Siirryimme takaisin vaunuiluun

KÄRKKÄINEN HANNU 03.08.2011 23:45

Pitkän harkinnnan ja monen miettimisen jälkeen vaihdoimma asuntoauton vaunuun ja veturiin. Syitä oli periaatteessa se että tarpeemme ovat muuttuneet. Saimme hyvän vuosipaikan ja päätös oli helppo tehdä. Kesällä mennään Suomea ristiin ja rastiin.

HAARAKANGAS ALLAN 04.08.2011 09:04

Hyvä Hannu. Kun sitten olette harkiten ja vakain tuumin päätyneet tuohon ratkaisuun niin toivotan onnea ja antoisia retkiä yhdistelmällä. Henkilöauton mukavuus ja hiljaisuus matkanteossa ja päätepisteissä kodikasta väljyyttä ja kauppareissujen joustavuutta. Taloudellisuudesta tuskin tarvitsee mitään edes mainita..... Viiden tähden ratkaisu!

Allu vaari

RAIMESALO RAIMO 04.08.2011 15:26

Tein saman ratkaisun viime syksynä. Syyt ja seuraukset olivat samoja, joita jo edellä mainittiin.

MÄKELÄ MIKA 04.08.2011 22:15

Vajaalla parillakymmenellätuhannella saa uuden vaunun ja saman hintainen matkailuauto on jo sen verran ikääntynyt ettei taitamaton uskalla sillä ainakaan lomalle lähteä. Suomessa kertyville vaunukilometreille kun ei todellakaan tarvita mitään maasturia veturiksi niin ratkaisu oli aika helppo tehdä. Lisäksi kun sillä veturilla voi ajaa sitten kaikki muutkin ajot toisin kuin matkailuautolla eikä vaunun kiinteät kulut ole kuin parisataa vuodessa. Ehkä joskus kansaneläkkeellä sitten kun ei tarvita enää kahta henkilöautoa...

KÄRKKÄINEN HANNU 04.08.2011 22:30

Taloudellisuudesta en osaa sanoa mitään vielä, tuskin paljon halvemmaksi tulee kesän kierrokset, iso vaunu ja iso veturi. Saamme kuitenkin vaunun paremmin läpivuotiseen käyttöön, kuin auton. Autossakin olimme reissussa kovilla pakkasilla, parhaillaan -30 c. Eli siinä suhteessa ei olisi ollut tarvetta, vaunu kuitenkin palvelee paremmin tarpeitamme.

Veturi kuitenkin voidaan laittaa ihan reilusti seisomaan talveksi ja käydään "kauppakassilla" vaunulla. Se että tärkein tekijä oli että talvuset pohkoisen reissut väheni.

Täytyy alkaa vähän vettämään vapaa-aikaa toisella tavalla.

PÄIVINEN UNTO 05.08.2011 07:46

Kun Suomi on kierrettykymmeniin kertoihin tulimme ajatelleeksi jos olis kunnon vaunu ja hyvä kauasi-paikka.Hankimme sellaisen ja olemme viihtyneet järven rannalla ja paikan ehostuksessa. Ajoimme suomea ristiin-rastiin reilut 65tuhatta kilometriä. Nyt tuntuu että ei leiriä tarvitse purkaa joka toinen päivä,eikä lähteä uutta hakemaan. Asunto-autoilu on aika paljon kalliimpaa kuin olla kausi paikassa. Kaikkihan maksaa harrastit sitten mitä hyvänsä eikä valiteta. Kesä terveisin UP.

IPATTI VEIKKO 22.08.2011 19:47

Paljon on kalustonsa m-autoon vaihtaneita samoin m-autonsa vaunuun takaisin vaihtaneita. Totuushan on "että minkä matkan teossa voittaa -sen asumisessa " häviää. Ihannehan olisi jos voisi pitää molemmat mutta sehän ei ole taas järkevää.

