Solikan etuikkunan ympärysmuovin (?) vaihto..

KOPPELO HANNA-KATARIINA 19.08.2012 00:02

Solikan, vm -91, etuikkunan ympärillä oleva ympärysmuovi, vai mikä lie oikealta nimeltään, on halkeillut parista kohtaa ja ilmeisesti päästänyt kostettakin sisään niin kysymys kuuluu, että millainen homma on tuon vaihto ja saakokaan niitä varaosina mistään itte ostettua?

KOISTINEN TOIVO 19.08.2012 07:48

Se on sen verta tärkeä homma, että suosittelen huoltoliikkeen puoleen kääntymistä. sieltä saa osat, ja vaihtotyön. kannatttaa tarkistaa kaikki akkunat, ja myös kosteus mitata ja kuivattaa, ja poistaa homehtuneet osat. Toivopoika

KOPPELO HANNA-KATARIINA 19.08.2012 10:25

Siihen tehtiin kosteusmittauksia ja tuosta edestä oli 15% kosteutta ja tyyppi meinas, että kun siinä ympärysmuovissa on pari halkeamaa, niin siitä olisi mennyt kosteutta sisään ja se olisi hyvä vaihtaa. Ja sen mukaan se kuivahtaisi sieltä kyllä itsekseen, mutta tokihan se pitää tarkastaa. Meinoitteli, että sen voisi itsekkin vaihtaa ja silläpä minä sitä kyselenkin, että onnistusko se kohtuudella vai veisinkö jollekkin ammattilaiselle :)

KOISTINEN TOIVO 19.08.2012 10:36

Kun se muovi vaihdetaan siihen väliin laitetaan muistaakseni butyylimassaa, jotta siittä tulee veden pitävä koska ilmavirrassa vesi tunkee helposti joka rakoon. Näin ollen sisällä oleva kosteus ei kovin hyvin sieltä pois pääse,suosittelen kuivausta. En muista mikä on hyväksyttävä kosteus. Vaihdon onnistumiseen en ota kantaa, ihmiset niitä tekee. Sisältä pimennysverhot pois, siitä se lähtee. Kannattaa kysellä huoltoliikkeistä osat ensin valmiiksi, ennenkun lähtee purkaan. Onnea hommaan. Toivopoika

KOPPELO HANNA-KATARIINA 19.08.2012 10:46

Kyllä me aateltiinki se ensin käyttää liikkeessä tarkemmissa tutkimuksissa ja sitte mietitään mille sen kans aletaan. Muuten tuntuu vaunu olevan hyvässä kunnossa, että eiköhän sillä vielä usiammat kilometrit saada mentyä :) Kiitos sulle!

KOPPELO HANNA-KATARIINA 23.08.2012 18:01

Eipä saakkaan enää varaosana tuota etumuovia. Sanovat, että pitänee korjauttaa se jossain muovikorjaamolla :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.