MATKAILUVAUNUJEN JA -AUTOJEN PESU- JA HUOLTOPAIKKA

KUOPPALA ARTTU 27.03.2012 20:36

Tervehdys!

Olen suunnitellut monipuolista itsepalvelu/palvelu pesu- ja huoltohallia matkailuvaunuille ja -autoille.

Teen markkina-analyysiä aiheesta ja toivoisin saavani mahdollisimman paljon rehellistä palautetta ja ideoita, johonka yritän myös vastata tarpeen mukaan. Analyysin tekemiseen on kaksi viikkoa aikaa, 12.4 asti.

Ilmoitan palstalla tuloksen analyysin valmistuttua.

Kiitos vastuksista etukäteen !

TERVO JARI 27.03.2012 20:52

Ii ?

Karavaanarit "tuntien", tunti veloituksen pitää olla 0€ . . .

Ei millään pahalla, mut "näin mennään" . . .

Hyvä ajatus, mutta mitenkähän toimii, ne joilla on taitoa korjata löytävät "luolan" jossa korjata, tumpelot korjuuttaa vermeensä . . .

HÄKLI HANNU 27.03.2012 21:26

Liki 5v. olen Imatralta etsinyt sellaista TI-hallia tai paikkaa jossa voisi pikkuremontit ja putsaukset ym. fiksaukset tehdä. Eipä löydy ja jos löytyy pitää vuokrata pidemmäksi aikaa vaikka tarvetta olisi vaikka päiväksi pariksi. Tänään etsin viimeksi ja ainut paikka mihin mahdollisuus öljynvaihtoon ja muuhun alustan tutkailuun näin ennen katsastusta oli ovikorkeus 2,70m eli ei mahdu. Kyllä tarvetta olisi täälläpäin tälläisestä tunti tai vuorokausivuokralla toimivasta hallista montulla.

Käyttäjän lisäys viestiin 27.3.2012 klo 21:38:21 Olisin kyllä valmis maksamaan aivan käypäsen hinnan vuokrasta, eli ei mitään nolla-linjaa. PS. Kerrankin tuntui hienolta kirjoittaa " on niin iso ettei mahdu".

HELIN JUHA 27.03.2012 22:03

Täällä Jyväskylän seudulla odottaa varmuudella ainakin yksi maksava asiakas. Kesällä voi sentään jotain tehdä ulkonakin, mutta talvisaikaan mieluusti kurvaisi halliin tekemään kaiken lampunvaihdosta alkaen.

Huoltohalliin monttu sekä mahdollisuus vaihtaa öljyt ja muut nesteet. Pesuhalliin jonkinlainen kävelysilta korkeussäädöllä, jotta katto olisi helppo pestä.

Itse olisin valmis maksamaan ti-hallin käytöstä esimerkiksi 15e/tunti.

LAHTI ANTTI 27.03.2012 22:39

Paljon auttaisi jos tietäisi minnepäin Suomea sitä on suunniteltu. Helsinkiin, Jyväskylään, Inariin vai mihin?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 29.03.2012 11:06

Itse olen maksanut Helsingissä pesuhallin käytöstä 25€/h, jos saa halvemmalla (tai jopa samaan hintaan) jossakin Keravan lähiseudulla olen valmis asiakkaaksi.

ESKOLA PENTTI 29.03.2012 11:58

KTK:n hallissa Viikissä pääsee (itse) pesemään isommankin auton. Hinta on 25,- €/tunti, pesuaine (shampoo) 1,95 €/litra, liuotinpesuaine 2,70 €/litra. Pesuaineet tulevat mittarien kautta, joten vain sen maksaa, minkä käyttää. Pesuun on syytä varata aika etukäteen!

http://www.helsinginktk.fi/liikennoitsijoille/oma_huoltoasema

Olen käynyt keskusteluja, josko tekisivät karavaanareille kampajatarjouksen. Katsotaan, mihin asiassa päädytään.

SANTALAHTI HANNU 29.03.2012 15:11

Minä kaipaisin Hyvinkäälle samanlaista paikkaa,jossa voisi pestä vaunua ja autoo. Ja pikku huoltoo muutenkin tehdä . Best caravanilla voi pestä,jos on kanta-asiakas mutta kun en ole !

Hanski
KUOPPALA ARTTU 29.03.2012 16:15

Lähtökohtana projektille on ollut oman vaunun pesu-ja huoltotyöt Tampereella. Sopivaa, helppoa paikkaa ei ole ja lähes aina joutuu tekemään tarvittavat työt ulkona tai maksamaan toiselle. Paikkakuntaa ei ole vielä valittu, mutta tällä hetkellä kartoitusta tehdään akselilla Tampere-Jyväskylä-Lahti-Vantaa-Hyvinkää. Palvelujen käytölle ei ole asetettu caravan-jäsenyysrajoituksia tms sellaista, mutta olemme kyllä suunnitelleet omaa jäsenrekisteriä, jonka avulla saa tuotteita ja palveluita edullisemmin. Pesu-ja huoltopaikan hinta olisi jäsenille 30-60€ tunti sisältäen kaikki tarvikkeet mitä palveluun kuuluu. Palaute on todella tervetullutta ja sen pohjalta onkin helppo kartoittaa tarve.

