Soliferin / Alden termostaatti

STRÖMMER HEIKKI 09.05.2012 20:42

Ajattelin tossa talvella jättää vaunuun peruslämmön +5c. Yllätys olikin melkoinen kun viikon päästä kävin katsomassa ja sisällä oli lämmintä 17,5c. Sähkömittari oli luonnollisesti pyörinyt ainakin sataaviittäkymppiä. No sit taas unohdin kärsimäni pahan ja nyt keväällä yritin uudestaan. nyt yritin jättää sisälämmöksi 10+c, ja viikon päästä kävin katsomassa, ja kas sisälämpö oli +20c. Joo ulkona ei paistanut aurinko, ja ulkolämpötila oli +4c. Mitä tein väärin? Vai eikö niin voi tehdä, vaikka Alden paneelissa on muka sellainen mahdollisuus? Vai onko -11 mallisessa Articissa termostaatti hajalla, vaikka sisälämpö sit taas toisaalta pysyy +21,5c:ssä, joka meidän mielestä on hyvä.

RAINETSALO KARI 09.05.2012 21:58

Haisee vialle! Tosin pelkkä ajattelu ei tuon lämpötilan suhteen auta! Ohjauspaneelissa pitää myös asettaa lämpötilapyyntö. No niinhän sinä ilmeisesti teitkin. Kyllä tuon lämmön pitäisi pysyä pyydetyn alhaalla kylmään aikaan. Tosin muistaakseni tuolle alimmalle lämpötilalle on jokin alaraja mitä alemmas Alde ei taivu. Tähän aikaan vuodesta tuo herra soolberi pitää sisälämmöt aivan asumislämpötiloissa. Vaunusi on 11 mallia. Takuuta on vielä todennäköisesti jäljellä? Asia kannattaa tutkituttaa. Tämä ei ole Solifer ongelma.Tuo sama Alde 3010 on se yleisin nestekeskuslämmityksen kattila nykyään.

ANTTILA MARKKU 09.05.2012 22:57

Tuo alden ohjaus lämpötilojen osalta tuntuu minun solkussa olevan hakusessa.Kun lämpötila pyyntö on asetettu +25 on sängyn jalkopäässä noin 1,5m korkeudella lämpömittarissa +22.Tällä hetkellä pyynti on asetettu 1Kw vastuksella +15.Siellä on jonkin verran viileämpää mutta kun soolberi on senverran lämmittänyt ettei oikein saa selvää mikä on lämpötila kun ulkona on +6.Sen ohjaustaulusta näkee ettei kiertovesipumppu pyöri,joten lämpötila on pyynnin yläpuolella.

HYTTILÄ ESKO 10.05.2012 08:12

Mikäli se termari on rikki, silloin siellä lämpö heittelee myös asuessa. Vai onko Strömmerillä ja Anttilalla jokin erilainen termostaatti tilattu vaunuun ? Sama koskee muitakin merkkejä.

Ehkä kannattaa ottaa se ohjekirja käteen ja laittaa sisälämpötilaksi se +5 astetta. Sekä haluttu lämmitysenergia halutulla tehoalueella.

Haluaisin olla kärpäsenä katossa kun joku menee vakavalla naamalla kertomaan "takuunalaisesta viasta" työnvastaanottajalle :)

Omassa vaunussani on 21 pyynnillä edessä 21 ja takana 20 , en tiedä heittääkö mittarit keskenään , koska on eri mittari.

Mahdollisen lämpötilakorjauksen voi tehdä Alden paneelissa. Ei siis ole merkkikohtainen vaan lämmitinmallikohtainen juttu.

ANTTILA MARKKU 10.05.2012 08:46

Kyllä siellä vaunussa tuo asetettu lämpötila pysyy,mutta sen lämpötilan oikea asetusarvo on eri kuin toivottu lämpötila.Ei oikeen saa selvää että johtuuko epämääräisyys siitä termostaatin paikasta siinä ilmanvaihto aukon yläpuolella.

HYTTILÄ ESKO 10.05.2012 16:16

Juurihan yllä kirjoitin miten mahdollinen lämpötilaero tasataan Alden paneelissa :o . Sen anturin voi helposti siirtää mihin huvittaa. Omassani ei ainakaan ota mitään tuuletuskanava ongelmia.

