Kokemuksia svensk teltan stand by:sta

VANHAPELTO JANNE 14.09.2011 11:46

Millainen homma on purkaa e.m teltta jos vaihtaa keväällä paikkaa eli onko kasaus mahdollista tehdä pultti liitoksin ei poraruuveilla(ajatellen juuri purku/uudelleen kasaus) ja onko kätevä lähteä teltasta irti ja palata takaisin "telakalle"

TERVO JARI 14.09.2011 18:13

Sen tiiän että jos olet katto"pressun" " asennus" liepeen leikannut pois, purkamisen jälkeen takaisin kasaaminen vaatinee liepeen uudelleen "hitsaamisen" jossain pressuja hitsaavassa liikkeessä. . .

Tieto peräisin useamman Stand by:n kasanneelta, muutoin pitäis olla simppeli homma . . .

Tuo lähtö/paluu on vaivatonta, vaikka teet sen viikoittain ei käy "rasitteeksi" . . .

VANHAPELTO JANNE 14.09.2011 21:31

Juu en ole vielä leikannu mitään, vasta hankinta mielessä, kasaus poraruuveilla kuulosti "lopulliselta" ratkaisulta, en tiedä justiin että onko ainut tapa kasata? Poraruuvit tietty mukavan helppoja...

ÖSTERBERG ANTTI 19.09.2011 23:38

Profiiliputket voi kääntää 90 astetta eri asentoon toisella kasauskerralla, silloin on "puhdasta" pintaa johon ruuvata poraruuvit kiinni. Ei siis ole mitään syytä alkaa rakentelemaan pulttiliitoksia. Räystään reunan U-profiilit (ne, jotka lukitsevat katto-osan reunat katon reunaprofiileihin) joutunet vaihtamaan joka kasauskerralla, koska teltta tulee aina hieman eri mittoihin kasattaessa (nämä putket tulevat uuden teltan mukana työvaralla ja joudut sahaamaan ne sopivaksi ensimmäiselläkin pystytyskerralla). Teltan kaikkia osia saa varaosina ja hinnat ovat kohtuullisia. Katto-osan ylimääräistä lievettä ei kannata leikata pois, mikäli teltan aikoo joskus kasata uudelleen. Lisätietoja aiheesta saa allekirjoittaneelta numerosta 040-5158159.

PALDANIUS HEIKKI 22.09.2011 18:05

Ei tuota ongelmaa uudelleenkasauksen kanssa vaikka laittaisit poraruuveilla, koska nehän voi ruuvata samoihin reikiin kuten pulttiliitoksetkin. Itse ostin käytetyn standby:n ja kokoamisessa ei ollut ongelmia koska ruuvasin ruuvit entisiin reikiin. Eikä tarvinnut tehdä "pressuillekkaan" mitään, räystäätkin meni nappiin. Otat vain kehikosta tarkan ristimitan ja pystytät sen aina samalla tavalla niin ei tule ongelmia.

NIEMINEN PENTTI 11.11.2011 12:24

Meillä on ollut kyseinen teltta jo vuodesta 2004 ja ollaan tyytyväisiä valintaan, vaikka hankintahinta silloin oli 35000 kruunua, lähes tuplasti johonkin perinteiseen etutelttaan verrattuna täkäläisillä hinnoilla. Meillä vaunu on kausipaikalla, joten kokemusta purku- ja kasaushommista ei ole. Mutta kun monta kertaa vuodessa lähetään reissuun, on teltta mainio ratkaisu. Tein hyvän pohjan vaunulle, jossa sitä on helppo käsipelillä sirtää jos peruutus ei onnistu aivan nappiin. Kaikki teltan kalusteet saa olla paikallaan, ei muuta kuin takaseinä paikoilleen ja menoks. Lähtötouhut kestää ehkä puoli tuntia, ja palatessa korkeintaan tunti.

AHLQVIST PENTTI 25.12.2011 20:43

Minulla jäi pohjan kosteuden eristys tekemättä, jolloin teltan katto alkoi näiden pitkäaikaisen sateiden takia kondensoimaan erittäin paljon sisäkatto meni kuivatukseen .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.