Kuivakäymälä?

ANTTILA MARKKU 05.01.2012 18:47

Ekassa Caravan lehdessä oli mielenkiintoa herättävä tarina kuivakäymälästä matkailuajoneuvossa.Sehän olisi aivan asiallinen uudistus.Muutama juttu vaan mietityttää.Kuten jutussa jo vähän ohimennen mainittiin,virtsa juoksutetaan harmaavesien joukkoon.Ensin se hajuhaitta joka oman havaintoni mukaan kiinteällä jätevesisäiliöllä varustetussa laitteessa on todellinen ja mitä lämpimämpi ilma sitä nopeammin ja voimakkaampana hajuhaitta ilmenee.Kaatoaltaiden tulpat on ehdottomasti oltava kiinni.Se viemärien tuuletus pitäisi parantaa.Sitten toinen juttu,osassa kulkimia wc on suht kaukana harmaavesisäiliöstä jolloin kaatoa käymälästä ei oikein voi saada riittäväksi.Etenkin vaunuissa tuo on mielestäni yksi ratkaisua kaipaava asia.

TERVO JARI 05.01.2012 19:58

Eiköhän tuo ole tulevaisuutta, ei tarkoitettu tämän ja edellisen "päivän" vermeisiin . . .

Uusissa vermeissä hajulukot pitävät hajut siellä missä saa haista ja putkistot tehdään niin että "tavara" kulkee, putkien kaadot ja putkikoot on kohorallaan, vanhoissa nuot asiat ei aina ole kohorallaan . . .

KUVAJA AKI 05.01.2012 19:59

Vaunun sisällä oleva harmaavesisäiliö kerää sisälleen kiinteää jätettä jo normaalikäytössä ja vaatii aika ajoin perusteellisen puhdistuksen, muutoin säiliön tyhjennys ei aikaamyöten enään onnistu. Ei muuten ole kovinkaan miellyttävä homma tuo puhdistus. Säiliöstä voi löytyä kaikenlaista, madoista lähtien. Homma ei varmaankaan muutu yhtään miellyttävämmäksi jos sinne vielä lasketaan virtsa muun jätteen sekaan.

ANTTILA MARKKU 05.01.2012 20:18

En oikein ole asiantuntija näissäkään kuivakäymäläasioissa.Silti minulla on sellainen käsitys että mökkikäytössä virtsa kerätään erilliseen astiaan.Matkailu laitteessa keräys tehdään harmaavesi astiaan.Virtsa on suurimmaksi osaksi typpeä joka muun käymiskelpoisen jätteen kanssa alkaa reagoimaan.Voi olla että harmaaveteen on sekoitettava jotain wc ainetta jotta käyminen pystytään pitämään mahdollisimman vähissä.Silloin tulee myöskin kyseenalaiseksi säiliön tyhjentäminen muualle kuin jätevesikaivoon.

STRÖMMER HEIKKI 06.01.2012 18:54

No niinhän se nykyinenkin käymälä toimii, sekoitetaan jotain ainetta että lakkaa haisemasta. Kun tyhjentää nykyisen käymälän joka päivä, eikä pihistele saniteettiliuoksen kanssa, niin ei kyllä haise niin paljoa että edes viitsisin edes harkita käymälän vaihtoa kuivakäymälään. Kun laittaa tarpeeksi ainetta, niin sit haisee se aine. Tietysti nykyistäkin käymälää voi käyttää niin että laittaa bio-hajoavan kassin johon laskee ne tukevammat tuotokset, solmiaa sangat yhteen ja heittää roskikseen.

ANTTILA MARKKU 06.01.2012 23:33

Mutta ajatteles onhan se hyvä edistysaskel ja ilmeisesti pitkästä aikaa ihan toteutus kelpoinen uudistus sitten portta potan.Tosi vaati varmaan uuden suunittelun kalustoon.

VALTONEN MARTTI 07.01.2012 09:41

Nyt sitä puhutaan pee aata jo tälläkin palstalla. Ei hyvältä näytä :-)

ANTTILA MARKKU 07.01.2012 14:11

Valtonen,voisitko perustella.

VALTONEN MARTTI 07.01.2012 21:45

No mutta Anttila, eikös käymälät liity siihen itteensä ihan olennaisesti ?

ANTTILA MARKKU 08.01.2012 14:40

Puhut asiaa.Minä otin tuon vähän henkilökohtaisena.Siinä käymäläkulttuurissa olisi jonkin verran petrattavaa siihen suuntaan että saisimme edes palasen parannettua tätä maapalloa ilman kemikaaleja ja veden pilaamista koli,ym. bakteereilla.Jos käymäläjäte kompostoituu ja sen paiskaa tienviereen,siihen voi kasvaa puu joka vähentää hiilidioksiidia ja sitoo maaperän estäen eroosiota.Toisin kuin kemsanesteellä parannettu käymäläjäte joka tappaa kaiken palamisen.

HAAPANEN TIMO 08.01.2012 14:46

Vastaus on tuulettimella varustettu normaali kasetti. Ainakaan meikäläinen ei ole juurikaan kempsa-aineita käytellyt tuulettimen asennuksen jälkeen. Täysin hajuton vessa.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.