Rekisterissä vai ei?

MUSTONEN SAKARI 23.10.2007 11:18

Vaunu vuosipaikalla ja huollot käydään tekemässä paikan päällä. Miksi vaunun pitäisi olla rekisteröitynä? Kuulisin mielelläni perusteluja ja mahdollisia vaihtoehtoja kokeneemmilta. Rekisterissä pidon edut/haitat, vaikutus vakuutuksiin, onko rajoittavaa lainsäädäntöä/muita määräyksiä?

KEMPPAINEN HENRY E U 23.10.2007 12:41

Vaunun voit vakuuttaa kaskolla, vaikka se ei olisi rekisterissäkään.

Se karavaanimessujen hirmu oli tarkoitettu vain siirrettäväksi punatarroin, siirto tapahtuu kuulemma tehtaan toimesta "tässä hintaluokassa".

RAUTIAINEN KARI 23.10.2007 13:55

Joillain alueilla on omat määräyksensä / sovitut käytännöt että vaunun tulee olla rekisteröity, katsastettu ja liikennöitävässä kunnossa. Isäntä osaa neuvoa. Vakuutuksista on aika hyvin selvillä vakuutusyhtiöt. On täällä ollut juttua seisontavakuutuksista yms. mutta paras on ottaa omasta yhtiöstä selvää.

TYNYS HEIKKI 23.10.2007 20:41

Siksi, ettei siitä katsastamatta jääneestä ja vuosien kuluessa ja omistajan innon laannuttua paikalleen sammaloituneesta kopista ajastaan tule koko alueen kauhistus ja asiakkaat muuaalle karkoittava tekijä.

En tarkoita, että sinä olisit kuvauksen vaunun omistaja. Kyseisiä tapauksia kun on joskus jossain ollut, ovat alueiden vastaavat laittaneet tuon katsastuspakon. Saa ainakin sellaisen sammalkasan vietyä tietä pitkin poispäin...

LUOSTARINEN JARMO 24.10.2007 15:08

Pitkään katsastamaton ja sitä kautta lopulta rekisteröimätön/rekisteristä poistettu vaunu saattaa siirtyä tuonne rakennusvalvonnan & sen lupahallinnon piiriin, kun sitä ei enää pidetä liikuteltavana.

VARTIAINEN JOUKO G 25.10.2007 00:04

Muutamia tosiasioita pohdittavaksenne.

Millätavalla rekisterissäpitopakko estää vaunun omistajan jättämästä sitä sammaloituvaksi ympäristötahraksi? Jos omistaja hoitaa paikan käyttöoikeuden lunastavan maksuvelvoitteensa niin millä muulla kuin alueen käyttöehdoilla voidaan velvoittaa pitämään sitä vaunuaan edustuskelpoisena. Ei ainakaan rekisterissäpito- ja katsastuspakolla!

Rekisteröimättömän ja katsastamattoman vaunun siirtäminen pois alueelta käy siirtokilpiäkin käyttäen joten tässäkään tapauksessa rekisterissäpito- ja katsastupakko eivät ole perusteltuja!

Jos alue tarjoaa yhä uusittavan vuosipaikan käyttöoikeuden niin tuntuu tarkoituksettomalta ja nurinkuriselta että pysyvältä vuosipaikkalaiselta vaaditaan rekisterissäpito- ja katsastuspakkoa koska sitä ei tieliikennesäädöksissäkään vaadita ajoneuvolta jota ei käytetä liikenteessä!

Oliskohan etenkin jäsenalueiden käyttösäännöissä ajanmukaistamisen tarvetta? Ikääntyvien karavaanareiden määrä lisääntyy ja tarve saada sitä vaunuaan käyttää eläkepäivien viettoympäristönä vuosipaikoilla. Tekeekö alueydistysten säännöt näistä "teurashanhia" vaikeuttamalla tekosyihin vedoten vaunun käytön ylivoimaiseksi kun voisivat yhtäkaikki munittaa näitä hanhia kukaties moniakin vuosia? Onneksemme täällä Lempivaarassa ymmärretään että olen maksava asiakas liikun minä tällä vaunullamme tai sitten en. Mitä tiiviimmin pysyn paikallani niin sen useamman €uron jätän yrittäjän kassaan - jopa niitä katsastuksesta säästyneitäkin.

