Vaunun säilytys/suojaus

RANTANEN ANTTI 21.03.2012 11:13

Hi,

Miten suojaatte vaununne talvella? Jonkunlainen katos varmaan pitäisi olla, kun ei pääse lumitöihin talven aikana. Onko ehdotuksia/kokemuksia? Entäs kesällä? Miten pysyy vaunun katto puhtaana neulasilta, lehdiltä??

TERVO JARI 23.03.2012 21:01

http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailuvaunut-ja-vetoautot/?x26528=Search&Order=-submit_date&N=100&q=katos&nickMid=

http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailuautot/?x26555=Search&Order=-submit_date&N=100&q=katos&nickMid=

Noita kun lukee, eiköhän jonninmoinen käsitys asijasta tuu . . .

Kukaan ei enää viitsi vaivautua loppuun "kaluttuun" juttuun uudelleen vastailla, valitettavasti . . .

Samat "jutut" koskee myös asuntoautoja kuin vaunuja tuon asian suhteen . . .

STRÖMMER HEIKKI 24.03.2012 21:01

Ensimmäisen vaununi, vai pitäisikö sanoa vaunumme vahasin huolella, silti katolle kasvoi sammalta kesällä, eikä lumi luistanut alas tasaiselta katolta talvella. Seuraavan vein vahattavaksi kalliilla rahalla, kun epäilin etten sitten itse kuitenkaan oikein osannut. Lopputulos oli tasan samanlainen. Tälle uudelle en sit ole tehnyt mitään, kas huomasin että eipä uusia vaunuja myyvät liikkeetkään tee mitään katolle kasutuvalle lumikuormalle, ja hyvin tuntuu kestävän etelä Suomen 70cmn kin. Sisällä on kyllä 2kpl Torrballeja, ilmeisen suotta nekin, sillä kumpaankaan ei ole kertynyt ollenkaan kosteutta. Jatkossa ilmeisesti tulenkin vain pesemään vaunun huolellisesti syksyisin, ennen pakkasia.

VALTONEN MARTTI 25.03.2012 19:23

70 cm ? Luinko oikein ? Onko Heikki lapioinut vaununsa ympäriltäkin lumet katolle ? Eikä takuulla kestä, vauriot vaan tulee vuosien päästä esiin. Ja vahaamattoman vaunun maalipinnalle käy ihan samoin kuin autonkin. Vuosien päästä. Paitsi alumiini ei ala ruostumaan sentään.

Käyttäjän lisäys viestiin 25.3.2012 klo 19:30:32 Ja niihin kosteuspalloihin ei joskus kerry kuukausiin mitään ja sitten sopivan kostealla keliillä yllättäen täyttyy ja vuotaa ylikin joten ite pidän niitä vielä pahvilautasilla ettei se suolatöhnä pääse paikkoja sotkeen.

LINDBLOM ALF 26.03.2012 08:22

Kyllä tänä talvenakin meillä vaununkatolla oli yli 70cm lunta (Kirkkonummi). Höttöstä kuitenkin, joten painoa ei ollut liikaa. Metsän laidassa kun vaunu on, pyrysäässä voi kertyä yllättävänkin korkeat kinokset.

Jos vaunu tuulettuu riittävän hyvin, kosteus vaunun sisällä on sama kuin ulkonakin. Jos ulkona on kostea ilma, se tietenkin siirtyy sisätiloihin, ja kun ilma kuivuu, kuivuu sisätilatkin. Kosteuspallot pyrkii kuivaamaan koko lähitienoon jos tuuletus toimii. Eri asiam on sitten jos tuuletus ei toimi.

VALTONEN MARTTI 26.03.2012 10:22

Enpä tuommoisia lumimääriä ole nähnyt mutta uskotaan. Liikaa se kyllä on. Itelläni viimeinen hälytysraja on 30 cm. Sadoista kiloista ylimääräistä kuitenkin on kyse höttösemmässäkin lumessa. Kattorakenteet pikkuhiljaa väsyy ja vesi alkaa asustamaan siellä. Jouset, renkaat ja tukijalat turhanpäiten rasittuu. Ja viisikin senttiä estää tuuletuksen tehokkaasti.

Käyttäjän lisäys viestiin 26.3.2012 klo 10:43:15 Vielä tähän lisää että n.30 cm kosteaa lunta voi painaa jopa lähes sen vaunun omapainon verran. Laittaa ajattelemaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.