SAIKKONEN JYRKI 23.08.2011 10:39

Vaikea kysymys- pitkä pohdinta. Kuuden vuoden autoilu vaihtui vaunuun eilen. Karavaanariudessa meillä nyt "20 vuotis juhlavuosi"

Veturi tällä hetkellä sensorttinen, että tuli pysyttyä järkevän kokoisessa vaunussa. Nyt vaan sit peilejä koluaan tuolta nurkista- jos niistä muutamista pareista sais yhdet toimivat....

STELLBERG AHTI 30.12.2011 17:41

Samat vaihtui täälläkin, ei jaksanut enään fillaroida kun ei autolla päässyt enään kaupan lähelle, VAUNUT KUNNIAAN ;)

Hyvää Uutta Vuotta Kaikille!

VÄLIAHDE JUSSI 30.12.2011 18:41

EIKÖ tuo vop alunperin tarkoittanut tätä? VOP=VAUNU ON PARAS. Jollekkin tuo vaununuilu sopii mulle, ei tällä hetkellä,eikä ensivuonna.

HAUTANIEMI ERKKI 30.12.2011 20:07

Tämä on herkkä asia, me olemme pitäneet koko ajan vaunua. Harkitsimme välillä autoa, mutta meidän tarpeita vaunu palvelee paremmin. Viedään vaunu leirintäalueelle,olemme paikallaan muutaman päivän.Tämän jälkeen helpompaa tutustua lähiseutuun noin 100- 200 km autolla, villarit auton katolla pituussuuntaan, tällöin pääsee vielä uusimpiin paikkoihin. Leirintäalueen lähiseutu on myös fillareiden aluetta. Koettu hyväksi euroopassa.

NYYSSÖNEN KAJ 31.12.2011 20:35

Me olemme nyt kuudetta talvea etelässä ja vuoden päästä on tarkoitus lopullisesti jättä Matkailuauto Etelään ympäri vuoden eli laitamme sen säilytykseen puoleksi vuideksi a' 2E per päivä ja lennämme kesäksi kotiin. Syksyllä taasen takaisin etelään.

Jos matkailukulkinetta tarvitsee edelleen Suomessa niin sitten ostetaan toinen Suomessa käyttöä varten. Sen verran halpoja nuo ovat että kannattaa paremmin ostaa oma kuljin molempiin päihin kuin ajaa edestakaisin.

PS! Edullisuus ei koske niitä joilla peukalo on kasvanut kämmenen keskelle! Edullisuus perustuu EU-direktiiviin joka pakottaa yrittäjän myymään uutena 600 000€ maksaneen auton minulle 2500 - 6000 eurolla. No TupperWare purkin vetäjä ei kuitenkaan ymmärrä mitä minä tässä vouhotan.

Volvo B10M alaustalla olevan Ajokki 7000 matkailuauton kuski

ANTTILA MARKKU 01.01.2012 10:30

Et ole Nyysönen yksin noiden aatostesi kanssa.Muutamia ongelmia tuossa mielestäni on.Kuinka ajattelit hoitaa tuon vuosittaisen katsastus rituaalin,kun auto on rekisteröity suomeen.Mietiskellyt itsekin jos jättäis vaunun ja mahdollisesti autonkin säilytykseen portugaliin tai espanjaan.60e/kk ei ole paha vuokra jos kuljin on vartioidussa paikassa.Onhan siinä muitakin juttuja mutta nuo nyt aluksi.

VALTONEN MARTTI 01.01.2012 11:44

Niin että eikös katsastamattoman ajoneuvon nykyään saakin ajaa suorinta tietä lähimpään katsastupaikkaan.

Mitäs se jos matka nyt onkin joitain tuhansia km.

