vaunukuumetta - kokemuksia burstnereista tai peräkeittiövaunuista???

JYLHÄ HANNU 18.09.2011 19:48

Moi!

Kyllä on karavaanarimessut ihan hanur...sta!!! Nimittäin ihan hirveä vaununvaihtokuumehan se sitten iski.. Siispä "lajitovereilta" hieman kokemuksia kyselemään.

Meille vaunussa olisi tärkeää muutamat seikat ja ne ovat:

leveys 230 kunnon suihkutila parivuode sen verran lattiatilaa, että iso saksanpaimenkoira mahtuu loikoilemaan sen verran työtasoja, että 2 kissaa mahtuu ruokailemaan kahvikeittimien sekaan kaikkea muuta mahdotonta... :)

Reissaamme kotimaassa, mutta myös etelä-euroopassa, joten meidän pitäisi pystyä mahtumaan eurooppalaisille ainakin suurinpiirtein standardipaikoille.

Kovat on vaatimukset. :)

Messuilla oli pari vaunua, joissa oli mainiot suihkutilat, mutta vaunun pituus oli jo siellä sietokykymme ylärajoilla. Esitteistä löytyi kotona plarattaessa Burstner 465 TS. Onko kokemuksia kerrottavaksi Burstnereista yleensä tai jopa vastaavanlaisesta vaunusta?

Dethleffsillä olisi myös eräs malli, jota vähän messuilta saadusta esitteestä tiirailimme. Siinä on peräkeittiö ja olemme joskus lukeneet, että peräkeittiölliset vaunut olisivat erityisen herkkiä hengaamaan. Painavathan ne vermeet toki pyrstössä ovat, mutta onko tuo ongelma oikeasti? Onko täällä ketään peräkeittiöllistä vaunua omaavaa? Kokemuksia? Niin, ja toki leveys oli tuossa mallissa sitten 250, mikä voisi olla ongelmallista.

Oli tosi kiva muuten huomata, että viimeinkin oli vaunuihin ilmestynyt oikeita suihkutiloja. Useammalle merkille. Niitä kun on tähän asti ollut vain kaikkein suurimmissa malleissa ja asuntoautoissa.

Laittakaas myös vinkkejä, jos keksitten jonkun hyvän vaunumallin, joka täyttäisi toiveitamme! Ja ei tartte sitten sen enempää vaahdota skandinaavisten puolesta. Tiedetään niiden edut, mutta meillä nykyinen vaunu on Peffletti ja olemme tykänneet siitä kovasti. Keskieurooppalaiset ovat meidän mieleen. Myös lompakkomme mieleen. :)

t. Lompakolla otsaansa viilentelevä vaunukuumeinen Virpi (ei tuo Hannukaan ihan cool ole...)

VALTONEN MARTTI 18.09.2011 20:38

Sen verran kommenttia tuohon sitä koiroa ajatellen että pohjaratkaisu jossa wc on jommassa kummassa takakulmassa ja se ranskalaistyyppinen parivuode toisessa kulmassa antaa yleensä hyvän tilan keskilattialle, vrt. Soliferin TBR, aiemmin TBL mallit. Jopa 230 leveässäkin. En tiedä miten noita on keski.euroopan tuotteissa sitten. Mutta emännän jaloissa se koiro siltikin olisi.

Käyttäjän lisäys viestiin 18.9.2011 klo 20:46:43 Noihin takakeittiöihin itelläni on muodostunut kammo joka on muodostunut siitä kun olen nähnyt matkailuautoja (iäkkäitä) joissa takaseinä on jopa pellit puhki syöpyneet. Johtunee jääkaapin ilma-aukkojen kautta seinärakenteeseen päässeestä kosteudesta. Takanahan on melkoinen imu, ja kurakeli siihen yhdistyneenä huono. Tietysti on hyviä ja huonoja rakenneratkaisuja joten voineeko tuota yleistää. Vetokokemusta ei taka keittiöllisestä ole mutta hiukan kriittisesti suhtautuisin.

HAARAKANGAS ALLAN 19.09.2011 08:01

Konsuli Martti esittää mielipiteitä, joista on helppo olla samaa mieltä. Kokemusta on takakeittiöllisestä m-autosta sekä useista eri merkkisistä vaunuista.

En hankkisi vaunua jossa on keittiösysteemit perässä. Jopa wc- / suihkutilan sijainti olisi parempi "keskilaivassa" kuin perässä.

Tässä yksi subjektiivinen mielipide monisyisestä asiasta.

Nimimerkillä: "En yritäkään heittää vasaraa varsi edellä........"

