Älä puhu varomattomia kun Chrome on käytössä
HÄMÄLÄINEN MARKKU
24.01.2014 15:27
http://www.tietokone.fi/artikkeli/uutiset/ala_puhu_varomattomia_kun_chrome_on_kaytossa
Voihan sitä kautta kenties seurata myös mitä muuta koneellasi tapahuu
LAAKSO MARKKU
24.01.2014 19:50
Vaikutti tosi hupaisalta. Siis Googlen suunnasta. Ongelma tunnetaan mutta ei osata päättää pitäisikö julkaista korjaus?
Siispä ei koskaan Chromea. Se on muutenkin aika reikäinen kuten myös Googlen Android. Ei sitäkään.
AHJOS TIMO
24.01.2014 20:19
Tuosta huolimatta käytän Chromea edelleen molemmissa koneissani ja Ubuntu-miniläppärissä ainoana selaimena seuraavista syistä:
Vain Chromella Googlen pilvipalvelujen kaikki ominaisuudet toimivat.
Chromen aloitusnäkymä on 2-sivuinen: ensimmäisellä sivulla ovat tarjolla ne web-sivustot, joita olen viime aikoina eniten käyttänyt, toisella sivulla on tarjolla Google-palveluiden kuvakkeet.
Windows 8:ssa Chrome ei pysy aloitusnäkymässä, vaan sen joutuu käynnistämään työpöydän kautta. Kun siinä käyttää Internet Explorerilla jollekin sivulle, sen sivun saa Windows 8.1:ssä omaksi tiileksi selaimen toiminnolla "Lisää sivusto Sovellukset-näkymään" ja sieltä edelleen aloitusnäkymään. Windows 8.0 oli siinä suhteessa kätevämpi, että siinä tuo toiminto oli "Lisää sivusto Aloitusnäkymään".
VALTONEN MARTTI
24.01.2014 21:21
Kyllä tuo vähän laski Chrome-pisteitäni niin etten sittenkään vielä lataile. Mieli teki kun se toimii Gmailin kanssa hyvin yksiin. Esimerkiksi saapuneista sähköposteista saisi ilmoituksen työpöydälle. Ynnä muuta.
LAUKKANEN MAURI
24.01.2014 22:07
HÄMÄLÄINEN MARKKU
25.01.2014 11:50
"Esimerkiksi saapuneista sähköposteista saisi ilmoituksen työpöydälle."
Kun käyttää Mozilla Tunderbirdiä saa ilmoituksen, mikäli Thunderbird on käynnissä.
Thunderbirdillä voi käyttää hyvin myöskin Gmailia, minulla se on käytössä ja on paljon sujuvampi kuin selainkäyttö myös salatun yhteyden voi ottaa käyttöön.
AHJOS TIMO
25.01.2014 12:46
Käytän Chromea ja Gmailia, mutta en ole huomannut ottaa siinä käyttöön sellaista ominaisuutta, että saapuneista sähköposteista saisi ilmoituksen työpöydälle. Sen sijaan Android-kännykkäni piippaa aina, kun saan postia Gmailiin.
Minäkin käytin monta vuotta Gmailia tietokoneessani olevan paikallisen "sähköpostiagentin" kautta. Ohjelmana oli silloin Outlook Express. Sellainen työskentelytapa on edullista silloin, kun linjan aukipidosta veloitetaan käytetyn ajan mukaan. Koneen vaihdon yhteydessä sähköpostiarkisto piti aina siirtää uuteen koneeseen. Outlook Expressillä se oli helppoa, mutta vaati kuitenkin työtä.
Selainkäyttöisen sähköpostin etuna on se, että samoja sähköposteja voi käsitellä eri paikoista eri laitteilla. Arvostan myös Gmailiin hiljattain tullutta uutta ominaisuutta, että sähköpostin liitetiedostot saa yhdellä napsautuksella Googlen pilviarkistoon (= drive.google.com). Sieltä niitä on myöhemmin helpompi löytää, kun ei tarvitse muistella, minkä viestin liitteenä se on.
MERIKALLIO VELI-PEKKA
25.01.2014 16:02
Timo, sinä kun näyt harrastavan enemmänkin tätä it:aa, osaatko kertoa, miksi Mozillan sp. Thunderbird ei pelitä mulla ulkomailla, nyt viimeksi ei Virossa ja syksyllä ei Espanjassa, kotimaassa pelaa hienosti.
Gmail on pelannut kaikkialla. Kiitokset.
MARTTILA PEKKA
25.01.2014 16:40
Tästä keskustelustahan löytyy asiantuntemusta, siksi kysynkin, miten gmailissa arkiostoidaan oikeaoppisesti?
Saan kyllä arkistoitua sekä lähettämäni että vastaanottamani postin. Lisäksi saan arkistoitua veistin (=keskustelun), johon olen vastannut, menevät sinne "kaikki viestit"-osastoon.
