Moveria kellä käytössä?

KEMPPAINEN HENRY 10.12.2011 11:16

Mitäpä olette tykänneet? Onko hintansa väärtti?

Käyttäjän lisäys viestiin 12.12.2011 klo 16:12:47 Joo miulla kans "käytössä" ollut lokakuulta. Siksi lainausmerkeissä, ku en oo kerinny kokeilla ku kaksi kertaa. Hyvä ja helppo, sen ku ajelet kaukosäätimellä. On hieman ahdas väli minne vaunu pitää sovittaa. Tietenkin joku pro peruuttaakin, mutta miulla ei onnistu (280 väli ja yli 20m pitäs mennä suoraan). Lisäksi kääntyä aidan ja ruusupuskan välistä pihalle.

AHTIAINEN SEPPO 10.12.2011 12:38

Suosittelen ollut käytössä kaksi vuotta, jos on pienet hankalat paikat niin pystyt ajamaan sillä sentilleen ilman sivullisen apuja.

OLLIKAINEN PEKKA 11.12.2011 13:20

Täällä myös käytössä! En voi kuin suositella.

Palstalla esiintyvät HC-Karavaanarit varmasti pärjäävät ilman, mutta itse olen kokenut erittäin hyödylliseksi tuon moverin. Varsinkin Keski-Euroopan joskus kapeillakin leirintäalueiden kujilla saa vaunun helposti ja näppärästi yksin auton koukkuun tai paikalle.

Minulla mallina Truman Mover SR, jossa moverin kytkentä tehdään manuaalisesti kääntövarrella. Mielestäni aivan riittävä, en ole kaivannut SE-R/TE-R:n tarjoamaa etäkäyttöä. Kaukosäädin itse siirtelyynhän näissä on kaikissa.

p

KEMPPAINEN HENRY 14.12.2011 13:10

Tuosta Moverista vielä: Onko useamman vuoden kokemusta, minkälaista huoltoa tarvitsee? WD-40:stä? Varmaan myyjäliikkeeltäkin saisi jotain tietoa, mutta käyttäjiltä ne vinkit tulee. Aika harvalla näyttäisi tietoa olevan, vai ujostuttaako?

Miä opin tuon matkailuautoilun myötä mukavuuden haluiseksi ja tykkään liikutella romuni konevoimin. Osaksi tosin olosuhteiden pakosta, kiittää saa kaupungin kaava-arkkitehtiä.

LINDEMAN HENRY 14.12.2011 20:22

Vetoaisaan (tarvittaessa) kiinnitettävä Camper Trolley ei vaadi huoltoa, normaalin puhtaanapidon lisäksi. Ainoastaan akkujen lataus tarpeen mukaan joko omalla verkkovirtalaturilla tai laitteeseen integroidulla aurinkokennolla. Telaketju-moveria ohjaillaan lagattomalla "kaukosäätimellä", eli ohjaimella, josta valitaan suunta, eteen-taakse / käännös, oikea - vasen. Kun laite ei ole käytösä, sitä voi säilyttää omassa laukussaan tarvikkeineen. Käyttökokemus, Jaksaa liikutella maks. 1500kg:a. Pito loppuu ennenkuin voima. Pehmeä (upottava) hiekka ei ole paras alusta tälle moverille. Huoltovapaa ja toimintavarma kapine, kunhan siirrettävä on sallitun kokoinen ja pitoa on tarpeeksi, Laite on nykyään tarpeeton, jos kiinnostaa hankkia vaikka pukinkonttiin tuollainen siirtohärveli.

HYTTILÄ ESKO 15.12.2011 11:43

Ketkäs tuohon lasketaan ja mitä se tarkoittaa ? Minä osaan kyllä peruuttaa vaunua mutta en ole siitä arvonimeä saanut tai kaivannut

KEMPPAINEN HENRY 15.12.2011 16:12

Jos Pro:ta tarkoitat, on vähän niinkun ammattilainen - ei tämmönen harjottelija. Kyl miäki peruuttaa osaan, mutta tommosta vajaa 8m koppia sovitellessa tiiliseinän viereen hirvittää. Eikä tosin sovi kääntymään ilman pensasleikkuria pihamaalle. En miä omia pensaita, mutta naapuri ei taida huraata huutaa, jos miä hänen aidan kimppuun käyn. Pitäs siitä naapurin koivukin vielä pötkäyttää. No onneksi on noita mielenrauhan tuojia, tämmöselle harjottelijalle.

