VOP-kerho lopettamassa toimintansa?

AHJOS TIMO 17.10.2014 15:15

Ulkomailla parhaillaan olevat VOP-kerhon jäsenet, huomatkaa tämä tiedote: http://www.karavaanarit.fi/?x24305=114708265

Jokaiselle VOP-kerhon jäsenelle on toissapäivänä postitettu kirje, jossa kerhon purkamista perustellaan. Liitteinä on kutsu lauantaina 1.11.2014 pidettävään kokoukseen ja lauantaina 15.11.2014 mahdollisesti pidettävään jatkokokoukseen.

Saatekirje päättyy seuraavasti: "Ole aktiivinen ja ota yhteyttä puheenjohtajaan 28.10.2014 mennessä. Nyt Sinä päätät!" Tarkoittaneeko tuo sitä, että kokoukseen osallistumisesta pitää ilmoittaa etukäteen?

JORVA OLLI 17.10.2014 19:29

Olen varsin tuore VOP-kerholainen, vain muutaman vuoden vanha. Mikä olen siis kommentoimaan kerhon toimintaa ja arvioimaan sen sitä?

Jos sallitaan, kerron kuitenkin oman mielipiteeni.

Mielestäni VOP-keholle on tilaus, on markkinarako ja on potentiaaliakin, kunhan vain nähdään asiat oikeassa valossa ja saadaan oikeat tekijät tekemään. Uudella strategialla ja uusilla energisillä toimijoilla on mahdollisuus onnistua, on mahdollisuus löytää oma toimintalinja ja markkinarako, on mahdollisuus segmentoida ulkomaan matkailijoiden oma kanava omalle paikalleen. Sanalla sanoen, potentiaalia on!

VOP-kerholla on oma lehti ja hyvä, pätevä ja ideoiva päätoimittaja. Jo tämä lehti on ajatuksen arvoinen juuri tuosta syystä. Esimerkiksi nettilehtenä ilmestyessään sillä on mahdollisuuksia.

Kolmas kivijalka on jäsenistö, siis me ulkomaanmatkaajat. Oikein hyödynnettynä me jotka matkaamme maailmalla, meillä on jokaiselta matkalta jotain uutta kerrottavaa, meillä on yhteishenkiä, meillä on yksilöllysyyttä ja meillä on halua kertoa se muille. Mikä onkaan parempi vaihtoehto kertoa se kiinnostuneille, kuin VOP-kerho ja sen kokonaisuus.

Innovatiivisia ja rohkeita ihmisiä etsitään nyt .

Winemaker Kolumnisti

TERVO JARI 17.10.2014 21:42

Olli, ota härkää sarvista ja ala pitään pystyssä omaa woppilaisten saittia.

Saitille pääsyn ehdoksi samat kriteerit kuin nytkin jäsenenä olevilla.

Apuja aloitukseen saanet karavaanari.org sivuston ylläpitäjältä ? Hän osaa nuot jutut ....

On vanhanaikaista nuot paperilehdet ja reissunpäällähän miltei kaikki yhteydenpito on netin kautta.

Nytkin tää viesti lähtee älypuhelimesta, eli kirotusvihreitä saattaa olla normaalia enempi.....

MERIKALLIO VELI-PEKKA 17.10.2014 21:56

Kunhan nyt aivan ensimmäiseksi kerrotte, mikä on se perustarve segmentoitua.

Eiköhän nuo samat asiat kulkisi ihan täällä yleistä reittiä myöten?

Ymmärrän, onhan se kliffaa pienessä piirissä pyöriä, vaan kun se piiri kuihtuu omaan mahdottomuuteensa, heitetään pyyhe kehään ja huudetaan kahden miehenkuorossa "apuuva".

Tulkaahan poteroistanne, ihmisten ilmoille.

TERVO JARI 17.10.2014 22:04

Minulla ei osaa ei arpaa aisian kanssa, heitin pallon Ollille pyöriteltäväksi jottei tulisi aika pitkäksi.....

MERIKALLIO VELI-PEKKA 17.10.2014 22:43

Asia täysin ymmärretty, Jari.

Mutku tuo segmentointi on niin hieno käsite, että alko kiinnostaa...........

PUSSINEN JUKKA 18.10.2014 10:34

En ole enää VOP jäsen, koska toiminta on jo muutamia vuosia hiipunut. Minulle kiinnostavin VOP kerhon segmentti on ollut ulkomaanmatkailu. Tästä ei juurikaan muualla keskitetysti ja puoluettomasti tiedoteta ja infota. Keskustelupalstat eivät tarjoa jäsenneltyä tietoa.

Voppareilla on sivusto, joka mahdollistaa perustiedon ja faktojen jakamisen ulkomaanmatkailijoille. Kämppäreitä, tiedotteita ja yleisiä huomioon otettavia asioita minäkin tutkailin sieltä ensimmäisiä ulkomaanmatkoja suunnitellessa. Valitettavasti sivusto on vanhentunt ja sen ylläpito ja uudistaminen vaatisi ilmeisesti enemmän resusrsseja, kuin on käytettävissä.

Muutaman kerran kävin aikoinaan Matkailutreffeilläkin. Siellä oli mielenkiintoisia esityksiä eri maista, matkailuesitteitä ja edustajia kyseistä maista. Esityksitä sai paljon tarpellista tietoa ja eteenkin virikkeitä matkojen suunnitteluun sekä asiantuntevia vastauksia mieltä vaivanneisiin kysymyksiin. Tässäkin kuitenkin kävi kuten sivustollakin, homma alkoi hiipua.

VOP on järjestämien matkojen ajankohdat ovat valitettavasti olleet minulle sopimattomia. Muussa tapauksessa olisin aivan varmasti osallistunut vaikkapa Venäjän matkalle, jossa oli asianmukaiset turvajärjestelyt. Itsekseni en sinne lähde.

