Hävettää..

MERIKALLIO VELI-PEKKA 20.05.2015 16:24

Tuossa vastikään tehtiin sellainen kolmentuhannen kilometrin reissu, eipä tullut missään vaiheessa ongelmia paskapytyn kanssa, ja eipä tarvinnut toisten maalle mennä kaivelemaan, ei sen puoleen, ei tuollainen toimenpide tulisi edes pieneen mieleenikään.

Muutoinkin olen sitä mieltä, että kyllä etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan. Tuo Eerolan Teemun varapytty-systeemi on nerokas keksintö niille, jotka yrityksistä huolimatta eivät löydä oikeaa tyhjennyspaikkaa. Vaikka enhän minä voi tietää kenenkään suolen tai rakon toimintaa, itse en kyllä kertapieraisulla saa pyttyä täyttymään ja joskus tulee poikettua aivan yleisissäkin käymälöissä.

SILMUNEN HANNU 20.05.2015 16:35

Silloin kun yöpyy leirintäalueilla, ei tietenkään ole ongelmia vessan kanssa. Eikä silloinkaan kun yöpyy matkaparkissa missä on tyhjennyspaikka. Eikä juuri noissa euroopan sivistysvaltioissa muutenkaan, sillä siellä karavaanareita arvostetaan ja heille on järjestetty tyhjennyspalveluita ja ne on kyltein osoitettu ja kirjoihin ja kansiinkin laitettu ja googletamalla stellplatz-sanaa niitä löytää joka kiven kolosta.

Suomessa vaan on aika paljon semmoista seutua missä ei noita palveluja ole, ja kun useamman päivän kiertelee korpiseutuja niin ei sille mahda mitään että tulee hätä käteen eli pytty täyteen alta aikayksikön.

Metsissä aikaa viettävinä ihmisinä katsomme kyllä harvinaisen tarkkaan paikan mihin pyttymme lkuoppaame silloin kun niin on pakko tehdä. Emme tavoittele iltalehtien sivuille pääsyä emmekä marjastajien huomioita. Lähtökohta on sama kuin metsässä leirin pystytyksessä eli maastoon ei jää merkkejä käynnistä.

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 20.5.2015 klo 16:47:14 ja voi kyllä kertoa että me todella teemme töitä löytääksemme niitä virallisia tyhjennyspaikkoja, ei kuopan kaivaminen ole mikään normitoiminto vaan hätäapuratkaisu, ja siksi käytämme vihreeä kemikaalia jottemme tee luonnolle pahaa jos pytyn joudumme maahan kaivamaan. JOS.

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 20.5.2015 klo 16:59:43 Ja aika moni varmaan tietää että olen yrittänyt toimia sen eteen, että virallisia tyhjennyspaikkoja saataisiin lisää, että niistä kertovat kyltit nousisivat maanteiden varsille ja että paikat merkittäisiin leirintäalueoppaan karttaan.

Olen myös ehdottanut että leirintäalueoppaaseen merkittäisiin ne sfc-alueet, jotka ottavat vastaan älykästä maksua vastaan vain vessan/vesien tyhjentäjät.

Ja olen ehdottanut että maahamme tulevien laivojen info-tiskeille saataisiin esitteitä joissa olisi ulkomaalaisia karavaanareita varten kartat mihin on merkitty leirintäalueiden ulkopuoliset tyhjennyspaikat.

Jotta en ihan kauhean vastuuntunnottomaksi itseäni tunne.

Taidan ruveta nyt yksityishenkilönä ottamaan yhteyttä kaupunkeihin/kuntiin asian tiimoilta.

t.Kaarina

MERIKALLIO VELI-PEKKA 20.05.2015 18:54

Todella hyviä ehdotuksia Kaarinalla ja niitähän jo aiemmin melkoisen yksimielisesti täällä kannatettiin, toivottavasti asiat etenevät järkevään suuntaan.