OLLIKAINEN PEKKA 15.12.2011 18:18

HC-karavaanareiksi lasken tällä keskustelupalstalla yleensä melko kärkkäästi kirjoittavat kanssakaravaanarit, joiden mielestä esim.

kaikki apulaitteet (mm. moverit) edulliset ratkaisut (n. 30e lisälämmittimet) vain "kesäkäyttöön" tarkoitetut varusteet (kevyet teltat, Hobbyn vaunut ja Trumaticin lämppärit)

ovat vain harjoittelijoille ja muille ei-perehtyneille aloittelijoille tarkoitettuja tuotteita.

HC-karavaanareita tuntuu yhdistävän vakaa usko siihen, että kaikki karavaanarit asuvat vaunuissaan läpi vuoden ja täten arvostavat juuri samoja laitteita ja ratkaisuja kuin he itse.

HC-karavaanareille erityishuomio: Kehenkään kommenttia henkilökohtaisesti kohdistamatta, antakaa ihmisten rauhassa käydä keskustelua aiheista joita ette itse arvosta.

P

HYTTILÄ ESKO 15.12.2011 18:36

Onhan sellainen ihan ok mikäli tarttee välttämättä. Itse en osta kun minulla on 2,5-3 kilo €:lle muutakin käyttöä. Vakipaikallani täytyy 254 leveä peruuttaa yli 90 astetta 2-puun välistä paikoilleen. Pitää mielen virkeänä. Reissussakin noita huonoja paikkoja on , mutta täytyy valita paikka mihin pääsee ilmankin.

Tuollainen halpa lisälämmitin on varmaan omiaan. Kunhan se on laillinen ja turvallinen. Huonohkon muistini mukaan siitä oli joku sellaisen ostanutkin jyrkästi EI mieltä. Onneksi itse en tarvitse lisälämmitintä lainkaan.

Ei millään pahalla

HAAPANEN TIMO 15.12.2011 18:50

Monasti olen tuolla ahtailla kämppäreillä katellu moverilla menevän nätisti ilman apuvoimia kun ei autoa kertakaikkiaan sinne lykkäämään saa. Hyvä peli ilman muuta mielestäni, vaikkei kokemuksia olekkaan.

@timppa

KOSKINEN OLLI 15.12.2011 19:31

Hienosti sen avulla vaunu liikkuu: http://caravanuutiset.com/2007/09/viritetty-moveri/

HYTTILÄ ESKO 15.12.2011 20:00

Jep, aikoinaan Sveitsissä , oisko ollut -90 luvun loppua eräs herra peruutti vaununsa puitten välissä olevan penkereen päälle, nätisti nousi ja tassut alas. Mutta se ostaa kuka tarttee , sama juttu kaikissa hankinnoissa.

KEMPPAINEN HENRY 15.12.2011 23:36

Ei sitä tiedä tarvitsevansa, ennen kuin jotain omistaa. En minäkään tiennyt vaunua tarvitsevani, kuume ku tuli, nii tuli myös tarve. Mullaki oli tuuri, kun olivat älynneet esittelyvaunun tekaasta - moverilla. Se on ny miun. On siinä toinenki truma, mutta katolla. Itse ajattelin leikkiä kaukosäätimellä tarvittaessa, en joka peruutuksessa.

KEMPPAINEN HENRY 15.12.2011 23:55

Miäki olin pois palstoilta tarkotuksella muutaman vuoden. Tuo HC-karavaanari on uus ilmaus mulle, mitä tarkottaneekaan. Miä taidan olla pahimman laadun harjottelija, ku tuli Hobby, moverilla taloon... Taijan saaha vähän armoo, ku on kuitenki alde lämppärinä.

Kyl miä hieman kieli poskessa tuosta moverista kysäsinkin, kun arvasin vanhastaan keskustelun kulun. Pari asia vastausta ja sitten pakolliset höpinät.

