- Etusivu »
- Etuteltan puheet »
- Matkailu ulkomailla »
- Vop-kerhosta vielä
Vop-kerhosta vielä
Onko joku ottanut Vop-kerhoon yhteyttä sen lopetushalu-kirjeen johdosta?
Jos, niin onko teille vastattu?
Neljännen yrityksen jälkeen mulle vastasi yksi johtokunnan jäsen, että " Vastauksia saa varmaankin sitten kokouksessa, kiitos viesteistäsi".
Pyysin että kertoisi edes kauanko kokoukselle on varattu aikaa, niin siihen tuli erikseen vastaus että "Riittävän kauan".
Se ei ihan riitä tiedoksi että varaamme ko aikaa koko päivän, vai mietimmekö, kannattaako ajaa 2x2h puolen tunnin vuoksi.
Mutta ei enempiä vastauksia.
Tuntuu aika ylimieliseltä ja omituiselta vallankäytöltä, tuollainen vastaamattomuus. Lounaan mahdolllisuudestakin olen kysellyt, kokous kun on klo 11.
Tietäkö joku asiasta jotain taustoja, mitä julkisuuteen ei olla annettu?
Tuntuu niin kovin omituiselta koko homma, lyhyestä varoitusajasta lähtien.
Ja siitä, että kerho halutaan ykskaks ykskantaan ajaa alas, ei keskustella sen uudistamisesta.
Viimeksi julkaistussa kerho-lehdessäkin vain toivottiin löytyvän johtoryhmään uusi jäsen, ja homman kerrottiin olevan hauskaa.
Kun sen sijaan lehti olisi voinut olla katsaus menneeseen ja mietintämyssy tulevaisuudesta, mutta nyt se oli aivan tavallinen Voppari, minkä pääkirjoitus ei edes hiiskunut sanallakaan mietteistä kerhon tulevaisuutta kohtaan.
Ja nyt ei edes kokoukselle varattua aikaa suostuta kertomaan.
Mikä on syy salaseuramaiseen toimintaan???
Ja miten näillä sivulla voi olla virallinen info, mikä kertoo: "SF-Caravan ry:n ulkomaanmatkailijoiden kerho, VOP-kerho, aikoo lopettaa toimintansa. VOP-kerhon lopettamisaikeista on mennyt kerhon jäsenistölle kirje eilen."
Eihän se kerho aio lopettaa toimintaansa, ainoastaan sen johtoryhmä ESITTÄÄ kerhon lopettamista, mutta siihen, että KERHO aikoo lopettaa toimintansa, tarvitaan 3/4 jäsenistön äänistä.(kokouksessa olevasta)
Joten uutisen ensimmäinen lause on väärä ja siten harhaanjohtava.
Onko se tarkoitushakuisuutta vai vahinko?
t.Kaarina
Jos ei papat viitti, niin mitä noita pohtii, meet sinne ja ilmoitat että alat vetämään tätä kerhoa, tuskin ne sitä viittii lopettaa jos siihen joku jatkaja löytyy,.
Jos taas vaan taivastelet että miksi ei joku kerro jostain syömisistä, niin ota vaikka banaani evääksi, jos et puolen tunnin kokouksesta ilman syömistä selviä.
Tuollaisten kerhojen aika oli ja meni jo jokunen aika sitten, taitaa ainoa reliikki olla tämä rutukerho jossa vielä riittää näitä pätemishaluisia ja niiden pätemishaluisten kumartelijoita.
Kyllähän VOP:n toiminnan hiljeneminen on näkynyt heidän sivuillaan jo pitemmän aikaa. Aikaisemmin kerhon sivuilla oli melko hyvät ohjeet Baltian maista, enää ei juuri mitään mitään.
Toisaalta sekin näkökohta on otettava huomioon, että yhä useampi ulkomaanmatkaaja käyttää matkailuautoa - ei vaunua, josta kerhon nimikin juontuu (Vaunussa On Pyörät). Taitavat alkaa kaiken lisäksi olla melko ukkoutuneita, mikä sekin selittää osaltaan toiminnan hiipumisen.
Raimo, katso johtoryhmän kuvat sivulta http://www.voppari.com/index.php?id=2
Tämä ei ole varmaa tietoa, mutta luulen näin:
Kokous pidetään hotellissa, jonka pysäköintipaikat ovat suurimmaksi osaksi maan alla hallissa, minne ei voi matkailuautolla ajaa. Pihapaikkoja saattaa olla rajoitetusti. Kadun varrella on pysäköintialue, jossa on vain mittaripaikkoja.
Lähelle pääsee Pasilan asemalta raitiovaunuilla 7B sekä busseilla 23 (tulee Rautatientorilta), 50 ja 59 (molemmat Herttoniemen metroasemalta). Pasilan aseman läheisyydessä ei ole lainkaan pysäköintipaikkoja maan pinnalla. Nordenskiöldin kadun tuntumassa on matkailuautoille sopivia pysäköintipaikkoja Jäähallin ja Laakson sairaalan luona. Sieltä pääsee kokouspaikalle raitiovaunulla 7A.
Aion ottaa evääksi ainakin yhden Nutrilett-patukan siltä varalta, että tulee nälkä ennen kuin pääsee syömään.
Käyttäjän lisäys viestiin 30.10.2014 klo 09:18:24 Siis Jäähallin ja Laakson sairaalan luona on maksuttomia pysäköintipaikkoja.
