TUTA S30 on etäohjattava GSM-pistorasia ?

SORMUNEN JOUNI 22.11.2011 11:02

Laitataan omaan viestiketjuun tähän liittyviä kommentteja.

Laitteen käyttöohjeessa on maininta "sisäkäyttöön sekä Käyttölämpötila-alue -10...+50C".

Jos ohjaatte talvella vaunuun menevää sähköä (lämmitystä), onko Teillä asennettu ko. laite vaunun ulkopuolelle ja miten se on toiminut? Välillä on pakkasta sekä kosteaa.

LOUNASRANTA LEENA 22.11.2011 14:11

Laitetta ei ole tarkoitettu taivasalle, ja minulla se on vaunun sisällä, joten kosteus ei ole ongelma. Tuo -10"c ei myöskään ole rajoite koska laite sinänsä tuotta hieman lämpöä, jos on kokoajan verkkon liitettynä. T:ari

TERVO JARI 22.11.2011 21:13

Kysyppä vakuutustarkastajalta palaneen vaunusi vierellä tuon laitteen käyttölämpötilojen vaikutusta vakuutuskorvauksiin . . .

Vastaus lienee että korvaus on joko roimasti alennettu tai kokonaan korvaamatta jätetty . . .

Kantsii olla tarkkana mitä vermeitä kulkimiin asentaa/laittaa . . .

Jo aiemmin on tuotu esille että uudenaikaiset lämppärit on asennettu kiinteästi vaunun/as-auton sähköjärjestelmiin joten tuollaisen "töpseli" sydseemin asentaminen vaatii jo lupien omaavan asentajan käyttöä asentamisessa . . .

Käyttäjän lisäys viestiin 23.11.2011 klo 20:31:34 Edellämainittu "aiemmin esilletuotu" löytyy samansisältöisestä jutusta:

https://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailuvaunut-ja-vetoautot/?E26528M=9&x26528=83687114

Niimpä, varoituksensana ei ole "teeseitsemiehille" pahitteeksi, ammattilaiset on erikseen ja heitä sivuston lukija/käyttäjä määrästä lienee "romille" ? Joten ? ? ?

LOUNASRANTA LEENA 23.11.2011 12:37

Moi Pistorasiaan asennettavan laitteen kytkeminen pistorasiaan ei tee asennuksesta laitonta eikä sen suositellun käyttölämpötilan alitus tee siitä myöskää palovaarallista tai vakuutuskelvotonta. Valmistaja on testannut laitteen ilmoittamalleen lämpotilalle, eikä se tarkoita etteikö laite toimi myös kylmemmässä mutta valmistaja ei sitä takaa. Tuleen laite ei kuitenkaan syty sen suuremalla todennäköisyydellä kun mikään muukaan verkkon liitetty laite. Olisinkin enemmän huolissani siellä vaunussa olevista tv-vastaanottimista, jotka kytketään kosteina ja jäisinä verkkoon vaunulle savuttaessa. Näitä tv:n aiheuttamia onnettomuuksia sattuu suomessa n. 200kpl joka vuosi, onneksi ei kuitenkaan kovin monessa vaunussa. t:ari PS. Olet oikeassa Jari että kaikki sähköalan työt on vain ammattilaisia varten. Olen hoitanut työkseni vuosia sähkölaitteiden ympäristö/olosyhdetestausta ja omaan II ryhmän sähköasennusluvat, joten vaunussani on kaikki tehty pykälien ja asetusten mukaan. :-)

HYTTILÄ ESKO 23.11.2011 19:11

Onneksi kaikki foorumin käyttäjät ovat niitä. Kaikille on itsestään selvää nuo asiat....... (sarkasmia) ps minulle nuo on selvää, en tuo maahan enkä myy noita laitteita kuten ehkä eräät täällä :) ps 2 : Kaikki lämmityslaitteet eivät ole mekaanisella ohjaustaululla , eivätkä pistotulpalla asennettuja. Juuri kuten Jari mainitsi ihan selkeästi aiemmin. Lisäksi hän kirjoitti asiasta oikein ja asiallisesti

STRÖMMER HEIKKI 26.11.2011 12:08

Voihan sen GSM-ohjatun pistorasian asentaa myös siihen lämmitystolpan päähän, jos palaa, niin siinähän sit yksikseen palaa. Elikkä eihän sitä mikään pakko ole asentaa siihen asuntovaunun kylkeen kiinni. Näillä sivuilla vaan ilmenee sellainen käytäntö, että jos keksit jotain, jota joku muu ei ole jo aikaisemmin älynnyt, niin se on aina väärä ja vahingollinen tapa, eikä vakuutus korvaa jne. Oikea tapa on ostaa asuntovaunuliikkeestä mahdollisimman kalliilla, koska niin kaikki muutkin mielikuvituksettomat kunnon karavaanarit tekevät. UGH olen puhunut, hmm taas.

HYTTILÄ ESKO 26.11.2011 15:32

Käyttäjän lisäys viestiin 26.11.2011 klo 15:33:15 Heikki hei, sitähän ei saanut ulos asentaa :( Valitan, eikä ole minun keksintö

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.