Paperilehti sensijaan on mielstäni aikansa elänyt. Nykyaikaisempi ratkaisu on sähköinen tiedotus. Matkojen suunnittelussa olisi kiva lukea vaikka maittain jäsenneltyä tietoa sisältäen myös linkkilistat blogeihin ja matkakertomuksiin.

VOPissa vaikuttaneet henkilöt ovat olleet ulkomaanmatkailun pioneereja ja asiantuntijoita, jotka ovat jakaneet omaa tietoaan ja ovat joutuneet panostamaan ilmeisen paljon em asioiden hoitamiseen. Aikansa kutakin.

Valitettavaa, jos homma loppuu. Ulkomaanmatkailun segmenttiin jää VOPparin mentävä aukko.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 18.10.2014 11:18

Yksi syy VOP-kerhon hiipumiseen on ulkomaan matkailun helpottuminen ja siellä matkailevien määrän pieni kasvu. Ne jotka ovat harrastaneet ulkomaanmatkailua, eivät enää paljoakaan opastusta tarvitse. Onko VOP-kerholla vielä tilausta?

En usko, että vain reilu tuhat SFC:n jäsenistä matkailee ulkomailla karavaanarina. Uskoisin niitä olevan paljon suurempi joukko. Kuinka se joukko saadaan toimimaan VOP-kerhossa, onkin toinen juttu, vai haudataanko potilas hiljaisuudessa?

Omiin ympyröihin sulkeutuminen/sulkeminen on aiheuttanut sen, ettei lisää väkeä ole tullut mukaan kerhon toimintaan (VOP ei näy SFC:n sivulla muuten kuin hakemalla). Sama ongelma on tosin kaikilla kerhoilla

VOP kerholla olisi kyllä paljon tarjottavaa varsinkin ensimmäistä ulkomaan matkaa suunnittelevalle, vaikka nykyään tietoa on niin paljon saatavissa netistä.

Netti ei tarjoa sitä vuorovaikutusmahdollisuutta mikä perinteisillä matkailutreffeillä on ollut esitelmien muodossa.

Niin VOP-kerho kuin matkailuautokerho, johon kuuluin järjestivät treffejä joissa oli alkuaikoina paljon aiheesta kiinnostuneita ja keskustelua syntyi myös esitelmien ulkopuolella. Onko niin, etteivät matkailutreffit ole ollut riittävä kanava keskustella ulkomaan matkailusta, onhan ne olleet vain kerran vuodessa, vai onko se koettu sisäpiirin jutuksi. Mielestäni keskustelupalstan ”Matkailu ulkomailla” ei korvaa henkilökohtaista vuoropuhelua.

Johtuneeko ihmisten kiireistä, ettei ole enää aikaa hoitaa harrastustoimintaa. Itse ajattelin joskus tunkeutua johtoryhmään, vaan kun meikäläisen kielitaito rajoittuu kyökkienglantiin ja viron alkeisiin, niin en ole katsonut olevani pätevä hommaan. Lisäksi meidän ulkomaan matkailu on jäänyt viime aikoina lähialueille, vaikka Euroopan tiet ovat tuttuja pitkältä ajalta.

Mikäli (kun) VOP-kerho lopetetaan, tulisi sen keräämä tieto saattaa helposti kaikkien saataville.

SFC:n katto-organisaationa tulisi jatkaa matkailutreffien järjestämistä ja mukaan voisi liittää myös kotimaan matkailun.

Näin pähkäili pitkäaikainen VOP-kerhon jäsen

HÄMÄLÄINEN MARKKU 18.10.2014 19:04

Onko ketään lähdössä peijaisiin, vai todetaanko, kuten jossain sanottiin: "Se hiljaa haudattiin"?

JORVA OLLI 18.10.2014 19:21

Niin segmentoidaan miten segmentoidaan, jokainen ymmärtää sen omalla tavallaan ja oksat pois, sanoi eräs psykopaatti.

No asiaan, siis tarvitaanko VOP-kerhoa ?

Mielipiteitä.

JANHONEN MATTI 18.10.2014 20:08

Jäsenethän siitä päättää tarvitaanko sitä vai ei.

JORVA OLLI 18.10.2014 20:17

Juuri näin Matti, siis tarvitaanko?

JANHONEN MATTI 18.10.2014 20:48

Kun en ole kerhon jäsen niin en halua ottaa kantaa asiaan.

Näen asian suuremmassa asiayhteydessä. Ei voi jatkuvasti olla niin, että ulkomaanmatkaajien palveleminen tiedoilla on vain Rutusakin ja VOP-kerhon varassa. Pidin ja pidän edelleen matkailuautokerhon lakkautusta - ilman että sen toiminnalle olisi oikeasti etsitty uutta suuntaa - strategisena virheenä.

Kyllä liiton olisi tunnettava vastuu asiassa ja käytettävä omia resurssejaan myös tämän jäsenryhmän palvelemiseen. Mitkään FICC-rallit ja muut ei ole vastaus tähän tarpeeseen. Vastaus ei myöskään ole se, että hakekaa palvelulle Autoliiton sivuilta. Sehän on sama kun jättisi "sodassa" yhden sivustan auki ottaen huomioon liittojen jäsenmaksujen, ja jäsenetujen suuruuden.

Tämä em. liittyy siihen ajatuksenjuoksuun, että keskusjärjestön tulisi keskusjärjestötoiminnan lisäksi toimia huomattavasti nykyistä enemmän jäsenten etujärjestönä = edunvalvojana ja harjoittaa huomattavasti nykyistä laajempaa jäsenten palvelutoimintaa. Jäsenillä tarkoita tässä yhteydessä meitä tavallisia henkilöjäseniä. Ei voi olla niin, että liiton yhteydet matkailuajoneuvojen myyjiin on läheisemmät kun omiin jäseniin, jotka niitä matkailuajoneuvoja käyttää.

Jos liitto ei muuta nykyistä toimintalinjaansa se sahaa omaa oksaansa.