Niinpä, olisihan kokoukselle oiva paikka ollut joku karavaan-alue...
Mutta minua nyt kyllä suututtaa se, että edes kokoukselle varattua aikaa ei vaivaudu kukaan viidestä johtoryhmän jäsenestä kertomaan, puhumattakaan muusta....Turhauttavaa!
Eli Timo sinä olet tulossa kokoukseen, Markku.H ilmeisesti myös ja Hirvosen Jouni? Keitähän muita?
t.Kaarina
Katsotaan miksi tilanne kehittyy, ehkä kokousväestä 3/4 ei kannata lopettamista, silloin pitää miettiä toimenpiteitä ja vetäjiä.
Jos kokouksen lopputulemana on VOP-kerhon hautaaminen, niin siellä voinee pähkäillä mitä sitten pitäsi tehdä vai eikö mitään. Ajattelimme tulla hallituksen kanssa kahdestaan, samalla näkee muitakin aktiiveja.
Voihan sitä keskustella vaikka ruokapöydässä lisää jos syömään jääjiä on paikalla. Meillä on ainakin aikomus ruokailla samalla reissulla, meiltä tuonne on vain tunnin matka julkisilla kulkuneuvoilla, joten en viitsi lähteä matkailuautolla.
Koko hallituksen"" voimin mekin tulemme :)
Eivät vaan suosutu kertomaan niin yksinkertaista asiaa kuin että kauanko kokoukselle on varattu aikaa...No, mennään kaikki kinnostuneet sitten vaikka porukalla syömään ja jatkamaan palaveria!
Kiva on tavata!
t.Kaarina
Kokouksessahan voi pyytää työjärjestyspuheenvuoroa, ja siinä esittää taukoa ryhmäkeskusteluille, yms asioille, jos tarvetta tulee esille. JKo
Ei kokousasioita niin hoidella, että paljonko kokoukselle on varattu aikaa. Kokous kestää sen minkä kestää. Kellolla ei jäsenoikeutta saa loukata.
Kokous tosin voidaan keskeyttää jos porukka on sitä mieltä ja pitää jatkokokous, mutta siinä taas asian luonne huomioiden ei ole mieltä.
Kyllä nyt hyvä tavaton joku aika arvio tavataan antaa, jotta osallistujat tietää päiväänsä suunnitella.
Ainakin niissä kokouksissa missä minä oon ollut.
t.Kaarina
Se, mistä minä tässä puhun, on suuntaviivat, ei sekunttikello. Eli tilaisuuden luonnetta toivoin saavani selville, että onko ajatusta käyttää koko päivä ideointiin, puntarointiin ja keskusteluun vai onko tavoite nuijia asia pikamarssilla alta pois.
Että varaanko kokoukseen koko päivän vai varaudunko puoleen tuntiin ja sovin ja suunnittelen muuta ohjelmaa loppupäiväksi.
Ehkä mä sitten olen ainoa, jolle tämmöisllä jutuilla on merkitystä..
t.Kaarina
Vai oli täällä tietoa kysymästäni asiasta, hui hai, kinastelua jostakin kokousasiasta.
Kokouksen pituus riippuu asialistasta ja kokoontuneiden aktiivisuudesta. Yleensä kestävät parista minuutista pariin tuntiin. Ei siinä ehdi nälkään kukaan kuolla ja voihan sitä pelätessään ottaa eväät mukaan ja termokseen kahvia.
Yksi valtuuston kokous kesti minuutin, kokouksen avaus, yksi asia, ei pyydettyjä puheenvuoroja, nuija pöytään.
Katsoppa vähän alempaa, otsakkeilla "Vop-kerho lopettamassa toimintaasa? "ja "Juuri Sinä, ulkomaanmatkailua harrastava karavaanari!"...aika pitkät ketjut aiheesta!
t.Kaarina
Tämä kokous on kutsuttu kuten kutsussa sanotaan päätöskokouksena, päättämään kerhon lopettamisesta. Pohjaesitys on, että VOP kerho lopetetaan. Tällöin kokouksen luonne on pohjaesityksen mukainen. Puheenjohtaja voi jopa rajata keskustelun koskemaan vain kokouskutsussa mainittua asiaa.
Lopettamiskokous kun ei ole enää toiminnan ideointikokous.
Ja jos VOP:n vetäjien lopettamisehdotus on yksimielinen ja kokous päättääkin toisin, niin normaali käytäntö on silloin, että pöytä on puhdas ja uudet vetäjät jatkaa.
Tässä on kuitenkin yksi mutta. Minun on hyvin vaikea nähdä tilannetta niin, etteikö lopettamisasiasta olisi keskusteltu liiton johdon kanssa, ennen kun VOP:n vetäjät ovat ehdotuksensa kerhon jäsenille tehneet. Tämä jo siitäkin syystä, että VOP on epäitsenäinen liiton kerho. Sitä en lähde arvailemaan mikä liiton johdon kanta asiaan on.
Tämä ihan pienellä kokemuksella kokouksista.
Kokouskutsussa sanotaan että "Ole aktiivinen ja ota yhteyttä puheenjohtajaan, Nyt sinä päätät!".
Ja esityslistassa on kohta, missä lukee " Keskustelu Vop-kerhon toiminnan nykytilasta ja tulevaisuudesta", ja siinä kolme alakohtaa, mistä vimeinen on "Päätetään jatkotoimenpiteistä".
