Asuntovaunu Hobby 560 -07 kaappiongelma

SALONEN HEINI 01.10.2011 10:34

Onkohan kenellekään sattunut vastaavaa, kun Hobbyn kääntyvä TV/baarikaappi ajon aikana on irronnut yläpäästään ? Kaapista löytyi tappi, mutta rako kaapin ja katon välissä on niin matala, ettei oikein selviä minkälainen konstruktio on kyseessä. Katosta alaspäin näkyy tappi ja kaapista törröttää jousi muoviholkin sisällä. Katossa olevaa tappia täytyy ilmeisesti päästä nostamaan, jotta kaappi menee edes kohdalleen. Olisipa kuva kyseisestä akselirakenteesta, niin saisi käsityksen toimintaperiaatteesta...

KIVIOJA HANNU 01.10.2011 15:52

Kaapin yläpään kiinnitys on toteutettu kupupäisellä metallitapilla, joka jousen voimalla painaa tappia ylös päin. Tappi on laitettu alhaalta ylöspäin ja jousi ylhäältä päin tapin ympärille, jousen lukitsee tappiin muoviholkki. Tämä muoviholkki on nyt sinulla irronnut ja päästänyt jousen vapaaksi, ja sitä myöten tappi ei pysy ylhäällä. Irrota kaapin kaikki alapään ruuvit ja myös kaappiin tulevat sähköpiuhat. Muistaakseni joudut myös irrottamaan jonkun listan keittiön alakaapiston reunasta saadaksesi tuon kaapin pois. Kaapin ollessa irrotettuna, laita ensin metallitappia alakautta reikäänsä, seuraavaksi jousi yläkautta tapin ympärille, sitten vielä muoviholkki tapin päähän (pitää jousen jännittyneenä). Kannattaa ehkä laittaa jotain paremman puoleista liimaa tuohon muoviholkkiin, ettei irtoa heti uudestaan. Takaisin asennettaessa vedä ensin tappia ulospäin ja lukitse se siihen (esim. pyykkipojalla), sitten ujutat kaapin takaisin paikoilleen, laita alaruuvit kiinni ja päästä tapin vapaaksi (ja etsi jollain ihmeen konstilla reikä, johon tappi tulee). Onnea!

SALONEN HEINI 01.10.2011 17:24

Kiitos todella yksityiskohtaisesta selostuksesta. Täytyypi alkaa hommiin. Kyllä jaksaa aina yllättää tämä foorumi näillä loistavan asiantuntevilla neuvoilla oli sitten mikä ongelma hyvänsä. Hieno juttu !!!

Käyttäjän lisäys viestiin 3.10.2011 klo 18:14:41 Ajattelin vielä lopuksi kertoa, että tänään oli asia esissä, kun irroitin kaapin ja laitoin ohjeiden mukaan takaisin. Pikku homma, kun tiesi tarkalleen mitä tehdä. Kiitos vielä hyvistä neuvoista !

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.