Ja vielä yhteisesti ja erikseen. Älkää hirttäkö SF-Caravanin tulevaa toiminta nykyisiin jäsenalueisiin.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 18.10.2014 22:45

Ja vielä kun valistunut naulakauppias kertoisi meille käsitteiden sisällön sanoista "segmentti" ja "psykopaatti", alkaisi asia avautua rivijäsenille.

JANHONEN MATTI 19.10.2014 12:02

Saa kai täällä leikkiä pienen ajatusleikinkin,

Mitä tapahtuisi jos Autoliitto alkaisi aktiivisesti hankkia karavaanareita jäsenikseen? Tiedän kyllä mitä tapahtuisi, mutta en pidä sopivana kertoa.

Eli maailman muuttuu, ja meidän pitää muuttua mukana.

KAASINEN PERTTU 19.10.2014 15:14

Tänä päivänä vannotaan suuruuden nimiin ja näin pienessä maassa varmasti olisi kätevintä ollakin Autoliitto Finland Caravan. En tyrkytä tätä koska tiedän myös meidän ihmisten erisuuntiin vetämisen asiassa kuin asiassa eihän se meillä onnistuisi.

HELLSTEN KARI 19.10.2014 19:23

Nämä Matti Janhosen pari viimeisintä kommenttia tässä ketjussa. Allekirjoitan ne täysin. Soisin todella, että etujärjestömme valtaapitävätkin pohtisivat mikä on niiden sisältö.

Itse olen Sfc:n sekä Autoliiton jäsen, etupäässä sen takia kun tykkään siitä että Caravan-lehti tulee kotiinkannettuna :)

SUOMI SEPPO 19.10.2014 21:08

Autoliitto Finland Caravan eli lyhennyksenä AFC. Tämähän on jo olemassa: http://www.autocaravanfinland.fi/ @seppo

TERVO JARI 19.10.2014 21:24

http://www.autocaravanfinland.fi/

Sais tuossakin "kokoonpanossa" puheenjohtaja vaihtua säännöllisin välein, sama johtaja vuodesta toiseen, ei kiinnosta yhden miehen yhdistykset . . .

Ei ollensakka hyvä, puheenjohtajan pitäis vaihtua 2-3 vuoden välein olipa kuinka hyvä johtaja tahansa . . .

Ja enintään 2 kautta/nenä ja välissä pois johtajan pallilta kaksi kautta, silloin ei kuppikuntaistuisi yhdistys . . .

Tuosta "pumpusta" ei liene kuitenkaan SFC:n "kaatajaksi" . . .

SUOMI SEPPO 19.10.2014 21:35

Johtajastako kaikki kiikastaakin ? SFC:n johtajat ovat olleet melko pitkäikäisiä.

Antero Rankala 1964-1968 Börje Tengström 1968-1990 Seppo Pietiläinen 1991-1999 Eero Ollila 2000-2008 Juha Hämäläinen 2009-
AHONEN KAI 19.10.2014 23:33

Toiminnanjohtaja Piilosen virka pitäisi määräaikaistaa, tuon kahvikassan pitäjän tyhjänpäiväisyys ja mitääntekemättömyys on sellaista jota missään "oikeassa" työpaikassa ei katsottaisi näin pitkään kuin täällä.

Johtajat ovat pitkäikäisiä kun toiminnanjohtaja jaksaa lipoa, ja johtajalla ei ole kuin johtajan titteli, ei mitään tekoa koko firmassa, edustaa kun pitää olla puku päällä muiden pukuhemmojen joukossa jossain diipadaapa-bileissä

JANHONEN MATTI 20.10.2014 11:09

Tuohon SF-Caravaniin vielä mennäkseni, se on rakentanut itselleen loukun.

Liitto on kun yksijalkainen pöytä, joka seisoo vain jatkuvan jäsenmäärän kasvun varassa!

Jos kasvua ei tapahdu se on pakotettu jäsenmaksun korottamiseen ja se taas on myrkkyä jäsenmäärän kasvulle ja vallankin jos jäsenen kokema panos-tuotos ei vastaa toisiaan. Ja kun sen jäsenen odottaman tuotoksen pitäisi tulla nimenomaan sieltä perusosaston toiminnasta jolla ei ole muuta tuotosta kun oma säätiöpohjalle muuttunut jäsenalue. Eihän m-auton ja vaunun kuvia täynnä oleva jäsenlehti voi olla se tuotos?

Aatteella kun ei enää juuri ole sijaa näissä asioissa.

Tähän nykyiseen toiminnan rahoituspohjaan talouslama ja vallankaan pitkittynyt lama ei sovi lainkaan, koska se vääjäämättä vaikuttaa itse toimialaan kasvua rajaavasti tai jopa taannuttaa sitä.

AHJOS TIMO 20.10.2014 12:40

Nyt kun SFC:n jäsenet saavat Autoliiton tiepalvelun käyttöönsä nimellä Karavaanarin tiepalvelu ja kaikki Autoliiton myymät oppaat samalla jäsenhinnalla kuin Autoliiton jäsenet, SFC:n jäsenyyden erityiseduiksi jäävät mahdollisuus keskustella tällä foorumilla ja Caravan-lehti.

Olin henkilöauton käyttäjänä kymmeniä vuosia Autoliiton jäsen, mutta en koskaan löytänyt saamastani Moottori-jäsenlehdestä mitään kiinnostavaa luettavaa, vaikka nuorempana olin sen verran autoista kiinnostunut, että tilasin Tuulilasiakin monta vuotta. Monta kertaa kannoin Moottori-lehtiä suoraan paperinkeräykseen niitä edes selaamatta. Caravan-lehti on ehdottomasti antoisampi, kun autona on nyt matkailuauto. SFC-leirintäalueilla en ole vielä yöpynyt yhtään kertaa. Olen kyllä käynyt katsomassa muutamia ja jäänyt ihmettelemään, mitä iloa olisi jäädä sinne yöksi, jos yhtä hyvin ehtii ajaa vielä yöksi kotiin.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 20.10.2014 14:57

Itse olen sekä Autoliiton, että SFC:n jäsen. Kummallakin on omat etunsa. Me kyllä käytämme kotimaan matkailussa pääosin jäsenalueita, jos sellainen vain on matkan varrella.