Allu vaari

Käyttäjän lisäys viestiin 19.9.2011 klo 08:16:10 Burstnereistä ei ole kokemusta, mutta parista LMC vaunusta sekä Matkaaja, Chateau ja Solifer vaunuista on.
LMC-vaunut olivat tasaisen laadukkaita sekä nykyinen Solifer täyttää vaunulle asettamamme vaatimukset.

Myös takaikkuna on ympärivuotisessa liikkuvassa käytössä mielestämme turha.

Sopiva vaunu on kuitenkin aina jonkinlaisen kompromissin tulos, koska kaikkea ei voi saada yhdessä paketissa.......

Onnea ja kylmää harkintaa vaunun etsintään!

JYLHÄ HANNU 23.09.2011 13:41

Kiitos kommenteista.

Ei sitten ostettu uutta Peflettiä eikä Burstneriakaan. Eilen pistettiin mimet kauppakirjaan, jolla siirtyi Hobby vm 2008 meille. :) Nyt on sitten tietenkin kamala reissukuume. Polttelee! :) Vaunussa on nyt ainakin kunnon suihkukaappi perällä ja jonkin verran lattiatilaa elikoille. Ihana, Hobbymaisen kaunis vaunu sisältä. (joo joo, akan kommentti... :) )

Toivotaan, että sattuu hyvän tuurin vaunu. Muutama vuosi sitten meillä oli eräs Hobby, jota väittäisin pahan ilman linnuksi. Sen kanssa kun lähti reissuun niin elämä oli yhtä h... Sattui ja tapahtui kaikenlaista ikävää ja harmillista. Harmit olivat useimmiten sellaisia, etteivät liittyneet vaunun rakenteeseen tai tekniikkaan. Ei siis sellaisia juttuja, joita jossain vanhassa ketjussa, jota ei voi naama kalpenematta Hobby-vaunuilija lukea, kuvaillaan.

Ensimmäinen "sattumus" muuten sillä Hobby 560 KMFE vaunulla oli, kun olimme eka reissussa eka iltana ja avasimme skumppapullon juhlistaaksemme uutta piironkiamme. Juuri kun olimme kilistelemässä "onnea uudelle vaunulle" toivottaen, kuului vaunun perältä ihan jumalaton räjähdyksen ja helinän sekameteli. Jähmetyimme niille sijoillemme ja käännyimme säikähtäneinä katsomaan, mitä hajosi ja miksi ihmeessä.

Olimme laitattaneet vaunuun harava-antennin ja sitä asentanut tyyppi oli pistänyt hieman turhan pitkät ruuvit kiinnittämään systeemiä vaatekaapin sivuseinään. Toisella puolen ollut makkarin puolen altaan päällä ollut peili oli kestänyt kuin ihmeen kaupalla ruuvin pingoittamana jännityksessä koko menomatkan määränpäähämme asti särkyäkseen räjähdysmäisesti juuri H-hetkellä tuhansiksi pirstaleiksi. Onneksi kukaan ei ollut ihan vieressä nimittäin nahka olisi ollult täynnä sirpaleita. Sen verran voimalla se peili hajosi. Siitäpä sitten alkoi aivan kauhea huono-onnisuus. Onneksi saatiin pahat henget kintereiltämme kun ostimme tuon vielä pihalla seisovan "kiltin" Dethleffsin. Sen kanssa reissaaminen on ollut ihan tavallista eikä pelkkää jännityselokuvaa koko ajan. :)

Ei muuta kuin nyt tuota Dethleffs-vaunua tyhjentämään.Se on palvellut meitä hyvin ja sanoinkin kauppiaalle, että saa myydä vain hyvään perheeseen. :) Hyvän onnen reissuja kaikille!

t. Virpi

VÄLIAHDE JUSSI 26.09.2011 20:26

Ei muuta kuin hyviä matkoja uudella "hopilla"!

LÄHTEENMÄKI-JUNG KRISTA 30.09.2011 16:11

Onnea uudelle vaunulle, tuohon alkuperäiseen juttuusi, että meillä on takakeittiö Fendt vaunussamme ja olemme tyytyväisiä, pohjaratkaisu toimii! Vedettävyyteen en ota kantaa, itse emme ole huomanneet mitään negatiivistä, päinvastoin, koska vaunumme etuosassa on iso parivuoteen joustinpatja ja wc jossa matkallakin on vähän huuhteluvettä mukana, on vaunumme hyvässä tasapainossa. Itse valitsemme takakeittiön seuraavaankin vaunuun jos mahdollista. 9 vaunua ovat ollet keskikeittiöllä. Takakeittiön helppous, lastata ruoka etutelttaan iso+ sekä se ettei tarvitse ohitella toista käytävällä kun laittaa ruokaa on myös iso+ sekä seurustelu mahdollisuus etutelttaan ruokaa tehdessä. Onnea uudelle vaunulle.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.