tapauksessa Mika ei ole siitä kysymys, ei mulle kaikki vaikeaa ole.
Tietty vaikuttaa tässä se etten ole koskaan millään sivustolla tuohon alustaan tutustunut.
Tässä on hyvä esimerkki sivustosta joka oli alkuun hyvä, itsekkin sinne sisältöä tuotin, mutta kun sinne ylläpitäjä lisäsi koko ajan 'hienouksia ' tuli siitä niin monimutakinen ettei se enää palvele satunnaista käyttäjää.
http://meinwomo.net/
@timppa
Käyttäjän lisäys viestiin 9.1.2015 klo 16:31:25 New THW Trailer has wheels
"Keskusteluja tekee kyllä minunkin mielestäni sekavaksi se, että jotkut kirjoittajat sisällyttävät viesteihinsä erilaisia hauskoiksi tarkoitettuja kuvioita ja automaattisia allekirjoituksia, joissa toistuu aina samat mietelauseet ja omaisuusluettelot. "
Nuo saa halutessaan pois käytöstä, kuten alueet joita ei halua seurata.
Se että foorumi on monipuolinen ja muokattavissa, tekee siitä pienellä viitsiliäisyydellä kaikille sopivan. Tietty jos haluaa mennä oletuksilla niin silloin näkyy "melkein kaikki".
Sekavuudesta sen verran vielä, että omasta mielestäni nämä SFC:n sivut ovat sekavat eikä näistä meinaa löytyä halutut jutut. Esimerkiksi SFC numerotarrat luulisi löytyvän jäsenten verkkokaupasta, mutta ei, ne löytyvät karavaanarin verkkokaupasta (miksi muuten pitää olla kaksi erillistä verkkokauppaa?). Entäs onko joku löytänyt näiltä "uusilta" sivuilta SFC-aluekarttaa? Minä en. Entä jos haluat muuttaa omia tietojasi? Luulisi sen hoituvan tuolta ylhäältä "Omat tiedot" kohdasta, mutta ei, se löytyy "Jäsenyys" kohdan alta "Muuta tietojasi", josta ei kylläkään muuteta niitä, vaan lähetetään pyyntö että muuttavat konttorilla ne. Tulee ihan ysäri mieleen.
Eipä näytä VOP sivuille olevan tarvetta, käyttäjiä, eikä innostuneita tekijöitä.
Kas kun en ole yllättynyt.
Voi sitä ajatella niinkin, että VOP sivusto on ikään kuin muuttunut Internetin kehityksen ja sen käyttötottumusten muutoksen myötä lähes reaaliaikaiseksi, jonka tietokanta päivittyy vastausten mukana. Tietokanta ei ole enää jossain levyllä bitteinä vaan käyttäjien päässä.
Eli ennen tuotettiin tietoa johonkin sivustolle josta tiedosta osa oli aina vanhaa, osa alun alkaen jopa hieman puutteellista ja joilta sivuilta tarvitsija kävi katsomassa olisiko sivuilla jotain joka auttaisi häntä. Ellei ollut, asia jäi usein siihen.
Jotenkin minusta tuntuu, että nyt toimintamalli myös matka-asioita koskien on täällä muuttunut noiden tekniikkakysymysten suuntaan. Nyt rohjetaan esittää pyyntö, toivomus tai kuvataan se tarve mistä kysyjän pitäisi tietoa saada ja varsin nopeasti kysyjä saa pyyntöönsä ihan järjellisiäkin vastauksia - yleensä 5-6 ensimmäistä vastausta edustaa sellaisia.
Ja sitä tarkempia on vastaukset, miten tarkkaan kysyjä osaa kysymyksensä muotoilla.
Kun tämä kuitenkin on meille vain harrastus niin on ymmärrettävää, että vastaus saattaa joskus hieman viipyä, mutta on tapauksia jossa henkilö on saanut vastauksen ja samalla avun ongelmaansa muutamassa minuutissa.
Tämän toiminnan voima on siinä, että täällä kirjoittajissa on niin monen lajin taitajaa, on maata monta nähnyttä, on itää ja etelää, että vastaus kyllä löytyy.
Tuo mitä Matti Janhonen edellä kirjoitti, on sinänsä hyvä oivallus. Kyselykäytäntöön liittyy kuitenkin yksi ongelma: Jos samaa asiaa kysytään kovin monta kertaa, siihen ei jakseta enää vastata. Esimerkiksi: "Mistä löytäisin tietyn henkilön tekemän kartan, jossa oli niitä ja niitä asioita kartalle merkittynä?" Pitäisi olla kyllä jokin helposti muistettava osoite, mistä usein kysyttyihin asioihin löytyy vastaus ja missä vanhentuneita tietoja ja osoitteita voi käydä päivittämässä. Googlen hakukonekaan ei taida löytää eri ihmisten tekemiä omia karttoja, vaikka ne on tehty Googlen karttaohjelmalla.
