Talvehtiminen etelässä

VARSTALA LARS 24.11.2013 18:17

Tahdon juuri eläkeiän saavuttaneena neuvoja etelän talvioleskelusta. Onko etelä Porttugaali vai etelä Espania parempi sääolosuhteet ja hintataso huomioon ottaen? Olen kiitollinen hyvistä neuvoista ja huomionarvoisitsta muista seikoista.

TERVO JARI 24.11.2013 19:17

Ensimmäiseen kysymys vyyhtiin en ossoo vastata mut oletko katsonut ?

http://www.karavaanarit.fi/leirintamatkailu/matkalla-ulkomaille/

http://www.voppari.com/

TASKULA RAIMO 24.11.2013 20:17

Varmaa vastausta ei liene,.molemmat ovat säätilaltaan melko samanlaisia.Portugalin hintataso on halvempi.Tutkipa rutusakki.fi sivuston asiat,
Tule mukaan Hartolaan toukokuussa tai elokuussa.Siellä kokontuu satoja etelän talvehtijoita.Siellä voit jututtaa oikeita etelän talvehtijoita. Terveisin Portugalista Raimo Taskula

AHONEN KAI 24.11.2013 22:14

"Tule mukaan Hartolaan toukokuussa tai elokuussa.Siellä kokontuu satoja etelän talvehtijoita.Siellä voit jututtaa oikeita etelän talvehtijoita."

Itse koskaan paikallakäymättömänä ovat kuitenkin todella monet ensimmäistä kertaa eläkeläistapahtumaan osallistuneet ovat olleet sitä mieltä että matkailutieto on kovin kortilla, ja porukka hyvin sisäänlämminnyttä.

Kuten kerroin, tämä toisen käden tietona.

Itse koen sen euron tarran saamisen olevan kuulopuheiden mukaan lähinnä nöyryyttävää, sinun pitää esitellä jotain kuitteja, ja hankkija vielä todistajia, näitä oikeita etelän talvehtijoita, jotka ovat nähneet omin silmin sinun värjöttelevän jossain häkissä parisen kuukautta.

Sitten harmaahapsiset kopla-ihmiset joko hyväksyvät, tai kuten eräälle tutulle kävi, piti hakea lisää todistajia, ennen kuin saivat tarransa ja ärränsä.

Tuo tulo tähän rannikolle on kuin coitus interruptus lämmintä talvea haikalevalle. Pikkasen ponnistaen löytää itsensä esim. Agadirista, jossa pärjää kesävaatteissa.

Algarvessa ehkä himppasen sateisempaa kuin Andaluciassa, johtuen ihan vaan matalapaineiden reiteistä, molemmissa jokseenkin yhtä kylmää koko talven.

JANHONEN MATTI 25.11.2013 10:40

Anteeksia vaan, minä en oikein tähän Hartolan "tietotoimistoon" usko. On jotenkin ajasta irti ajatus, että tulkaa Hartolaan kaksi kertaa vuodessa niin me kysyttäessä kerromme omia subjektiivisia kokemuksiamme Espanjan ja Portugalin matkoista. Se nyt ei vaan toimi, pelkästään jo siitä syystä, että aikaa on vähän ja siirrettävää tietoa paljon. Ja kun pitää huomioda sekin, että osa tiedosta on itse koettava todeksi. Ei se tiedotuksen taso siellä Hartolassa ole sen kummosempi kun rutujen nettisivuillakaan, ja se ei ole paljon se.

Suosittelen, että teette tutustumismatkan. Teet ensin matkan kotiläksyt kunnolla ja ajelet paikan päälle katsomaan ja kokemaan. Siitä se lähtee. Hyvä reitti on ajella Espanjan itärannikoille johonkin Valencia korkeudelle ja aloittaa siitä talvehtimispaikkojen makustelu ja päättää reissu Algarven seudulle. Tai jos haluaa tehdä reitin niin, että camping-alueiden laatu loppua kohti paranee niin ajaa reitti Algarvesta alkaen.

Mitä säähän tulee niin alla olevasta linkistä saat osviittaa alueen säätä. Niissä kohteissa joissa on satama tai lentokenttä on varmimmin myös säähistoria josta voi katsoa taaksepäin miten aiempien vuosien sää aluella on mennyt. Kun bloggaat Barcelona, Valencia, Alicante, Malaga ja Faro (Portugali) niin kokonaiskuva säästä alkaa muodostua. Kannattaa muista kuitenkin, että sään suhteen vuodet ei ole veljeksiä ja noista pirullisista leiriä koettelevista talvimyrskyistä täälläkään ei juuri puhuta mitään, ei edes kovista sateista - jostain syystä. Ja sekin kannattaa huomata, että rantakaistaleella oleva sää on hieman lämpimämpi kun vaikkapa lentokentällä olevassa mittauspisteissä.

http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps?WEEK=08&MM=11&YY=2009&WMO=08360&LANG=en&ART=MAX&CONT=euro&R=0&NOREGION=1&LEVEL=150®ION=0005&LAND=SP

MERIKALLIO VELI-PEKKA 25.11.2013 10:59

Ajattelin vastata tähän omien kokemusteni perusteella, vaan kun Kaitsu ja Matti ehtivät sanoa juuri sen olennaisimman, ei ole tarvis.

Ei se matkailukalustolla liikkuminen tee niistä kohteista tai niiden säästä sen kummempia kuin millä välineellä tahansa matkustettaessa, eli harva menee tammikuussa Andalusian lämpöön (nytkin näkyy Malagassa olevan hätäisesti +15) esim. seuramatkalle. On mentävä Kanarialle tai Marokkoon, jos lämpöä hakee.

Kaupunkimatkailua voi harrastaa milloin huvittaa.

Mun mielestäni nuo toppatakkivarustuksessa nautittavat Euroopan kämppärit ovat talvikautena jokseenkin ankeita. Jollei vallan säiky muutamaa kovempaa pakkaspäivää Suomessa, kodin lämmössä on lupsakka köllötellä ja parantaa maailmaa, vaihteeksi.

HELLE RAUNO 25.11.2013 12:16

Komppaan Raimoa, ja tarjoan Sinunkin luettavaksesi väsäämiäni matkatarinoita. Koskee myös muita asiasta kiinnostuneita. Laita osoitteesi niin lähetän.

Rutu rauno.helle@gmail.com

VARSTALA LARS 25.11.2013 13:16

Kiitos tähän asti vastanneille. Lähtökohta on että emme tekisi erehdyksiä jotka joku toinen jo on tehnyt. Turhaan me lähdetään sellaisia hakemaan. Tahdomme vain mielipiteitä hyvistä, monipuolisista ja mukavista kämppäreistä joissa voi olla talven yli. Tarkoitus on olla Espanjassa tai Portugaalissa.

LAUKKANEN MAURI 25.11.2013 13:40

Mielen kiintoisia keskusteluja,minäkin jos elämstä selviän hengissä,siis työelämästä meinään käydä siellä palmum alla,missä mikään ei maksa mitään ja viini on ilmaista,.

Mutta ehkä minun pessimistinen ajatusmaailma hilitsee sitäkin reissua vaikka toisaalta mielekiintoista tutustua noihin Rutuihin ja nähdä se ONNELA missä on kaikki hyvin,toisin kuin meillä tällä koto Suomessa. On yksi asia joka voisi olle toisin,niin ne rutujen jutut,ei täällä ole kin Liimis ja laukkanenkin ja moni muu yrittää pysyä peesissä vaikka rako kasvaa Liimiksen antiin ,kuten entisellä tytöllä.