Arttu

Käyttäjän lisäys viestiin 29.3.2012 klo 19:10:28 Kyllä pesupaikkoja varmasti löytyy eri leirintäalueilta ja kaupungeista, mutta onko karavaanareita tarpeeksi paljon, jotka ko. palvelua tarvitsevat, että sellainen kannattaisi aloittaa. Markkinatutkimuksen tarkoitus on selvittää mikä palvelu olisi kaikkein kysytyin ja missä hintaluokassa.

ANTTILA MARKKU 29.03.2012 16:47

Miksi et kyselisi esim. Maisansalosta tai siitä Aitolahdesta paikkaa jossa valmiina viemäröinti ja öljynerotuskaivot.Siellä vois olla tyhjiä tai käytöstä poistettuja halleja.

SEILISTÖ RAMI 30.03.2012 07:28

Olen karavaanari ja pesuainekauppias:) joten jos avaat pesupaikan, niin olen kiinnostunut tekemään edullisen tarjouksen pesuaineista.Toimimme Tampereella mutta toimitamme aineet ympäri suomea. Treen hervannassa on vanha bensis missä on huolto/pesuhalli, en tosin tiedä kuinka korkea auto sinne mahtuu. Sitten sammonkatun nesteellä voi käydä leikkimässä poleteilla ja kastelemassa itsensä. Kunnon paikkaa missä voisi rauhassa huoltaa ja pestä en minä ainakaan tiedä Tampereella ja missä valot ei sammu jos ei koko ajan tunge poletteja koneeseen:)

STRÖMMER HEIKKI 06.04.2012 17:46

Entisenä pesuhallin omistajana sanoisin että jos aiot perustaa pesuhallin, unohda karavaanarit. Pesu ja huoltohalli ei myöskään voi olla sama halli, koska pesuhallin kosteudessa muhivat kaikki huoltohallin koneet, laitteet ja työkalut. Pestä kannattaa vain yritysten autoja, mieluiten rekkoja. Niitä kas pitää pestä säännöllisesti, vaikka olisi kurakeli. Vaunua tai autoa ehkä pari kertaa vuodessa. Otat apupoika - Anteron töihin, ja pesette kimpassa rekkoja. Toinen toista puolta, toinen toista. Tunnissa pesette rekan kimpassa, ja rahaa tulee 150€. Vähän toista siis, kuin karaavanarin tarjoamat 15- jopa 25€ / h. Mutta mutta, hallisi ei voi olla missään metsässä, sinne ei tule kukaan. Itse olen käynyt pesemässä ohimennessäni Hämeenlinnassa Maantiekiitäjien hallissa. Kortilla sinne pääsee keskellä yötä. Pesuaine ja liuotin veloitetaan käyttämäni määrän mukaan, pesurin käyttö käyttämäni ajan mukaan.

PARKKONEN SEPPO 06.04.2012 19:48

Hämeenlinnan seudulta puuttuu näppärä pesu- ja huoltopaikka matkailuautoille ja -vaunuille. Olen kiinnostunut asiasta. Tervetuloa "kulmille" Seppo Parkkonen, Hämeenlinna

STRÖMMER HEIKKI 07.04.2012 11:39

Parkkosen Sepolle. Mene Maantiekiitäjien hallille ja hae kortti jolla pääset illalla pesuhalliin. Muuta siellä ei voi tehdä kuin pestä. Niin minäkin olen tehnyt, ja käyn yöllä pesemässä rekkaa ilman jonoja.

SANTALAHTI HANNU 26.04.2012 14:22

Mitäs tälle projektille kuuluu,hukkuko ajatus lumeen,vai mitä on tapahtunut ?

Hanski
KUOPPALA ARTTU 12.05.2012 11:56

Terveydys jälleen ja vihdosta viimein!