Kahdessa ensimmäisessä kuullaan ohtoryhmän raportti ja käsitellään johtoryhmän esitys kerhon purkamisesta.
Että en sitten tiedä.
Ja mitään muuta ei ennen kokousta näemmä kerrota.
t.Kaarina
Olen kyllä kertonut ihmetykseni siitä, että varsinaista ideointi-kokousta ei kutsuttu koolle, sellaista olisin ainakin itse kaivannut, ja sen puuttuminen ja suoraan vaan ehdotus lopettamisesta on minusta hyvin outo.
t.Kaarina
Matti Janhonen kirjoitti: "Ei kokousasioita niin hoidella, että paljonko kokoukselle on varattu aikaa. Kokous kestää sen minkä kestää."
Olen kyllä ollut myös sellaisissa kokouksissa, missä kokoushuone on varattu tietyksi ajaksi ja kokouksessa käytettäviä puheenvuoroja on täytynyt rajoittaa, jotta kokous saadaan loppumaan sovitussa ajassa. Kaiken huippu oli taloyhtiömme eräs yhtiökokous, joka pidettiin kirkon yhteydessä olevassa seurakuntasalissa. Kokous venyi tavallista pidemmäksi kahden suljetun lippuäänestyksen vuoksi. Noin klo 20:45 joku vahtimestari tai turvamies tuli ilmoittamaan, että hänen pitää sulkea ovet klo 21 ja meidän pitää olla silloin ulkona. No onneksi VOP-kerhon kokous keskellä päivää ja hotellissa, mutta voi sielläkin olla muita varauksia samaan kokoushuoneeseen samalle iltapäivälle. Sitä paitsi lounas on yleensä tarjolla vain tietyn ajan.
No niin minäkin olen viime aikoinan ollut vain semmoisissa kokouksissa, missä kokoustilat (hoteelissa) on varattu tietyksi ajaksi ko firman käyttöön. Ja siihen mennessä kokouksen on loputtava, piste.
Mutta Timo, missä puhutaan lounaasta? :)
t.Kaarina
Kaarina, ei missään ole puhuttu lounaasta, mutta Markku Hämäläinen sanoi edellä aikovansa jäädä sinne syömään.
"Sitä paitsi lounas on yleensä tarjolla vain tietyn ajan."
Tuskin siellä erityistä lounasaikaa on kun kyseessä on pyhäpäivä, mutta eiköhä siellä kuitenkin saa syödäkseen. Jos ko. hotellissa ei ole keittiö auki, niin uskoisin Helsingistä kuitenkin jonkun ruokapaikan löytyvän.
Huominen lauantai 1.11.2014 on tosiaan pyhäinpäivä, jolloin Helsingin seudun liikenteessä kuljetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan. En tiedä sen hotellin lounaskäytännöistä, mutta pari viikkoa sitten söin sunnuntaina lounasta seisovasta pöydästä hotellissa Aulangolla. Lounasaika taisi päättyä siellä kello 14.
Maistraatinportti-kadulla on pysäköintipaikkoja jotka ovat maksullisia vain arkisin. http://goo.gl/maps/0rJ0e Paljonko siellä silloin 1.11.-14 on tilaa, en tiedä kun olen liikkunut tuolla vain arkisin ja silloinkin kävellen, niin ei ole ollut pysäköinti tarvetta
Käyttäjän lisäys viestiin 31.10.2014 klo 12:52:15 Niin ja lisäksi paikkoja on hotellin pihalla. Matkailuautoille nuo paikat ovat varmasti ahtaita, mutta henkilöautot sopii niihin.
Tiedän ja olen lukenut, että Kaarina on perheensä kanssa tehnyt useita aivan loistavia ja mielenkiintoisia ulkomaanmatkoja mitä ihmeellisimpiin kohteisiin niistä julkaistuita matkakertomuksista puhumattakaan. Siksipä olisikin mielenkiintoista kuulla, että minkälaisella intensiteetillä on tämä VOP-kerho vaikuttanut tähän laaja-alaiseen ulkomaanretkeilyyn, niiden onnistumiseen ja matkakohteiden valintaan?
Olen ajatellut perustaa oman sivuston VOP:n ja RUTU sivuston rinnalle. Niiden matkalaiselle antama anti kun on helppo saavuttaa.
Turhat jorinat ja organisaatiokaaviot mäkeen ja tiukkaa asiaa sivuille tilalle. Ja sillä periaatteella, että alkavalle neuvotaan alkeet, eli tiedon kalastus ja opastetaan henkilö kalastamaan itse. Ei karavaanarit tyhmiä ole ja käestä pitäen talutettavaa sakkia. Tiedon pyyntivälineenä Internet.
Maailma on tietoa täynnä, kunhan osoittaa mistä se on noudettavissa. Autoliiton sivujen taso on sekin helppo saavuttaa ja samalla painottaa tiedossa nimenomaan karavaanarin näkökulmaa.
Eikä koko hommaan ihmeellisiä resursseja tarvita. Tarvittavat Internet-sivut kokoaa alan ammattilainen suhtkoht helposti ja ja tärkeää on joustava laajennettavuus jos tarve vaatii. Omat tiedot riittää aluksi ja kuten sanoin maailma on tietoa täynnä. 3-4 alan osaajaa rekrytoitava täältä lausunnon antajaksi siitä mitä sivuille pannaan ja yksi osaaja kielenhuoltajaksi ja se on siinä. Tämä siksi, että sivuilla olevaan tietoon on voitava luotaa.