ALAVIUHKOLA MARKKU 25.11.2013 14:00

Jos ketjun aloittajalla on mahdollisuus tulla Turkuun messuille tammikuun alussa on siellä perjantai päivän ajan luentotila varattu etelässä talvehtijoille. Päivään mahtuu tietysti vain rajallinen määrä asiaa, mutta paikalla on monia, jotka etelässä ovat talvehtineet. Sitä subjektiivista tietoakin on saatavissa. Tiedot sisällöstä ja luentojen pitäjistä löytyy seuraavasta Caravan lehdestä. Tällaisena laajempimuotoisena tilaisuus on neljättä kertaa. Tilaisuuksissa on ollut 200 -350 kuulijaa vuosittain. Aloittaja ja kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

HÄNNINEN JUKKA 25.11.2013 15:14

Alaviuhkolan Markulta hyvä tiedote, kyllä Rutusakki toimii ja jakaa infoa hyvinkin laadukkaasti.

Toisen käden tieto jonkun saamasta epämieluisasta kohtelusta on kovin köykäinen kannanotto ihmiseltä joka pyrkii joka käänteessä arvostelemaan talvensa tasokkailla kämppäreillä viettäviä. Sehän on ihan oma valinta missä tahtoo oleilla, jos varat riittävät... Puskissa asustavatkin piipahtelevat pyykillä ja vesitankkuussa silloin jos tällöinkin.

Kyllä se vaan kotiolot voittaa, kylmyys on suhteellinen käsite kun aurinko pääosin kuitenkin paistaa. Päivätkin pidemmät ja palmuissa ei aamuisin ole uutta lunta.

Algarvessa on useita hyviä alueita, myös helposti saavutettavia vapaa- ja puskaparkkeja, joita on Espanjasta huomattavasti vaikeampi löytää.

Me pidämme Olhaon campingia tukikohtana. Kuukauden oleskelun jälkee putoaa veloitus kahdelta sähköineen alle 300 euroon/kk. Jos piipahtaa, kuten monet meistä täälläolijoista tekevät, vaikkapa viikoksi rannikon lukuisiin luonnon keskellä oleviin vapaaparkkeihin, niin respaan vaan ilmoitus, että paikalle jätetään teltta tms. jolloin poissaoloajalta veloitetaan alle 2 euroa / vrk. Palattua jatkuu sitten taas edullinen asuminen erittäin hyvätasoisin fasiliteetein varustetulla Camping Olhaolla.

Suhteelisen monipuolinen, poikkeuksellisenkin, kauppa löytyy alueelta ja hyvä oikea ravintolakin.

Tervetuloa käymään !

MERIKALLIO VELI-PEKKA 25.11.2013 16:31

Kerrotko Jukka hivenen analyyttisemmin, konkreettisemmin niistä eduista, vaikka subjektiivisistakin, joita oleskelu Olhaossa tarjoaa aloittajalle.

Ei tuo nyt kovin viisasta ole sutkautella "palmussa ei ole lunta". Joidenkin mielestä neljä vuodenaikaa on rikkaus.

Halvat hinnat, en minä ainakaan reissuun säästämään lähde, enkä mä sen puoleen mitään säästäkään, kotona tulee halvemmaksi.

On runsaasti uusia elämyksiä, no niin ja näin, kyllä mulla kotona kulttuuri, urheilu, uutis- ja viihdetarjonta on monin verroin laadukkaampaa ja runsaanpaa kuin tuolla reissussa.

Olen vuosikausia teiltä etelänmatkalaisilta pyytänyt selkeitä, konkreettisia, yksityiskohtaisia esimerkkejä toiminnoista, jotka rikastuttavat elämää, ettei minulta jäisi jotakin tärkeää kokematta, vaan eipä tule. Yleisen tason hölynpölystä ei kenkään kostu. Rehellisimpiä vastauksia ovat olleet: oleskelu on arjen pyörittämistä, kaupassakäyntiä, kahvittelua, ruokailua, juopottelua, lukemista ja telkkaria.

Nyt on sanottava, että tuota kaikkea voin tehdä kotonakin +22 asteen lämmössä. Kesäkelit ja Välimeri onkin sitten kokonaan toinen juttu, a kak siitä mä piän.

Tämä epistola siksi, jottei aloittajalle annettaisi ruusuista harhakuvaa.

HAAPANEN TIMO 25.11.2013 16:52

Puserokelit ovat toisille vallan mainioita. Näin kun olen lomani joutunut heinäkuussa viettämään on monet reissut olleet hankalia liiallisen kuumuuden vuoksi. Kyllä multa lähtee isoin liikkumisen halu jos hellettä pukkaa.

Rantalomalle mua ei saa millään.

@timppa

KUJANPÄÄ MARKKU 25.11.2013 17:20

Mä saisin jollain kämppärillä kulumaan viikon, sitten alkais ahistaan. No, sehän ei ongelma ole se paikkojen vaihtaminen, vaan silloin täytynee maksaa vähän enemmän per/vrk.

Veepeen kanssa samoilla linjoilla talven viihdykkeiden tarpeesta. Kesän pidentäminen kevät ja syksyreissulla toimii mun mielipuolella toistaiseksi.

HAAPANEN TIMO 25.11.2013 17:25

Meillä on tähän mennessä kolme päivää ollut pisin samassa paikassa.

Nyt kun ilmeisesti saadaan työt loppumaan ensi kesänä, on tämä mietityttänyt kovasti, osataanko olla rauhallisesti paikoillaan.

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 25.11.2013 18:16

Yksilöi nyt näitä olemisen eroavaisuuksia. Jotain koitan laittaa esille.

Täällä ollaan lähempänä luontoa, erilaista luontoa kuin Suomessa, ja myös talviaikaan liikkumista tulee harrastettua enemmän. Fillarikelit ainakin on jokapäivä. Kaskaiden siritys houkuttelee iltakävelylle. Satamassa voi tölvätä kalastajia, laivoja, veneitä meneviä ja tulevia. Matkalla parin kilsan päässä oleviin lähimpiin marketteihin näkee mustalaishevoskärrykuntia, jänniä haikaroita ja erikoisia kukkivia kukkia. Tunnin matkan sisälle mahtuu monia puolipäivän tai päivän käyntikohteita. Ne ei kuitenkaan tule niin tutuiksi kuin jo kolutut kotimaan käväsypaikat.

Sosiaalinen elämä. Voi itse valita koska haluaa seuraa, illanvieton tai vaikka kahvittelun merkeissä. Voi myös valita millaista seuraa haluaa, ja vielä minkämaalaista seuraa. Ja missä. Kuppiloita on 4 euron taksimatkan päässä toistastaa, myös erikultuurien ravintoloita. Valikoima on kotioloja verrattomasti laajempi. Saapi olla itsekseenkin jos tahtoo.

Kaikki mahdolliset palvelut ovat muutaman kilometrin päässä, sen aina saman 4 euron taksimatkan päässä. Harvoin tulee Suomessa niin paljon lähimatkailua harrastettua, suurin osa täällä talvehtivista.

Yleensä talvenviettäjät ovat suurta ikäluokkaa, joka on pienestä pitäen tottunut kyttäämään hintoja, vaikka rahnaa olisikin. Ne jotka sitä oppivat käyttämään, niin valitsevat sitten elintasonsa. Moni arvostaa edullisuutta lainkaan ajattelematta, ettei käärinliinassa ole taskuja ..