Tein markkina-analyysin autojen pesu- ja huoltotoiminnasta itsepalveluperiaatteella. Analyysi kattoi kaikki pesutoiminnat autoista ja matkailuajoneuvoista aina paketti- ja kuorma-autoihin asti sekä sisäpesu-, vahaus, renkaanvaihto- ja huollotoimet pakettiautoon asti. Palvelupisteperiaateella toimiva systeemi olisi rakentunut kymmenestä asiakaspaikasta niin, että märkätilat ja kuivatilat ovat erikseen. Palvelulle on kysyntää, mutta koska täysin vastaavanlaista järjestelmää ei suomessa ole ollut, ei siitä ole kokemusta muuta kuin niiden palveluiden osalta kuinka mitä maasta löytyy. Palvelykyselyn vastauksien perusteella kysyntä on 50/50 mutta, jos on palveluna kysyntä on suurempaa. Tee-se-itse periaatteella on kuitenkin kannattajansa ja heidän vastauksiansa ei kovin montaa saatu. Palvelupisteissä olisi saanut kaikki myös palveluna. Palvelu olisi toiminut jäsenkorttiperiaatteella eli sisään- ja uloskirjatuminen sekä laitehallinta, kaikki toiminnat ohjataan kortilla. Palvelupisteen sijaintipaikka on ehdottomasti Tampereen kokoisen kaupungin valtaväylän varrella. Projekti on toisaiseksi päättynyt, mutta katsotaan, että toteutetaanko suunnitelmat vai ei. KIITOS kaikille palautteesta ja mielipiteistä!

SANTALAHTI HANNU 12.05.2012 23:05

Taitaa olla se Maantiekiitäjien paikka vain yrityksille,näin ymmärsin mainoksesta.

Hanski
STRÖMMER HEIKKI 13.05.2012 10:34

Niinpäs onkin. En näin yrittäjänä huomannut ottaa sitä huomioon.

PARKKOLA HANNA 05.12.2012 18:18

Ja täällä yksi täysipalveluakin arvostava karavaanari yrittää löytää Jyväskylän seudulta paikkaa, jossa voisi pesettää autonsa tai edes pestä itse talvella. Jos on vinkkejä pesupaikasta Jyväskylässä, niin saa kertoa...

Yritin sitä Alasinkadun paikkaa googlata, mutta ainakaan kyseistä osoitteesta löytyvän yrityksen kotisivut eivät antaneet oikein hyvää kuvaa varsinkaan isompien autojen pesusta...

AHONEN AULIS 06.12.2012 17:15

Tuossa olisi yksi mahdollinen paikka.Terv:AA.

http://www.raskaankalustonpesula.fi/

HÄMÄLÄINEN MARKKU 07.12.2012 13:10

Noissa palvelupesuloissa joissa pestään rekkoja käytetään yleisesti painepesureita. Painepesurit eivät taas sovellu oikein matkailuautojen eikä - vanujen pesuun. Paineella saadaan saumat vuotamaan ja ikkunoiden raoista vedet sisälle. Jos jossakin olisi käsinpesua pehmeällä harjalla tekevä firma olisin valmis viemään autoni pestäväksi sinne, hiekat tietysti pitää huuhtoa ensin pois.

ESKOLA PENTTI 07.12.2012 14:54

Käväisimpä pesemässä matkakulminen viime viikon lopulla. Hyvät tilat pesutoimintaan. Tuntihinta tällä hetkellä 28 €, lisäksi kulutuksen mukaan shampoo (todella tehokasta), tai liuotin. Saa käyttää omiakin aineita. Saa pestä myös moottoritilan. Vettä saa painepesurista, tai sitten johtopaineella (lämmintä, kylmää tai sopivaa) hyvin säädettävällä suihkulla. Puhdasta tuli. Suosittelen, vaikka ei olekaan ko. puljuun mitään liikesuhdetta. On kuitenkin hienoa, että löytyy paikka, missä voi auton/vaunun pestä talvellakin. Paikalla myös pieni kahvila.

Eivät ainakaan toistaiseksi (ilmeisesti kysyntää riittää muutenkin) ole kiinnostuneita hinnoittelemaan karavaanareille omaa taulukkoa.

Elämä on.

KOSKINEN MARKKU 07.12.2012 17:10

Tervehdys.Siinä pesu ja huolto hallissa on ideaa itse asun Nokialla ja on kyllä tarvis sellaiselle palvelulle ja tottakai siitä maksaa tarvii ihan käypä hinta.Terv.Markku

AHJOS TIMO 07.12.2012 17:27

Pentti Eskolalle: Onko KTK:n tuntiveloitus noussut joulukuun alussa? Kävin siellä pesulla 2 kertaa loka-marrskuussa ja silloin tuntiveloitus oli vielä 25 euroa.

ESKOLA PENTTI 07.12.2012 18:06

Jaoin väärää tietoa! Laskun loppusumma oli 28€, mutta siihen sisältyikin pesuaine 3egee. Eli, tuntiveloitus oli (ainakin vielä tuolloin) 25€. Sorry, tarkoitus ei ollut niin paha, kuin teko. Mutta, tekevälle sattuu?

HELIN JUHA 10.12.2012 16:14

Omia hyviä kokemuksia matkailuauton pesettämisestä pakkaskaudella Jyväskylässä on sekä Glosspointista (glosspoint.fi) että Jyväskylän autopuhdistuksesta (www.jklautopuhdistus.com).

Nykytilanteesta en osaa sanoa kun tänä talvena matkailuauton pesua en vielä ole tarvinnut, viimeinen pesu kotipihassa tuli tehtyä juuri ennen pakkasia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.