Ei tarvita kerhoja eikä saunan lauteita tiedon kerääjänä ja jakajana. Ja toiminta ei kilpaile millään tavalla liiton eikä yhdistysten toiminnan kanssa koska heillä ei ko. toimintaa ole.
Hyvää dementian torjuntaa tämä.
Katsotaan nyt mihin VOP-kerhon päätyy ratkaisussaan.
Tervehdys kokouksesta, joka päättyi tasan 2 tuntia sitten! Hotellin ilmoitustaulun mukaan sali oli varattu karavaanareille klo 11-16. Paikalla oli noin 20 henkeä. Kokous päätti kerhon johtoryhmän esityksen mukaisesti lopettaa kerhon. Kukaan ei muuta ehdottanut, mutta hyvin yksimielisiä oltiin myös siitä, että jokin uusi matkailuaiheinen järjestely tarvitaan. Siitä käytiin laaja keskustelu. Onneksi myös liiton puheenjohtaja oli kuulemassa ja selvittämässä asiaa liiton näkökulmasta. Kerhon sääntöjen mukaan lopettamispäätös pitää tehdä vielä toisessa kokouksessa, joka pidetään samassa paikassa 2 viikon kuluttua.
Käyttäjän lisäys viestiin 1.11.2014 klo 15:03:17 Korjaan: Liiton puheenjohtaja ei ollut paikalla vaan toiminnanjohtaja Piilonen.
En kyllä muuta odottanutkaan.
Joku uusi järjestely tosiaan ja liittovetoisena tarvitaan.
Oletan RUTU:lla olevan samanlaista tuskaa noiden Internet-sivujensa kanssa. Eli neuvottelukosketus heidän suuntaansa saattaisi olla paikallaan. He toki itse ratkaisevat omat tekemisensä.
Nyt ei mene oikein jakeluun.
Timo kertoi, että paikalla oli vain 20 henkeä. Eikö todellakaan löytynyt viittä henkilöä, jotka olisivat asettaneet lopettamisen kyseenalaiseksi tai edes kahta ihmistä, jotta olisi päästy äänestämään.
Tuon ennakkokohkaamisen jälkeen odotin aivan muuta. Vaan näinhän näissä jutuissa usein käy, kun väkevämpi jyrähtää, hiirulaiset ei uskalla tehdä mitään. Se on huonovointista demokratiaa.
Noista Matin mainitsemista rutuista. Pistivät mulle kympin laskun, vaikkei mulla ole edes rututarraa. Kyllä en maksa ilman tarraa mitään jäsenmaksua, enhän ole vielä mikään täysivaltainen jäsen, noviisi kuin luostarissa konsaan, kyllä puolella hinnalla noviisin pitäisi päästä, ehe ehe.
Veepee, teet nyt hiukan vääriä johtopäätöksiä. Kokouksessa puheenvuoroja käyttäneet olivat hyvin yksimielisiä siitä, että matkailuaiheista toimintaa pitää jossakin muodossa jatkaa. Mutta kerhon puheenjohtajan ja toisen johtoryhmän jäsenen alustukset ja vastaukset esitettyihin kysymyksiin saivat kokousväen vakuuttuneeksi siitä, että aikanaan hyvin toiminut konsepti ei enää toimi. Tarvitaan siis kokonaan uudenlaiset toimintatavat, joita kokouksessa ideoitiin. Nykyisellä johtoryhmällä ei ole edellytyksiä toteuttaa sellaista muutosta. Eikä tässä kokouksessa olisi voitu vaihtaa johtoryhmän jäseniä siinäkään tapauksessa, että joku olisi ilmoittanut olevansa kiinnostunut vetovastuusta.
Älä Veli-Pekka välitä, eihän Villekään välittänyt vaikka oli yhdeksän lapsen isä ja munaton mies.
Noviisi se olen minäkin ja noviisina pysyn.
Se on tuo rutu-tarra vähän sama asia kun ikälisäjärjestelmä, siinäkin pätevöityi ajan kulun mukaan.
Aurinko paistaa, lämmintä yli 23 astetta, ihmiset ui edelleen meressä ja ottavat rannalla aurinkoa. Että semmosta pätevöitymistä täältä.
Mun mielestäni se oli murheellinen ja hämmentävä kokous, missä kysymyksiin ei vastattu, vaan jäljelle jäi mysteeri, ja tunne siitä, että kaikki rakentavat esitykset ja puheenuvorot käytettiin turhaan.
Äänioikettetuja oli 15 vaikka henkilöitä paikalla 20.
Kokouksen puheenjohtaja ei muuten kertonut, että jos määrättyä esitystä ei vastusta, ei tapahdukaan äänestystä, vaan asia on pihvi ilman sitä.
Meiltä oli muutama, jotka jäimme odottamaan äänestystä, mitä ei tullutkaan. Kaikki eivät ole kokoustoiminnan ammattilaisia.
Vaan, ei se mitään olisi muuttanut, muuta kuin sen, että pöytäkirjaan olisi jäänyt ikuisiksi ajoiksi merkintä äänestyskestä ja sen tuloksesta.
Jotenkin jännästi kävi ilmi semmoinen, ettei ulkomaanmatkailu oikeastaan taida kuulua Liiton sääntöihin ja toimintausunnitelmaan tai mihinkään, oikein mitenkään.
t.Kaarina
Minä ehdotin, että kerhon annettaisiin olla vaikka hetki "jäähyllä", ja sillä aikaa mietittäisiin uusia toimintatapoja, mutta kerhon pj torppasi ajatuksen.