ANTTILA MARKKU 10.05.2012 18:55

Meillä nyt tuo ymmärrys ei kohtaa tuossa kirjoitusvimmassa.Ei ole todennettu termostaatin olevan viallinen.Se on aikaisemmissakin kirjoituksissa todennettu että soliferin lämmityslaitteen sisälämpötermostaatti on sijoitettu aivan päin p.....tä.Ei ole tarkoitus ostaa mitään tee se itse rakentelusarjaa hankkimalla solifer merkkinen hoby,olkoon siinä mihin tehdas sen on hätäpäissään käsistään laskenut.Minusta siihen vaikuttaa alla oleva korvausilma aukko, josta sisään tunkeva selvästi ikkunan ja istuinryhmän selkänojan välistä tuntuva lämmin ilmavirtaus sekoittaa termostaatin toiminnan.

HYTTILÄ ESKO 10.05.2012 19:29

Tuohon ALDE:n huonetermostaattiin myydään siirtosarjaa. Missään ei lue että se on Soliferiin. Meidän alueella yksi siirtää sen takia kun termari on saman kaapin seinässä kuin pannu. Ja voin kertoa ettei vaunu ole Solifer ,eikä edes saman firman tuote. Seuraavassa linkissä on erimittaisia johtoja . Mikäli sormi osaa muutakin kuin naputtaa näppäimistöä ja maha ei tiellä niin asennus onnistuu hetkessä. ps en missään huomannut että piuhat oli Soliferiin erikseen http://www.mlcaravan.fi/kauppa/product_catalog.php?c=57

Käyttäjän lisäys viestiin 10.5.2012 klo 19:32:32 ps en ole vielä huomannut tuon korvausilma-aukon tekevän mitään pahaa. Istun yleensä sen kohdalla jos olen pöytäryhmässä.

STRÖMMER HEIKKI 11.05.2012 22:39

Eskolle. Molemmilla kerroilla oli energiaksi valittu 2Kw sähköä, kaasut pois päältä. Talvella siis ulkona pakkasta joku -15c. Läpötilatoiveeksi +5c. No ainahan se lämpö ensin seilaa jonkun aikaa ennenkuin tasaantuu. No viikon päästä kun menin katsomaan miltä tilanne näyttää, näytti Alden oma sisälämpömittari sisälämmön olevan +20c. En myöskää ollut erikseen tilannut väärin näyttävää sisälämpömittaria tms.

STRÖMMER HEIKKI 11.05.2012 23:04

Markulle. Hyvä että kinastelunne lomasta löytyi se vastauskin. Korvausilmaventtiilin päällä olikin varmaan se +5c, mutta vaunussa sisällä +20c. Juu olen kyllä osannut ohjekirjaa tavaamalla muuttaa lämpömittarin näyttämää, mutta samalla ihmetellyt sitä, että jos ulkoilma esim kylmenee huomattavasti, alkaa sisälämpömittarin näyttö heittämään enemmän, ja taas pitää korjata mittarin näyttämää. Esko voi tulla vaikka ihan viereen seisomaan, kun haukun Solifercenterin "asiantuntijat" pystyyn termostaatin ääliömäisestä asennuspaikasta. He esim vaunun luovutuksen yhteydessä olisivat välttämättä halunneet asentaa sähkömittarin niin että lukemat on luettavissa vain sängyn alta. Ei meinannut millään älli riittää, ennenkuin sanoin että jätetään se pois kokonaan ja asennetaan se Helsinki Caravanissa niin että lukemat näkyvät ulos. Heti osasivat, eikä tehnyt heikkoakaan. Taitaa kyllä olla helpompi tapa siirtää se termostaatti itse.

ANTTILA MARKKU 11.05.2012 23:53

Se Eskon ehdottama näpertelijän oppaan termarin pitempi piuha varmaan auttais.Tarttis vaan vetää se naru vastakkaiselle puolelle vaunua ylä kaapiston päätyyn.Sieltä se vois jo toimiakkin asteikon arvojen mukaisesti.Minä en kyllä ymmärrä,ostetaan uusi vaunu tehtaan jäljiltä ja sitten aletaan korjata sitä.Näilläkin sivuilla käydään julmaa keskustelua kuluttajan oikeuksista ja takuuista.Silti melkein joka ukko alkaa heti tuunaamaan vaunua tehtaan jäljiltä.Jos ne on tarkottanut, että soliferiin asennetun alde lämmittimen sisätermostaatin lämmön asetukset pitää hakea erillisellä lämpömittarilla,niin olkoon sitten.Se on varmaan ominaisuus eikä vika.

VALTONEN MARTTI 12.05.2012 00:56

Eipä ole yhdessäkään neljästä Solkustani termarin kiekon merkinnät pitäneet paikkaansa. Mutta kun oppii sen asennon missä vaikkapa 22 astetta pysyy ja merkkaa sen kohdan vaikka punasella teipin palalla niin sen jälkeen pitää kutinsa.