Summa summarum, valintahan on vapaa, vai mitä ?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 25.11.2013 18:32

Aikoinaan suunnittelimme kun pääsemme eläkkeelle, niin vietämme talvea Välimeren rannalla.

Nyt kun totuus on edessä on nuo haaveetkin karisseet. Katselen mielenkiinnolla Kajn kuvia, mutta minusta ei olisi paikoillaan olijaksi. Jos olisin ollut Välimerellä neljä - viisi kuukautta, meikäläinen olisi ajanut Portugalista Kreikkaan ja takaisin. Vaimoa taas ei nykyään saa edes niin pikäaikaiselle matkalle.

Eli se niistä haaveista,nyt mennään vaan tukka putkella sinne tänne, lyhyempiä reissuja, kun on niin pieni autokin.

Käyttäjän lisäys viestiin 25.11.2013 klo 18:34:08 "Välimerellä neljä - viisi kuukautta" tarkoitan tietysti siis Välimeren rannalla.

VÄLIMÄKI JARMO 25.11.2013 18:46

Tottakai Kanarialle ingles hyvä paikka,oltu neljänä vuotena käymäs,toki vain viikko kerrallaan mutta jos ostaisin asunnon niin sieltä.

KEMPPAINEN OLAVI 25.11.2013 21:20

Tässä Välimeren aaltojen kohistessa ikkunan alla lueskelen erilaisia mielipiteitä. Lähes kolmekymmentävutta maailmaa vaunulla/autolla kiertäneenä on syntynyt kokemuksia ja nyt mielipiteitä kerrottavaksi, joihin varmasti saamme kukin aina vastaväitteitä. Liityimme aikoinaa rutuihin ja kävimme Turun messut, mistä kohtuullisesti maailmaa kiertäneet eivät ilmeisestikään pajoakaan uutta tietoa saa. Nytkin tekisi mieli heittää kysymys, miksi ajaa omalla kulkimella Välimeren rannalle, kun tänne löytyy halpoja lentoja ja täällä halpoja vuokra-asuntoja pilvin pimein. Eikös ole mukavampi, kun on vessa ja lämmin suihku makkarin oven pielessä eikä jossain huoltorakennuksen tiloissa? Vastakaapa siellä Fuengirolan leirialueella ja varsinkin Feria-alueen reunalla jo pitkään asuneet! Ps. En sano, etteivätkö elämykset vuosien mittaan olisi olleet vähäisiä, vaan päin vastoin. Aikansa kutakin: nyt seisoo pieni Hobby-koppi kotisuomen sateissa ja olisi ostettavissa hyvään kotiin, kun palaamme tulevan vuoden alussa kotisuomeen. T OK 31XYY

EEROLA TEEMU 25.11.2013 21:24

V-P:lta hyvia kommentteja. Kujiksenkin kanssa samaa mielta, etten viikkoa enempaa jollain kampparilla viihtyisi kylmalla manner- euroopassa. Pari vrk nyt oltu sukulaisten luona Teneriffan etelaisessa Adejessa, missa kalustettuja 70 nelion uudehkoja hienosti varustettuja asuntoja saa vuokrattua 5-700 euroon per kk. Kaikki mahdolliset palvelut alle puolen kilometrin saunasta lahtien. Jos laskee m-auton rahtaamisen ja ajon vaikka manner Espanjaan, niin maksaa sekin. Tanne paasee min 24C lampoon muutamalla satasella ( no me maksettiin toistasataa/ nuppi, poikkeus kun hotellit on Egyptin takia lopussa).

Ovat yrittaneet kaannyttaa, etta tultaisiin tanne edes pariksi kk talvella ja se todellakin kiinnostaa paljon enemman kuin jossain kampparilla oleilu. Antaas kattoa, mutta miksi sita pitaisi ahtaassa m- autossa olla jos samalla rahalla voisi olla kotiolojen tapaisestikin yhta edullisesti? Nelja vuodenaikaa on rikkaus, ei sita mikaan muuta, mutta naa pimeat loppusykssyn paivat on Suomessa hankalan ankeita.

JANHONEN MATTI 25.11.2013 21:48

Ootte oikeassa. Tuparutuna olo on niin paljon halvempaa kun m-autoilu Espanjaan eteläosiin ja ja takaisin etten taida viitsiä laskea. Ja huoleton on hevoseton poika. Tai tulihan tuo laskettua kun viikko sitten sieltäpäin palasin.

Vaan kukin taaplaa tyylillään.

HAAPANEN TIMO 25.11.2013 21:49

Karavaanarin vapaus on mennyttä jos kahlitsee itsensä kiinteään huoneistoon. Sosiaalinen puoli muiden vaanareiden kanssa putoaa myös pois.

Homma muuttuu hotelliloman tapaiseksi, ulkoilu ja luonnossa oleminen jää vähiin, vallankin jos kyseessä on kerrostalohuoneisto.

@timppa

HALINEN HARRI 25.11.2013 21:59

Entäpä jos vuokraa asunnon lisäksi 300-400€/kk auton? Pienemmällä kääntösäteellä se liikkuu kun matka-auto. Asunto 300-700€/kk tarpeista riippuen. Lennot edestakas maks 600/hlö.(selvästi halvemmallakin pääsee.) Ylimääräinen matkalaukku 70€ niin tavaraakin tulee etelän pakkasiin.

VALKONEN AIRA 26.11.2013 08:57

-86 olemme olleet karavaanareita. Eurooppaa kierretty ensin lasten kanssa vaunulla ja sitten kahdestaan autolla. Marokossa vietimme 4 talvea. Sitten tuli stoppi. Viimeisen Marokon matkan jälkeen kun keväällä -09 tulimme Fuegirolaan asia oli aivan selvä, nyt jäädään tuparutuiksi tänne. Paikkakunta oli meille ennestään tuttu ja positiivisesti olimme yllättyneet sen kehityksestä paempaan suuntaan. Ostimme asunnon Fugesta ja halpalennämme tänne syksyisin ja kesän vietämme Suomessa. Kylmimmän talven aikaan käymme Las Palmasissa lämmittelemässä. Olemme ratkaisuun tyytyväisiä. Kesäisin viemme lastenlapsia pikku retkille Hymerillä, viimekesänä oli vuorossa Olavinlinnan ympäri ajelu laivalla. Toissakesänä olimme Hymerillä pariviikkoa Puolassa. Autoa käytämme kesäisin Suomessa ja Keskieuroopassa matkailtaessa.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 26.11.2013 10:08

Airalla ja Olavilla on se historia, mikä ehkä odottaa meitäkin, nuoruuden ja voiman seikkailunhalu rapisee vuosi vuodelta, ja varsinkin tänä syksynä, kun jyristimme neljä vuorokautta Euroopan halki ja toista vuorokautta laivassa, kysäisin armaalta Adeleidelta (os. Nalkku), onko tässä lopultakaan mitään järkeä, tässä puuduttavassa ajamisessa.

Kevät ja syksy lämpimässä on meidän juttu, ja mahdollisimman helposti perille. On alettava funtsia, mitä elämällään tekee ja mikä on tärkeää. Voin omalta osaltani sanoa, että se on lämpö, laajimmassa mahdollisessa merkityksessään, näin niinku leirintämatkailumielessä.