Jos asia kiinnostaa kerhon jäseniä, tervemenoa V-P ja muut kahden viikon päästä runsain joukoin vastustamaan lakkautusta, se on edelleen mahdollista.
Tosin jos tammikuuhun mennessä ei löydy johtoryhmään kolmea uutta jäsentä lopettavien tilalle, Liitto määrää kerhon lopetettavaksi.
Tosin, ei siihen johtoryhmään kysytty halukkaita ensinkään, nykyinen johtoryhmä vain ja ainoastaan halusi lopettaa koko kerhon, ja kaikki uudistusideat torpattiin välittömästi.
Vielä yksi tosin; ehkä Liiton on nyt ryhdistäydyttävä ulkomaanmatkailun suhteen, kun ei enää tod.näk kahden viikon päästä ole Vop-kerhoa, jonka varaan ja päälle se voi sen karvoineen päivineen sysätä?
Jotain luulisi sen olevan pakotettu tekemään, edes sen, että pitää vähän parempaa huolta tämän virallisen sivustonsa Leirintämatkailu-osion alla löytyvästä ulkomaanmatkailu-infosta, missä mm kerrotaan Albaniaan vaadittavan viisumia ja Puolaan pakollista vihreää korttia.....Eurooppalaiset matkaparkit sivusto laskee myös samaan kategoriaan hätäapu-pikayömisten kera kuin huoltisten pihat ja rekka-parkit Puolassa.....
t.Kaarina
Kaarina Silmunen kirjoitti: "Jotenkin jännästi kävi ilmi semmoinen, ettei ulkomaanmatkailu oikeastaan taida kuulua Liiton sääntöihin ja toimintausunnitelmaan tai mihinkään, oikein mitenkään."
Se oli minullekin yllätys. Olen muodostanut käsitykseni liiton toiminnasta lähinnä Caravan-lehdestä, jossa on kyllä matkakertomuksia ja uutisia ulkomailta, ja onhan tämä keskustelupalstakin liiton ylläpitämä.
Eilisen kokouksen esityslistalla oli ensin´"Keskustelu VOP-kerhon toiminnan nykytilasta ja tulevaisuudesta". Keskustelun aikana tulin vakuuttuneeksi siitä, että kerhon nykyinen johtoryhmä on parhaansa tehnyt eikä kykene kerhon toimintaa enää uudistamaan tai elvyttämään. Sen jälkeen esityslistalla oli päätösasiana VOP-kerhon purkaminen. Puheenjohtaja totesi johtoryhmän esittävän kerhon purkamista ja että hallituksen (johtoryhmän) esitystä ei tarvitse kannattaa. Sen jälkeen hän odotti, tekeekö joku vastaesityksen. Kun kukaan ei tässä kohdassa tehnyt muuta päätösesitystä, puheenjohtaja totesi kokouksen hyväksyneen johtoryhmän esityksen yksimielisesti. Äänestys olisi ollut tarpeen, jos olisi ollut kaksi tai useampia päätösesityksiä. Kokousteknisesti kokouksen puheenjohtaja toimi oikein.
Nyt joku tulkitse väärin sääntöjä jos väittää, ettei ulkomaanmatkailu kuulu. Kyllä kuuluu.
Sääntöjen toinen pykälä määrittelee toiminnan tarkoituksen ja kolmas pykälä mitä tehdään Mutta ei säännöissä joka kissanristiäisiä mainita.
Säännöt on aina "puitteet jossa toimitaan, olkoonkin, että ne myös rajaa yhdistyksen toimintaa tietyissä rajoissa ihan kuten osakeyhtiössä yhtiöjärjestys. Ei yhdistys timanttikauppaa voi järjestää,
Ja ulkomaanmatkailun edistäminen sisältyy aivan varmasti näiden puitteiden sisään.
Toiminnanjohtaja Piilonen sanoi eilisessä VOP-kerhon kokouksessa siihen tapaan, että parhaiten ulkomaanmatkailijoiden näkemykset tulisivat liitossa edistetyiksi, jos jokin aktiivinen porukka perustaisi oman yhdistyksen, joka liittyisi SFC-liittoon.
Siinä vaiheessa tuli mieleeni ja sanoin sen ääneenkin, että SFC Matkailuautoilijat ry voisi teoriassa olla sellainen. Sehän edustaa matkailevia karavaanareita, joilla ei ole omaa paikallista leirintäaluetta. Ei tarvitse ajatella, että yhdistyksen nimi rajoittaisi matkailuvaunuilijat sen ulkopuolelle, sillä onhan sekin automatkailua, kun autolla vedetään vaunua. Valitettavasti vain tuon yhdistyksen nykyinen käytännön toiminta ei näytä yhtään sen paremmalta kuin VOP-kerhon viimeaikainen toiminta: Hallituksen jäsenet eivät keskustele rivijäsenten kanssa millään sähköisellä foorumilla eivätkä kuulemma edes vastaa heille lähetettyihin sähköpostiviesteihin.