ANTTILA MARKKU 01.01.2012 12:50

Niin ja katsastusten väli useampi vuosi.Mutta se ongelma on siinä että jos jätän esim. auton ja vaunun ulkomaille osaksi vuotta ja palaan seuraavana vuotena.Käyttäisin yhdistelmää retkeilemällä siellä sun täällä,mutta yhdistelmä ei enään olisikaan suomen lainsäädännön mukaisesti katsatettu liikenne käyttöön.Sitten jälleen jättäisin yhdistelmän seisomaan esim.Portugaliin ja lentäisin kotiin esim.kesäksi.Tuossa on mielestäni se ongelman paikka.

VALTONEN MARTTI 01.01.2012 13:16

Nyt on jo pakko panna vitsiksi eli se vanha systeemi laittaa kuvan konttorille otteen kera ja leima tulee postissa.

Oikeesti ongelmainen tilanne mutta varmaan on monia joilla sama juttu. Vartutaan hyviä neuvoja.

NYYSSÖNEN KAJ 02.01.2012 11:02

Katsastus konttorilta on varmennettu että jos katsastusaika umpetuu ulkomailla ollessa niin maahantullessa rekisteriotteeseen tullilta maahatulo leima. Tästä leimasta on 30 päivää aikaa katsastaa auto.

Ohjeessa ei vain ollut mitään tietoa tai rajoitusta montako vuotta sitä voi olla ulkomailla. Toisaalta mu-tuna ulkomailla olevaa ajoneuvoa ei tarvitse ulkomailla katsastaa.

Toinen asia on sitten miten esim. Portugal suhtautuu siihen että auto on jatkuvasti maassa. Täällä on runsaasti autoja jotka eivät ole vuosiin poistuneet maasta.

ANTTILA MARKKU 02.01.2012 11:35

Hmm.En pidä viranomaisia hirveän innostuneina tarkastelemaan noita ulkomaisten autojen tietoja,mutta.Käytetäänkö siellä säilytyksessä olevaa kalustoa esim matkailtaessa Espanjaan tai Marokkoon.Uskoakseni ainakin marokkolainen viranomainen olisi hyvinkin kiinnostunut rahastamaan paperi epäselvyyksistä ja jopa takavarikoimaan kys.ajoneuvon.Vaunujen rekisteröinti käytäntöä en tunne muissa maissa tai Portugalissa.

LEHTINEN PERTTI 05.01.2012 21:57

Joo ei todellakaan ymmärrä jos tarkoitus on puhua taloudellisuudesta. Pari matkailuautoa eri päässä matkaa taroittaa että taloudellisuus on varsin kyseenalaista. Taloudellisesti ajatellen minä vuokraisin matkailuauton molemmissa päissä siksi aikaa kun tarvitsisin, jos kokonaistaloudellisuudesta puhutaan. No jotkut tietää asiat paremmin ;-)

PELTOKOSKI JOUKO 05.01.2012 22:14

Asuntoauto on ja pysyy meidän perheen käytössä. Tenavat 10v, 8v ja 3v tarvivat jokseenkin joka päivälle uutta nähtävää. Toisaalta viime kesänä kun paljonkin reissattiin ja parissakin SFC-paikassa saatiin yöksi paikka kausipaikkalaisen paikalle joka oli kiertämässä muualla. Sen verran alkoi tuo todella mukava paikka (ympäristön istutukset ym. mukavat olosuhteet) alkoivat kiinnostamaan että jos vaikka meidänkin perhe... Elikkäs jos laittaisi vaunun ja kausipaikan. Meikäläisen ja emännän tärkein kriteeri kai olisi että tanssilava löytyisi samalta alueelta. Kuinka ollakkaan "oman seuran" alueelta löytyy juurikin tuollainen eli Lukkuhaka. Asuntoautoa ei missään tapauksessa hylätä mutta vaunun hankinta ja kausipaikka alkoi kiinnostaa.

Niin... Reissatessa tuntui omasta mielestä todella hyvältä että yöpymispaikaksi tarjottiin kausipaikkalaisen vapaata paikkaa. Arvostin sitä paljon. Jotenkin tuli mieleen että sillä oli todella suuri "mainosarvo".

