Kamado -grilli karavaanarikäytössä

Vesa Kaartti 09.10.2020 16:18

Hei

Oheisella videolla esittelen käytössämme olevan keraamisen kamado -grillin. Se grillaa, paistaa, savustaa ja vaikka mitä. Ei maksa paljoa ja kuluttaa hyvin vähän hiiliä.
Naureskelkaas tälle...
https://youtu.be/wp_e2y5K3Zo

T: Vesku

Harri Halinen 09.10.2020 17:30

Kivasti näytetty, kiitos!

Esa Varonen 10.10.2020 20:29

Tuo on luxusta. Meillä on reissussa kala savustettu näin.

Hannu Mankisenmaa 12.10.2020 13:57

Hieno on grilli, mutta monella caravan alueella hiiligrillin käyttö on kielletty.

Ari Kuusisto 12.10.2020 20:02

Hyvä esittely ja vakuutti kyllä säädettävyys ja monikäyttöisyys, mutta kysymys heräsi,
miten kauan joutuu jäähdyttään ja tukahduttaan että uskaltaa laittaa takatalliin jos on juuri kala uunitettu.

Vesa Kaartti 13.10.2020 08:47

Kiitos kommenteista. Me käytetään grilliä reissuissa. Illalla grillataan ja aamulla laitetaan kylmä grilli talliin. Tuhkat poistan ja otan kourallisen hiiliä käteeni varmistaakseni aistinvaraisesti ettei lämpöä enää ole. Mutta siis yli yön kannattaa jäähdyttää. Ei toi massa hetkessä viilenee.

Esa Ojala 13.10.2020 09:08

Hieno on grilli!

Meillä käytössä tuollainen Lotus. Näppärä reissukäytössä ja siisti käyttää/kuljettaa sekä kevyt.
Hiiliä kuluu vähän ja helppo putsata.
Nykyään löytyy myös muun merkkisiä samalla toimintaperiaatteella olevia..

https://lotusgrill.de/eu/innovation/

https://www.prisma.fi/fi/prisma/hiiligrilli-lotus-luumu

Petteri Haverinen 13.10.2020 09:11

Ikävä kyllä tuhka voi sytyttyä sopivissa olosuhteissa uudestaan 1-3 vrk:n aikana, vaikka se olisikin käteen tuntuukin kylmältä. Jos tuhka saa jostain tuulta, niin syttyminen on hyvinkin mahdollista. Tuhka pitää laittaa tiiviiseen palamattomaan kannelliseen astiaan. Kun jätät hiiligrillin yöksi jäähtymään, niin muista turvaväli palavaan materiaaliin.

Ari Kuusisto 13.10.2020 13:52

Jäähdytys varmasti aikansa ottaa kun tarkoitus hiilet tukahduttaa nopeasti että jää seuraaviksi kerroiksi poltettavaa.

Vesa Kaartti 13.10.2020 16:04

Hyvä havainto toi tuhkan turvallinen käsittely.

Ari Kuusisto 13.10.2020 18:48

Olisiko ennemminkin hiilet kun tuhka? Tämä nyt kyllä ihan mutua?
Tietysti tuhkan seassa hiiltä että on ns.sama asia.
Näin ne syttyy ainakin Oulu_Koillismaa akselilla:
Jääh­dy­tet­tä­vis­tä tuh­kis­ta syttyy vuo­sit­tain useita tu­li­pa­lo­ja – tuh­ka-as­tiaan hei­tet­ty tupakka voi sy­tyt­tää jääh­ty­neet­kin tuhkat uu­del­leen, pa­lo­tar­kas­ta­ja va­roit­taa.

Timo Leskinen 14.10.2020 13:22

KIITOS VESA videosta.
Heti tuli mutu et toi on meidän grilli.
Kun kesät ja talvet tehhään ruokaa kodassa hiilillä/ puilla

Toi on huono homma jos on karavaani alueilla kielletty hiilien käyttö.
T. Timpe

Vesa Kaartti 14.10.2020 16:37

Kyllä monella alueella saa myös hiilillä grillata. Ollaan just ny reissussa Euroopassa kolmatta viikkoa ja käyty n 20 alueella. Kaikilla ollaan saatu grillata kamadolla. Arvelen että se on oikeesti yksi paloturvallisimmista vehkeistä. Täytyy tehdä jo tosi kovan luokan käyttäjävirhe jos tolla saa tulipalon aikaiseksi. Ite en kyllä ihan heti keksi miten...
Mut joo ei oo mun bisnes myydä noita laitteita. Toiset tykkää, toiset ei.

Juha Lindström 10.03.2021 14:13

Vuosia grillannut kotona kamadolla. Oli aiemmin myös pieni kamado matkailuautossa. Jätin lopulta kotiin, koska merkittävällä määrällä alueista, ainakin kesällä, oli hiiligrillin käyttö kielletty. Kamadoa ei siis saanut käyttää, vaikka rakenteeltaa on hyvinkin suljettu ja käyttämällä laadukkaita hiiliä tai vaikka brikettejä (mikä sinällään epäoptimaalista kamadossa) on kipinöinti ja tulipalovaara olematon.

Kaasugrillin rasvapalo on selvästi isompi vaara.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.