Hallituksen jäseniä ei pitäisi valita sillä perusteella, kuka on eniten matkustanut tai kuka on suurimman osan vuodesta matkoilla, vaan kenellä on eniten halua ja kykyä toimia jäsenistön hyväksi. Olennaisinta olisi järjestää sellainen infoalusta, minne jäsenet voivat vaivattomasti tallentaa omia kokemuksiaan ja neuvojaan toisten jäsenten luettavaksi ja kommentoitavaksi. Tarkoitukseen hyvin soveltuvia avoimen lähdekoodin ohjelmistoja saa nykyisin jopa ilmaiseksi. Infosisällön valvonta voitaisiin jakaa eri henkilöiden kesken esim. siten, että joku Portugalin asiat hyvin tunteva jäsen valvoisi, mitä Portugalista kirjoitetaan, joku toinen valvoisi esim. Baltian maista kirjoitettuja tekstejä jne.
"Toiminnanjohtaja Piilonen sanoi eilisessä VOP-kerhon kokouksessa siihen tapaan, että parhaiten ulkomaanmatkailijoiden näkemykset tulisivat liitossa edistetyiksi, jos jokin aktiivinen porukka perustaisi oman yhdistyksen, joka liittyisi SFC-liittoon."
Noinhan Piilonen jutteli, mutta miten yhdistys toimisi, joka vaatii enemmän työtä kuin kerhotoiminta Kerhon vetäinen on kevyempää kuin virallisen yhdistyksen joka pitää rekisteroidä ja jonka hallitus pitää rekisteröidä joka kerta Patentti ja Rekisterihallitukseen lisäksi pitää olla tilintarkastajat jne.
Jos kerho ei toimi, niin ei toimi yhdistyskään, tuskin monikaan haluaa harrastaa yhdistystomintaa, ehkä usimmat haluaavat matkustella sen sijaan.
Taitaa alkaa matkailuautoilijoitakin vaivaamaan väsy, alkuinnostuksen jälkeen.
Vetäjien puute on yleinen vaiva joka puolella, sama on havaittavissa killassa jonka jäsen olen.
Kaarinalta täytyy pyytää jukisesti anteeksi. Tiesin kyllä tuon äänestys menettelyn, mutta en kannattanut VOP-kerhon jatkoa, kun joukosta ei kukaan ilmaantunut vapaaehtoiseksi johtoryhmään.
Enemmän tuntui porukka olevan lopettamisen kannalla. Olisiko sillä ollut sitten merkitystä jos kokouksen 1/4 olisi vaatinut kerhon jatkoa, mutta mitään muuta ei olisi tapahtunut. Vaikutelmaksi jäi, ettei edes neljää henkilöä olisi löytynyt kerhon jatkon kannattajaksi (ehkä 3).
Kaarina (tai Hannu) olisi ehkä johtoryhmään ilmottautunut, mutta kun kolme johtoryhän jäsentä ilmoitti lopettavansa ei yksi uusi jäsen olisi tilannetta muuttanut, vaikka kokous olisikin äänestänyt jatkon puolesta. Turussa vuosikokouksessa olisi johtoryhä jäänyt vajaaksi, jolloin SFC olisi kuitenkin kerhon lopettanut.
Mielestäni näin oli sivistyneempi lopettaa homma, vai oliko?
Käyttäjän lisäys viestiin 2.11.2014 klo 13:21:22 Kirjoitusvirheet saatte pitää hyvänänne, mutta toivottavasti keskusjärjestömme SFC ottaa kopin käydyistä puheenvuoroista ja ryhtyy ajamaan matkailijoiden(kin) asiaa.
Paljon porua, vähemmän villoja.
Niinhän tuo Piilonen puhui kuulemma kokouksessa kuin itse vastasin Kaarinalle ennen kokousta, "Yhdistyksiä voi perustaa vaikka joka päivälle omansa, ei siihen mitään estettä ole".
Markku vähän yliarvioi noita yhdistysteknisiä juttuja, ilmoitukset ja tilintarkastus. Mun kokemukseni mukaan näppärä sihteeri hoitelee ne suitsait käden käänteessä, josko sen sihteerin jostain löytää. Jollei, sitten kannattaa koko homma haudata, siihen ei ole tarvetta.
Tuo Timon ehdotus Matkailuautoilijat ry:n toiminnan tehostamisesta ja että he ottaisivat vähän ponnekkaammin hoitaakseen ulkomaan matkailun, saa multa kannatusta. Heillähän on mm. valmis nettipohjakin, ryhdy Timo puuhamieheksi, muistaakseni olet jäsenkin.
Tuota liiton matkailuasiamiehen rooliakin voisi vähän tarkentaa, kovin vähän hänestä olemme kuulleet, mahtaisiko sielläpäin olla joutoaikaa tälle asialle, vai mitkä ovat preferenssit?
"SILMUNEN HANNU
.............. Kokouksen puheenjohtaja ei muuten kertonut, että jos määrättyä esitystä ei vastusta, ei tapahdukaan äänestystä, vaan asia on pihvi ilman sitä.
Meiltä oli muutama, jotka jäimme odottamaan äänestystä, mitä ei tullutkaan. Kaikki eivät ole kokoustoiminnan ammattilaisia."
Yllä oleva osa Kaarinan tarinasta ei oikein mahdu mun ajatuskoneistooni.
Onhan sanomattakin selvää, ettei äänestystä tarvita kun on hyväksyttävänä vain yksi esitys. Mistä siinä silloin äänestettäisiin? Ja miksi kokouksen puheenjohtajan olisi pitänyt etukäteen tällaisesta yhdistyslakiin sisältyvästä asiasta jotain mainita?