Onko abc-asemat alkaneet perua hyvin alkaneita karavaanareiden palveluita, niillähän oli (on) lähes kaikilla asemilla tyhjennyspaikat. En tiedä, kun en ole niitä käyttänyt. Ja onhan meillä toki nuo omatkin listat tyhjennyspaikoista.

POKKINEN TAPANI 20.05.2015 20:00

Ei ole pitkä aika siitä kun maalla asuvat ihmiset eivät uskoneet kaupunkimatkalaisten kertomuksia. Löperiä sanoivat jos joku pöljä heille uskotteli, että ihmisillä on taloissaan ihan sisällä sellaisiakin huoneita missä sontivat?

Meilläkin tuolla toisella mökillä on aika mielenkiintoinen makkimatka. Rantasaunan käymälästä voisi vielä sen veneeseen siirtää, mutta kun talolle on yli puoli kilometriä ja jäljellä enää pelkkä polku ei ihan heti tule mieleen alkaa raijata sitä ihteänsä maalikyliin. Sama tilanne on tädiltäni perimäni kalasaunan kohdalla, helikopterillako täytyy huolto alkaa suorittamaan. Tietty sinne pääsee tavella ihan peltipailakallakin ja sillähän kaverit hoitavat liki kaiken Lemmenjoen latvoilla sijaitsevan kaivospiirinsä huollon. Täytyypä noille kultamiehillekkin kertoa miten täällä neuvotaan. Kyllä ne varmasti ilahtuvat hyvistä ohjeista ja saan vaikka jonkun hengettömän siitä palkkioksi. Kiitoksia vaan kamalast, tässä ihan ylpistyy kun saa kuulua näin fiksuun joukkoon. -tapani-

VÄLIMÄKI JARMO 20.05.2015 20:10

Muistan kun kakarana oltiin tädin luona vaasas kylässä,oli yks muukin perhe,ja poika sanoi että kun pyytää pissu näytti talon emäntä oven että tuonne,no simo (n5v)katto hetken ja sano en kai mä ny isoo miäs enää tupahan kuse.Että sillai. .JV

KORHONEN PAULI 20.05.2015 20:14

V-P. Tuossa lista abc-asemista, joilla on tyhjennysmahdollisuus http://m.abcasemat.fi/asemat?force=true

pkk

ANTTILA MARKKU 20.05.2015 22:31

Taas huomaa kuinka fiksua tuo SFC:n linja suosia leirintä ja omia alueita on .Ihminen kun on hankkinut kemsan kulkineesensa ei muuta paikkaa enään tunneta vessahädässä. Varautuminen kemsan täyttymiseen on yksi karavaanarin näyttö osaamistasosta.Se polttava vessa olisi ratkaisu niille jotka kulkevat omia teitään,se vaan maksaa vähän enemmän.

EEROLA TEEMU 21.05.2015 09:53

SFC:n saamattomuus mm- tässä vessakasettien tyhjentämisongelmassa on ampumista omaan jalkaan. Lyhytnäköistä typeryyttä. Kun kulkimessa, varsinkin m- autossa, on oma WC, niin miksei sitä käyttäisi? Ainakin meillä käytetään. On siinä merkkivalokin, minkä jälkeen vielä on aikaa muutamalle käyttökerralle. Täyttyy keskimäärin 3 vrk:ssa ja sitten otetaan varakasetti käyttöön, jos tyhjennyspaikkaa ei reitin varrelta ole löytynyt. Polttolaitokset turhia härpäkkeitä.

Omia teitä kulkeminen on valinta, joka ei vaikeuta WC- käyttöä yhtään. Olisi todella tyhmää etsiä maksullisia aitauksia vain vessan tai suihkun takia, kun ne aina kulkee matkassa. Mukana on kartta, mihin tyhjennyspaikat on merkitty.

ANTTILA MARKKU 21.05.2015 10:53

Ei se polttava laitos ole turha härpäke vaan osa sitä muutosta jolla suojellaan pohjavesiä juomavesiksi.Asioita muutetaan pienillä yksittäisillä teoilla ei muutosvastarinnalla.