Kyllähän kotiin voi ajaa mistä tahansa Suomessa, mutta se ei ole järkevää. Yöksi tosin ei esim. Sodakylästä enää illalla aja. Käymme myös joskus viettämässä aikaa ja ulkoilemassa jäsenalueilla, kun asumme kerrostalossa.

Asiaan palatakseni, VOP-kerho vaatisi aika paljon työtä palvellakseen hyvin jäsenistöä. Matkailutreffitkin pitäsi olla kahdesti vuodessa, mutta mistä tekijät ja pitäjät.

Onko matkailukertomusten oikea paikka Vopparissa vai Caravan lehdessä? Vopparin jakelu oli hiukan yli tuhat, Caravanlehti tulee kaikille jäsenille. Menikö Vopparin jutut liian pienelle piirille? Mitä muuta Vopparissa olisi voinut olla?

Kuinka ulkomaan matkailun "ilosanomaa" eli tiedottamista voisi tehdä paremmin . Kuoleeko ulkomaan matkailusta tiedottaminen VOP-kerhon myötä, vai ottaako SFC kopin sen toiminnasta, vai jääkö tietojen saaminen Autoliiton varaan? Tietojen kaivelu keskustelupalstalta kun on työlästä.

Kyllä kysymyksiä minäkin osaan tehdä, mutta kuka osaa vastata?

TERVO JARI 20.10.2014 18:21

Pistetään heitto, ei vastausta/kysymystä . . .

Voisiko tämän saitin alle tehdä Woppari osion, suljettu niinkuin tuo Jäsenkeskustelukin. Hinne pääsis Wopparijäasenmaksua vastaan ?

Ylläpito tulis "talon" puolesta, helpottaisi niin kuluissa kuin "työssä" . . .

Ja jäsenlehden yhteydessä olisi se mikä on "pakko" paperilla jäsenistölle välittää . . .

Jäsenmaksukin tulisi jäsenmaksulaskun yhteydessä . . .

Ei "kivitetä" enempää . . .

MERIKALLIO VELI-PEKKA 20.10.2014 21:47

Kylläpä nyt henkitoreinen vop herättää intohimoja.

Eipä ole salaseura aiemmin paljon näillä sivuilla näkynyt, mikäs hätä se nyt yhtäkkiä tuli, äiti tuu pyyhkiin.

HÄNNINEN JUKKA 20.10.2014 22:24

Jos on niin uusavuton onneton, ettei osaa saada tarvitsemaansa tietoa kysymällä täällä osoista Matkailu kotimaassa, Matkailu ulkomailla,Jäsenkeskustelusta tai karavaanari.orgista, niin olis syytä ryhtyä miettimään jos ammottava aukko saatais täydennettyä uudella kerholla " UusAvuttomat Karavaanarit ". UAK-kerho siis.

Tämä siis myös kannanotto VOP:n hautaamisen puolesta.

AHONEN KAI 20.10.2014 23:42

"Voisiko tämän saitin alle tehdä Woppari osion, suljettu niinkuin tuo Jäsenkeskustelukin. Hinne pääsis Wopparijäasenmaksua vastaan ?"

Myös näille kuolleille kerhoille kuin la-, kissa-, koira-, rutu-, diipa-, daapa-kerhoille voisi perustaa omat osionsa tai sitten nou.

Näyttää siltä että lappuhaalariväki on katoavaa kansanperinnettä, nuorempia ei jaksa enää kiinnostaa kaikenlaiset talkoohommat, kuin myöskään jonkun matkakulkimen kanssa vehtaaminen.

On helpompaa kulkea putkella maan ääriin ja takas hotellissa asuen, miksi istua jonkun dukaton ratin takana kymmeniä tunteja maksaen kymmenkertaista hintaa samasta matkasta.

SILMUNEN HANNU 21.10.2014 17:30

No ohhoh. Luulin meidän viettäneen vain viikon Kainuun korvissa, mutta siitä päätellen, että sinä aikana on lähes tulkoon jo kuopattu Vop-kerho, olimme metsässä ainakin vuoden.

Itselleni ensimmäiseksi ihmetyksen aiheeksi jutussa nousi se, että miksei asiasta ole puhuttu aiemmin käytännöllisesti katsottuna yhtään mitään!?

VOPPARIn viimeisin numero ilmestyi syyskuussa, eikä siellä puhuta sanaakaan minkäänlaisesta lopetus-uhasta. Pääkirjoitus käsittelee aivan normaaleja, lähinnä vuodenaikoihin liittyviä juttuja, ja yhdellä sivulla on pieni, toukokuussa ollutta vuosikokousta käsittelevä kappale,otsikolla "Vuosikokuoksesta 2014" missä todetaan seuraavaa: "Jotta kerho toimii, johtoryhmä tarvitsee uusia kasvoja vetovastuuseen, ja niitähän ei löydy kuin jäsenistöstä." Sitten halukkaita kehoitetaan otamaan yhteyttä johtoryhmän jäseniin, ja homman sanotaan olevan hauskaa.

Ja seuraavassa kuussa tulee kotiin kirje, missä kerrotaan johtoryhmän yksimielisesti esittävän kerhon lopetusta!

Miksei jäsenistöä olla informoitu tilanteesta, miksei meille ole kerrottu johtoryhmän huolta kerhon toimivuudesta, miksei jäseniltä olla kysytty mitä se tarvitsee ja mihin se on valmis, mitä siis itse tekemään, ennen kuin kerrotaan johtoryhmän päättäneen haluta lopettaa koko touhu???

