Kosteuden poisto

VANHAPELTO JANNE 21.02.2012 18:13

Olen joskus lukenut jostain että vaunun lämmityksen yhteydessä käytetään eri keinoja myös kosteuden poistoon, mitä ne mahtanevat olla,ja jeesaako ikkunoihin kondensoituvaan kosteuteen?

TERVO JARI 21.02.2012 18:21

Räppänät auki ja lämpö täysille, yksinkertaista.

Lämpö saa kosteuden "irti" ja ilmanvaihto vie kosteuden "pihalle", korvausilma on ulkoilmaa joka on kuivaa . . .

Tehokas, toimiva ja ainut konsti, unoha kaikki "suolapussit" ja kompressorikäyttöiset "härpäkkeet" . . .

Kuivaaminen vaan on aloitettava hyvissäajoin ennen kuin meinaa vermeen käyttöön ottaa . . . .

MÄNNISTÖ ILMARI 27.02.2012 12:33

Alkuperäinen viesti oli ihan asiaa. "Räppänät" pitäisi olla auki aina,eli ilmanvaihto reijät! Ikkunoiden ja ovien avaaminen on turhaa tohua,vaikka ilma olisi lämmennyt niin että seinillä olisi vesipisaroita, ei ne siltä mihinkään häviä,korkeintaan jäätyisivät. Ei muuta kuin lämpö päälle illalla ,niin seuraavana iltana on lämmitä ja kuivaa!! Ei se sen monimutkaisempaa ole. Eikä lämpötilan säätöäkään tarvitse muuttaa 20 asteesta mihinkään. Kaasun kulutus on aika vähäistä, kun sitä kuluu n2pulloa viikossa,talvella reissatessa.

LAHTI ANTTI 27.02.2012 14:00

Riittää kun ilmanvaihtoventtiilit ovat lumesta puhdistettu, siis ulkoa päin. Jos haluaa, kattoluukut voi avata joksikin aikaa, mahdollinen kostea ilma poistuu paremmin. Ikkunat kuivuvat ainoastaan pattereista nousevan lämmön vaikutuksesta. Ja tosiaan lämpöä ei tarvitse nostaa kuin sinne asumislämpöön noin +20 - +22 asteeseen. Ja noin vuorokautta ennen mahdollista lähtöä nämä toimenpiteet. Ehtii toppaukset ja paikat yleensäkin lämpeämään kunnolla.

TERVO JARI 27.02.2012 18:41

Oletin että kyse olisi nopeasta kosteudenpoistosta jotta pääsis äkkiä kuivaan/lämpimään vaunuun asuilemaan.

Silloin ei ole haitaksi lämmittää vermettä normaalia lämpimämmäksi sillä lämmin ilma sitoo itseensä enemmän kosteutta kuin viileä ilma ja kun ulkoa tuleva kylmä ilma on kuivaa, joten eiköhän lämpö ja ilmanvaihto ole hyvä "yhtälö" kuivaamiseen . . .

Kattoluukku/luukut auki ja voi välillä pitää hetken oveakin auki, ei se kovin paljoo kaasun kulutusta lisää mutta verme kuivuu joutuisasti jolloin on mukavampi oleskella . . .

Kaikilla ei ole mahdollisuutta etukäteen saada lämpöä päälle jolloin on vaan turvauduttava "nopeisiin/tehokkaisiin" ratkaisuihin . . .

HAAPANEN TIMO 27.02.2012 19:40

Kyllä ovea kannattaa aukoa, se pöllähtää hetkessä märkä lämmin ilma taivaan tuuliin.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.