Dethleffsin lattia kuumenee ja jääkaappi on lämmin

OJALA TERO 29.07.2012 12:03

Päivää palsta! 1) Mulla on Detsku 510TK vesikiertoisella Aldella. Näin kesällä kun lämpöä riittää muutenkin ei kaipaisi ylimääräistä lämpöä yhtään, mutta silti jotkin alueet lattiasta lämpenee jaloin tuntien ihan polttavaksi. Lämppärilaite on pois päältä, vesikiertoletkut ovat kylmät, mutta silti lattia on joistain kohtaa kuuma. Näitä kohtia on mm. "makuuhuoneen" välioven kohdalta n20cm alue ja keittiönpöydän alta n.20cm alue. Mikä lattian alla/sisällä lämmittää? Lämmityslaitteella ei taida olla tekemistä asian kanssa.

2) Lähtiessämme reissuun laitoin jääkaapin kaasulle. 3t päästä perille päästyämme huomasin että liekki oli jossain välissä sammunut (miksi?), joten jääkaappi oli ~15C. Täällä perillä jääkaappi on ollut sähköllä nyt 2pv, mutta silti lämpö ei laske yhtään. Onko ihan normaalia? Maidot happanee ja mieli samaa vauhtia...

//TerO

HYTÖNEN RAIMO 29.07.2012 14:50

Jos siinä on vaikka sähköinen lattialämmitys? Lämpeneekö aina, vai vain tolppasähköön kytkettynä? Jos lämppäri (tai boileri) ei ole päällä, muita vaihtoehtoja ei juuri ole (vaunussa kun ei ole (moottorin) pakoputkeakaan. Tai onhan siihen voitu asentaa sähköiset putkenlämmittimet???

Jos jääkaappi ei kylmene alle 15 lämpöasteen, siinä on jotain vikaa. Tämä oletuksella, että siinä on "normaali" kompressori- tai absorbiotoiminen jääkaappi. Jos siinä on ns. peltier -periaatteella toimiva kaappi niin se jäähtyy vain tietyn määrän ympäristöään alempaan lämpötilaan (tarkkaa astemäärää en muista), joka ei takaa kovalla helteellä välttämättä riittävän alhaista lämpötilaa.

SUORTTI ANSSI 29.07.2012 17:10

Mulla oli vastaava ongelma viime vuonna kaapin kanssa. Kaappina normi vaunukaappi eli kaasu/sähkö käyttö. Ei toiminut kummallakaan tavalla. Huoltomies teki kaikki normitemput eli kaapin ympäripyöritykset ja ravistelut yms.

Eli kaapin sisäliemi oli kiteytynyt siten, että ei kiertänyt enää normaalisti.

Sitten vain uuden kaapin ostoon. Ja taas kylmeni. Ja hyvin.

SIEKKINEN KARI 31.07.2012 10:58

Terve!

Minulla vm.2009 Detsku Aldella, jossa lattialämmitys sähköllä. Kolmitehoinen kytkin löytyy parisängyn alta. Olisiko sinulla vastaava kytkin jossain ja lämmitys päällä!

Minulla on myös ollut ongelmia ison Dometic -jääkaapin kanssa, jossa pakastinosa erikseen. Käynnistyi ekakesinä hyvin sähköllä, mutta ei myöhemmin talvella. Putkisto kuumeni vain alaosaltaan ja neste ei lähtenyt kiertämään. Vaunu on "asuntovaunu" eli paikoillaan kahta päivää lukuunottamatta vuodessa. koneisto vaihdettiin takuuseen ja nyt toimii.

Kokeileppa käynnistää vaunun olessa paikoillaan kaasulla ja väännä säätönappulasta täysille. Jos kylmenee, voit sitten siirtyä sähkökäyttöön ja pienentää kylmyyttä. Minulla tämä auttaa ja käynnistän kaapin nykyään talvella aina tällä tavalla.

Liikkeellä ollessa saattaa kaasuliekki sammua!

T: Kari

TAMMINEN MIKKO 04.08.2012 10:36

Mulla tuo lattialämmön säädin vaatekaapissa sähkömittarin vieressä 510 DDB:ssä

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.