Miksei viime VOPPARIn teema ollut kerhon tulevaisuus? Miksi se antoi jäsenille sellaisen käsityksen, että kaikki toimii niin kuin ennenkin, ja miksi toivotaan uutta verta kerhoon, kun se ollaan jo päätetty haluta lopettaa???

Toinen seikka, mitä mietin, on se, että Vop-kerhon sanotaan perustetun korvaamaan Liiton "edesmenyttä" ulkomaanmatkailutoimikuntaa. Mikä ja millainen tuo toimikunta oli ja miksi se mahdettiin lakkauttaa?

Mikä siis on Liittomme vastuu ja osuus ulkomaanmatkailun osalla?

Itse tekisi mieleni mennä sinne kokoukseen, ja ainakin minä koen, että kerholle tai jollekin vastaavalle olisi tarvetta.

Sitä, miten kerho voisi toimia, jotta se palvelisi jäsenistöä ja tekijöitään )johtoryhmää), olisi varmaan syytä pohtia isolla porukalla ja pitkään. Kysellä ja haastatella ihmisiä, ja jokaisen itseään.

Kaikkia noita lopettamispäätökseen johtaneita syitä en ymmärrä. Esimerkiksi sitä, että matkailutreffit ovat olleet tappiollisia. Miten se on mahdollista, jos osallistujat maksavat itse treffipaikan vuokra-kulut (aluemaksu) ja ruokailunsa ja osallistumismaksu kattaa myös esim. luennoitsijoiden mahdolliset km-ja muut korvaukset (jos tällaisia maksetaan, en tiedä, vai toimivatko kaikki vapaaehtoisuus-pohjalta?)

Ainoa kulusieppo mikä tämän jälkeen tulee mieleeni, on se näköjään pakollinen launtai-illan tanssi-orkesteri. Maksaako Vop-kerho sen?

Maksaa tai ei, ja jos minulla olisi sananvaltaa asiassa, lopettaisin tuon tanssiaisperinteen matkailutreffien yhteydessä, ja vapauttaisin niihin kuuluvan ajan MATKAILULLE.

Niissä kaksissa matkailutreffeiissä missä olemme käyneet, on nimittäin meille tullut vaikutelma, että luennot pitää hoitaa kiireellä alta pois, jotta päivän pääohjelma, tanssi voi alkaa. Luennot ovat olleet luentoja, eivätkä tilaisuuksia, missä alustuksen jälkeen on aikaa ja tilaa vuorovaikutukselle eli kysymyksille,ja muiden seudulla vierailleiden kokemuksille ja näiden jakamiselle, mikä minusta olisi vähintään yhtä tärkeää kuin alustus tai luento.

Ja kun treffit ovat olleet sfc-alueila, missä samaan aikaan majailee paljon muutakin väkeä, on kovin hankalaa löytää matkailujuttuseuraa luentojen jälkeen, kun kaikki ovat kadonneet autoilleen joko viettämään iltaa omissa kuppikunnissaan tai valmistautuakseen illan tansseihin.

Niin, kun ei mistään tunne/tunnista, kuka on tullut alueelle matkailutreffien takia, kuka vain viettämään kausipaikallaan viikonloppua.

Voitaisiinko ajatella nitä pidetttävän paikassa, missä olisi vain niille tuleva väki? Ja jauhelihakeiton sijaan ruokaa jostain niistä maista, mitkä aiheina ovat :)

Sähköinen tiedonvälitys eli sen resurssien puute on asia, mille pitää tehdä tehdä jotain muuta, kuin sen vuoksi lopettaa kerho. Se kun varmaan olisi SE juttu, mikä kerhon pelastaisi. Sellaiset toimivat nettisivut, mitä jäsenistö pystyisi itse muokkaamaan, ja mitä joku/jotkut vain valvoisivat/kokoaisivat.

On varmaan paljon pienempi kynnys lähettää vinkkejä, kuvia, pieniä juttuja nettiin, kuin jonkun sähköpostiin oikein lehteen painettavaksi, kuvittelisin?

(Juttujen puutehan oli se yksi syy lopettaa, samoin kuin aktiivisten jäsenten puute.)

Mutta jos kerhon sivut olisivat kaikkien rakennettavissa, olisi huomattavasti nykyistä helpompaa olla aktiivinen jäsen, uskoisin.

Jari tosin jo ehdotti, että voisivatko sivut toimia näiden sivujen alaisuudessa, mutta se tuo tullessaan näiden sivujen rakenteen muutosvaatimuksen; eihän täällä pysty edes omia kirjoitusvirheitään korjaamaan (puuttuu "muokkaa tekstiä" toiminto) saatikka että täällä ulkomanmatkailupalstalla saisi muodostettua pysyviä ala-otsikoita vaikka maittain, joten homma ei voi toimia...

Toki tässä herää kysmys siitä, moneenko paikkaan on järkevä hajoittaa matkailu-aiheista keskustelua (vai pitäisikä ennemmin yhdistää voimavarat Autiliiton kanssa), mutta jotan asialle pitäisi tehdä, sillä ei ympäristö, missä jonkun kysyessä matkavinkkejä, toinen vastaa tämän olevan uusavuton, palvele niitä, jotka oikeasti haluavat keskustella ja jakaa tietoa matkailusta.

Jatketaan juttua täällä ja toivottavasti myös Vop-kerhon kokouksessa, missä toivottavasti löydeätän muita ratkaisuja kuin kaiken hautaaminen!

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 21.10.2014 klo 17:32:30 Niin, ja vaikka kritisoin , ei tarkoitukseni ole eikä ollut moittia ketään, herättää vain ajatuksia ja kysymyksiä.

Haluan ehdottomasti KIITTÄÄ kaikki teitä, jotka Vop-kerhon eteen olette töitä tehneet!

