Uskaltaako ostaa noin 5000 eur vaunua ???

LIPPONEN JUHA 08.07.2012 23:04

Terve, ollaan perheen kanssa hankkimassa asuntovaunua ja mietin saako 5000 eur minkäälaista vaunua jossa voi olla :). On myös mahdollista laittaa rahaa enempikin kiinni vaunuun, mutta ajattelin et voisi ostaa aluksi edullisemman vaunun ja jos homma kiinnostaa niin löydä sitten enempi kiinni.

No asiaan - mikä vaunu merkki olisi tuossa budjetissa järkevä hankinta, ilmeisesti Solifer, Kabe, Cabby ja Polar käytettyinäkin hyviä?? Kannattaako heti unohtaa esimerkiksi vuoden 1992 Adria :)? Kiitos etukäteen ja toivottavasti saan konkareilta apua taikka jos joku on aikeissa myydä niin ilmoituksia. T. Juha Lipponen

HAKALA JANNE 09.07.2012 15:20

Terve,

varmasti uskaltaa, tosin vaunuja on monenlaisia. Me ostimme muutama kuukausi sitten ensimmäiseksi vaunuksemme reilun 4000€ Solifer 510L -90 ja hyvin on pelannut; keväällä -10*C pakkasöisinkin tarkeni pelkälä sähkölämmityksellä hyvin. Juuri viikko sitten kotiuduttiin Euroopanturneelta; reilu kaksi viikkoa, 8 maata ja 7200 km ilman mitään ongelmia - poislukien liesituulettimen sadesuoja katolla, joka jäi Ranskassa tietullin suurin sallittu korkeus -kylttiin =)

Soliferista voin sanoa ainakin sen, että on todella hyvä vetää. Kyllä vaunun ulko-olemuksesta ja sisätiloista näkee nopeasti onko vaunu hyvä vai ei. Jos sisällä haisee kostealle, niin kannattaa jättää väliin. Myös se että vaunu on juuri katsastettu tuo varmuutta hankintaan. Onnea etsintään - vaihtoehtoja ainakin löytyy! :)

HALMEENMÄKI JUHANI 09.07.2012 17:51

Kaikki tuon ikäiset ja hintaiset vaunut ovat yksilöitä. Joka merkistä löytyy huonoja sekä hyviä yksilöitä, koska omistajia on monenlaisia, ja aikaakin on ollut mennä huonoon kuntoon, tai jopa parantua. Itse sanoisin tärkeimmäksi kartottaa ensin se, millaisen vaunun tarvitsette. Myös talvikäyttöön, vaiko vain kesäkäyttöön? Millaiset istumaratkaisut ja petipaikat? Sen jälkeen kun tuo on ratkennut, alatte katsomaan niitä yksilöitä. Jos hyvältä tuntuva löytyy ja oikeaan hintaan, niin turha vitkastelu ei kannata. Joku kokenut karavaanari tai vaikkapa itsenäisen huoltoliikkeen kaveri tsekkaamaan laitteet sekä vaunun kuivuus. Voi meinaan sitten maksaa helposti itsensä takaisin se tunnin työveloitus huoltomiehelle. Etenkin lämmityksen korjaaminen ei aina ole ihan edullista! Ja tuolloin vallinneen taloustilanteen vuoksi 92-97 vaunuja on julmetun vähän. Mutta 1990 ympäriltä tarjontaa on vieläkin todella paljon, ja niiden joukosta löytyy ihan käyttökelpoisiakin. Tietysti niistä puuttuu uusimpia asioita kuten lattialämpöä, ja värimaailma sekä tekstiilit on sitä aikaa. Mutta senpä takia uudella onkin uuden hinta. Meillä kahden aikuisen kevyessä kesäkäytössä on 1975 Sprite, jonka sisustus on kunnostettu omin voimin. Se riittää meidän nykyiseen tarpeeseemme, vaikka (tai ehkäpä juuri siksi) tietoa uusista vaunuista on roppakaupalla koeajojen myötä.

KEMPPAINEN HENRY 11.07.2012 14:18

Miksei uskaltaisi. Tosin pitää olla tarkkana. Vaunun yleisilme päältä kuin sisältäkin kertoo hieman. Ulkopuolen värityksen pitää olla tasaisen valkoinen. Jos näkyy syöpymiä seinän ylä tai alareunassa unohda heti. Jos korissa on tummempia kohtia, niin siellä on vuotoja katon ja seinän saumassa. Sisällä kopsuttele vaikka avaimen kärjellä seinien yläreunaan ja ikkunoiden ala ja miksei myös yläosien seutuja. Jos ääni on pehmeä, niin märkähän se seinärakenne on. Seinien alarunat samoin. Ainahan ei hyvin tuuletettu vaunu tuoksu kellarille, vaikka märkä olisikin. Solikka ja varsinkin Matkaaja on helppo todeta, silmät tiukasti seinän yläsauman luokse ja jos ei ole hapettumaa kyljen puolella, niin jatka tarkastelua.

Tietysti jos saat kosteusmittarin lainaan pääset helpommalla. Ehdottomasti mukaan ystävä kaveri joka on vaunujen kanssa ollut tekemisissä. Itse olen nähnyt monta murheellista ostosta, joissa kuume on vienyt miestä. Ostettu on sitten peli, joka olisi pitänyt jättää ostamatta.

Mutta jos olet valmis näkemään vaivaa, niin kyllä tuolla rahalla hyvänkin löytää. Saksasta saat tosin huomattavasti uudempia samalla rahalla.

VÄLIAHDE JUSSI 11.07.2012 20:14

Kaima Sanoikin ei hinta tai ikä vaan sen hetkinen vaununkunto,ratkaisee kaiken. Jos on muuten mieleen,eikun hankkimaan M-vaunun tai matkailuauton.

KOIVUMÄKI JELENA 21.08.2012 17:26

Aika hauska sanamuoto kysymyksessä ("Uskaltaako?"). :) Alle tuhannella eurollakin saa vaunun, jonka uskaltaa ostaa, jos vain oikeasta paikasta ja oikeaan aikaan sattuu etsimään. Sehän on sitten eri juttu, kuinka vaativa on (pitääkö vaunun olla yli 10m, pitääkö siinä olla luxus-varustelu, pitääkö vuosimallin olla 2012 yms.).

No joo... ei millään pahalla, hieman vain huvituin tuosta kysymyksen asettelusta. :) Nimimerkillä ensimmäinen vaununi (3v sitten ostettu) maksoi alle 1000€ katsastettuna ja siinä pelasi niin sähköt kuin kaasulaitteetkin. Kaksi vuotta sitä käytettiin kesää talvea kunnes vaihdettiin isompaan (= autoon). :) Ja se vaunu löysi heti uuden omistajan, eli on käytössä tänä päivänäkin. :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.