SUOMINEN TAUNO 21.05.2015 12:21

Ymmärrän Teemun mielipiteen auton suihkun ja vessan käytöstä, jos puhutaan isosta ja kalliista kalustosta. Niissä on kunnon kokoiset tilat ja säiliötkin suunniteltu jatkuvaan käyttöön.

Tavallisen kansan peleissä on kuitenkin melko surkeat vehkeet ja pienet tilat. Vaatimattoman suihkun voi ottaa noin kolme kertaa ja sitten onkin jo mentävä tankkaamaan lisää vettä jostakin. Wc -kasettien täyttyminen näyttää olevan kesto-ongelma.

Mielelläni käyn reissulla kunnon suihkuissa ja saunoissa, vaikka jonkinlainen suihkun tapainen autossa onkin.

HAAPANEN TIMO 21.05.2015 13:16

Mun mielestäni nuo joukkuesaunat ei kovin kaksinen kokemus ole, jos sauna menettelee niin pukuhuoneet ei, täpötäysiä hikikoppeja joissa satunnainen kulkija on aina jonkun vakituisen paikalla.

@timppa

SUOMINEN TAUNO 21.05.2015 14:13

Onhan se näinkin. Moni sanoo myös, ettei voi käyttää julkisia liikennevälineitä, koska niissä on muita ihmisiä haisemassa.

EEROLA TEEMU 23.05.2015 18:34

Taunolle. Ei meillä mikään erityisen iso m- auto ole, kun on 3,5 tonninen. Kun jo v. 78 rakentamassani m- autossa oli suihku ja kiinteät vesisäiliöt, niin silloin tottui auton omaa suihkua myös käyttämään. Kun paljon reissattiin ulkomailla, niin oma suihku on kuitenkin ylellisyyttä kaikenlaisiin toimimattomiin polettisuihkuihin ja yllättäviin kylmiin vesiin verrattuna. 10- 20 litralla pesee itsensä jo hyvin, mutta saahan sitä 100 litraakin kulumaan jos oikein lotraa. Nykyisessä autossa on 150 l raikasvesisäiliö, millä selviää useammasta suihkusta.

Suihkutilat eivät koskaan ole saman kokoiset edes kalliissa autoissa kuin kotona, mutta riittää, että mahtuu itsensä pesemään sopivan lämpöisellä vedellä. Suihkuoven takana on heti tuttu ympäristö ja enemmän tilaa.

Sauna löytyy yleensä vain Suomen kämppäreiltä. Vain talvipakkasilla tulee yövyttyä kämppäreillä Lapissa n. puolet reissupäivistä. Muuten ei aitauksiin mennä. Auton suihku toimii säästä riippumatta ja hygieniatason tietää. Pienessäkin suihkussa voi "peseytyä kunnolla", ei siihen suuria tiloja tarvita. Jostain syystä monet eivät hyödynnä hankintojaan täysmääräisesti.

POKKINEN TAPANI 23.05.2015 19:07

Teemu, suikua vessaa,m liettä, uunia, liki kaikkea olemme käyttäneet mitä matkamökkeihimme on ikinä rakennettu. Nykyisin tulee auton suihkua vähemmän käytettyä kun useinmiten on auton perään kytketty peräkärrysauna ja sen päälle pultattu soutupuotti, jota kylläkin jo enenemässä määrin tuupataan perästä. .-tapani-

KOSKINEN OLLI 23.05.2015 23:04

Minulla on kemssan varakasetti ollut viime kesän loppupuolelta lähtien. Olen siihen kovin tyytyväinen, ensimmäisen täytyttyä tyhjä vaihtokasetti paikalleen, ja eikun menoksi. ... Aluksi epäilin että vaihtokasetti lämpimässä tavaratilassa haiskahtaisi, mutta ei se haise kun lorauttaa hieman lisää saneerausnestettä siihen säiliöön joka menee täytenä säilytykseen. Kaksi henkilöä pärjäilee tällä keinoin n. 4-5 vrk "huoltoasemavälein".