Torre La Salissa katselin kateellisena mökkimajoittujia, jotka olivat ponkaisseet sinne nopeilla henkilöautoillaan, ehkä tällä hetkellä varteenotettavin vaihtoehto, olenhan silloin edelleen leirintämatkailija, vaan hivenen liukkaammin liikkuva ja mahdollisesti enemmän kokeva.

Vaan jokaisella omat feivörittinsä, Qjiksen sanat kaikuvat korvissani kusenpolttamista kämppäreistä.

ANTTILA MARKKU 26.11.2013 11:00

Se on monen asian kompromissi kuinka katsoo mukavuuden matkustaa.Itse olen pyrkinyt tuota tulevaa vapautta matkustaa ennakoimaan kalustohankinnoilla jotka minusta tukevat sitä "mukavuutta".Tuo suurehkolla ha:lla liikkuminen toki on nopeaa ja jos vielä pitää ajamisesta.Tuollainen matkailu kuitenkin muuttuu rasitukseksi kun ei oikein kannattaisi pitää huonetta turhaan vuokrattuna jos haluaa jonkin aikaa tutustua siihen uuteen ympäristöön,silloin tuo vaunu alkaa tulla edulliseksi tukikohdaksi.Toki henkilöautolla lauttamaksuissa säästää useamman vrk.hotelli maksun.Sitten se vaunu tai matkailuauto.Minä halusin vaunuksi sen verran tilavan vaunun erillisellä"pesuhuoneella"joka tarjoaa melkein kodin olosuhteet.Jolloin jos vettä on saatavissa minulla on oma kylpyhuone aamuaskareissa ja hyvät tilat ja varusteet muuhun asumiseen.Pitemmällä kuin viikon matkalla se oma "koti "tavaroineen alkaa näyttää paremmuutensa.Pieni ja ahdas kioski nukkumista varten ei ole sama asia.Tuo talvehtiminen samassa paikassa asunnon vuokraaminen pitemmäksi aikaa kuulostaisi kyllä järkevämmältä ratkaisulta.Tietysti asunnon sijainti merkitsee paljon viihtyvyyteen lomalla.Matkatavarat alkaa olla lentokoneessa sen verran kallista kuljetettavaa että paljon tarpeellista jää kotiin.Lopputulemaksi saisin että halvalla kun yrittää väkisin lomailla jää aina osa asioista kokematta.Karavaanari jutut kuuluvat enemmän sellaisille jotka pitävät autolla ajamisesta,kausipaikkalaiset käyttäkööt muita kulkuvälineitä.

HÄNNINEN JUKKA 26.11.2013 11:11

Totta on, että iän ja vuosien matkailun jälkeen rupsahtaa helposti näennäismukavuuksiin.

Onko tämä sitten osoitus ikääntymisestä ja mukavuudenhalusta :

"Eikös ole mukavampi, kun on vessa ja lämmin suihku makkarin oven pielessä eikä jossain huoltorakennuksen tiloissa? Vastakaapa siellä Fuengirolan leirialueella ja varsinkin Feria-alueen reunalla jo pitkään asuneet! "

Näin eräässä kommentissa tässä ketjussa. Vessa ja lämpö, telkkari ja suihkukin ovat vakivarusteita nykyaikana. Niitä löytyy kotoa, matkailuautosta, vuokramökeistä ja hotelleista.

Eihän sekään ole toista kummempi valinta. Ihmettelen vaan toisten elämäntavan ja harrastujsen arvostelemista perusteina kyseenalaiset "kusenpolttamat kämppärit". Miksi yleensä roikkua jossain karavaanareiden ulkomaanmatkakeskustelussa haaveilemassa mitä voisi tehdä toisin ?

Nauttikaa ja ottakaa kaikki irti pimeydestä, loskasta, räntäsateista, lumikinoksista, pakkasista ja alkakaa sitten taas elää toukokuun lopulla, kun ilmat alkavat olla sitä mitä täällä nyt. Lokakuulle saakka. Kertyyhän siitä neljä kuukautta sitä kotoista lämpöä ?

AHJOS TIMO 26.11.2013 12:21

Ihmettelen sitä, kuinka te olette pystyneet järjestämään elämänne niin, että voitte matkustella ulkomailla mielin määrin. Vaikka pääsin ansiotyöstä eläkeputkeen jo vuoden 2004 alussa, en ole vieläkään saanut tilaisuutta lähteä pidemmälle kuin päiväretkelle Tallinnaan. Ensimmäinen matkailuautoni ei päässyt minulla ollessaan yhtään kertaa ulkomaille. Nyt on toinen menossa. Ehkä pääsen sillä Saksaan ensi kesänä tai seuraavana, jos oma terveys silloin sallii pitkät ajomatkat. Todennäköisesti vaimo ei lähde mukaan. Vaikea löytää muuta matkaseuralaista, joka suostuisi nukkumaan samassa parisängyssä. Yksin matkustaminen ei ole yhtä kivaa ja vaimo pelkää, että minut ryöstetään siellä, kun huomataan, että olen yksin liikkeellä. Eniten olen kiinnostunut juuri Saksasta ja harrastan saksan kieltäkin sen vuoksi jatkuvasti.

HALINEN HARRI 26.11.2013 12:39

Timo jo pelkästään esim. Saksan Fehmarnilla olo on eri fiilis kuin pohjoismaissa. Takoitan siis jos et hae turistirysiä, kirkkoja, tunnettuja nähtävyyksiä. Itse eläminen edullisempaa (siis ruoka) kunhan ei innostu juomaan liiaksi. Siitä ei sitten olekaan pitkä matka taas uusiin kokemuksiin. Eli muutama sata km niin uusilla maisemilla.

EEROLA TEEMU 26.11.2013 12:40

Aika outo kommentti sekin, etta mita roikkuu nailla palstoilla, jos ei tykkaa "kusisista kamppareista". Kaikki ei tykkaa samoista asioista, mutta ei se viela tee tyhjaksi, ettei saisi olla mielipidetta vaikka "etelassa talvehtimisesta". On koluttu koko Euroopan kampparitkin joskus nuorempina moneenkin kertaan ja nyt on jo monta vuotta valtetty kaikenlaista aitaa ja massapaikkoja kun liikutaan m- autolla ja matkaillaan kaikilla valimeilla.

Kerrankin oltiin jokunen viikko jossain Barcelonan lahella upealla paikalla, mutta kylla niista paivaohjelmista petanginpeluineen ym. sai jo viikossa tarpeekseen. Joku ehka viiihtyisi vuodenkin samoissa huveissa samojen tyyppien kanssa.

M- autoja on vuokrattu monessa kohteessa Euroopan ulkopuoleltakin ja aina se on ollut liikkumista mika on tullut myos kustannuksiltaan ja ajankaytoltaan paljon halvemmaksi kuin etta olisi rahdannut laivalla oman kulkimen sinne. Jaa esim. Uusi- Seelanti aika monelta valiin, jos pitaisi oma m- auto sinne rahdata. Luulen etta Kanariallakin loytyy vuokraamoja.. Niin rakastuneita yhteen tapaan viettaa lomaaa ei olla , etteiko kaikki muutkin kelpaisi.