Jos joku tekee kokouksessa toisenlaisen esityksen asiasta ja joku sitä esitystä kannattaa, niin silloin on päätöksestä äänestettävä.
Mitä äänestystä Kaarina siis jäi odottamaan. Tehtiinkö siellä jostain esityksestä siis kannatettu vastaesitys?
Ketkä tuolla eivät siis olleet niitä kokoustoiminnan ammattilaisia?
Noihin kokousteknisiin asioihin en ota kantaa, koska ne kuuluu kansalaistaidon piiriin.
Ulkomaan matkailun palvelutoiminnan järjestäminen kuuluu liitolle ja vain sille. Kysymys on koko jäsenistöä koskevasta asiasta, joka ei kuulu eikä saa kuulua jollekin yhdistykselle.
Varmin tapa vesittää ajatus on esittää se jonkun yhdistyksen vastattavaksi.
Millä lihaksella ja millä resursseilla yhdistys vapaehtoiselta pohjalta toimiva yhdistys sen tekee? Kyse on professionaalisella tasolla tehtävästä pitkäjänteisestä toiminnasta josta ei ole odotettavissa tuloja.
Meinaako joku tosissaan, että perustetaan uusi yhdistys joka keräämillään jäsenmaksutuloilla kustantaa koko jäsenistölle ulkomaan matkoihin liittyvää palvelua ja liitto vetää samasta jäsenmaksusta valtaosan päältä liiton osuutena tekemättä mitään? Herätkää jo tähän päivää!
Liiton pitää miettiä toimintaansa uudelleen ja kohdentaa varoja ja työvoimaresursseja ko. toimintaan. Esim. liiton kansainvälisen toiminnan rahoista voi ihan helposti ottaa osan tähän, eikä se vaikuta millään tavalla. Mitä nyt vähän turhat kekkuloinnit vähenee.
Olemassaolon oikeutus tulee tekemistä, ei olemisesta.
"Ulkomaan matkailun palvelutoiminnan järjestäminen kuuluu liitolle ja vain sille. Kysymys on koko jäsenistöä koskevasta asiasta, joka ei kuulu eikä saa kuulua jollekin yhdistykselle.........."
Voiko tuota selvemmin ilmaista
Matti Palinille: Itse en odottanut äänestystä, mutta ymmärrän kyllä hyvin senkin, että jotkut sitä odottivat, koska meille lähetetyssä kokouskutsussa sanottiin näin: "Kummassakin kokouksessa on kerhon purkamisen puolesta annettava 3/4 äänistä, jotta kerhon toiminta lakkaisi." Tuosta voi maallikko tehdä sen johtopäätöksen, että asiasta äänestetään. Sitä paitsi kysymys ei ollut yhdistyksestä vaan kerhosta, jonka sääntöjä ei ole netissä eikä niitä jaettu paperitulosteina. Kokouksen aikana niitä näytettiin valkokankaalla soveltuvin osin. Ei kai yhdistyslaki sellaisenaan edes koske kerhoja.
"Olemassaolon oikeutus tulee tekemistä, ei olemisesta."
Hmmm, Petriina maksoi jo, Anne ja Jaana on maksamatta, Teemuhan juokin vaan sitä kamomillateetä, ja tuo ne mukanaan mokoma viherpiiperö ;)
Siitä sitten ulkomaanmatkailut järjestykseen.
Niin kauan kun kukaan ei potki perseelle tuota tyhjänpäiväistä konttorin väkeä on turha kirjoitella täälläkään mitään visioita mistään, kun valmiiksi mietityt asiat tarvitsisivat vain toteutuksen, johon ei palkatun väen mielenkiinto riitä.
Muistaakseni ne jotkin kravattiväenkin bileet tilattiin joltain ulkopuoliselta toimijalta, näiden sivustojen ylläpito on ulkoistettu, lukuunottamatta mielivaltaisuutta tekstien poiston suhteen ym.
Noh, ite reflaan, grillilautanen A´la Tommi Kerkelä 12,50€,Iso tuoppi 2€, +24,6°C, hiipuvaa arskaa pukkaa.
Matti Janhonen kirjoitti: "Meinaako joku tosissaan, että perustetaan uusi yhdistys joka keräämillään jäsenmaksutuloilla kustantaa koko jäsenistölle ulkomaan matkoihin liittyvää palvelua ja liitto vetää samasta jäsenmaksusta valtaosan päältä liiton osuutena tekemättä mitään? Herätkää jo tähän päivää!"
En ymmärtänyt toiminnanjohtaja Piilosen tarkoittaneen tuota vaan sitä, että jos perustetaan matkailuasioita aktiivisesti ajava SFC:n jäsenyhdistys, se voi puhua asiansa puolesta liittokokouksissa ja ehkä joskus saada edustajansa liiton hallitukseenkin. SFC on kuitenkin nimenomaan jäsenyhdistystensä liitto. Jos yksikään jäsenyhdistys ei ole jostakin asiasta kiinnostunut, ei voi odottaa liitonkaan toimivan aktiivisesti sen asian hyväksi.
Siis jos esim. SFC Matkailuautoilijat ry toimisi määrätietoisesti matkailevien karavaanareiden hyväksi, sillä olisi mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä liiton johto ja toimihenkilöt tekevät.
