solifer s7+ vm 2001 12v sähkö hukassa

ANTTILA ESKO 28.07.2012 22:58

eli vaunussa ei toimi 12 v sähköt vaikka on tolpan nokassa. uusi akku vaihdettu ja kun se oli täysi kaikki toimi? salama laukaisi vikavirtakytkimen, särkyiköhän siinä jotain ?????

KOISTINEN TOIVO 29.07.2012 08:12

Jos et ole sähköjen kanssa hyvä kaveri, neuvoni on niin ku monesti. ota se vaunu perään ja vie se huoltoliikkeen, ne tarkistaa, ja korjaa. Siihen työhön saa yleensä takuun. Voisi arvella että muuntaja, sulakkeet, mitävain. Toivopoika

HAARAKANGAS ALLAN 29.07.2012 09:06

Oletko Esko katsonut kaappiin josko siellä on sellainen pyöreä keinukatkaisin? Meillä solikassa on sellainen. On joskus tahattomasti tavaroiden kosketuksesta kääntynyt väärään asentoon. Enää ei käänny koska on vahvalla teipillä estetty tahaton kääntyminen.

Allu vaari

ANTTILA ESKO 29.07.2012 09:47

kyllä keinukatkaisin katsottu ja akkua ennen oleva sulake ja kaikki sulakkeet jotka "sähkökeskuksen kyljestä" näkyy. Lähinnä kiinnostas josko jostain piilosta vielä löydettävissä sulakkeita, ettei vaunua tarvisi viedä sulakkeen vaihtoon liikkeeseen, kiittää

KOISTINEN TOIVO 29.07.2012 11:01

Yleensä jos salama, tai oikonen särkee jotain käry haisee, ja sulake palaa. mutta vikavirtasuojan homma on estää semmonen. Yleensähän ei ole tarkotus piilottaa sulakkeita. Onko sulla ohjekirjaa, siinähän sulakkeet kerrotaan. Minä en tiijä minkälaiset sulakkeet sulla on, mutta jos sulla on virtakynä, tai mittari, niin mittaappa meneekö sulakkeiden läpi sähkö. jos ei ole kynää tai mittaria, osta sopivia sulakkeita ja kokeile uudella sulakkeella jokainen. Saat selville että sähkö menee läpi. Vian luulisi olevan aika lähellä akkua koska kaikki on pimeää. Katto että akun navat on kunnolla kiinni, ja ettei kengän ja navan välissä ole hapettumaa. Jos tolppasähkö on päällä, niin jos sais mitattua paljonko tulee virtaa akkuun, näkis toimiiko laturi. Näkemättä en keksi enempää Toivopoika

SUOMALAINEN RITVA 29.07.2012 19:42

terve , mittaa tuleeko 220v laturille jos tulee mittaa lähteekö reilu 12v ulos silloin ukkonen on käynnyt laturissa kylässä ,muuten minkä nerkkinen laturi on vaunusasi ? t.Rauno

RAIMESALO RAIMO 29.07.2012 21:08

Olisiko tästä ketjusta apua? http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailuvaunut-ja-vetoautot/?E26528M=4&x26528=87763483

IPATTI VEIKKO 30.07.2012 11:06

Vaunusi on sitä ikäluokkaa, että sen mukana pitäisi olla ko vaunun sähkökytkentäkaavio. Ammattimies osaa varmasti lukea kaaviota ja löytää vian.

LAHTINEN ERKKI 30.07.2012 20:37

Vika lienee tähän mennessä jo paikallistettu , mutta ... Joskus unohtuu tarkastaa se virran alkulähde, eli tuleeko sitä verkkovirtaa jatkojohdosta vaunun seinään ???

Joskus kävi niinkin, että liikkeestä ostettu jatkojohto oli alunperin väärin kytketty ja poltti heti verkkovirran syötön sulakkeen. Aika uskomaton virhe, mutta näin vain kävi.

TANSKANEN MATTI 28.08.2012 16:43

Minun vaunussa Hobby 440 Sfr vm-2010 ongelmana että verkkovirta johto on kytketty. Sisällä vaunussa alkoi eilen esiintymään ettei valoja saa näkymään kuin todella himmeästi ja paneelissa kuitenkin näkyy merkkivalo että akku latautuu normaalisti. Välillä tosin vilkutti punaista, joka ymmärtääkseni tarkoittaa että akun jännite niin pieni ettei lataudu. Sekin kyllä jonkin ajan kuluttua korjaantui ja alkoi lataamaan.

Kuitenkin latauksen aikana valot ovat todella himmeät ja ei anna kytkeä kuin yhden valon kerrallaan. Useamman jos yrittää laittaa niin pimenee kaikki. Ajattelin että akku on sökö ja uusi täytyy hankkia. Kun painoin kytkimestä (automaatti sulake jossa oli nappi niin laukesi sulake) virrat pois niin valot tuli normaalisti kirkaana, mutta tietenkään lataus ei toiminut. Myöskään 230v pistorasiat eivät toimineet. Sulake uudestaan päälle niin valot himmeni ja lataus lähti päälle kun nappia painoi siellä vaatekomerossa. Valot pysyi himmeänä. Ei muuta kuin yöpuulle ja aamulla huomasin että näyttöpaneeli ilmoittaa vihreää ja akku siis latingissa. Kaikki valot toimii normaalisti, mutta noin 150km ajon jälkeen sama juttu. Valot himmeänä latauksesta huolimatta.

Tänään kuitenkin kun laitoin ruokaa vaunussa ja piruuttani liesituulettimen päälle plus valot liesituulettimeen niin kaikki alkoi toimimaan normaalisti. Laturi lataa akkua ja kaikki lamput palaa kirkaasti. Odottelin pari tuntia ja taas valaistus todella himmeä ja kun kikkailin liesituulettimen ja niiden valojen kanssa niin pim- ja kaikki taas alkoi pelittämään.

En uskalla edes ajatella mikä voisi olla pielessä. Uskaltaako joku muu?

TANSKANEN MATTI 31.08.2012 22:12

Nyt löytyi ongelman aiheuttaja. Muuntaja on sanoutunut puolittain irti tehtävästään ja ei toimi kunnolla. Nyt on selvityksessä meneekö takuuseen vielä kun takuu loppui viime kuussa. Jos ei mene takuuseen niin uusi maksaisi jotain 700€.

Jos ei mene takuun piiriin niin taidan etsiä halvemman muuntajan tuon entisen tilalle.

HAAPANEN TIMO 01.09.2012 10:08

Rauno Turun suunnalla näitä vehkeitä korjailee. 040 5414228

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.