Uusissa Hobby vaunuissa ei toimi tunturikytkentä!

RUSANEN VEIKKO 28.08.2012 12:32

Vaunut, joissa on uusi Hobbyn oma ohjauspaneeli ei toimi tunturikytkentä, vaan etäpaneeli on kytkettävä pois käytöstä. Lämmitystä ohjataan sitten Alden omalta paneelilta. Jos käytössä Hobbyn paneeli, niin tunturikytkennässä menee päälle vain kaasulämmitys ja sekin täydelle teholle.

Käyttäjän lisäys viestiin 28.8.2012 klo 12:33:55 Maahantuoja vaan toteaa asian ja ostajan on siihen tyytyminen! Ainoa keino korjata asia on vaihtaa merkkiä.

KEMPPAINEN HENRY 28.08.2012 13:40

Meillä on -11 mallinen ja siihen lisättiin rele, joka pudottaa virrat pois. Painetaan päävirtakytkintä pitempään ja napsahtaa vaatekaapissa, sammuu myös alden näyttö. Seuraavan kerran, kun alkaa verkkovirtaa tulla niin lähtee pelkkä sähkölämmitys päälle, alden näyttö koetilassa (esittelee kaikki nestekiteensä). Napin painallus palauttaa normaaliksi. Lämpöä riitti, ilman kaasua lämmittämään ainakin 15 pakkasasteeseen tuolla 3.6 kw. Asuttaessa otti kaasua vasta kovemmilla pakkasilla. Kiertovesipumppua säädin isommille kierroksille talveksi. Säätö on siinä pumpun päässä ainakin viimevuotisessa.

Onko -12 malliin tullut joku uusi kytkentä? Meillä on tuo Hobby oma nestekidenäyttö siinä alden säätimen alla. Ainakin viime talvena toimi aivan mukavasti. Rinnevaununa oli yllättävän mukava, edessä pikku ventura-jonne jääkaapin ritilät olivat avoinna. Ei palellut, yleensä oli jopa liian lämmin nukkua etupedissä. Takapään kerrospedit olivat alkuun viileähköja, mutta pumpun kierrrosnopeuden nosto tasasi lämmön. Nyt on vessa tosi hyvä kuivaushuone isoine pattereineen-varmaan 5 astetta lämpimämpi kuin muu vaunu.

RUSANEN VEIKKO 29.08.2012 10:10

2012 malleissa on tullut uusi kytkentä, eikä tunturikytkimellä mene päälle kuin kaasulammitys täydellä teholla. Poistamalla Hobbyn paneelin (ovenpielessä) käytöstä pitäisi saada toimimaan. Alden säätöpaneeli on vaatekaapissa.

KEMPPAINEN HENRY 29.08.2012 11:46

Tuohon meidän vaunuun laitettiin rele (asennettuna kai n.100e) jonnekkin sähkökeskuksen sisälle. Oikeaa tunturikytkintä, joka pudottaa kaiken pois ei vissiin ollut tarpeellista (liekkö edes mahdollista) laittaa. Viime vuonna, kun vaihdattelin vaunua, eräässä myyjäliikkeessä ei oltu tietoisia kuin caravan controllin laitto mahdollisuudesta.

Mitä -12 mallissa on muutettu? Mistä olet vaunun ostanut? Oletko kysynyt Hobbyn agentin näkemystä asiaan? http://www.hobby-caravan.fi/yhteystiedot/

RUSANEN VEIKKO 29.08.2012 15:27

Agentti kertoi että hobbyn paneeli ei toimi releen (=tunturikytkin) kanssa. Etäpaneeli on kytkettävä pois toiminnasta ja lämmitys säädetään Alden omasta paneelista. Asiallinen... kaveri sanoi että asiasta on keskustelty Hobbyn tehtaan kanssa eikä mitään korjauksia/muutoksia ole tulossa. Ainoa keino on vaihtaa merkkiä jos haluaa toimivan systeemin ;D

KEMPPAINEN HENRY 30.08.2012 12:44

Ompa mielenkiintoista. Kuitenkin on Nordic editiooneja ja alden pannua. Epäilen, ettei koko totuus voi olla tuossa. Alden säätimestä miä olen vaunun lämmitystä hallinnut - siitä käskettiinkin. Se hieno digidigipaneli alla on ollut valo ja päävirtakatkaisijana, onhan siinä lisääkin infoa, muttei mitään lämmitykseen liittyvää -11 mallissa (muistelen). Näin maallikkona tuntuu, että pitäisi olla mahdollista asentaa lisäreleet (luultavasti 2 kpl) jonnekkin, ett ohjaavat sähkön syöttöä halutulla tavalla. On kuitenkin hieman yksinkertaisempi järjestelmä, kuin nykyiset älytalot.

Jos eivät oikeesti keksi ratkaisua, niin sitten... pitää hommata se toimiva peli.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.