AHONEN KAI 21.10.2014 19:40

Kaarina, miksi et mene seuraavaan kokoukseen ja kerro halustasi vetovastuuseen VOP-kerhossa, kokoat itsellesi mieluisan porukan kehittämään kerhon hiipuva toiminta uudelleen siivilleen.

Kerhon omille sivuille voit rakentaa näköisesi matkailuvinkit maittain, treffeistä saat juurikin sellaiset kuin toivot.

Ideasi ja visiosi on ihan jees, mutta nuoret ei viitti ja vanhat ei jaksa, itse olet sopivasti siinä välissä, peukkua ja tykkäämistä

KAASINEN PERTTU 21.10.2014 20:11

Olen samaa mieltä Kaarina sinne kokoukseen mukaan ja kokoamaan uutta porukkaa vetämään kerhoa.

Jokunen vuosi sitten olin mukana kun oltiin pommisuoja yhdistystä ajamassa alas mutta meitä löytyikin uusia ja niin saatiin yhdistys monien vaiheiden jälkeen takaisin jaloilleen uusien vetäjien voimin.

Eli ei kannata jättää jossittelujen varaan vaan joidenkin on uskallettava ottaa uusi vastuu ja uudet ideat esiin niin kyllä se siitä lähtee uuteen nousuun.

AHJOS TIMO 21.10.2014 21:36

Toukokuussa täällä ihmeteltiin ketjussa "VOP ja RUTU": "Miksi nämä kerhot pitävät matkailutreffinsä aina samana viikonloppuna?" Olisiko siinä yksi syy VOP-treffien tappiollisuuteen?

AHJOS TIMO 21.10.2014 21:45

Kaarina kirjoitti: "Niissä kaksissa matkailutreffeiissä missä olemme käyneet, on nimittäin meille tullut vaikutelma, että luennot pitää hoitaa kiireellä alta pois, jotta päivän pääohjelma, tanssi voi alkaa."

Tuota 1.11.2014 kokouskutsua lukiessa saa vaikutelman, että viralliset kokousasiat pitää hoitaa kiireellä alta pois, jotta pääsee lounaspöytään. Kokous alkaa nimittäin klo 11.

SILMUNEN HANNU 21.10.2014 22:00

Tuota kokouksen alkamisajankohtaa minäkin hiukan ihmettelen, varsinkaan kun kokouksen ei mainita alkavan lounaalla, mikä olisi vallan mainio ajatus.

Saisi syödessä hiukan tutustua ihmisiinkin ja olisi milelyttävä aloittaa vähän vapaammalla keskustelulla.

Toinen vaihtoehto olisi aloittaa selkeästi lounasajan jälkeen, mikä olisi Helsingin ulkopuolelta tuleville aika paljon mukavampi vaihtoehto, kuin aikainen herätys myös viikonloppuna.

Mutta kun kauempaa tulee niin kyllä puolilta päivin on nälkä, ei sille mitään mahda!

t.Kaarina

ps.Ymmärsin puhuttavan taloudellisesta tappiosta! Muutenhan tuo on ollut ihan järjetöntä pitää nuo Suomen ainot matkailutreffit samaan aikaan!

SILMUNEN HANNU 21.10.2014 22:03

Se minua myös ihmetyttää, että kun kokouskutsussa lukee ykskantaan "kohta 6. Vop-kerhon purkaminen."

Siinä ei siis lue "Vop-kerhon MAHDOLLINEN purkaminen".

Eli onko asiasta turha lähteä paikan päälle keskustelemaan, jos homma on kuitenkin jo päätetty???

t.Kaarina

KAASINEN PERTTU 21.10.2014 22:22

Niinhän meidän suojeluyhdistyskin vanhan puheenjohtajan mukaan oli tarkoitus purkaa meitä kuitenkin löytyi jatkajiksi ja sitten siitä tulikin omituinen sähläys kun entisiä toimihenkilöitäkään saatikka papereita ei tahtonut löytyä mistään.

Varmasti kerhon saa uudelleen auki jos tahtotilaa osanottajilla riittää.

Käyttäjän lisäys viestiin 21.10.2014 klo 22:27:38 Tuli mieleen kun VOP on kerho liiton sisällä luulisi uudella kokoon panolla olevan helpompi uudelleen jatkaa kuin yhdistyksen.

AHONEN KAI 22.10.2014 00:20

Kun ei tuota Kaarinaakaan kiinnostanut VOP-kerhon vetäminen ja vanhat ei jaksa, mitä tekee tuollaisella, josta ei mitään iloa kenellekään ole.

Sama juttu on varmasti edessä rutusakilla siinä kohtaa kun pätemisen tarpeiset ihmiset loppuvat, silloin kun ei enää ketään kiinnosta laahata mukanaan joitain leirintämaksukuitteja tai hakea joitain todistajia etelässä viettämästään ajasta jonkun vanhuksen arvioitavaksi, silloin on hyvä sulkea rutusakinkin tilit.

SILMUNEN HANNU 22.10.2014 00:42

Onpa meitä pieni joukko pohtimassa Vop-kerhon tilaa ja tarvetta.

Yksi syy jäsenmäärän pienuuteen on varmasti se, että siihen ei voi liittyä netissä, vaan anomus jäseneksi pitää tehdä kirjallisesti. Tänä päivänä kun ollaan totuttu siihen, että kaiken voi hoitaa yhdellä klikkauksella netissä, tuntuu melko kömpelöltä tuo anomuksen postittaminen.

Jos asiakkaita tai jäseniä kaivataan lisää, pyritään asiat yleensä tekemään mahdollisimman helpoksi heidän kannaltaan.

Ihan samaa, kuin Markku, olen itsekin pohtinut jo kauan, eli kannattaako tuhatta perhettä varten kirjoittaa laadukkaita matkakertomuksia, kun lukijoita voisi olla se 70 000.....No, ei kaikkia Caravan-lehden lukijoita kiinnosta ulkomaanmatkajutut, mutta kyllä kiinnostuneita varmasti on aika lailla tuhatta perhettä enemmän...Vaan moniko edes tietää koko Vop-kerhon olemassa olosta?