JANHONEN MATTI 05.01.2012 22:21

Mikäli vain taloudellisuutta pidetään määrävä tekijä niin kustannusten nousun johdosta lähestytään tilannetta jossa tuparutuna olo Costa del Solilla on se halvin muoto. Edestakaiset lennot Helsinki-Malaga 4 x 150 = 600 e Kalustetun kaksion vuokra 3 kk x 500 e/kk = 1500 Muut matkaan liittyvät kulut 300

Itse eläminen autossa on tuskin halvempaa kun asunnossakaan.

STRÖMMER HEIKKI 07.01.2012 14:28

No jos ajatellaan vain taloudellisuutta, silloinhan kannattaa pysyä kotona. Jos tulee kylmä, lämmittää saunan.

ASTALA JANNE 27.01.2012 10:59

Juu meillä on ollut auto kohta pari vuotta ja ollaan myös päätymässä vaunun hankintaan. On niissä niin paljon paremmat tilat ja sit siel paikan pääl on auto kaytös ilman, että leiri liikkuu.

Onkos muuten kellään vinkkejä pienistä hiljaisista leirintäalueista 100km säteellä Lahdesta, jos vaikka kausipaikkaakin. Koirienkin pitäsisi kelvata joukkoon. Yksityinen olis hyvä kun mieluummin olisin maksava asiakas kuin talkoo orja!

JOKINEN OLAVI 27.01.2012 13:00

SFC-Mylly-Mäkelä Padasjoella voisi olla nuo kriteerit täyttävä muuten, mutta ei ole yksityinen. Isäntävelvoitteestakin selviää rahalla ja talkootyöhän perustuu vapaaehtoisuuteen. Ei muutakun vaunuileen innokkaasti t: Olkke.

KOISTINEN TOIVO 27.01.2012 15:26

Jo se vain on pätevä ratkasu. Met olemma puolison kannssa monella leirialueella käyneet, ja joka alueella meillä on tapana käveleksiä iltasela alueilla ja kattella miten te kausilaiset niitä paikkojanna hoijjatta. Ne on kauhian kommeita, on kukka istutuksia ja koristeita, niin ku kesämökeillä. Jos vertaa hintoja kesä mökin, tontin ja vaunuhomman välillä niin pääoma kustannukset, ynnä kustannukset ovat käsittääkseni aikalailla alhaisemmat kausipaikalla verrattuna mökkiin, tosin mökin arvo tietysti säilyy eritavalla. Mutta vaunupaikalla saa kaverit ja sauna, ynnä muut palvelut kaupan päälle, ja vaunulla voi lähteä kulkemaan jos siltä tuntuu. Se on minusta esim kaupungissa asuville tosi hyvä mökkiratkaisu. Vetoauto jos se nyt pitää olla vähän rotevanpi niin eikai ne autokulut niin paljon kalliimmat ole kun sillä kauppakassilla, että kyllä se voi olla se ainoa auto, ja minusta rehti kokoinen auto pitemmän päälle kyllä kestää paremmin. Minusta autojen koneista on otettu jo kokoon nähden ihan liikaa tehoja. Entäpä jos peltikuorisen retkiauton perään laittaa vaunun, saa samalla asuntoauton, ja vaunun. Ja arkussahan ei ymmärtääkseni ole lompsalle tilaa. Lopuksi teillä sielä leirialueilla on ainaki tähän asti ollu mitä met olemma emännän kans seurattu ja keskenää tuumattu mahottoman hyvä henki, ja meitäki kohtaan on aina ystävällinen palavelu ollu ihan joka paikasa,että se pitäkää. Että tämmöstä tällä kertaa Toivo Koistinen

HAAPANEN TIMO 28.01.2012 09:28

Vastineeksi Jannen lausumaan "sit siel paikan pääl on auto kaytös ilman, että leiri liikkuu" sanoo vannoutunut autoilija: "en ole oikein koskaan missään paikan päällä ja on suuri harmi jos leiri ei pysy mukana"