Kerroin joskus taalla, miten fantastinen oli pariviikkoinen matka maailman pisimmalla KARAVAANIreitilla , Silkkitiella. Tuli lunta senverran tupaan, etta piti vaihtaa palstaa. No, enaa en ole yhta herkkahipiainen, mutta jos asiaa kirjoittaa aiheesta, niin kitisija pitakoon tunkkinsa. Eraat karavaanarit ehka parantaisivat koko yhteison ilmapiiria, jos luopuisivat turhasta lokeroinnista, etta vain " SF-leimatulla valineella liikkuvat ovat oikeita, mm. matkailijoina. Vaitan, etta niin ajatellen ei tieda matkailun koko laajuudesta kuin alkeet. Sekin on vain karjistetty mielipide.

Pirullista kun tulee jokaisen sanan alle punaista,talla koneella joten vihreet tulee kaupanpaalle. Ei viitsi sotkee kaverin asetuksia. Sorry.

HÄNNINEN JUKKA 26.11.2013 13:19

Teemu hoi, aika kummallista jos ihmettelet minun kritiikkiäni koskien mainintaa " kusisista kämppäreistä " yleistyksenä ja etelässä talvehtimiseen liittyvänä. Ei tuo ole mikään mielipide, vaan provokaatio. Kämppärit ovat eritasoisia, mutta kusisia ne eivät varsin ole.

Harkinnassa on jo jonkin aikaa ollut tuo Uusi-Seelanti ja siellä auton vuokraaminen. Avartaisi maailmaa, eikä Lisabonista ole sen kummempi lähteä toiselle puolelle maapalloa. Vastaa parin päivän ajamista Euroopassa, se koneessa istuminen.

Valinnoista vielä: me olemme päätyneet kesämökin ja kaupunkiasunnon pitämisestä Suomessa, mutta kiinteän yksiön tai kaksion täältä ostamisen sijasta valitsimme käytetyn luksusbussin. Se sitten jää kesäsäilytykseen toukokuussa ja otetaan syksyllä taas käyttöön. Ratkaisu on ikioma, itse mietitty ja hyväksi nyt havaittu. Sopivasti käytettyinä ostettuina jää koko kaluston hinta alle 100 tuhannen, ja tilaa on kuten myös liikkuvuuden mahdollisuus sekä pikkuautolla, matkailuautolla, että bussilla tai koko repertuaarilla. Tukikohdan vaihto ei ole ongelma, ja sidonnaisuus yhteen paikkaan ei ole rasite.

Minä olen sikäli poikkeus, että tarvitsen myös työtilaa, sillä teen osapäivätyötä, ja varastotilaakin tarvitaan. Paikalla ei sitten ole isompaa merkitystä, kun omistaa läppärin ja prepaid nettitikun.

KUJANPÄÄ MARKKU 26.11.2013 15:33

Meillä on toisenlaiset pähkäilyt, eli mitä pitäisi pähkäillä.

Rakkaan, nykyisen avokkaani kanssa jotain kiinteää ollaan saatu hankituksi, erikseen enimmäkseen ja jotain kimpassa. Kumpikin tahoillaan jonkun pennosen saanu perittyäkin.

En ryhdy luetteloimaan, mutta ongelma on meillä se, että kapitaali on siellä sun täällä, eikä ihan huomenna kotiutettavissa. Yksimielisyyskin niiden käytöstä on jonkun verran hakusessa, kun minä antaisin palaa, niin 'lyyti' ryhtyy nikottelemaan.

Jos mä nyt vaikka meen huomenna karavaanikauppaan tekeen heräteostoksen omillani, on se sitten pois toisista, mahdollisesti yhteisistä suunnitelmista. Ongelmansa kullakin.

HÄNNINEN JUKKA 26.11.2013 16:29

Qujispa yllätti nostamalla klevökatin pöydälle. Pojot siitä

Ongelma on todellinen ja aika yleinenkin. Siitä vaan vaietaan, niinkuin meillä tapana on. Erityisesti omista. Muiden propleemeja voikin sitten vapaammin retostella, ainakin pintapuolisesti.

Paljon on työuraansa lopettelevia ja jo lopettaneita pariskuntia, joille ylivoimainen este ovat lapsenlapset. Ei oikein tohtisi niistä irrottautua, vaan seurata pikkusten kehittymistä.

Toinen yleinen ropleemi on se, että jommallakummalla ei kertakaikkiaan syty se matkustushalu. Kotona oleminen riittää. Mutta vain toiselle, ja sehän on paha paikka.

Kolmas paha paikka on se mistä paljon nuorisoa syytetään. - Juuttuminen telkkarin ja tietsikan vangeiksi, arjen tasaisuuteen tyytymiseksi. Paljon kuulee sanottavan, että voi kun sais aikaseksi sen pidemmän reissun. Moni sitä kertoo vuosikaudet suunnitelleensa, kunnes vihdoin on saatu terve synnytys aikeen toteutumiseen.

Näitä juttuja kuulee paljon ei-karavaanareilta, joilla uskonpuute estää haaveiden toteuttamisen. Tai sitten muut syyt, osin yllä mainitut.

Kaikkiin auttaisi Qujiksen mainitsema heräteostoksen tekeminen ja liikkeellelähtö, pääseehän näistä kulkimista eroon, jonsei homma sitten toimikaan. Ei tuu kauheasti takkiin, mutta sitten vanhainkodissa ei tarvi kaduskella kun ei tullu kokeiltua.

KUJANPÄÄ MARKKU 26.11.2013 16:54

Klevökatti sulla Jukka on drausiisiissa, tai en mä tiedä.

Ehe.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 26.11.2013 16:55

Lurps..........Aika marginaalissa nuo edellä esitetyt, himppa irti arkipäivästä, noh, sinisiä ajatuksia mullakin silloin tällöin, parin mukillisen jälkeen....................

KUJANPÄÄ MARKKU 26.11.2013 17:02

Nih. Veepee. ei ainakaan hiukkaakaan irti qujiksen arjesta.

AHONEN KAI 26.11.2013 17:12

"Kaikkiin auttaisi Qujiksen mainitsema heräteostoksen tekeminen ja liikkeellelähtö, pääseehän näistä kulkimista eroon, jonsei homma sitten toimikaan. Ei tuu kauheasti takkiin,"

Jos intoutuu heräteostoksessaan uuteen kulkimeen takkiin tullee 10-15 donaa.

HAAPANEN TIMO 26.11.2013 17:31

Ja niitä virheostoksia on kauppojen pihat täynnä.

@timppa

KUJANPÄÄ MARKKU 26.11.2013 17:36

Toi on totta, mitä takkiin tulee.

Takkiin tulee, että heilahtaa, mutta fiilikset maksaa. Bilikoissa varsin fiilispuolella surffaten tuli takkiin, silloin kun ei olis ollu varaa tulla takkiin.

HÄNNINEN JUKKA 26.11.2013 20:54

Ei tuu takkiin kuin ihan vähäsen jos sitäkään, kun hakee Saksasta vuoden ajetun. Jos sitten vuoden käytön jälkeen uusii tempun, niin pääoma putoaa kypädonan 10 vuodessa ja aina alla just sisäänajettu kulkine.

Näin on menetelty ja oikeaksi todettu 10 vuotta ja 10 autoa.

Nykyiset saa nyt sitten rauhassa menettää arvoaan ainakin jokusen vuoden. Silti vielä saa omansa pois näistä. - Jos sattuis johonkin enää tarvitsemaan, kun nykyiset kestävät vähintäänkin sen 10 vuotta isommitta remonteitta.

