Saksasta tuotavan uuden vaunun siirtokilpi ?

LILJA JUHA 21.05.2012 17:11

Kyselin muutama päivä takaperin vaunun vetämisestä laivaan. Tuli hyviä vastauksia. Kiitos niistä.

Nyt olisi vielä yksi pähkinä. Olen tuomassa uutta vaunua Rostockista. Myyjäliike toimittaa sen satamaan. Vakuutan vaunun suomessa ennen hakua. Otan Greencard: in mukaan. Sekä siirtokilven Suomea varten.

Nyt mietin, että saanko vedettyä vaunun laivaan terminaalista ilman saksan siirtokilpeä. Kaverille tulee samalta reissulta vetoauto.

Onko kellään kokemusta. J.lilja

HYTTILÄ ESKO 21.05.2012 20:33

Saat käsittääkseni. Lähinnähän tuo on kiinni vakuutuksesta minkä saksan "punapääkilpi" sisältää. Ja sinähän sanoit sellaisen hakkivasi / hankkineesi. Autoliikkeetkin tuo autoja siten, että ne tuodaan satamaan ja henkilökunta siirtää ne laivaan sisään. Samoin ajavat uusia autoja myös.

LILJA JUHA 21.05.2012 21:38

Joku vain varoitti, että jos henkilökunta siirtää vaunun laivaan se ehkä katsotaan rahdiksi. Vaunun hinta rahtina on käsitääksini reilusti yli tuhat euroa. Auton + vaunun hinta matkustavaiselle n. 850 € Tuosta pitäisi tulla Karavaanari alennus 50%. Oltaisiin aivan eri hintaluokassa.

JANHONEN MATTI 21.05.2012 22:44

Jos myyjäliike tuo vaunusi rantaan liikkeen siirtokilvillään vaunusi on kilvetön. Niitä kilpiä ei mukaan anneta. Kysy Finnlinesiltä voiko kilvettömän vaunun ajaa odotuskentältä laivaan. Käsittääkseni voi koska tuleehan laivoilla uusia autojakin joissa ei ole minkään valtakunnan kilpiä Tosin siinä on huomattava, että huolitsija ajaa ne laivaan.

Jos laivayhtiö ilmoittaa, että ei onnistu ajaa kilvettömällä muutamaa sataa metriä niin rekisteröi vaunu nimiisi ja ota sille muutaman päivän siirtokilvet. Niillä voit ajaa Suomessakin kun teet Tullille ilmoituksen satamassa. Myyjäliike voi tehdä vaunun rekisteröinnin nimiisi joko hintaan sisältyen tai eri maksusta mutta käsittääkseni operaatiossa tarvitaan ostajan passi, ennen kun myyjäliike voi rekisteröinnin nimiisi tehdä. Vientikilvillä ei ainakaan laivaanajossa ole ongelmia.

HAARAKANGAS ALLAN 22.05.2012 07:09

Satama-alue ei ole yleistä tieliikennealuetta joten siellä voi ajaa ilman kilpiä. Alue on verrattavissa suljettuun tehdasalueeseen, yksityiseen pihaan tai muuhun vastaavaan. Näin siis Suomessa ja uskoakseni sama määritelmä on myös Saksassa.

Varustamoa ei kiinnosta se, että onko kulkimessa kilpiä tai ei.

Allu vaari

HYTTILÄ ESKO 22.05.2012 08:28

Ei "punapääkilvet" tartte passia. Ne otetaan kulkuneuvolle , ei ostajalle. Minullekin niitä on haettu (siis autolleni) Liike voi hakea sellaisen valmiiksi. Maksaa muutaman kympin

NIEMELÄ PASI 22.05.2012 09:06

Onhan Saksassa keltapäiset siirtokilvet, ovat voimassa 5 vrk ja halvemmat kuin punapäiset. Hinta noin 100 euroa. Myös näillä saa ajaa nykyään Suomessa.

Keltapäisiin ei käsittääkseni tarvitse passia. Tosin välittäjä kyllä pyysi maaliskuussa kopion passista keltapäisiä kilpiä varten (ja myyjää varten).

Aiemmin ainankin ovat tulkinneet kivettömän kulkuneuvon rahdiksi, eli kannattaa asia tarkistaa etukäteen.

ANTTILA MARKKU 22.05.2012 09:52

Jos,asiasta tulee ongelma kannattaisi uhrata se muutama kymppi jotta välttäisi sen korkeamman laivarahdin.Muutenhan perävaunun siirto satamaalueella ilman kilpiä ei pitäisi olla mikään elämää suurempi ongelma.Helsingissä voi liimata väliaikaisen kilven taakse satamassa tai mennä saksassa satamaan se liimaamaan.Ajoneuvojen ja hinattavien laitteiden kohtelu ei ole samanlaista.Se vaunu kun ei liiku omin voimin minnekään.Jos olen oikein ymmärtänyt laivapaikkaa lunastettaessa kysytään yhdistelmän pituus,jonka jälkeen lähtösatamassa kukaan ei ole kiinnostunut vaunusi rekisterinumerosta.Suomen puolella asia onkin sitten eri juttu kun kävelet tulliin,missä sitten käytkin.

HAAPANEN TIMO 22.05.2012 16:10

Miten se keltapäisillä täällä ajaminen on voinut muuttua koska sen kilven vakuutus on voimassa vain Saksassa.

Oli miten oli mutta suosittelen sen keltapäisen hankkimista koska sulla ne kotimaan siirtokilvet ovat, niihin ei montaa kymppiä mene. Punapäinen on kalliimpi, sen vakuutus on voimassa täälläkin.

Luultavasti kukaan ei ole kiinnostunut sen vaunun kilvestä, vaunulla on vaikea saada aikaiseksi sellaista vahinkoa joka sen vakuutuksesta korvattaisiin. Autosta ne aina korvataan.

Ilman kuljettajaa oleva auto/vaunu luetaan rahdiksi, se ei rekisterikilvestä ole kiinni.

@timppa

NIEMELÄ PASI 24.05.2012 15:20

Keltapäisiin pitää ostaa ns. 'green card'-vakuutus (grüne Karte), jolloin ovat vakuutus on voimassa Saksan ulkopuolella.

HAAPANEN TIMO 24.05.2012 16:48

Tämä selkee.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.