KORPPI SEPPO A J 25.10.2007 09:56

Eiköhän tuo ajatusmaailma lähde terminologiasta. Kysymyshän on MATKAILUvaunuista. Jos se ei ole rekisteröity, katsastettu ja vakuutettu, niin ne ovat vaikka asuntovaunuja tms.

SUORTTI ANSSI 25.10.2007 12:47

No onkos siitä mitään etua, että vaunun ottaa pois rekisteristä. Eihän vaunulla ole esim. vuosittaista käyttömaksua. Mutta jos haluaakin sen takaisin rekisteriin, niin taas maksaa.

VARTIAINEN JOUKO G 26.10.2007 00:21

Matkailuvaunun pakollisesta liikennevakuutuksesta ei pääse eroon muuten kuin poistamalla vaunu rekisteristä. Ja sitä pakollista liikennevakuutusta ei ankkurivankkurissa tarvita - turhaa rahan kulua, jos vaunua ei ole tarkoitus käyttää liikenteessä.

VARTIAINEN JOUKO G 26.10.2007 00:27

Mutta Seppo - matkailenhan minäkin joka jeesuksen kerta kun tulen Helsingistä Lempivaaraan kausipaikalleni. Miksi siis en voisi käyttää matkailuvaunuani. Saivarrellahan aina voidaan vaikka satiaisen saappaanjäljistä ;)

PUMMI KATI 26.10.2007 10:07

Mielelstäni matkailu ja kesämökkeily ovat kovasti kaksi eri asiaa. Eroa ei tarvitse tekemällä tehdä, mutta olemassa olevat erot olisi hyödyllistä tiedostaa.

Kausipaikalla viihtyvä saattaa haluta rakentaa sekä "tontilleen" että alueelle yleensäkin yhtä sun toista "omaa" ja pysyvää. Sosiaalinen kanssakäyminen muiden pyörämökkiläisten kanssa voi olla jollekin juuri "se" juttu. Ehkä kaupunkilaista kerrostaloasujaa kausipaikalla odottava vaunu on hänelle tärkeä tukikohta lähellä luontoa, henkireikä rauhaan.

Työelämässä olevalle matkailijaperheelle koko matkan tarkoitus voi olla viettää "laatuaikaa" vain perheen kesken - intiimisti kotia pienemmässä vaunussa, josta kaikki turha, TV:tä myöden on riisuttu pois. Olla yhdessä vain lasten ja/tai puolisonsa kanssa. Osallistuminen alueen yhteisiin rientoihin, olivatpa ne sitten talkoita tai karaokea olisi kaikki "pois perheeltä" Eikä välttämättä kiinostaisi muutenkaan. Ehkä vaunualue palvelee joillekin yksinomaan yöpymistä ja saunassakäyntiä - maksua vastaan. Tietysti. Päivät käytetään paikallisiin "nähtävyyksiin" tutustuen. Seuraavat päivät seuraavassa kaupungissa/maassa.

Kumpaakin listaa voisi jatkaa vaikka kuinka ja jokainen voi tehdä omansa.

Ne asiat jotka ovat molemille ryhmille yhteisiä jätän nyt tästä tarkoituksella pois, vaikka se lista olisi kaikkein pisin.

Sekä SCF -alueen että "kaupallisen" leirintäalueen olisi hyvä kuitenkin tiedostaa erilaiset tarpeet ja odotukset ja päättää kumpaa ryhmää, tai millä tavoin molempia ryhmiä, toiminnan on tarkoitus palvella. Kun tämä vielä tehdään etukäteen matkailijoille tiettäväksi, niin "väärät" ihmiset eivät eksy "vääriin" paikkoihin.

En oikein tiedä mille osastolle tämä mielipiteeni kuuluisi laittaa, sillä puhuessani matkailusta, tarkoita yhtälailla matkailua kotimaassa kuin ulkomailla; matkailuvaunulla vetoauton perässä kuin matkailuautollakin. Semmoista osastoa, joka nimi olisi vaikka "rekisteristä poistetun matkailuajoneuvon käyttäminen 'jalasmökkinä'" ei valmiina ollut.