"AHJOS TIMO
Matti Palinille: Itse en odottanut äänestystä, mutta ymmärrän kyllä hyvin senkin, että jotkut sitä odottivat, koska meille lähetetyssä kokouskutsussa sanottiin näin: "Kummassakin kokouksessa on kerhon purkamisen puolesta annettava 3/4 äänistä, jotta kerhon toiminta lakkaisi."
Tuohan tarkoittaa sitä, että jo kokouksessa joku tekee esityksen, että kerhoa ei lakkauteta ja joku esitysta kannattaa, niin silloin on suoritettava äänestys, jossa niitä purkamista puoltavia ääniä on löydyttävä 3/4 osaa annetuista äänistä, että päätökseksi tulisi kerhon purkaminen. Yksi neljäsosa + 1 jäsen kerhon kokouksessa olleista jäsenistä olisi silloin voinut estää lopettamisen.
Jos ei kerta ollut kannatettua vastaesitystä, niin mistä ihmeestä siellä sitten olisi pitänyt äänestää? Ei ihan mene jakeluun mulla tuo...
Timolle
""Kummassakin kokouksessa on kerhon purkamisen puolesta annettava 3/4 äänistä, jotta kerhon toiminta lakkaisi." Tuosta voi maallikko tehdä sen johtopäätöksen, että asiasta äänestetään".
Tuosta tekstistä ei nimenoman voi tehdä sitä johtopäätöstä että asiasta äänestetään. Ei voi äänestää jos kannatettua vastaesitystä hallituksen esitykselle ei ole tehty.
Ja hallituksen esitys taas on aina pohjaesitys, joka pääsee aina äänestyksen vaikkei kukaan sitä kannattaisikaan.
"Siis jos esim. SFC Matkailuautoilijat ry toimisi määrätietoisesti matkailevien karavaanareiden hyväksi, sillä olisi mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä liiton johto ja toimihenkilöt tekevät. "
Minusta edelleen meidän palkkaamiemme tyyppien pitäisi tehdä meidän heiltä odottamiamme tehtäviä, eikä siihen nyt tarvita jotain toimikuntaa taas.
Kenkää Piiloselle ja puolelle konttorin väkeä, jos katsoo toimenkuvien päällekkäisyyksiä ja höpöhöpöhommia, niin puolella porukalla tullaan kirkkaasti toimeen.
Matit Palin ja Janhonen: Kokoustekniikkaan perehtymätön ihminen voi tuollaisen kutsun saatuaan odottaa, että kerhon kokouksessa kysytään jokaisen läsnäolevan jäsenen mielipide asiasta ja sitten lasketaan, kuinka moni kannattaa kerhon toiminnan jatkamista ja kuinka moni se lopettamista.
Timolle
"En ymmärtänyt toiminnanjohtaja Piilosen tarkoittaneen tuota vaan sitä, että jos perustetaan matkailuasioita aktiivisesti ajava SFC:n jäsenyhdistys, se voi puhua asiansa puolesta liittokokouksissa ja ehkä joskus saada edustajansa liiton hallitukseenkin. SFC on kuitenkin nimenomaan jäsenyhdistystensä liitto. Jos yksikään jäsenyhdistys ei ole jostakin asiasta kiinnostunut, ei voi odottaa liitonkaan toimivan aktiivisesti sen asian hyväksi."
Tuskin Piilonen on tuota tarkoittanut.
Liitolla on ongelma jonka se nyt tietää ja joka edellyttää liitolta välittömiä toimenpiteitä, mutta liitto toivoo, että perustetaan uusi yhdistys joka kertoo sen ongelman liiton johdolle liittokokouksessa - niinkö?
Liitto ei myöskään ole jäsenyhdistystensä vanki - vai onko? Ja jos on, se silloin se on jäsenyhdistystensä kausipaikalaisten vanki ja se ei hyvää lupa.
Kai Ahonen kirjoitti: "Minusta edelleen meidän palkkaamiemme tyyppien pitäisi tehdä meidän heiltä odottamiamme tehtäviä, eikä siihen nyt tarvita jotain toimikuntaa taas. "
Liiton toimihenkilöt eivät voi ottaa tehtäviä vastaan suoraan täältä Etuteltan puheista vaan ideoille pitää saada kannatusta vähintään yhdessä jäsenyhdistyksessä, joka vie niitä sitten eteenpäin liiton organisaatiossa.
Liiton ei tarvitse saada yhtään impulssia miltään yhdistykseltä toimiakseen tai valmistellakseen asian toimintasuunnitelmaan. Riittää kun se itse toteaa toimintatarpeen. Liitto on itsenäinen yhdistys joka ei ole eikä saa olla jäsentensä käsiohjauksessa.
Liiton hallitus saa ajatella myös itse.
Mutta jos jonkun selän taa halutaan mennä, jotta ei tarvitse toimia niin kaikki syyt yleensä kelpaa.
Onko liiton matkailuasiamies palkkalistoilla vaiko talkoilla mukana.
Tuosta oman väen aktivoimisesta ja työnjaon tarkentamisesta voisi aloittaa.
Muutoinkin tulevaisuuden strategioita voisi päivittää ja kertoa ne jäsenistölle, se lienee puheenjohtajan tärkeimpiä tehtäviä, suunnan ja keinojen näyttäminen jäsenille.
Kokonaan eri juttu on pohtia, tarvitaanko me edes mitään ulkomaan matkailun opastusta, netti on pullollaan tietoa matkailusta ja toveriapu pelaa jo tänä päivänä.
Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.