ISOJA rakeita katolle..

MÄKINEN MIKKO 09.06.2008 20:53

Tampereella tuli aamusta ilmeisen isoja rakeita ja vieläpä suhteellisen kovalla vauhdilla. Ensimmäisenä tuli mieleen, että mitenkähän auton peltien on käynyt.. Noh, pikaisen tarkastuksen perusteella ei vaurioita. Iltapäivällä kun pääsin sitten tarkistamaan vaunun tilanteen muutaman kilometrin päähän, niin tilanne olikin vähän eri: koko katto täynnä kunnon lommoa, jopa etuseinässä muutama. Ihan kuin olis kuulapäisellä vasaralla käyty läpi..

Vakuutusyhtiön ensimmäinen kanta asiaan oli, että korvataan kaskosta. Hyvä niin, tosin tarkastajan kannastahan se riippuu että korjataanko vai mitä tehdään.

Vaunu on Hobby 495 vm.2006, ensirek. 4/2007.

Onkos muilla vastaavia kokemuksia rakeista ja mahdollisten vaurioiden korjauttamisesta? Entä miten herkästi on vaunut menneet lunastukseen vastaavissa tilanteissa?

RAUTIAINEN KARI 09.06.2008 21:20

On ne noihin, vanhempiin ja halvempiinkin, kattopeltejä vaihdellu...

HALMEENMÄKI JUHANI 09.06.2008 22:53

Saksassahan noi on hyvinkin yleisiä vaurioita. Mobilea selatessa varmaan 10% ilmoituksista kertoo raevaurioista jossain mittakaavassa...

KOSKINEN OLLI J 09.06.2008 23:37

Matkailuvaunujen kattopelti on alumiinia ja mikäli oikein muistan, saatavana on, tai oli aikoinaan, 0,7 ja 0,9 millin valmiiksimaalattua peltiä. Painosyistä ja tietenkin myös hinnan johdosta valmistajatehdas saattaa päätyä valitsemaan noista vaihtoehdoista ohuemman. Suomalaiset valmistajat taisivat aikoinaan käyttää tuota paksumpaa peltiä. Henkilöautojen kattopelti lienee nykyisin noin 1 mm teräspeltiä, joten vaunun alumiinipeltiin tulee kyllä lommoja paljon pienemmistä rakeista kuin autoihin.

MÄKINEN MIKKO 10.06.2008 08:56

Juu, tottahan se on ettei tuo alumiinipelti ole läheskään yhtä lujaa rakeita vastaan kuin teräspelti.

Tässä eilisessä kuurossa tuli paikoitellen jopa 2-3 cm halkaisijaltaan olevia rakeita, joten epäilen että jos samalla tontilla olisi ollut autoja niin olisi saattanut niihinkin tulla jälkiä. Jopa vaunun etuseinään oli tullut muutamia lommoja, ja se on kuitenkin kuulavasaroitua alumiinia ja aika loivassa kulmassakin..

Harmittava homma joka tapauksessa. Jos tuota korjaamaan päädytään niin epäilyttää hiukan, että mahtaakohan siitä tulla entisensä. Ja miten käy vielä 4 vuotta voimassa olevalle tiiviystakuulle käytännössä. Jos vaunu olisi vanhempi niin voisi olla hyväkin juttu, että tiivisteitä/massoja uusittaisiin katon ja seinien saumoihin.

MIKKONEN MATTI 10.06.2008 09:19

Matkaajani aikaisempi omistaja oli ottanut raevaurion rahana ja jättänyt alkovin kattopellin vaihtamatta. Eivät ne kuopat muuten haittaa tai näy katolla, mutta lika pinttyy kuopan pohjalle tiukasti ja esim. ennen vahausta joutuu liottelemaan.

VIHERSAARI RAINE 10.06.2008 17:15

On kokemusta parin vuoden takaa. Rakeet 5-6 cm. Otin rahana. Jännä oli tuolloin eri vakuutuyhtiöiden kannat. Omani ei ottanut edes omavastuuta. Jotkut maksoivat ja ottivat omavastuun. Kolmantena erään ruotsalaisen yhtiön kohdalla ei maksettu mitään. Näin itse ko. yhtiön päätöksiä joissa sanottiin, ettei rakuuro kuulu korvattaviin.

Eivät nuo vaunun katon ja seinien muhkurat ole tahtia haitanneet. Rahakin on jo tuhlattu ajat sitten.

HAAPANEN TIMO S 10.06.2008 17:24

Väittäisin menevän lunastukseen,ei millään kannata peltiä vaihtaa. Vakuutusyhtiön on helppo myydä tuollainen lommoineen päivineen.

MÄKINEN MIKKO 07.07.2008 10:07

Nonnih, homma ratkesi kertakorvauksella. Eli jätetään lommot kattoon ja otetaan arvon alennusa rahana. Eipä tuo ole kuin kosmeettinen haitta, ainoastaan pesua saattaa vaikeuttaa jonkin verran. Vakuutusyhtiön tarjoama kertakorvaus kattaa mielestäni hyvin arvon alennuksen.

Kiitokset kaikille mielipiteistä ja omien kokemusten jakamisesta aiheeseen liittyen! Ja hauskoja reissuja!

-Mikko-

HAAPANEN TIMO S 07.07.2008 18:49

Tuolla tulee aika kolinalla, varmasti on auto lommoilla: http://www.youtube.com/watch?v=b106t9SFXNo

LYLYOJA SEPPO 07.07.2008 21:13

Eihän siihen tarvii kuin uusi pelti päälle,kyllä ne senkin tempun osaavat tehdä korjausliikkeessä.On nähty semmoinenkin tapaus.

MARTTUNEN RAIMO 23.07.2008 08:47

Miten ratkaisit vaurion korjauksen? Korjattiinko vai otitko rahan? Minulla on ratkaisu meneillään autonkatto vaurioitui.

MÄKINEN MIKKO 25.07.2008 15:14

Päätin ottaa rahana, kuten tuolla jo aiemmin mainitsinkin. Korvaus oli sen verran reilu, että mielestäni arvon alennus tuli hyvin katettua. Ja kun vaunua on tarkoitus pitää vuosia, taitaa kääntyä vielä "plussalle", koska vanhassa vaunussa vaurion merkitys arvoon on luonnollisesti pienempi kuin uudemmassa. Eli lommot "oikeni" rahalla kummasti ;=)

-Mikko-

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.