Käyttäjän lisäys viestiin 15.1.2015 klo 11:25:44 Jos karttaan on viitattu jossakin keskustelussa, silloin Google kyllä löytää sen keskustelun. Testasin tuon äsken tekemällä haun "timo haapanen stellplatzit ruotsissa". Ongelmaksi jää kuitenkin edelleen sopivien hakusanojen keksiminen.
Kajavan Timo tarjoaa paikkaa jossa voisi keskustella/koota tietoja matkailusta. http://www.keskustelu.org/VOP/index.php
Teinkin sinne ehdotuksen jossa olisi maakohtaiset osiot, itsellä kun ei ole valtuuksia perustaa keskusteluaiheita. Eipä siellä oiken tungosta keskusteluun ole ollut, peräti 10 on liittynyt jäseneksi.
Jos ei porukka halua jakaa tietojaan, niin eihän mikään mahti niitä nettiin saa.
Jotkut tunuvat tosin olevan sitä mieltä, ettei niitä tarvitse nettiin laittaa kun ne jo löytyvät sieltä (suomeksikin?).
Olen leipäni saanut tiedonvälityksestä, mutta en kyllä ymmärrä kuinka ne tiedot ihmisten aivoista nykytekniikalla itsekseen sinne nettiin siirtyvät, ehkä ensivuosituhannella :)
Osoitteeksi riittänee wew.keskustelu.org/vop
Käyttäjän lisäys viestiin 15.1.2015 klo 12:26:06 Olin väärässä, pitää sittenkin kirjoittaa www.keskustelu.org/VOP/ mutta ei kuitenkaan sen enempää.
Minä koen jokseenkin ylimielisenä tuon, että ihminen, joka ei tällä palstalla juurikaan keskustele, heittää tänne linkin että tuossa teille uusi vop, ja hetken päästä tokaisee että "Eipä näytä VOP sivuille olevan tarvetta, käyttäjiä, eikä innostuneita tekijöitä. Kas kun en ole yllättynyt."
On tietenkin hienoa, että "kantaa kortensa kekoon", mutta jos oikeasti haluaa toisten kanssa samalta tasolta toimia, olisi homma kannattanut varmaan tehdä vähän toisin.....esittää eräs malli mielestään toimivista sivuista, kertoa miten ne toimivat, miten valitaan ne, jotka sivuja hallinnoivat (onko oikea termi, en tiedä) ja mainostaa sivua, tehdä siitä oma otsake tänne ja virittää keskustelu oman otsakkeensa alla!!
Nyt kukaan ei tiedä mistään mitään, muutama huomannut koko jutun. Joku kenties pystyy tekemään niille sivuille jotain, mutta kuka, siis kuka niitä hallinnoi?? Ei näin voi lähteä toimimaan mikään, mun mielestäni.
Itse sanoin jossain kommentissa, että kannattaisi ehkä odotella SFC.n päätöstä matkailua-asioiden hoitoa kohtaan, jos vaikka saisivat tehtyä tänne paremman paikan "uudelle vop-kerholle". Olen ymmärtänyt, että asiaa heidän on käsiteltävä seuraavassa järjestön kokouksessa, koska on todettava Vop-kerhon loppuminen.
Itse en lähtisi ennen sitä rakentamaan mitään muuta.
Muutenkin olen ollut poissa näistä matkailukeskusteluista ja olen vieläkin arviolta ainakin 10 pävää, kunnes saan sen matkakirjani valmiiksi. Jos hajautan ajatukseni liikaa, en pysty keskittymään kirjaan. Tämä vain tiedoksi niille jotka ehkä ihmettelevät miksen ole lähtenyt tähän mukaan, vaikka asiasta olen paljon aiemmin puhunut.
t.Kaarina
Kaarina kirjoitti edellä mm: "....Joku kenties pystyy tekemään niille sivuille jotain, mutta kuka, siis kuka niitä hallinnoi??"
Olennainen kysymys on, kuka sivuston omistaa. Jos eri ihmiset talkootyönä rakentavat jollekin sivustolle vuosien kuluessa laajan tietosisällön, sen juridinen omistus pitää olla sellaisissa käsissä - mieluimmin sopivalla yhteisöllä - että sen jatkuvuus ei riipu kenenkään yhden ihmisen kiinnostuksen, toimintakyvyn tai elämän jatkumisesta tai päättymisestä.