STRÖMMER HEIKKI 12.05.2012 11:25

Markulle. Toi juttu ei koske vain uusia vaunuja, vaan esim myös uusia autoja. Ostintässä taannoin, no vuosia sitten uuden Nissan avolavapakun. Lämppäristä tuli vain tosi kuumaa tai kylmää, ei mitään siltä väliltä. No selittivät että samoja autoja viedään esim Italiaan, jossa kuumaa tarvitaan vain aamuisen huurteen poistoon, sen jälkeen vain kylmää. Sanoin että mitä sitten, mä olen ostanut uuden auton Suomeen jossa sen lämppäristä pitää tulla muitakin lämpöjä, mua ei yhtään kiinnosta mitä lämpöjä Italiassa tarvitaan. Ei tehonnut, ennenkuin lähetin kirjeen toimitusjohtajalle jossa kerroin että uuden Nissanin lämppäri on huonompi kuin 300:n markan Mossessa. Heti ne mielellään purki kojetaulun, ja sääti lämppärin uudestaan. Elikkä jos meet huoltoon vienosti esittämään että tää ei oikein toimi, ne nauraa sut ulos, Sitä se Eskokin epäili, oli varmaan kokeillut itse. Ei kun sinne pitää mennä raivoamaan, uhata vähintää tehdä ilmoitus tehtaalle, että täällä tehdään ammattitaidotonta työtä, ja kas ne ei uskalla kokeilla kuinka hullu / viitseliäs olet. Pelkäävät että kirjoitat ehkä jopa tälle saitille saanees ala-arvoista kohtelua, joka taas näkyy heti menetettynä liikevaihtona. niinpä ne ainakin kaikkensa yrittää, että olisit tyytyväinen.

HYTTILÄ ESKO 12.05.2012 16:16

ihan 21.5 on säädetty lämpötilaksi ja 22 näyttää 3 eri mittaria vaunussa. Eli alden oma ja 2 irtomittaria.ihan säätämättä ja raivoamatta missään :) voi voi. Se missä joutui siirtämään etäanturia oli 1 vaunu mihin laitoin isolla pääteasteella ja tuuletinjäähdytyksellä varustetun dvd radion. Tällöin saman kotelon seinässä sijainnut termari sai lämpöhoitoa kun katsoi leffaa tai cd levyjä. Meni ihan puolituntia kun johdonpätkällä siirsin anturin eripaikkaan. Tämähän ei ollut valmistajan vika. Onneksi nykyisessä oli eri paikassa valmiiksi. Eräässä alueemme vaunussa termari on vaatekaapin seinässä keskellä vaunua kun pannu on päällä kaappi kuumuu ja lämmittää samalla termarin. Vaunussa kyllä on kylmä koko aika.

STRÖMMER HEIKKI 12.05.2012 21:07

Eräässä nykyisessä Solifer vanussa termostaatti taas on raitisilmaputken päällä. Putkesta raikas pakkasilma jäähdyttää termaria, jolloin jos yrität lämmittää vaunun vain +10c:n, tulee sisälämmöksi +20c. Parempi asumislämpö tietysti +20c on kuin +10c, mutta siitähän tässä ei nyt ollenkaan ollutkaan kyse, vai oliko?

HYTTILÄ ESKO 13.05.2012 12:25

Illalla alueen saunan terassilla tiedustelin asiaa osanottajilta. Ei kukaan tuntenut ongelmaa ettei Alden säätö pidä paikkaansa. Gallupissa oli kai parikymmentä henkilöä. Enkä kuullu sukkien jalassakaan pyörimisestä. Osanottajilla oli kaikenmerkkisiä vaunuja. Ehkä te 2 ootte tilanneet oman version.

STRÖMMER HEIKKI 13.05.2012 12:33

Eikä kukaan heistä ollut yrittänyt säätää sisälämmöksi +5c, vaan sen n.+22c jonka tämä minun erikoismallinikin oikein hyvin pitää. Mutta niinhän se aina vähän on, haluamiaan vastauksia saa kun asettelee kysymyksensä oikein.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.5.2012 klo 12:36:10 Pitäisiköhän minunkin tulla sinne terassille kysymään kuinka moni niistä paristakymmenestä on edes yrittänyt pitää vaunussaan +5c:n peruslämpöä Aldella?