@timppa

ASTALA JANNE 29.01.2012 01:00

Juu sepä on just mitä haluu. Me tykätään olla paikoillaan pidempään, mut se on kaivellut se, että päivä retkiä on hankala tehdä. Padasjoella ollaan käytyki, mutta Telarannassa, Oli kyl hyvä sauna mikä on tärkeetä, mutta oli kyl hyttysiiki. Oli kyl hyvä hyttyskesä, mut maasto oli sen näköistä, et niit on siel aina. Vois kokeilla sen toisen ens kesänä. Pääasia on kuiteski, että kaikka saa tyylillänsä tehä just niinku parhaaks näkee.

Vähä oon tässä oluttaki ottanu, mutta eipä tää vaunu kuume silläkään helpota.

Se tässä on kyl kivaa, että kerranki mieli tekee sitä edullisempaa!!!!

Käyttäjän lisäys viestiin 29.1.2012 klo 01:05:45 Nii sitä vaan vielä, että kun jouduttiin ostmaan ostamaan Vito ton koiraharrastuksen takia, niin eikös sillä ihan hyvin kisko sitä vaunuo kesälomat? Se on 115.

HAARAKANGAS ALLAN 29.01.2012 09:12

Kokemusta on. Hyvin kiskoo ja kulki kuin juna.

Allu vaari

KATAJAMÄKI HARRI 13.02.2012 19:05

en ole varma mutta voisikohan auton/vaunun rekisteröidä ulkomaille,onkohan siellä katsastus pakkoa

ANTTILA MARKKU 13.02.2012 20:15

Luultavasti ei,ellet tee muuttoilmoitusta kyseiseen maahan.Siitä sitten taas aiheutuu vaikeuksia suomen päähän.

KARELL HANNU 14.02.2012 06:52

No, me tehtiin nyt toisin päin. Rookiena 3 kesää vaunulla Suomessa kierretty niin paljon kuin aikaa on ollut, ja kivaahan se on. Mutta, 2 lasta saa aikansa huonosti menemäään henkilöautossa, se on rajoittanutkin jopa pisimpiä reissuja. Siksi viime lokakuussa vaihdettiin Qashqai-veturi saman hintaluokan asunto-autoon, tuskinpa sitä tarttee kauheesti rassata ;) . Kesällä näkee sitten paraniko mikä ja mikä meni huonommaksi... Suomessa suurin osa paikoista (leirintäalueista) on aikas samantyylisiä ja ehkä lapsille (8 ja 14v.)mielenkiinnottomia, siksi arveltiin että pohjoismaissa olisi heillekin jotain uutta ja mielenkiintoista enemmän. Mielenkiintoisimmat paikat lapsille täällä on ollut ainakin (no tietysti) Tuuri, Punkaharju ja Powerpark. Nyt tuntuisi että eteläisimmät ja pohjoisimmat Suomen kohteet olisivat "lähempänä" ja kipukynnys lähteä x-tempore yli 400km siirtymälle olisi pienempi (lapsille)...

NIEMELÄ TAISTO 16.02.2012 12:04

Aloitimme vaunuretkeilyn 1982 ja vaihdoimme tupa-autoon 90 luvun lopulla,Kiertelimme eurooppaa ja olimme 3 talvea Espanjassa. Aina oli kuitenkin mielessä jossain takaraivossa kotilovaunu.Kun tulimme 13.2 takaisin Suomeen viimeiseltä Espanjan lomalta oli päätös jo tehty.Nyt 16 päivä meillä on vahva melko uusi veturi uudehko Solikka. Eikun nokka kohti vanhoja tuttuja kotimaan kohteita. Eurooppa ja etelän talvirannat ovat taakse jäänyttä elämää Käsi pystyyn morjesta.

HYTTILÄ ESKO 16.02.2012 18:36

Hyviä vetoja ,kotoisia kohteita ja makoisia unia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.