Jääkaappi ongelma

STRÖMMER HEIKKI 14.01.2012 15:35

Hankittiin uus Solifer Artic 560 ja siihen menin hölmöyksissäni haluamaan sen mahdollisimman suuren jääkaapin, jossa on erillinen pakastin. Onks se nyt joku 190 litrainen tai ainakin jotain sinne päin. Hölmöyksissäni siinä mielessä että ei kyllä tullut pieneen mieleenikään, että siinä on varmaankin sama koneisto kuin paljon pienemmässäkin kaapissa. Elikkä jos lämpötila on joku +20c ja laitat kaapin jäähtymään verkkosähköllä tai kaasulla, kestää n.12 tuntia ennenkuin kaapin sisälämpö on jonkun +5c. Kun pidät kaapin ovea auki ottaaksesi herkkuja pöytään, esim 3min, kestää suunnilleen yhtä monta tuntia että kaapin sisälämpö on taas sama kuin ennen oven aukaisua. Tulee siis helposti ilmiö että kylmäsilta katkeaa, eikä kaappiin laitetut herkut säily, kun kaapin lämpö ei pysy riittävän matalana. Ilmiö korostuu etelän lämmössä, jossa ulkolämpö voi olla +30c ja ylikin. Tuli sit yht`äkkiä mieleeni että auttaisikohan jos laittaisi lisäpuhaltimen kierrättämään vähän vikkaammin ilmaa kaapin jäähdytyskanavassa? Niin tai pitäisikö siinä ollakin katolla imuri imemässä lämmennyttä jäähdytysilmaa ulos, sen takia että puhallin ei sammuttaisi samalla kaasuliekkiä. Onko kukaan kokeillut?

HAAPANEN TIMO 14.01.2012 16:55

Onhan niistä puhaltimista täällä paljon juttua ollut. Mulla on kaksi tietsikan puhallinta yläritilän takana painamassa ilmaa ulos. Paljon sitä kuumaa sieltä tulee, puhallinten päällä ollessa ei pakoputken pääkään juurikaan lämpene, eli ilma siellä kaapin takana on selkeästi kylmempää kuin ettei puhallusta olisi.

@timppa

HYTTILÄ ESKO 15.01.2012 14:44

Oli meillä edellisessä Soliferissa tuo myöskin rakennettuna. Taitaa olla jääkaappiin kuuluva juttu eikä vaunuun. En ole ainakaan kuullut että vaunuvalmistajat tekee jääkaappeja..... En tiedä liekkö sama koneisto. Ainakin oma 180 litrainen on isompi tehokulutukseltaan sähkössä ja isompi kaasunkulutus myös. Ehkä siellä on joku venttiili mikä päästää kaasua pihalle ja sähköä harakoille.....

Käyttäjän lisäys viestiin 15.1.2012 klo 20:59:40 Nii, meillä oli se pieni "köyhien kaappimalli"

VALTONEN MARTTI 15.01.2012 21:38

Kyllä se vaunuvalmistaja osaa sössiä sen kaapin tehottomaksi vaikkei niitä rakennakaan.

Historia on osoittanut.

STRÖMMER HEIKKI 15.01.2012 21:47

Esko, oikeassa olet, vaununvalmistajat eivät tee jääkaappeja, mutta jääkaapinvalmistajat, eivät myöskään varmista että vaunujen tekijät tekevät riittävän avarat jäähdytys ilmakanavat vaunuihinsa. Jospa kanava onkin tarkoitettu vain " köyhien kaapille", niinpä meidän äveriäiden tuplakoneistolla varustetulla jääkaappi-pakastimelle kanava onkin liian ahdas.

HYTTILÄ ESKO 16.01.2012 08:37

Minulla ei ole ISOSTA rikkaitten kaapista kokemusta vielä kuin viime heinäkuusta lähtien (tuli köyhälle vahingossa). Jäähtyy erittäin hyvin ja nopeasti, ainakin suomen keleissä. Tehty ihan samassa tehtaassa tuo vaunu kuin sun Solifer. Ja ihan samanlainen kaappi ja toteutus kuin tuttavan Soliferissa toisen Kabessa ja kolmannen Hobbyssa.

"" Kyllä se vaunuvalmistaja osaa sössiä sen kaapin tehottomaksi vaikkei niitä rakennakaan.""

Tuollaista suoraa kanavaa jonka yläpää on samassa pystylinjassa katolla ja alapää vaunun ulkoseinässä en onnistuisi edes minä pilaamaan, en suunnittelussa enkä toteutuksessa. Ilmankierron fysiikan lakeja on melkein mahdotonta muuttaa. Tuossa pelkkä jääkaapin koneiston lämpö laittaa ilman kiertoon. Valitettavasti.....

Käyttäjän lisäys viestiin 16.1.2012 klo 08:39:30 (Lainaus) Jospa kanava onkin tarkoitettu vain " köyhien kaapille", niinpä meidän äveriäiden tuplakoneistolla varustetulla jääkaappi-pakastimelle kanava onkin liian ahdas. (Loppu)

Pikkukaapissa kanava on täysin erilainen. Ylempi tuuletusventtiili on ulkoseinässä , ei katolla.

VARTIAINEN URPO 16.01.2012 09:52

Hymerissäni on ritilä alhaalla ja toinen ylhäällä jääkaapin kohdalla se yläosa jääkaapin yläreunankohdalla ja hyvin pelaa niin pakastus-kuin jääkaapinpuolikin. siis seinällä..

STRÖMMER HEIKKI 21.01.2012 13:04

Niin eihän tuollaista suoraa putkea muuten kyllä onnistukaan pilaamaan, kuin sijoittamalla samaan putkeen, näkösuojaan kaikenmailman johtoa ja putkea, jotka estävät ilmankierron. No pitää katsoa peilillä, ei peiliin.

NISSINEN JUHA 23.01.2012 16:25

Ootteko miettiny sitä että jos tungette jääkaapin niin täyteen tavaraa että siellä sisällä ei ilma kierrä niin ei kyllä pysy viileänäkään. Minulla ollu aina isot kaapit eikä vielä koskaan ole ollut niitten kanssa mitään ongelmia. Kaapit olleet autossa ja parissa vaunussa. Ai niin oli kerran ongelma kun laitoin suoja ritilän ilma-aukon eteen . Kaben ohjeessa kun lukee että jos ulkoilma alle +8 astetta käytä suojaa. laitappa suoja niin ei viilene kaappi.

HYTTILÄ ESKO 23.01.2012 19:20

Alle +8:ssa suoja. Niin minäkin ENSIN luulin kun en lukenut. Mutta ohjekirjan mukaan ISOSSA dometic kaapissa tuo eristetty talvisuoja siihen isoon kylkiritilään laitetaan vasta 0 asteen kylmemmällä puolen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.