Kaililla mittareissa alle 40.000 km nyt.

Käyttäjän lisäys viestiin 26.11.2013 klo 20:57:44 Kaililla = typo. po. jokaisella.

Käyttäjän lisäys viestiin 26.11.2013 klo 21:18:59 Pari pikarillista Porto St Port 10 Years Old Rubyä ei vielä ihan sinisiin ajatuksiin kirvoita, mutta mun jutut tähän ketjuun on kirjoitettu ennen 1. pikarillista. Se ei tietenkään poista sitä mahdollisuutta, että jos P Aro on sattumalta selvinpäin, niin hän saa kyllä luvan taas ojentaa lopettamaan tämä hillitön viikkotolkun ryypiskely. Sehän on sitä itteään kun ei muuta osaa-

HÄNNINEN JUKKA 26.11.2013 23:41

Hei Aira ja Erkki, kiitokset positiivisesta palautteestanne kirjoitukseeni.!

En voinut kiittää yksityisesti, sillä teillä on asetuksissa päällä "ei sallita yksityisviestejä" Sen voi helposti poistaa kun menee omiin tämän palstan tietoihin ja asetuksiin. Mukavaa loppusyksyä teille !

Jukka & Leenu

HOLMSTRÖM JAANA 27.11.2013 01:41

Minä olen ainakin kerran tänä syksynä kirjoittanut seikkaperäisen kertomuksen talvehtimisesta Costa Blancalla, varmaan nimelläni etsien se löytyy. Minä olen viehättynyt leirintäalueisiin joissa on sisäuima-altaat ja sellaisia löytyy juuri Costa Blancan alueelta. Eniten pidin Marjalin camping alueesta jossa oli myös ilmainen wlan. Näitä campareita joissa oli sisäuima-allas löytyy siltä alueelta monia, kannattaa googlata ja valita mieleisensä. Costa Blancan alueella on myös hyvä mikroilmasto, se on hiukan kuivempaa ja lämpimämpää kuin muualla Espanjassa. Siellä on suolajärvet jotka tekevät ilmasta hiukan suolaista, tekee hyvää hengitystieongelmaisille. Talvikuukausina lämpötila on 12-20c. ja kukat kukkivat, tykkäsin tehdä helmikuussa kukkaretkiä. Fuengirolan alueella kiehtoo mahdollisuus opiskella aikuisopistossa. Sofia-opiston tarjonta on monipuolista ja korkeatasoista, haluaisin kasvattaa vihanneksia etelän auringossa! Matkoja eri puolille Espanjaa järjestetään kahdesti kuussa. Eli muutakin juttuseuraa on tarjolla kuin ryyppy-sellaista. Suomalaiset näyttävät olevan Espanjassa paljon seurallisempia kuin kotomaassa, varmaan kaikki haluavat jutella suomeksi. On sitten valintakysymys mitä haluaa elämäänsä, minulle on ainakin käynyt selväksi että jos haluaa toteuttaa unelmiaan se on tehtävä nyt kun on aikaa ja voimia. 10-15 vuoden kuluttua se voi olla liian myöhäistä.

HÄNNINEN JUKKA 27.11.2013 02:21

Jäsenkeskustelu

Aloita uusi keskustelu « Aihelistaan Näytä keskustelu listana Näytä keskustelu puuna Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 18:20:01 KUJANPÄÄ MARKKU Lähetä yksityisviesti Kun olin viisteest, ehkä vielä jonkun kerran kun olin kuusteest. Osallistu keskusteluun Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 18:31:51 PALIN MATTI Lähetä yksityisviesti Viis teest, jos kerta kahaviaki olis. Osallistu keskusteluun Re: Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 18:40:54 LIIMATAINEN HANNU Lähetä yksityisviesti Mä kyll lopetin käsittämiset jo koltoist ikään, kun alko sitä korvaavaakin olemaan tarjolla! Siis em mä korvaan kuiteskaan. :) Osallistu keskusteluun Re: Re: Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 18:57:38 KUJANPÄÄ MARKKU Lähetä yksityisviesti Olisko se niin, jotta kun 'käsittämiset' lopettaa, niin älyymiset alkaa ? Osallistu keskusteluun Re: Re: Re: Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 19:01:30 LIIMATAINEN HANNU Lähetä yksityisviesti Kyll mä uskon niin! :) Osallistu keskusteluun Re: Re: Re: Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 19:02:37 VALTONEN MARTTI Lähetä yksityisviesti "Käsitän mutten ymmärrä"..sanoi entinen kullankaivaja. En vaan muista mistä oli kyse. Osallistu keskusteluun Re: Re: Re: Re: Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 19:03:56 JANHONEN MATTI Lähetä yksityisviesti Ymmärsin kunnes se minulle selitettiin. Osallistu keskusteluun Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 19:07:38 KUJANPÄÄ MARKKU Lähetä yksityisviesti Matti. Toi oli hyvä, enpä ennen kuullut. Otan parisuhteessa sopivasti käyttöön. Osallistu keskusteluun Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 19:08:42 LIIMATAINEN HANNU Lähetä yksityisviesti Vaimo ei aina ymmärrä, vaikka kuinka olen selittänyt! No harvemmin kuitenkaan. Osallistu keskusteluun Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 19:08:58 PULKKI MARTTI Lähetä yksityisviesti Menit Matti silloin vissiin naimisiin? Osallistu keskusteluun Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 21:40:06 HJELM ARTO-VEIKKO Lähetä yksityisviesti Onko Lyyti kaupunki asunnolla kun tuollainen korvike muljahti mieleen

Jelmi Osallistu keskusteluun Re: Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 22:12:44 KUJANPÄÄ MARKKU Lähetä yksityisviesti Mä en ole koskaan oppinu tän palstan sitä kuviota kuinka kommenttiin kuuluisi vastata, jotta se kohdistuisi oikein ja lukea itelleen tarkoitetut oikeesta kohtaa. Paskat mitään viivottimia ala säheltään.

Mikä tässä mättää. Olenko ainoa himmeä ? Osallistu keskusteluun Re: Re: Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 22:29:26 AHONEN KAI Lähetä yksityisviesti Lue listana, et tarvii viivottimia, kyllä tätä tuubaa saa niinkin seurattua riittävällä tarkkuudella ;)) Osallistu keskusteluun Re: Re: Re: Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 22:53:55 KUJANPÄÄ MARKKU Lähetä yksityisviesti No joo, riittävällä tarkkuudella. Kohan hänessä on, meneekö se niin. Osallistu keskusteluun Re: Re: Re: Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 22:55:25 HÄNNINEN JUKKA

Et Qujis ole ainoa jolla on vaikeuksia seurata kokonaisuutta ja poimia sieltä olennaiset. Et Sinä nyt niin huonosti menesty, vaan kelläpä ei olis paranneltavaa luetun sisäistämisessä, itelläkin joskus. Siis ei läheskään aina ole kyse luetun ymmärtämisestä, joskohta siinäkin on monella tekemistä, vaan myös vähäsen ainaskin pysähtymisestä ajattelemaan mitä kukin tarkoittaa. Hannibal tarjoaa kelpo vastuksen aina, vaan pysähtyneekö hänenkään loppumaton nauhansa joskus miettimään sen nauhan sisältöä. Tämä Sulle Hannibal kannustukseksi uusiin vääntöihin ja Qujikselle menestystä Hannibal-Veljeni kölin alta vetelyyn !

