Citroen C4 picasso käsijarru.

HAUTANIEMI ERKKI 04.03.2012 14:13

Vuokrasin Citican, ei ole kunnon ohjeita? Suurin ongelma sähköinen käsijarru ja sen toiminta. Olen yrittänyt lukea eri lähteistä sen saloja, mutta on kaikenaikaan ihmeellinen juttu. Joudun tekemään mitä ihmeelisempiä operaatioita ennen kun pääsen liikkeele. Auton vuosimalli 2011, 1,6d manual. Olisi kiva tietää johdonmukainen toiminta. Maa Espanja. Helpot yksikertaiset vinkit kiitos. .

MÄKELÄ REIMA 04.03.2012 14:56

Ainakin automaatti mallissa lähdetään vaan liikkeelle eteen- tai taaksepäin niin sähköinen käsijarru vapautuu itsestään. Uskoisin, että manuuali mallissa aivan samanlailla, kun kytkinpoljinta nostetaan niin kässäri vapautuu. Käsijarruhan menee myös aina itsestään päälle, kun moottori sammutetaan. Sen voi myös kytkeä päälle keskellä mittariston alla olevaa P-kytkintä vetämällä itseä päin esim jos tarve jättää auto hetkeksi tyhjäkäynnille ja nousee autosta ulos. Myös tällöin jarru vapautuu lähtemällä vaan ajamaan. Toivottavasti nyt matka jatkuu mukavasti.

VALTONEN MARTTI 04.03.2012 15:43

Autossahan on ymmärtääkseni ns. mäkilähtöavustin ja sehän toimii yleensä juuri niinkuin Mäkelä edellä esittää.

RIIHELÄ ESA 04.03.2012 17:21

Jarru vapautuu vasta, kun moottorissa on riittävästi vääntöä liikuttamaan autoa. Ihan normaali liikkeellelähtö siis, jarrusta ei tarvitse välittää. Tai sitten citikka on keksinyt tehdä tuonkin jotenkin oudolla tavalla.

Jos on nappula, josta voi vapauttaa jarrun myös käsin, ei vapaudu, ellei paina samalla jalkajarrua.

HAUTANIEMI ERKKI 04.03.2012 17:49

Onko uskon puute, välillä tuntuu ettei jarru lähde pois, onko viive tai enkö uskalla painaa kaasua tarpeeksi.

RIIHELÄ ESA 04.03.2012 18:10

Ei sitä kaasua sillä tavalla tarvitse painaa, että jarrun irrotessa auto hyppää ilmaan... sellainen normaali ranskalaistyyppinen liikkeellelähtösatsi.

Jos jalkajarrua painaa reippaasti muutaman sekunnin vaihteen ollessa päällä, menee mäkilähtöavustin päälle. Yleensä näkyy merkkivalosta ja merkkiäänestä. Se taas vapauttaa jarrun vasta parin sekunnin kuluttua siitä, kun jalan nostaa jarrulta. Mutta tuossa käsijarrussa ei viivettä pitäisi olla.

Kokemusta ei ole tuosta autosta, mutta yleensä nuo toimii suunnilleen samalla tavalla. Automaattisen käsijarrun idea on juuri siinä, ettei siitä tarvitse mitenkään välittää.

Ei ne sitten autoa luovutettaessa käyneet noita läpi? Siinä vuokrasopimuksessa yleensä joutuu kuittaamaan, että on kerrottu hallintalaitteista. Ei sitten voi väittää, ettei tiennyt, jos jotain sattuu.

HAUTANIEMI ERKKI 06.03.2012 20:22

Opettelua on ollut, välillä joutunut laitta pakin ja takaisin ykköselle. Yleensä lähtee muutaman sekunnin kuluttua liikkeele, kevyellä kaasulla. Saattaa olla joku anturi juttu tai vaan etelän manjaana tai onko liian hienostunut pohjoisen jörölle jolta puuttu etelän vikittely?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.