Triax Ufo 100

VAINIKAINEN AKI 28.04.2012 19:58

Moi, uutena tuttavuutena täällä....

Perheen ensimmäinen vaunu virittelyn alla ja televisiosta se piti tietty aloittaa.

Ostin käytettynä viime syksynä Ufo 100:n. Vaihdoin sen vaunun katolle normaalin haravan tilalle ja kytkin digiboksista virransyötön antennille päälle. Led palaa antennissa kuten pitääkin.

Mutta signaalitasot ovat olemattomat. Paikasta riippumaton ja ihan sama nosteleeko putkea vai ei. Eikös tämän Ufon kuitenkin pitäisi toimia ilman erillisiä vahvistimia kohtuullisissa olosuhteissa?

Onko miten todennäköistä, että antennipiuhassa voisi olla vikaa? Lienee vaunun ikäinen piuha 22 vuotta? Toinen vaihtoehto, että liitäntä antennipiuhan ja antennin välillä meni jotenkin mönkään.

Aki Vainikainen

TERVO JARI 28.04.2012 20:36

No, aloita siitä että vaihdat sen kaapelin uuteen . . .

Jos tuo kyseinen Ufo on vanha, sekin on yks heikko lenkki, elektroniikka on "hapettuvaista" ja sitähän tuolla ulkona olevan osan sisältä löytyy, joten kaikki mahdollista . . .

Jos sama jatkuu kaapelin vaihdon jälkeen . . . jos sinun "housuissa" olisin, seuraavaksii Ufo jatkaisi Ufona lentäen roskikseen . . .

Kerro kuisen kävi kaapelin vaihdon jälkeen . . .

Ole tarkka niiden kaapelin "karvojen" kanssa, yksikin maadoitus"kuoren karva" sinne minne "kaapelin-napa karva" kuuluu, saa aikaan sen että "se toimi ei" . . .

Käyttäjän lisäys viestiin 28.4.2012 klo 20:42:48 . . . Jäipi sanomati et tervetuloo joukkoon, ei pidä lukee juttuja "tiukkapipo" päässä, jos sen tekee, on elämä raskasta . . .

Huumor huuumor sanoo Hyymer kuski . . .

RIIHELÄ ESA 29.04.2012 11:32

"Onko miten todennäköistä, että antennipiuhassa voisi olla vikaa?"

Kaikki on mahdollista. Mutta kun se käyttöjännitekin menee antennille asti (ledi palaa) samaa kaapelia pitkin, ei se kaapeli täysin rikki ole. 22 vuotta on pitkä aika, mutta jos kaapelin eristeet eivät murru ja metallijohtimet kiiltää, pitäisi toimia. Poikki voi mennä, jos vaikka maston nostelu taivuttaa jyrkästi, mutta ei silloin käyttöjännitekään siinä kulje.

Kun ei tiedä, millainen kenttä siinä kohdassa on, pitää Ufoa verrata johonkin. Vaikkapa siihen vanhaan haravaan tai muiden antenneihin. Jos muillakaan ei tule kunnon kuvaa, on paikka sitten huono.

Jos digiboksista saa asetuksista estettyä sen antennivahvistimen jännitteensyötön, voi kytkeä pois ja katsoa mitä tapahtuu. Jos antennivahvistin toimii, pitäisi signaalin hävitä lähes kokonaan. Jos havaittavaa muutosta ei tapahdu, on vahvistin ja samalla antenni entinen.

Miksi muuten entinen omistaja myi sen antennin? Ei saanut kunnon kuvaa...?

KÄÄRIÄINEN PERTTI 29.04.2012 19:34

Piuhassa voi olla vikaa, vaikka se on uusi ja siitä menee tasajännite läpi. Viime kesänä oli vastaava tilanne uudessa Adrian puoli-integroidussa. Alkuperäisellä kaapelilla vaimeni 7dB ja testikaapelina olleella samanpaksuisella piuhalla (jota oli kelalla mittauksen ajan luokkaa 30 metriä) hävisi vain 3dB. Mitattu digikanavalla 38. Tehtaan asentama kaapeli on siis halpaa ja huonoa. Hävikki olisi vielä rajumpi isommilla taajuuksilla. Antennina sama Triaxin ufo ja kattoluukusta laitetulla uudella johdolla kuva sitten saatiin.

VAINIKAINEN AKI 01.05.2012 21:12

Ja ongelma olikin sitten vielä yksinkertaisempi kuin arvasin. Ehdin vapputohinassa vaihtaa piuhan - onpahan nyt sekin uusi - mutta ei se kuva siitä kohentunut, signaalit törötti punaisella. Sitten otin boksin käsittelyyn ja tein tehdasasetusten palautuksen ja siitähän se sitten tulille heräsi ja signaalit lähes tapissaan.

Kiitos vastanneille, palaillaan uusissa aiheissa.

Av

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.