"olisi homma kannattanut varmaan tehdä vähän toisin.....esittää eräs malli mielestään toimivista sivuista, kertoa miten ne toimivat, miten valitaan ne, jotka sivuja hallinnoivat (onko oikea termi, en tiedä) ja mainostaa sivua, tehdä siitä oma otsake tänne ja virittää keskustelu oman otsakkeensa alla!!"
Olen joskus tehnyt noinkin, käyttänyt useita iltoja tekemällä sivuston mikä on ns. valmis toimintoja sekä ulkonäköä myöten. Jonka jälkeen tarjonnut sitä kiinnostuneille, huonolla menestyksellä, palautteena lähinnä arvostelua ja ittuilua. Tästä viisastuneena en enää kovin helposti lähde samaa työlästä hommaa tekemään, varsinkin jos kenelläkään ole mitään muuta esittää kuin "olisi hyvä että olisi".
Aloituksessa peräänkuulutettiin järjestöä jolla olisi nettisivut joilla voisi pitää yhteyttä. No, nyt olisi ollut sivut mutta ei varsinaisesti järjestöä minkä olisi sivuston aktiivit voineet pistää pystyyn jos halua/tarvetta olisi (en kyllä ymmärrä miksi järjestöä ja sen byrokratiaa tarvittaisiin pyörittämään yhtä pikku sivustoa) mutta innostuneita ja halukkaita ei selvästikkään ole.
"Joku kenties pystyy tekemään niille sivuille jotain, mutta kuka, siis kuka niitä hallinnoi??"
Tuommoista sivustoa "hallinnoi" (=ylläpitää) sivuston ylläpito, johonka kukaan ole ilmaissut halukkuuttaan, tai edes ehdottanut ketään.
"kannattaisi ehkä odotella SFC.n päätöstä matkailua-asioiden hoitoa kohtaan, jos vaikka saisivat tehtyä tänne paremman paikan "uudelle vop-kerholle". Olen ymmärtänyt, että asiaa heidän on käsiteltävä seuraavassa järjestön kokouksessa, koska on todettava Vop-kerhon loppuminen."
Tämä on ihan kannatetavaa, mutta kuten huomattu ei ko. kerholle näyttäisi olevan tosiasiallista tarvetta.
"Olennainen kysymys on, kuka sivuston omistaa. Jos eri ihmiset talkootyönä rakentavat jollekin sivustolle vuosien kuluessa laajan tietosisällön, sen juridinen omistus pitää olla sellaisissa käsissä - mieluimmin sopivalla yhteisöllä - että sen jatkuvuus ei riipu kenenkään yhden ihmisen kiinnostuksen, toimintakyvyn tai elämän jatkumisesta tai päättymisestä."
Tuommoista keskustelusivustoa ei oikeastaan kukaan omista, koska se on julkaistu avoimella lisenssillä (BSD).
Mutta selkeästi tarkoititkin tietosisältöä (database) :) Tämä on täysin ylläpidon (Admin)hallinnassa, eli ylläpitäjällä on pääsy tietokantaan ja mahdollisuudet siirtää tietosisältö haluamaansa paikkaan. Lisäksi sivuston tietosisältö ei tarvitse olla "yhden selän takana", vaan se voi olla useankin. Eli jos sivustolla on kolme ylläpitäjää (Admin) niin silloin tietosisältö on kolmen henkilön takana. (Näitä ylläpitäjiä voi olla vaikka sata, jos on tarve)
Jaa tuosta juridiikasta, tietosisältökin voidaan julkaista avoimella lisenssillä, joka tarkoittaa sitä että jokainen joka luo sisältöä tietokantaan on joutunut hyväksymään ehdot joissa määritellään sisällölle lisenssi (kuten esimerkiksi wikipediassa). Näin ei tule ongelmaa tietosisällön omistusoikeudesta, kun se on vapaasti käytettävissä (eikös tämmöinen tiedon jakaminen ollut tarkoituksena VOP keskusteluissa?).
Domainin Keskustelu.org omistaja, administraattori ja tekninen kontaktihenkilö on Timo Kajava.
Ja tämä liittyy asiaan... miten?
Liittyy siten, että sinä voit tehdä sille mitä haluat, kuten minäkin omille domaineilleni. (Mulla on niitä tällä hetkellä ehkä 7 kpl, joten olen joutunut pohtimaan tätä problematiikkaa ihan käytännön tasolla.)
No sittenhän ymmärrät että tietokanta ja sivusto ei ole riippuvaisia domainista.