Itse olen tykännyt paperisesta oikeasta lehdestä, Voppari on vielä helpon kokoinen, ja on ihan toista saada postissa lehti, kuin tulostaa netistä itse aanelosia, MUTTA, jos vaihtoehtoina on kuolla tai muuttua sähköiseksi, on se sähköinen versio toki parempi.

Vai, poistuisiko lehti kokonan, ja laadukkaat, monipuoliset netti-sivut korvaisivat ne, ja lehteä ikään kuin muodostuisi sinne koko ajan, pikkuhiljaa, sitä mukaan kun joku kerholainen sinne matkakokemuksiaan, vinkkejään, kuviaan, kysymyksiään ja ajatuksiaan asettelisi ?

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 22.10.2014 klo 00:54:48 Olen näköjään kirjoittanut niin kauan, että Kain kommentti ehti tulla sinä aikana...Toivottavasti kerhoja ja yhdistyksiä vetävät ihmiset innostuksen palosta eikä pätemisen tarpeesta..

ps.Ja siihen toiseen, olen otettu että joku ajattelee minun olevan hommaan pätevä, mikäli kommentti ei ollut ihan pelkkä vitsi, kyllä minä sen huolella luin ja vastaan otin....:)

AHONEN KAI 22.10.2014 01:06

"Vai, poistuisiko lehti kokonan, ja laadukkaat, monipuoliset netti-sivut korvaisivat ne, ja lehteä ikään kuin muodostuisi sinne koko ajan, pikkuhiljaa, sitä mukaan kun joku kerholainen sinne matkakokemuksiaan, vinkkejään, kuviaan, kysymyksiään ja ajatuksiaan asettelisi ?"

Täällä ei montaa matkoistaan kirjoittelevaa kuitenkaan ole, jotkut kirjoittelevat jokapäiväisestä elämästään, jotkut taas jostain monumenteista, jotkut sotkevat fillarilla, toiset taas kävelevät tarinansa puuduksiin asti, itelle putoo Nyyssöset ja Laineet parhaiten jo siksikin että kirkot ja museot ulkoa, pubit sisältä.

SILMUNEN HANNU 22.10.2014 01:13

Ne, jotka tähän mennessä ovat Voppariin kirjoitelleet, eivät juurikaan ole heitä, jotka tällä palstalla kirjoittavat.

Ja ihmisten mielenkiinnon kohteet ovat hyvinkin moninaiset...:)

Ja se on ollut rikkaus, mikä on Vopparissa saanut näkyä!

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 22.10.2014 01:19

Eikä idea ole/ole ollut se, että täytyy tehdä kokonainen matkakertomus, vaan voi esitellä vaikka vain yhden itse mielenkiintoiseksi kokemansa paikan!

Ja se paikka voi olla yhtä lailla kirkko, fillarireitti, luola, museo, ravintola, kylpylä, pikkukaupunki, uimaranta, vuoren huippu, vesiputous tai ihan mikä vain....

t.kaarina

AHONEN KAI 22.10.2014 01:29

"Ja se on ollut rikkaus, mikä on Vopparissa saanut näkyä!"

Ilmeisesti sen aika on ohi, kun enää ei viitti, itsellä ei mitään käryä koko voppijutusta, mutta samaan sarjaan laittaisin näiden muidenkin diipadaapa-kerhojen kanssa, joissa aikoinaan on ollut joku yliinnokas vouhottaja joka kerhonsa on saanut tulille ja siihen muutaman samanhenkisen mukaansa. Hetki toohotettu miljoonaa sitten enää huvitakkaan.

Menneinä aikoina oli näitä LA-kerhoja lähes jokaisella, kenellä oli tarve päteä, eipä niitäkään ole enää.

AHONEN KAI 22.10.2014 01:49

"Ja se paikka voi olla yhtä lailla kirkko, fillarireitti, luola, museo, ravintola, kylpylä, pikkukaupunki, uimaranta, vuoren huippu, vesiputous tai ihan mikä vain...."

Toki toki, ja itse olet kirjoitellut ja kuvannut kaiken todella upeasti, siitä kumarrus, mutta kuten totesin omaan mieleeni on vähemmän puuduttavat kertomukset ihan vaan jokapäiväisestä elämästä enemmän itselleni mieluisampaa luettavaa.

Laineen Raimon Borban nauttiminen on itselleni mieluisampaa luettavaa kuin jonkun sadan kilsan fillarointi ja siihen tykö vaikka 50 kilsaa kävelyä.

Mutta kaikki kukat kukkivat, hyvä niin, jookos?, ja luen kyllä Kaarina kirjoituksesikin, hyvin kirjoitettuja, mutta ei kuitenkaan osu omaan genreeni.

AHJOS TIMO 22.10.2014 12:02

Kaarina kirjoitti: "Yksi syy jäsenmäärän pienuuteen on varmasti se, että siihen ei voi liittyä netissä, vaan anomus jäseneksi pitää tehdä kirjallisesti. Tänä päivänä kun ollaan totuttu siihen, että kaiken voi hoitaa yhdellä klikkauksella netissä, tuntuu melko kömpelöltä tuo anomuksen postittaminen"

Tuo on vanhentunutta tietoa. Nykyinen liittymisohje SFC:n kaikkiin kerhoihin on tällainen:

"Voit liittyä kerhoihin ja maksaa kerhojen liittymismaksut verkkokaupassa, jonne pääset tästä. Sinun tulee olla SF-Caravan ry:n jäsen ja rekisteröitynyt sivustonkäyttäjä. Jos liittyminen kerhoihin ei onnistu internetin kautta, ota yhteyttä SF-Caravanin toimistoon puhelimitse (03) 615 311 tai sähköpostilla sf-caravan @ karavaanarit.fi. "

Sana "tästä" sisältää alkuperäistekstissä linkin https://karavaanarit-fi.directo.fi/jasensivut/verkkokauppa/kerhojasenyydet/

SILMUNEN HANNU 22.10.2014 12:32

Postitse lähetettävä haku on näköjään vanhentuntutta tietoa, mutta Vop-kerhon omilta sivuilta puuttuu juuri tuo kaipaamani aktiivinen linkki liittymiseen, siellä on vain tällainen teksti:

"Liity jäseneksi VOP-kerhoon voi liittyä kaikki ulkomaanmatkailusta kiinnostuneet SF-Caravan ry:n jäsenet. Kerhon vuotuinen jäsenmaksu on 8 €. Lisätietoa VOP -kerhosta ja sen toiminnasta saat kerho sivulta.