Lähinnä ajattelin, että kun on kyseessä uudempi ja harvinaisempi tekniikka, niin kiinnostuneet olisi saaneet tietoa aiheesta. Mulla ku on tekniikka ja laite, mutta ei kokemusta. Kesällä sitten ku liikutaan, niin ei muutaku tervetuloo ihmettelemään, kokkeillaan porukalla.

KEMPPAINEN HENRY 16.12.2011 00:05

Niin ja asennus päälle. Ellei tule koko laite vaunun kylkijäisenä. Kauppahan pitää tehdä niin, että ostaja luulee voittavansa. Onhan aina uusissa kate millä kauppias pelaa. Lisäksi on vaihdokki millä taas pelaa ostaja.

HYTTILÄ ESKO 16.12.2011 08:42

Tuolla HelsinkiCaravanin pihalla on saanut kokeilla kyllä laitetta vaunuesittelyjen aikoihin. Ei siellä mitään värähdyksiä, sydämentykytyksiä tai hullunkiiltoa silmiin tullut. Ehkä eri persoonilla tulee eri asioista. Huomattavasti enemmän vaikuttaa kevään tulo ja reissuun lähtö. Mutta ostaa sellaisen kuka tarttee, kenellä varaa. Suomi vapaa maa, tuohon ei tartte edes mitään lupatodistusta. Ja saa olla se jonkun keksimä HC-karavaanari kun sen hankkii, paitsi arvonimineuvoston puheenjohtaja varmaan viivaa nimen yli listoilta :)

KEMPPAINEN HENRY 16.12.2011 11:33

Miulla menee huomattavasti verkkasemmin ;) Tais olla 17 sent./ sek.

HELENIUS TIMO 21.12.2011 17:29

Juu ja hyvä peli onkin http://www.caravanmoversonline.co.uk/purpleline/enduroS2.html

eikä maksnut paljoa ..tilasin briteistä oli tarjouksessa 399£ itse asensin ja hyvin pelittänyt

KEMPPAINEN HENRY 21.12.2011 18:49

Joo miä huomasin kans, että siellon tuotemerkkejä pilvin pimein. Ennen vaunun laittoa guuklasin noita movereita mielenkiinnosta. Puntatilaus oli mullaki varavaihtoehtona.

LEHTINEN PERTTI 05.01.2012 22:09

Ei ole vielä tullut paikkaa mihin ei vetoautolla olisi vaunua saanut parkkeerattua, vaikka vaunu ostettiin sen mukaan, että kausipaikalla puiden väliin ajotielle jäi vain 15 cm pelivaraa jyrkässä käännöksessä. Se mitä avuksi tarvitaan on PMR446-puhelimet ja järkevä puhuja. Tämä PRM446 ei ole kova kustannus, mutta osaavan puhujan löytäminen saattaa olla kiven takana. Se ei riitä että puhuja sanoo: "OOOOOPPPPSSSS no nyt se on kiinni puussa!"

KEMPPAINEN HENRY 09.01.2012 13:27

Varsinkin, jos se puhuja on vielä hakusessa niin... Saattaa tulla kalliimmaksi, kuin moveri. Mutta, jos puhuja on jo ruokakunnassa, niin sitten... tuleeko oikeesti halvemmaksi? ;)

HYTTILÄ ESKO 09.01.2012 14:07

Se on monikäyttöisempi

STRÖMMER HEIKKI 14.01.2012 15:08

Lehtisen Pertille. Oltiin viime syksynä Kroatian reissulla, ja minulle tuli kyllä parikin kertaa Moveria ikävä, vaikka olen ajanut rekkaa yli 30v, ja väitän osaavani peruuttaa jopa asuntovaunua. Elikkä sellaisia paikkoja johon vaunu olisi pitänyt saada keula edellä siks ettei vaunun ovi tule aivan vilkkaan kulkuväylän varteen. Paikassa mäkeä senverran etten viitsinyt edes yrittää työntää vaunua käsipelillä. Kateudesta vihreänä katselin kuinka Sakemanni ajoi Moverilla vaunuaan kiilan päälle, siten että oli itse vaunun sisällä vatupassia katsomassa. Mä oon kyllä ajatellut hankkia Moverin, ja samalla säästää itseltäni monta ähinää ja puhinaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.