Sitten tuleekin se muttapaikka: viestit jäävät lähettettyihin tai postilaatikkoon ja jos heitän roskiksen kautta pois, häipyvät myös arkistosta. Arkistoinnin tarkoitushan on pitää postilaatikko ja lähetetyt "puhtaana". Kokeilin Chromea, mutta pysyn Firefoxissa - tokko vika on selaimessani, vaan siinä, että minä en osaa.
Voipiko joku ystävällisesti neuvoa paappaa?
Neuvosta kiitollisena tarjoan oluen vaikkapa Häkän rinneravintolassa...
pekka
AHJOS TIMO
25.01.2014 21:42
Veli-Pekka Merikalliolle: Sähköpostiohjelmistot pitää ottaa käyttöön kahdella tasolla: 1) pitää olla jonkun sähköpostipalvelimen asiakkaana ja 2) omassa koneessa pitää olla jokin ohjelma, jolla siellä sähköpostipalvelimella asioidaan.
Thunderbird on tuon jälkimmäisen tason ohjelma. Usein internet-operaattorit rajoitttavat sähköpostin lähettämistä siten, että niitä voi lähettää heidän sähköpostipalvelimeltaan vain silloin, kun internet-yhteys on avattu heidän verkkonsa kautta. Siis esim. DNA:lla voi olla sellainen esto, että sähköpostin lähettäminen onnistuu vain, jos olet internetissä DNA:n verkon kautta. Silloin et voi lähettää sähköpostia ulkomaisesta verkosta DNA:n sähköpostipalvelimen kautta. (En tiedä, onko DNA:lla tuo rajoitus voimassa vai ei.)
Gmailin sähköpostipalvelinta useimmat käyttävät web-selaimella, mutta kyllä sitä voi käyttää muillakin ohjelmilla, luultavasti sillä Thunderbirdilläkin, josta minulla ei ole omakohtaista kokemusta. Vastaavasti yleensä kaikissa muissakin sähköpostipalvelimissa on myös ohjelma, jota voi käyttää web-selaimella.
AHJOS TIMO
25.01.2014 21:56
Pekka Marttila: Gmailia voi käyttää niin monella eri tavalla, että on aika mahdotonta tässä neuvoa sinulle sopivinta tapaa. Mutta lyhyesti sanottuna voit perustaa siihen omia tunnisteita ja kansioita. Voit merkitä viestin kuuluvan yhteen tai useampaan sellaiseen. Esim. minulla on sekä kansio että tunniste "Tilaukset". Merkitsen sillä tunnisteella kaikki sellaiset viestit, jotka liittyvät tekemiini tilauksiin. Samalla voin poistaa siitä tunnisteen "Postilaatikko", jonka jälkeen se ei näy enää postilaatikossa.
Minä en koskaan tyhjennä lähetettyjen tai saapuneiden viestien varastoa muulla tavalla. Roskapostin Gmail ohjaa melko hyvin automaattisesti roskapostikansioon, jota kannattaa ajoittain käydä tutkimassa, onko sinne joutunut asiallisia viestejä. Sieltä Gmail hävittää viestit 30 päivän kuluttua automaattisesti.
Saapuneiden viestien näytössä olen ottanut käyttöön sellaisen näyttötavan, että päällimmäisinä ovat "Tärkeät", sitten on väliotsikko "Tähdelliset" ja alimpana "Muut". Tähdelliset tarkoittavat viestejä, jotka olen itse merkinnyt tähdellä. Sekä tärkeitä että tähdellisiä näkyy ruudulla vain 10 tuoreinta, mutta kaikki vanhemmatkin saa helposti esille.
Kuten sanottu, ohjelma tarjoaa paljon erilaisia käyttötapoja, joita on vaikea tässä selittää, mutta toivottavasti sait tästä edes jotakin. Viestien poistaminen on mielestäni ajan hukkaa, sillä Gmailista ei säilytystila lopu ja roskapostit se hävittää automaattisesti.
MERIKALLIO VELI-PEKKA
26.01.2014 15:23
Kiitos Timo, jotain tuollaista epäilinkin, itsellä Elisan netti.
AHJOS TIMO
26.01.2014 15:34
Se esto on roskapostituksen estämiseksi, ettei joku ulkomaalainen tietokone pääse lähettämään sähköpostia sinun nimissä.
MARTTILA PEKKA
26.01.2014 15:48
Kiitos Timo, jatkan harjoituksia noilla opeilla.
pekka
AHJOS TIMO
26.01.2014 17:02
Harjoitus tekee tosiaan mestarin. Gmailissa on paljon sellaisia toimintoja, jotka hoksaa vain kokeilemalla. Yksi vinkki on, että sinne vasempaan reunaan voi perustaa omia kansioita ja kunkin kansion sisäään voi perustaa alikansioita. Silloin kansioiden lista ei muoostu hankalan pitkäksi, jos niitä perustaa paljon.