Hobby 650 KFU Prestige

PYYKKÖNEN PÄIVI 21.10.2011 08:48

Ollaan vaihtamassa autosta vaunuun. Ja kun ei oo vaunuista kokemusta, niin ajattelin, että täältä voisi löytää sellaisen joka osaa sanoa jotain järkevää ko. vaunusta. Kyseessä on -07 vuosimallia oleva vaunu joka sisätiloiltaan erittäin siisti. Ulkoisestikaan ei mitään moitittavaa (ei naarmuja, painautumia), takaosassa on lappiaiheinen maalaus.

http://www.nettikaravaani.com/hobby/650/1344509

Kiitos :)

LAHTI ANTTI 21.10.2011 10:55

Oma henk.koht. mielipiteeni lämmityksen suhteen, ei ilmakeskuslämmitystä. Vesikeskuslämmitys mielestäni parempi, koska se usein myös lämmittää lattiaa. Tässä nyt sähköllä sen lämmitys. Myös suuret ikkunapinta-alat ovat kylmiä kohteita, ei eristettä niissä. Muuten ihan siistin oloinen vaunu, ja hyvät tilat varsinkin jos on lapsia mukana. Kaksiakselinen, ei telivaunu. Riippuu paljon käytetäänkö vaunua ympäri vuoden vai ainoastaan kolmen vuodenajan vaununa.

Myös katsoisin minkälainen on laturi, akkujärjestelmä siinä. Ollut jonkin verran murheita niissä. Tässä nyt muutamia omia mietteitä ja ajatuksia. Toisilla varmasti erilaisia.

VALTONEN MARTTI 21.10.2011 11:25

Eikä unohdeta kosteusmittausta, pätee kaikkiin vaunuihin. Nätti sisältä tuo yksilö.

MYÖHÄNEN MARTTI 21.10.2011 11:36

Vaihdoin auton vaunuun -> Cabbyyn ruottalaaseen. Vinkkinä muuten hobbyyn tulee varaosia puolen vuoden viiveellä, ainakin ex. Hobby autoon, joten mietipä millainen on varaosa ja huoltotilanne jos hobbyyn olet mieltynyt. Muuten olen sitä mieltä että järkipäätös vaihtaa auto vaunuun, koska Trafiin ei tarvitse ilmoitella koko aikaa ollakko liikenteessä vai eikö olla, koska peräkärry liikennevero ja vakuutukset ovat vielä kohdallaan. Hejsan Du fra Mårten

IKONEN MARKKU 21.10.2011 14:56

Tuttu vaunu kun olen ollut yksi sen omistajista.

Jos tällaista vaunua hakee niin vaunu ok, mutta muutama huomio

ei talvivaunu. Kevät-kesä-syksy toimii hyvin. Johtuu eristyksistä sekä lämmitysjärjestelmästä. Kylmällä lattianraja on vetoinen/kylmä, ylhäällä kuuma. kyseinen vaunu reilusti ylihintainen, tähän hintaan saa uudemman ja ennenkaikkea Alden vesikeskuslämmityksellä Truman lämmitin parisängyn vieressä, joka ei ole mikään mukavuustekijä, ei lämmön eikä melun suhteen vaunun etuosa hyvä/toimiva takaosa ei sovellu kuin lasten nukkumapaikaksi ja tavaroiden säilytykseen josta seuraa erittäin huono tilojen käyttösuhde päiväsaikaan pieni jääkaappi

Vaunu soveltuu hyvin kesäkausipaikalle. Kesäreissuihin hiukan pienempi vaunu. Talvipaikalle toisen merkkinen tämän kokoluokan vaunu, Alden vesikeskuslämmityksellä.

LAHTI ANTTI 21.10.2011 20:51

Markku, kerroit ne asiat joita en kehdannut suoraan sanoa, joskin rivien välistä ne oli luettavissa. Joku kuitenkin olisi taas herneen saanut nenuliinsa mun kirjoituksista.

TERVO JARI 21.10.2011 21:06

Tuo Kabe on hyvä vaikka onkin vanhempi versio, ei oo Hobby hömppää, kestää käyttöä ja on lämmin "pakkaus" . . .

http://www.netticaravan.fi/kauppiaat/Viitamaa+Caravan+Oy/620/1/61690/0

Mut jos tykkää keskieurooppalaisesta "luukista", tuossa toimiva vaan ei Kaben veroinen verme, talvipakkaset tuossakin tarkenee . . .

http://www.netticaravan.fi/kauppiaat/Viitamaa+Caravan+Oy/620/1/62027/0

Mitä noihin talvi "tarpeisiin" tulee, ne on jo edellä kerrottu . . .

Nii ja mitä Hobbyn vikalistoihin tulee, niitä on luettavissa sivukaupalla täältä caravansivuiltakin, itselleni ei koskaan Hobbyä . . .

VALTONEN MARTTI 21.10.2011 23:04

Kertokaas joku mullekin kun tähän ikään mennessä vielä tiedä mikä on tuon 'lanka ristikon' tarkoitus jollainen on tuon Detskun viimeisessä sisäkuvassa sinällä.

