Patterit pitää meteliä

PÄTSI EERO 28.06.2012 11:13

Moi! Näin lomareissujen välissä ajattelin alkaa tutkimaan vaunun vesipatterin äänekästä napsumista aina kun kiertovesipumppu alkaa kierrättämään lämmintä vettä. Ääntä tulee vain yhdestä patterista eli oletan kyseessä olevan vian eikä ominaisuuden. Onko kukaan kohdannut vastaavaa? Helpottaisi hieman purkamista? Vaunu on Hobby ja lämmitin Alde (jos näillä tiedoilla on jotain merkitystä tässä tapauksessa)

LAHTI ANTTI 28.06.2012 12:46

Ääni on normaali ja tulee pattereiden rivoituksesta kiinnikkeisiinsä. Lämpö laajentaa niitä ja hieman tiukassa kiinnikkeessä se ei pääse liikkumaan.

STRÖMMER HEIKKI 30.06.2012 11:17

Laita sieltä Alden paneelista, sieltä työkaluvalikosta kiertovesipumppu pyörimään jatkuvasti, niin johan lakkaa napsumasta. Itsellä sama ominaisuus Solifer Articin kanssa. Itseasiassa ongelma johtuu heikkotehoisesta alkuperäis kiertovesipumpusta, jonka nopeutta ei voi säätää, vaikka Alden paneelissa on sellainen mahdollisuus. Elikkä kylmään patteriin tulee yht´äkkiä kuumaa vettä, siitä se johtuu. Meillä vesi öisin kiertää jatkuvasti kun kyllästyttiin napsumiseen. Aikeissa on vaihtaa kiertovesipumpuksi se kalliinpi säädettävä malli, jolla veden saa kiertämään nopeammin = patterit lämpiää tasaisemmin, napsumatta.

PÄTSI EERO 01.07.2012 19:38

Moi! Ihan kelpo vinkki, mutta..... Olenko ymmärtänyt väärin, että Alden tekoäly toimii seuraavasti: Sähkö tai kaasu pitää vedet jatkuvasti lämpimänä. Termostaatti ohjaa kiertovesipumppua. Jos pumpun laittaa jatkuvalle kierrolle, niin eikös vaunussa ala hiki tulla nukkujan otsalle?

STRÖMMER HEIKKI 03.07.2012 19:49

Eerolle. Juu ja ei. Siis eihän se Alde sitä pannuaan kokoajan täysillä lämmitä. Eli normaalisti kun lämmitys alkaa, samalla alkaa kiertovesipumppu pyöriä. Kun lämmitys taas lakkaa sen takia että lämmitin on saavuttanut asettamasi lämmön, lakkaa samalla kiertovesipumppu pyörimästä. Noh kun laitat kiertovesipumpun pyörimään kokoajan, ei se pannu silti lämmitä yhtään enenpää kuin mitä tarve vaatii. Normaalisti, siis kun pumppu ei pyöri jatkuvasti, on Alden kuumavesivaraajassa kokoajan kuumaa vettä, jota saat siis tulemaan hanasta. Kun pumppu pyörii jatkuvasti, hanasta tulee haaleaa vettä. Pitää siis valita mieleisensä vaihtoehto, sen mukaan kumpi on tärkeämpää. Onko tärkeämpää saada yöllä kuumaa vettä hanasta, vai onko tärkeämpää etteivät patterit napsahtele lämmetessään. Me ollaan valittu se vaihtoehto että patterit eivät napsahtele yöllä, ja meille siis riittää se että mahdollisen yöllisen vessakäynnin jälkeen kädet pitää pestä haalealla vedellä. Päiväksi taas laitetaan kiertovesipumppu normaali asentoon, kun hereillä ollessa se napsuminen ei häiritse ja tarvitaan esim. tiskivettä. Oikeasti se napsuminen johtuu uusiin Alden pannuihin asennetusta ensiasennus halpuus- pumpusta. Vian voi siis helposti korjata asennuttamalla Aldeen kunnon pumpun, joka kierrättää vettä nopeammin, silloin kuin kierrättää, silloin pattereihin ei tule yht´äkkiä tulikuumaa vettä, eivätkä patterit napsu, hmm edes Hobbyssä.

Käyttäjän lisäys viestiin 3.7.2012 klo 19:56:58 Meidän edellinen vaunu oli Hobby 610 Exelsior-09, Alden pannulla, eikä siinä patterit taas napsuneet ollenkaan. Vessassa oli sellainen n. 10cm:n pituinen patterinpätkä ja sen yhteydessä puhallin joka piti kovaa rällätystä. Ei se mitään lämmittänyt, mut ajattelin josko valmistaja on keksinyt konstin millä pieru-äänet eivät kuulu vessasta ainakaan vaunun ulkopuolelle.

JUUTI ERKKI 04.07.2012 09:41

Terve ! Osallistunpa miekii napsumiskeskusteluun. Meillä Kabe Travel Master -09 autossa on se kalliimpi 5- nopeuksinen pumppu. Kyllä silti napsahtelee, mutta ei se juurikaan häiritse. On nääs hermot kunnossa, että nukuttaa yöllä niin peijakkaan makeasti. Kovilla 25-30 asteen pakkasilla olen pitänyt pumpun suurimmalla nopeudella. En kuitenaan jatkuvalla kierrolla, syystä siitä, että jos ollaan puskaparkissa saattaa tulla virran riittävyydessä ongelmia. Sähkön päässä ollessa se ei tietenkään ole ongelma. Viime talvena kolme vuotta vanha asunto-osan akku ei ollut enää täydessä iskussaan. Sillä juuri yön pärjäsi. Tv. Eki.

VALTONEN MARTTI 04.07.2012 12:22

Tuo pumpun jatkuvakäyttömahdollisuushan on itse asiassa tarkoitettu hyvin kylmissä oloissa lämpötila erojen tasaamiseen joita voi ilmetä kun termari katkoo pumpun käyntiä.....ymmärtääkseni.

STRÖMMER HEIKKI 08.07.2012 11:24

Martille. en tiedä mihin jatkuvakäyttö on tarkoitettu, mutta pattereiden napsuminen sillä ainakin loppuu, se riittää minulle. Olen kyllä miettinyt kauankohan se halpuus-pumppu sitä jatkuvaa pumppaamista kestää, siks olenkin aina päiväaikaan ottanut jatkuvan pumppauksen pois päältä.

PÄTSI EERO 12.07.2012 09:24

Sen verran remontoin pattereita, että siirsin (50 mm) sängyn alla olevaa patteria irti toisesta patterista. Olivat asennettu toisesta päästä ihan toisiinsa kiinni. Sitä taas en tiedä miksi pitää olla kaksi patteria rinnakkain siinä kohtaa. Äänekkän napsuminen loppui siihen paikkaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.