HYTTILÄ ESKO 13.05.2012 12:49

Siellä on sellaisia jotka oikeasti käyttävät vaunua ympäri vuoden. Eivätkä pelkästään puhu siitä palstoilla :)

Käyttäjän lisäys viestiin 13.5.2012 klo 12:51:07 Katso vielä mitä yritit säätää, kyllä se lämmön laskeminen toimii ihan ok. +8:aa olen käyttänyt itsekin. Tietenkään se ei ole sama asia kun sulla oli se +5c

STRÖMMER HEIKKI 13.05.2012 14:23

Esko, unohda jo koko juttu! Olinpas tyhmä kun edes kysyin moista asiaa. Sovitaanko että kun ensikerralla taas kysyn tyhmiä Solifer-kysymyksiä, niin älä sä vastaa siihen mitään. Onneks sain kuitenkin vastauksen, vaikka sinun vaunussasi kaikki onkin hyvin ja on aina ollut ja tulee aina olemaan.

HYTTILÄ ESKO 13.05.2012 16:54

Valitetavasti sun kannalta muutkin oli kanssani samaa mieltä. Sinulla kun on takuunalainen vaunu niin vieppä Muurosen Esalle HelsinkiCaravaniin missä tutkivat väittämäsi ;) Turhaan me asiasta kinastellaan. Laita huoltopöytäkirja esille niin saadaan kaikki lukea. ;)

Käyttäjän lisäys viestiin 13.5.2012 klo 20:14:46 Muista sit kertoa jotta termostaatti heittää 15 astetta ja vain kun et ole vaunulla.

AHOLA ESA 14.05.2012 00:18

Kyllä siellä ahistaa, siellä terassilla :( Otan osaa. Mutta ongelma ei siellä ratkennut. Kaikilla kun on kaikki aina hyvin, omassa kulkimessa.

Termostaatin paikan vaihtaminen voisi auttaa.

Jos pannu koittaa lämmittää ulkoilmaa tulee kulkimeen aina lämmin, siis jos ulkona on viileää.

Miten mahtaa tehot riittää jos reipas pakkanen? Sillonhan tuo alussa mainuttu mittari kyllä pyörii, mutta vaunu pysyy pyydetyssä 5 asteessa.

HYTTILÄ ESKO 14.05.2012 08:12

Et kai ole tosissaan ? Olen viettänyt vaunulla ~100 vrk vuodessa , myös talvella viikonloput. - 80 luvulta lähtien Tiedän ihan tarkkaan mitä ilmaa tulee ja mistä. Ei sellaista vaunua olekaan missä 15 astetta muuttuu lämpötila jonkin ilmavirran aikaan saamana JA VAIN SILLOIN KUN OMISTAJA EI OLE PAIKALLA.

Tuo saunan terassi nyt sattui olemaan keskustelupaikka missä oli karavaanareita iso liuta jotta asiasta voi puhua. Ehkä teillä se terassi on jotain muuta varten.

Ei pidä puuttua asiaan mistä ei ilmeisesti ymmärrä mitään :) Muuta lopputulosta ei saa kun lukee juttusi.

STRÖMMER HEIKKI 17.05.2012 11:35

Esko. Sitä mäkin ihmettelen miks puutut asiaan mistä et selvästikään mitään ymmärrä. Kun alunperin kirjoitin että vaunussa ei talvella pysy säädetty +5c:n lämpötila, vaan se nousee +17,5 c:n, Vastasit että kyllä sinun vaunussasi pysyy tosihyvin +22c. Jos et ymmärrä miten kylmä ilmavirta vaikuttaa termostaatin toimintaan, kokeileppa vaikka kuinka vaikuttaa kun lasket hanasta kylmää vettä sisälämpömittarisi päälle. Laskeeko lämpö mittarissa, vaikka sisällä on lämmin? Kokele ja hämmästy.

HYTTILÄ ESKO 17.05.2012 17:33

Hankala laskea vettä siihen Alden säätöpanelin päälle. Voi mennä elektroniikkaa rikki ja läpäläpäläää. Äläkä viitsi paskaa jauhaa enempää. Täysi mahdottomuus missään heittää toistakymmentä astetta termari. Oli sitten mikä vaunu/auto vaan. Tai sitten se on rikki ovelasti (toimii kun olette vaunulla , ja taas ei toimi kun ette ole. :) ) Sanoin jo että vie takuuhuoltoon ja linkkaa huoltopöytäkirja tänne

Käyttäjän lisäys viestiin 17.5.2012 klo 17:36:36 Tietenkin jos aurinko lämmittää sen sisätilan. Mutta oletan sun senkin ajatelleen tai sitten ei ole ajateltu lainkaan. On kuviteltu että sähkömittari pyörii. Sähän voit pyytää siihen kaukojäähdytykden , ei nimittäin Aldet eikä Trumaticit Priimuksista puhumattakaan osaa jäähdyttää

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.