Muuten toi Kaben pohjaratkaisu on mainio, oma Solikka samalla, antaa hitosti kaappitilaa ja väljän keskilattian ns. kapeassakin (lue normaalilevyisessä) vaunussa.

Siitä "hömpästä" Jarin kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän lisäys viestiin 21.10.2011 klo 23:05:31 Seinällä eikä sinällä piti kirjoittaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 21.10.2011 klo 23:11:40 Tuossa Hobbyssa aloituksessa ei tosin kovin sitä hömppää näytä olevan, on aika asiallisen näköinen, nätti ihan.

PYYKKÖNEN PÄIVI 21.10.2011 23:30

Oon tosi iloinen, että sain kaipaamiani vastauksia/kommentteja tästä vaunusta. Ja erityisesti vaunun yhdeltä exältä, kiitos kun kerroit kokemuksesi :) Olemme täysin kokemattomia vaunujen suhteen joten tästä saatiin jo hyvää pohjaa.

Hyvää syksyä kaikille!

LAHTI ANTTI 21.10.2011 23:38

Martti, siihen lankaristikkoon laitetaan luetut sanomalehdet. :-))

KOSKINEN OLLI 22.10.2011 07:18

Lahden Antille ja muillekkin tiedoksi että ilmakeskuslämmitysjärjestelmän yleisin vika on sen vääränlaisessa toteutuksessa. Minulla on perinne-vaunussani vesikeskuslämmitys Primus 2450, ja matkailuautossani Trumatic 6002. Kyllähän tuo matkailuaauton lämmitys alunperin oli raivostuttavan huono. Lämmitys oli epätasaista ja lämmityslaite ryntäili ajoittain noista lämmönvaihteluista johtuen. Mietin järjestelmän vaihtamista nestesysteemiin, mutta se olisi vaatinut suurta muutosta kaapistoihin jne. Päädyin perusteelliseen ilmakeskuslämmitysjärjestelmän saneeraukseen. Työtä, teettti tämäkin, mutta ero alkuperäiseen on todella suuri, ... ... niin suuri, etten enää haikaile nestejärjestelmään siirtymistä.

Vaan onhan niitä huonoja toteutuksia nestekiertolämmityksissäkin, silloin vaan ei syytetä nestekiertolämmitystä huonoksi järjestelmäksi. Aikas hassua, eikös vain. ;)

Käyttäjän lisäys viestiin 22.10.2011 klo 07:24:28 Ja sorry, ei nyt sitten enempää lämmitysjärjestelmäkeskustelua tähän ketjuun.

TERVO JARI 22.10.2011 09:56

Voisitko pistää mailia osoitteeseen

muupeli miuku gmail.com

Niinkutiiät tuo miuku = @ ja ei välilyöntejä

Tuosta ilmalämmityksen tuunaamisesta olisin kysyny . . .

HAAPANEN TIMO 22.10.2011 10:12

Kolmen vuodenajan karavaanarin ei kannata senttiäkään sijoittaa talvivaunuun.

@timppa

WALLIN JUHA 22.10.2011 10:43

itselläni ollut pian viisi vuotta hobby vm: 2006, onhan siinä ollut paljon kaikenmoista vikaa siksi en kovin lämpimästi suosittele hobbyä . Mitä muita vaunuja olen katsellut mielestäni kabe on laadukas ja myös talvilämmin vaunu . Se tulee olemaan ainakin minun seuraava vaunu jahka kun sopiva löytyy sopivaan välirahaan .

VALTONEN MARTTI 22.10.2011 11:19

Kiitos Antti, sitä olin epäillytkin. Kyllä sitä on toisinaan tyhmä. Tai yleensä.

VALTONEN MARTTI 22.10.2011 11:23

Haapaselle: ei vaunua osteta pelkän lämmitysjärjestelmän mukaan jos ostaa hyvän ja mieleisen vaunun ja siinä nyt sattuu olemaan kunnon lämmitys niin en minä ainakaan anna sen olla esteenä hankinnalle.

Näkökulma tämäkin!

KORPELA MARKO 03.11.2011 21:47

Meidän kahden vuoden hobbuilu kokemukset juuri 650 kfu.lla entiset pari soliferia. +Tilava sängyt saa jäädä petaamatta jos oikein lomailee silti vielä 45% vaunusta siistinä ,lasten oma osio!!! ja kaapit mahtuu sinne aikuinenkin toki +Helppo ja kevyt vetää tasainen ei nytkyttele kuin yksi aksilaiset,lämmin Aldella joka kesälläkin yleensä öisin päällä(vilukissoja ollaan) +tavaratilaa palio!! ei tuota enää viitti tyhjentääkään kun kerrankin saa ottaa mukaan mitä vois tarvita . +Ei mitään vikoja ,oven lokerikotkin vielä ehjinä,no on siinä jotain vikaakin ollu toinen etuparkki ei tahdo toimia vaikka kuinka putsaa ja crc.tä laittaa

-Ehkä kaikkein komeimman männyn alle Yyterissä sitä ei saa mutta aina on paikkka löytynyt eli tilaa vaatii käännöksissä! -Soliferin rappu oli kyllä paree!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.