Ja voit itse vaikka hommata oman domainin jolla pääsee ko. sivustolle, joten tekeekö se silloin sinusta sivuston omistajan?
Käyttäjän lisäys viestiin 15.1.2015 klo 22:01:05 No, tähän esittämääsi "ongelmaan" on heleppo ratkaisu. Pyytää vaikka SFC:ltä alidomainin vop.karavaanarit.fi osoittamaan ko. sivustoon, ja käyttää sitä. Ei tule p...kaakaan kuluja SFC:lle (kertakorvauksena muutama euro laskennallista palkkakulua, riippuen miten SFC:n sopimuksissa lukee (toivottavasti ei mitään älytöntä)), ja kaikki on tyytyväisiä.
Näin äkkiseltään ketjun uudet luettua, olen edelleen mieltä, että ketkä näitä asiallisia vinkkejään haluaa päivittää, kiitän heitä siitä, ja totean, konttorin väelle kuuluvien tehtävien olevan talkooporukan käsissä, Tiimoo, kaffe on tippunu nääs.
Timo Kajavalle: En viitsi jatkaa keskustelua teknisten yksityiskohtien tasolla. Tiedän toki, että kuka tahansa voi luoda domainin, joka avaa esim. minun tekemän keskustelufoorumin, mutta silti: Jos minä perustan webiin jotakin, voin sen myös sieltä halutessani poistaa ja kuolemani jälkeen se voi kadota, ellei perikunta maksa sen vuosimaksuja. Toki jatkuvuutta voi yrittää turvata erilaisin sopimuksin, testamentilla jne.
Minusta olennaiset asiat ovat seuraavat:
Jotkut toivovat, että olisi olemassa tätä keskustelufoorumia parempi systeemi, jossa olisi mahdollista tallentaa keskusteltuja asioita hyvin jäsenneltyjen alaotsikoiden alle. Olen sanonut, viimeksi tämän keskusteluketjun alussa, että sellainen on jo olemassa, nimittäin sinun karavaanari.org Jotkut haluavat, että lopetetun VOP-kerhon tilalle tulisi jokin matkaileville karavaanareille. SFC:n toiminnanjohtaja ehdotti VOP-kerhon lopetuskokouksessa, että ulkomaanmatkailua harrastavat perustaisivat oman SCF-yhdistyksensä. Eräät muut ovat sitä mieltä, että itse SFC:n pitäisi uudistaa toimintaansa siten, että se palvelisi myös matkailijoita eikä van kotiseutunsa leirintäalueella kausipaikoilla majailevia.Kuten Kaarina edellä kirjoitti, minustakin ennen mitään konkreettisia toimenpiteitä pitäisi keskustella erilaisista ratkaisuvaihtoehdoista ja saada laaja kannatus valitulle linjalle. Itse olen sitä mieltä, että kirjainyhdistelmä "VOP" ei saa esiintyä uuden foorumin tai systeemin tai yhteisön nimessä, koska VOP-kerhon jäsenet päättivät sen kerhon lopettaa. Koko lyhenne on ollut eräänlainen vitsi ajalta, jolloin matkailuautot olivat harvinaisia. Työnimenä sitä voi käyttää siinä merkityksessä, että puhutaan jostakin VOP-kerhon tilalle tulevasta.
Käyttäjän lisäys viestiin 16.1.2015 klo 21:37:41 Kirjoitusvirheitä: "jokin" pitää olla "jotakin", "SCF" pitää olla "SFC", "van" pitää olla "vain".
Henkilökohtaisesti olen kyllä sitä mieltä että, SFC päätti lopettaa VOP kerhonsa, koska ei saanut kupattua VOP-kerhon jäseniltä muuta rahaa, kuin jäsenmaksun. Koitti järjestää jotain, jolla sais jotenkin lisaa rahaa SFC:n kirstuun, mut ketään ei kiinnostanut. Ei minuakaan.
Tuo mitä Heikki edellä sanoo, ei vastaa todellisuutta. Lopettamispäätös tehtiin VOP-kerhon jäsenten kahdessa peräkkäisessä kokouksessa. Olin niistä ensimmäisessä läsnä. Yli tuhannesta kerhon jäsenestä vain reilusti alle 20 oli vaivautunut paikalle. Kerhon puheenjohtaja esitteli tilanteen ja sen jälkeen asiasta keskusteltiin noin tunti. Kerhon johtoryhmä oli tullut siihen tulokseen, että toiminnan jatkamiselle ei ole enää edellytyksiä, ja esitti sen lopettamista. Kukaan ei tehnyt vastaehdotusta eikä tarjoutunut toimintaa jatkossa vetämään.
Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.