Pitkiä perusteluja omille subjektiivisille substansseilleen ei ymmärtäväkään jaksa lukea. Saati sitten toisen kommenttiin suoraan vastaamista. Paitsi vittuilulla. Se on aina helppoa, vaan ei pidemmän päälle kanna. Näyttää taas siltä, että Ahoseenkin on iskenyt ymmärryksen puuska. Toivottavasti jatkuu. Kädenlyöntiä ja sopua olen tarjonnut verbaaliteitse, vaan Ahosen siihen suostumisesta on yhtä vähän havaintoja kuin Rutu-jäsenentuja käyttävän Ahosen ensimmäsestä käynnistä Rutu-tapaamisissa.

Ihan hyvin käsitetty silti, sais vielä P Aronkin jotain käsittämään, eikä vain Balikuviaan tänne törkkimään. Nojoo, provohan tämä, mutta kuten aina, niin P Aron mielestä olen ympärivuoden jatkuvassa kännissä, josta hän thailapsikuvineen kyseenalaisesti aina jaksaa muistuttaa.

Mitäös se Cato sanoikaan; muuten olen sitä mieltä että P Aron kommentit toisten juomisesta ovat persiasta. Osallistu keskusteluun Kirjoita lisäys viestiin Re: Re: Re: Re: Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 23:15:52 KUJANPÄÄ MARKKU Lähetä yksityisviesti Kas Jukka näin nää ajatukset kuleksii. Itellä joskus oikeinkin ympäripyöreitä mielipuolia jostain kulttuurista, konserteista, matkailullisista jutuista, oman olemisen mielekkyydestä ja niin edelleen. Vanhana saittikettuna nään moiset yritykset täällä vähän niinkuin, viittiskö sanoo .... sano sinä.

BTW. Ahosella on ihan hyvä nahka, luulisin. Sanoo mitä sanoo. On asiasta mieltä, eikä jojota pellenä tilanteen mukaan. Osallistu keskusteluun Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mä oon 'käsittäny' 26.11.2013 klo 23:52:40 KANKAALA TARMO Lähetä yksityisviesti Just... Osallistu keskusteluun Mä oon 'käsittäny' 27.11.2013 klo 00:27:19 AHONEN KAI Lähetä yksityisviesti "Paitsi vittuilulla. Se on aina helppoa, vaan ei pidemmän päälle kanna. Näyttää taas siltä, että Ahoseenkin on iskenyt ymmärryksen puuska. Toivottavasti jatkuu. Kädenlyöntiä ja sopua olen tarjonnut verbaaliteitse, vaan Ahosen siihen suostumisesta on yhtä vähän havaintoja kuin Rutu-jäsenentuja käyttävän Ahosen ensimmäsestä käynnistä Rutu-tapaamisissa."

Hänninen, tuntuuko sinusta että olen piikki lihassasi? kun otat minut esille useissa kirjoituksissasi, toki sen 10vuotiaan napostelu saa sinut varmaan vielä lentoon, ellet sitten kukistu kesken kaiken

Tuo rutuhöpötys ja osallistuminen eläkeläistapahtumiin ei ole ihan päällimmäisenä ajatuksena, eihän niissä käydä tarvitse, kuten ei ole pakko kulkea sfc-lippis päässäkään, jäsenmaksu riittää ainakin minulle.

Siitä kännistäsi omakohtainen kokemus, säästin tämän kun luuta lakaisi:

Jukka, muistutan taas ensitapaamisestamme Portugalissa, Boca do Riolla, josta et muista mitään, vaikka kuuntelin harhaista höpinääsi puolen tuntia, molemmat tultiin kuitenkin Sagresista autoilla melkein peräkkäin, jouluinen monologisi taannoin myös jäi mieleen ;)

Häkkiystäväsi siellä Olhaossa ovat toki sen verran lojaaleja sinua kohtaan, etteivät konttaamisistasi ja epäsiisteydestäsi tänne kirjoita, itsellänikin tämä toisen käden tietona paikalla olleilta, koska olen tavannut sinut kerran, sinä minua kertaakaan ;)))

No joo, vituttaa välillä ton tyyli, sitten taas ollaan vinkumassa lähestymikieltoja ja häkin portille järjestysmiehiä, poliiseja.kun ehdottaa leppoisaa kahvitteluhetkeä ;)

Boca do Riosta vielä sen verran, että autosi ohjautui niin lähelle roskiksia, että karavaanimatkaajat joutuivat niitä siirtämään, jotta jätehuolto toimisi, omat foliosi vedit peitoksi ennen puolta viittä, aamulla olit poissa ;)) ihan tiedoksesi ;)) Osallistu keskusteluun Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mä oon 'käsittäny' 27.11.2013 klo 00:37:52 HÄNNINEN JUKKA Nojoo, sanon, mutta saittikettuna paljon olen vieraillut myös muualla. Ei tää ole kuin osa, mutta kieltämättä yksi parhaimmista missä olen notkunut. Vieraskielisissäkin harhailen, mutta kielen nyanssit estää sen sisäänpääsyn "korkeammalle tasolle" vaikka kuinka hyvin käytännössä pärjään vaikkapa heprealla, tikulla ja hiekkaan piirtämällä.

Vaikeitahan nää on, ei siitä yli pääse, usein tuntuu se persialaisuuden vieno löyhkä - kateus. Ja moni muukin toisten mollaus. Pitäis asetella sanansa kulloiseenkin tekstiin ja myös kokonaisuuteen, enempi pyrkimättä ketään loukkaamaan, silti oman linjansa säilyttäen. Ja joku aina mäsää homman ennenkuin viisaammat ehtii väliin. Ja näihin mäsääjiin on sitten helppo takertua, ja kokonaiskuvio menee persiaan.

Sinun ja Hannibalin väännöt meidän muiden onneksi ovat suola ja korianteri.Osallistun itekkin niihin kernaasti, kunhan ne ovat tarpeeksi korneja. Niin että perskarvat pölisee.Kyllä se oli ihanaa aikaa kun Katin Jorma veteli mennentullen Hannibalia ja kaikkia muitakin suvereenisti alta kölin. Mykkiä olivat sanan taitajat silloin kun Katin Jorma pääsi irti.Niin jäi kaikki toiseksi kun älymies vähän kääkkiä kopisteli. Sittemmminhän kävi niin, että ne kääkät eivät enää kestäneet yksilön ylivoimaisuutta ja sanoivat Katin Jorman ulos gängistään. Tiedän sen olevan piikki yhdessä köörissä, vaan minkäs edes kääkät viisaammalleen mahtavat ?

Mutta eihän tuotakaan loputtomiin jaksa lukea. Kuviot toistaa itteään. Veljeni Hannibal alkaa olla selkeästi seniilipoliitikonkaltaisesti itseääntoistava näissä kuvioissa.Vaikka ylitse muiden menevää verbaalivirtuositeettia tällä hetkellä vain häneltä löytyy, vaan vain näennäisesti. Olen pannut merkille, että Hannu kannustuksestani huolimatta ei löydä uusia ulottuvuuksia mestarilliselle sanan- ja aivojenkäytölleen. Sääliin en rupea, se on vientiä saunan taakse - Hannibalille. Ei näy ukko oikein jaksa enää uudistua, jokohan se pian lopullisesti seniilityisi ?

Tämän kun lukee, niin saatana ohimosuonet pullistuu Veli Hannibalilla !

No nyt sanoin, riittikös ?