Leo Talypin, leo.talypin@kolumbus.fi, ottaa vastaan hakemukset. Hakemukseen tulee ilmoittaa:

Nimi Jäsennumero Osoite Postinumero Postitoimipaikka Puhelin"

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 22.10.2014 13:42

Hei ulkomaanmatkailijat, onko meitä todella näin vähän, joita kiinnostaa missään määrin Vop-kerhon kohtalo!??

Nyt olisi hyvä saada mahdollisimman paljon mielipiteitä ja näkökulmia asiasta, vai onko enemmistö sitä mieltä, että joutaa kuolemaan koko kerho, eikä mitään muutakaan sen tilalle tarvita!!??

t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU 22.10.2014 14:57

Mua kiinnostaa, mutta kun Voppari kunnolla toimiakseen edellyttää satsausta. Nykyisissä raameissa toiminta ei oikein jaksa kiinnostaa. Vopparin jäsenmaksua pitäisi reilusti nostaa jotta voisi edellyttää parannusta. Eli minkälaista tasoa haluamme ja mihin hintaan. Itse nään, että vasta tietyn toiminnallisen kynnyksen ylitettyään kerho voisi olla todella kiinnostava. Sitte tuleekin vastaan kymysys miksi maksaa monelle taholle osin samoista asioista.

Nykyisellään Vopparia ja sen lehtykäistä en tarvitse. Kahdeksan euroo oon maksanu pelkästä kannatuksesta.

SILMUNEN HANNU 22.10.2014 15:08

Markku, kuulisin mielelläni ajatuksiasi siitä tasosta, mikä kerholla pitäisi olla kiinnostaakseen!

Voitasiko pohtia sitä satsausta, mitä kerho tarvitseisi.

Jos toiveita ja ajatuksia ei esitetä, ei kukaan voi tietää mitä jäsenistö, nykyinen tai potenttiaalinen tuleva tarvitseisi!

Nyt ajatuksia kehiin, ääneen lausuttuina!

t.Kaarina

HÄMÄLÄINEN MARKKU 22.10.2014 15:14

Itse aion mennä paikalle ja olla jatkamisen kannalla, mikäli sitää kannattaa merkittävä joukko paikalla olijoista.

Ongelma on VOP-kerhon tiedotuksessa on ja on ollut sen oleminen omalla site:llään, mielestäni se kuuluisi SFC:n sivuston suojiin jonne olisi suora linkki www.karavaanarit.fi etusivulta. Nyt tuntuu, etteivä kaikki tietoa tarvitsevat ole edes www.voppari.com sivustosta ja VOP kerhosta edes tietoisia. Paremmalla tiedotuksella www.karavaanarit.fi sivuston kautta olisi myös jäsenmäärä ja aktiivisuus suurempi.

Toimintaa tulisi myös laajentaa koskemaan kotimaan matkailua, tosin näin se koskisi (tai ainakin pitäsi) koko jäsenistöä.

En hauku tässä nykyisä VOP-kerhon vetäjiä, vaan tilanne on luisunut jäsenistön passiivuuden myötä tilanteeseen jossa nyt ollaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 22.10.2014 klo 15:18:37 Toimintana voisi olla kahdesti vuodessa järjestettävä tapahtuma jossa voisi olla esitelmiä sekä jäsenistön vuorovaikutusta (keskustelua ehkä maittain tai alueettain jaoteltuna). Ainakin toinen voisi olla matkailutreffit toukokuun alussa, toinen esim messujen yhteydessä.

Miettikää tätä

KAASINEN PERTTU 22.10.2014 16:52

Vielä edellisiin kommentteihin liittyen, miksei tosiaan esim. messujen yhteydessä tai ihan erikseen vois olla myös matkailuiltoja jossakin sopivassa paikassa.

KUJANPÄÄ MARKKU 22.10.2014 17:02

"Markku, kuulisin mielelläni ajatuksiasi siitä tasosta, mikä kerholla pitäisi olla kiinnostaakseen!"

Toi on oleellinen kymysys johon olis tietenkin hyvä osata vastata, mutta kun en nää selkeetä eroa noille sloganeille - Vaunussa on pyörät ja Liikkeellä luonnostaan. Pitäiskö noiden sloganeiden takana olevien tarkoitusten lomittua tiiviimmin yhteen vai eriytyä entistä enemmän. Mun mielestä ei tarvis eriytyä, mutta jos, niin sitten kunnolla ja näkyvästi.

Viihdettä en kaipaa järjestettäväksi, mutta kunnon tietopaketeista ja matkailijoiden kokemuksista, liittyen eri maiden erityispiirteisiin maksan mielelläni.

Tietopaketit voisivat olla päivitettäviä tietopankkeja tekniikasta. tarvikkeista ja kaikesta mahdollisesta nippelitiedosta.

Nyt kolahtaa laatikkoon Caravan, Voppari, Moottori ja MA- sanomat. Vähempi riittäisi ja kun noiden parhaat puolet yhdistäisi, olisi siinä tason nousua kylliksi.

Kolahtaapa vielä Tekniikan Maailma, Tähdet ja Avaruus ja MicroPC.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.