KAASALAINEN ISTO 07.06.2015 22:29

No itsekkin muistan kun ensimmäisen kulkineen ostin ja en tiennyt "mitään"...suurta ihmetystä aiheutti että esim. kemialisten wc:iden tyhjennys paikat olivat siis jotenkin niin salaisia että eihän niitä löytänyt mistään..kunnes sitten netistä löytyi keskustelupalstoja jne. jne. ... jos nykyään on samalla tolalla toi asia en ihmettele yhtään että asiasta tietämättömät ei jäsenet tai omaa kalustoa omaavat tyhjentävät "pönttönsä" mihin sattuu...olisi toivottavaa että autojen vuokraajat antasivat jonkinlaisen kartan mukaan mistä tyhjennys paikkoja löytyisi. tai opastaisivat asiassa.

STRÖMMER HEIKKI 10.06.2015 19:29

Mulla on jäsennumerot näkyvissä, silti lapsenlapsi lotrasi vessan täyteen ja ylikin. Kumma juttu, numerot eivät auttaneet asiaa ollenkaan.

VÄLIMÄKI JARMO 10.06.2015 20:15

HAH HAH. .JV

HAAPANEN TIMO 10.06.2015 20:30

Mitä silloin pitää tehdä jos kasetti on ylitäynnä ja tavaraa pytyssä korkealla? Vedetäänkö kasetti ulos, vai kauhotaanko pytystä ?

@timppa

VÄLIMÄKI JARMO 10.06.2015 20:49

Joka alueella on tyhjennyspaikka,jos sitä ei osaa käyttää on jossain vikaa. .JV

ASIKAINEN MATTI 10.06.2015 21:11

Haapasen Timolle ja muillekin vastaavassa tilanteessa.

Ennen kasetin poistamista jätetään pytyn pohjaventtiili auki, käännetään tyhjennysputki ulos, laitetaan astia alle ja avataan korkki. Pinta kasetissa vajuu pytyn pohjaventtiilin alapuolelle, joka voidaan nyt turvallisesti sulkea. Sitten vain korkki tyhjennysputkeen ja kasetti ulos tyhjennyspaikalle vietäväksi.

Käyttäjän lisäys viestiin 10.6.2015 klo 21:15:09 Luulisin, että hommassa saa vähän näpeilleen, mutta siitähän selviää helpommin, kuin kasettipesän siivouksesta.

HYTTI ESA 10.06.2015 22:02

Voi teitä arvon lantalaiset. (Pääkaupunkiseutu kuuluu samaan kategoriaan) Mikäli reissaatte paljon, esim. Lapin selkosilla, Finnmarkissa, Baltian maissa, Venäjällä, Valko-Venäjällä, Ukrainassa, Romaniassa, Puolassa jne. toimivin kemiallisen vessan tyhjennystapa on maakuoppa ja sen peittäminen huolella. Lapissa harrastetaan myös hyvin paljon riukupaskalla käyntiä, sillä se takaa muhkeat hillasadot. Sinne voi huoletta mennä myös puolison kanssa, sillä yhteinen maku on suunnilleen sama haju. Olen Silmusen pariskunnan kanssa täsmälleen samoilla linjoilla. Tiedä vaikka joskus tavattaisiin samalla riu`ulla. :-)

VALTONEN MARTTI 10.06.2015 22:31

Hytti on oikeilla linjoilla. Vanhin kemssantyhjennystapa yuo. Mutta..vain kokenut tietää millaista on Lapin maastossa alkaa kuoppaa tekemään. Kivistä, niin kivistä on maaperä että dynamiitilla olisi käyttöä.

No kyllä kuopat on tarvittaessa kuitenkin aikaansaatu.

HAAPANEN TIMO 10.06.2015 22:33

Juri näin kuten Matti kertoo. Kasetti on suunniteltu myös mokausten varalta, tyhjennysputki on hieman alempana kuin kasetin yläpinta ja se tyhjenee paikoillankin ollessaan juuri sen verran ettei pytystä tarvitse mennä kauhomaan.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.