Ahosesta sanon vain, että iso mies, isot puheet, olemattomat näytöt. Ei kyky vittuilla ilman oikeata ja hallittua sarkasmia tee Ahosesta kuin yhden elämäänsä pettyneen vittuilijan. Varsin kun vittuilunsa eivät perusta minkäänlaisiin tosiasioihin. Tälle sällille naureskelee jo koko pääosa karavaanareista - ja syystä. On äijän mielipiteet niin pahat suustaan roiskaistuna, ja mielestäni pään tyhjyyttä kuvastavia ikuisine negatiivisine mielipiteineen. Koska kukaan muistaa Ahosen kirjoittaneen esim. Rutuista mitään muuta kuin negatiivista tekstiä, joka perustuu vain ja ainoastaan negatiiviisiin toisen tahon mielipiteiden soteerauksiin.

Mäihääppä tätä Veli Qujis, ja tuu taas kertomaan Ahos-klevökattijuttujasi. Ota kuitenkin sama asenne mukaan kuin viime jutuisasi. Sellaista lukee mieluumin kuin vittuilua.

Jukka

Käyttäjän lisäys viestiin 27.11.2013 klo 00:52:44 Qujis, pyysit että sano sinä. Udelleenkin luettuna en voi muuta sanoa kuin etsivä tien löytää. Ilman mitään uskontoihin liittyvää.

Etsi tiesi, muuten et sitä löydä..

Ei auta Ahosen nolla-asenne ketään mithinkään neuvomaan eikä opastamaan.

Läheppä tästä jatkamaan. Osallistu keskusteluun Kirjoita lisäys viestiin Mä oon 'käsittäny' 27.11.2013 klo 01:08:10 AHONEN KAI Lähetä yksityisviesti No niin tuosta jatkat seuraavaan pulloon, eiköhän se siitä, pienikokoiseksi olet yllättävän kestävä, tai sitten juot pipetillä ;))

Käyttäjän lisäys viestiin 27.11.2013 klo 01:41:19 Sinusta Hänninen tulee sössö,kun juot viinaa. ;)) Osallistu keskusteluun Re: Mä oon 'käsittäny' 27.11.2013 klo 02:11:03 HÄNNINEN JUKKA Mitäs muuta, Ahonen taas kuin astui miinaan. Oli vain ajan kysymys koska.

Uutuutena Ahonen reivaa esiin fyysiset mitat; minulla todellisuudessa 180 cm ja painoa 82 kg.

Hehheh, Ahonen , vituttaako kun et pärjää ? Paksun mahasi kanssa. Sulla varmaan jotain 175/170 ?

Nojoo, olihan se tiedossa , että ympärikännissä aina oleva Ahonen antaa olettaa minunkin olevan samassa tilassa, kovin säälittävää hyökkäyksen puolustuksen yritystä.

Totuus on, että Ahosella ei ole mitään näyttöä oikeastaan mistään. Paitsi omasta itsestään.

Paitti omasta taidostaan vääristellä asioita ihan vailla mitään tolkkua, juopon jorinaa on Ahosen teesi, tosin minuun kohdistuen. Oiskohan näin. ?

Ahonen on aina sössö ja aina kännissä, muuten hänen juttujaan ei voine ymmärtää.

Käyttäjän lisäys viestiin 27.11.2013 klo 02:24:56 Ei mitään lisättävää.

AHONEN KAI 27.11.2013 02:39

No sekoshan toi taas ;))

HÄNNINEN JUKKA 27.11.2013 02:39

Anteeksi nyt lukijoilta pyydän, sillä kopiointitoiminta meni hiukka överiksi.Tuon lopun kyllä voi lukaista.

HÄNNINEN JUKKA 27.11.2013 02:44

Eipä seonnut. Sattui virhe, semmonen human error, tuossa kopioinnissa, sorry.

Saipahan Ahonen taas kusta myllyynsä.

AHONEN KAI 27.11.2013 02:44

Sammu hetkeks, ja kolmen tunnin päästä taas lissää ;))

HÄNNINEN JUKKA 27.11.2013 03:02

Virheitä sattuu, ja mulle nyt sattui.

Ahoselle ei ikinä satu, ja taas näemme kuinka ilahtunut Ahonen oli mokastani.

Ahosessa meillä on esimerkki rehdistä miehestä, joka nälvii aina kun on mahdollisuus, mollaa ja on kaikessa negatiivisyyden kannattaja. Mies joka mittaa ihmistä fyysisen pituuden mukaan. Pieneksi minutkin mainitsee 180/83, itse lienee luokkaa 170/150 kuvista päätellen. Ihminen joka jokaisessa (lähes) mielipiteessään työntää negatiivisia asioita esiin. Ja jotkut jopa ovat kovin ihastuneita hänen kannanottoihinsa. Tällaista ei pitäisi olla. Vaan on Ahonen. Olihan meillä Heinonenkin (arja lallo) Siitä Heinosesesta päästiin yli, vaan päästäänkö Ahosesta ?

AHONEN KAI 27.11.2013 03:13

Sinähän olet oppinut kännäämään hitaan nousujohteiseti, tuolla toisella osastolla kysyin keitätkös kahvit kun tulen huomenna käymään? Muutaman tunnin matka, ei paha

HÄNNINEN JUKKA 27.11.2013 03:21

On se tuo oman alkoholiongelman esiintuominen metka juttu, kun se pitää kammeta jonkuntoisen hartioille. Jos minä joskus olen kännissä ollut, ja sen julkisesti sanonut, niin kieroutuneieismieliset ahoset ja penttiarot nappaavat siiä oivan aseen. Sumeilematta käyttävät sitä joka käänteessä pyrkien minua mollaamaan. Mikä naurettavinta, on se. että he käyttävät alkoholinkäyttöä aseenaan, ikäänkuin kyse olisi rangaistavasta teosta. Sekä Ahonen että P Aro ovat esitelleet omaa juomakulttuuriaan hyvinkin rinta rottingilla.

Pyhä jysäys, viinankäytölläkö meitä mitataan, ja kuka mittaa ?

Mulla on tossa parinpäivän vanhoja kuvia materiasta, jonka olen saanut aikaiseksi työtä tekemällä. Ei niitä ryyppymiehet oikein pysty hankkimaan. Minä olen pystynyt parissa vuodessa, eikä siihen juuri alkoholinkäyttöä mahdu. Töitä on tehty ja tehdään.. Vaan kun kateus ylittää kaikki rajat, niin se sitten ilmenee näiden muutamien jatkuvana solvauksena.. Näiden, joilla ei yleensä ole mitään sanottavaa mihinkään keskusteluaiheeseen, paitsi moittiminen ja vääristely ja kateuden aiheuttama panetteleu. Kun ei ite pysty mihinkään, niin arvostellaan sitten muita. Minullapa on valokuvattuna saitilla oma kalustoni, omalla työllä hankitut, sekös saamatonta köyhää vituttaapi ... lkoholinkäyttöä mahdu

AHONEN KAI 27.11.2013 04:09

muistutan yhdestä joulun ajasta, Boca do Riosta, elämästäsi olhaon kämppärillä, ja tämän öisistä teksteistäsi, turha yrittää mustaa kääntää valkoiseksi,

Jos yrität kirjoituksillasi tehdä muistakin tenukeppejä ja mikä vieläkin huimempaa, pedofiileja, ansaitset kyllä jonkin sorttista ohjausta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.