Pistin tämän sitten tänne, kun minulle - se on kai käynyt selväksi jo aiemmin - tämä karavaanaaminen on, ainakin tällä hetkellä matkailua vetoautolla, matkailuvaunua vetäen - siinä yöt nukkuen.

Siitä paljon pidempi matka jalasmökkeilyyn kuin satiaisen saappaiden väli;-) G-miehen kielikuvaa soveltaakseni...

Jorma

HAAPAKOSKI OSSI 26.10.2007 20:13

Sillä 18-19 euron vuotuisella säästöllä tekee jo paljon...

VARTIAINEN JOUKO G 27.10.2007 00:01

Niinpä Ossi - mutta törppöä on maksaa maksua jolla ei ole mitään katetta. Pienistä puroista ne suuret virrat muodostuvat ja näillä valtion eläkkeillä ei liikoja röystäillä.

VARTIAINEN JOUKO G 27.10.2007 00:11

Kun Jorma tätä meidän nykyistä olomuota on tullut niin runsain mitoin ja lähes tämäntästä ylistettyä niin tiivistänkin tälläkertaa sanottavani: "Aika aikaa kutakin...". Ny on meidän aikamme pitää yllä puutarhaa ;)

PUMMI KATI 27.10.2007 08:28

Hyvä tiivistys, Veli G. Kukin oman elämäntilanteensa mukaan ja tavallansa, mutta silti "porukoissa". Samalla pallolla.

Jorma

HAAPAKOSKI OSSI 27.10.2007 20:34

Niinmuttako kirijotit ettei siitä pakollisesta pääse eroon kuin rekisteristä poistamalla. Jos sitä rekisteriä ei tarttee enää ikinä, niin kyllähän tuo silloin kannattaa. Jos ei tiiä milloin pitää taas olla liikennekunnossa, pelkän liikennevakuutussäästön vuoksi rekisteristä poistoa ei kannata tehä.

Ossi

VARTIAINEN JOUKO G 28.10.2007 12:44

Hyvä Ossi että väännät sen noin selkeästi minunkin tajuttavakseni ;)

HAAPAKOSKI OSSI 28.10.2007 19:08

Noko sitä luulee ettei toinen tajua ja ite jotain tajuaisi, vaikka tosiasiassa on justiin päinvastoin.

Justiin viisastuin tuolta etusivun kautta, että voihan sen vaunun poistaa liikenteestä kilpiä poistamatta, niin ei juokse vakuutusmaksut.

"Liikennekäytöstäpoisto ja -otto ovat normaaleja rekisteröintitoimenpiteitä. Molemmista veloitetaan kertamaksuna normaali rekisteröintitoimenpidemaksu, joka vuonna 2007 on liitteettömästä rekisteri-ilmoituksesta 10,20 euroa ja liitteellisestä 13 euroa."

Tuohan kannattaa jo vajaalla vuodella, kun ei tarttee maksaa kilpiä uudelleen.

Ossi

KORPPI SEPPO A J 28.10.2007 19:49

Ossi. Sanoit: Tuohan kannattaa jo vajaalla vuodella, kun ei tarttee maksaa kilpiä uudelleen.

Jos todellakin puhutaan vain vaunusta ja liikennevakuutuksesta, niin menee yli kaksi vuotta, ennen kuin tuo homma kannattaa. Liikennevakuutushan maksaa parisen kymppiä vuodessa. Kun otat liikennekäytöstäpoiston, niin se maksaa 10,20. MUtta takaisin liikennekäyttöön maksaa taas tuon kympin. Jos kasko tulee mukaan, niin tilanne tietenkin muuttuu.

Vai mitä?

HAAPAKOSKI OSSI 28.10.2007 21:33

Joopa, tulipahan lapsus tuossa kirjotuksessa. Pitää palata vanhaan kantaan, ettei poistoista oo mitään hyötyä vaunuilijalle.

Ossi

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.