Kabe ja pussimarkiisi

KOIVISTO ESA 05.10.2015 15:05

Tuli hankittua tuollainen vm-12 mallinen Kabe, missä kattolinja ei ole suora. Onko kokemuksia pussimarkiisista noissa mutkakohdissa (kuvassa punaiset nuolet)? Ei voi varmaan vetää tuon etummaisen, isomman taitteen yli, mutta mitenkä tuo loivempi mutka takana? Toimiiko pussimarkiisi siinä?

LINDBLOM ALF 05.10.2015 20:09

Meillä Kabessa on pussimarkiisi. Se toimii sen etumaisen mutkan yli noin 50 cm, eli saadaan juuri ja juuri aukiolevan oven suojaksi. Pidemmälle matkalle voi tulla ongelmia. Takakulma ei ole ollut haittana, meidän markiisi ei yllä niin pitkälle taakse että sitä mitenkään olisi huomannut.

PALIN MATTI 23.10.2015 16:39

Hyvin toimii pussimarkiisi etutaitteen ylikin vedettynä. Ja pakkohan se on vetää, ettei tartte astua ovesta ulos vesisatteesseen. Muutenhan koko markiisi menettää merkityksensä. Semmoen 30-50 sentin ylitys riittää hyvin.

MERINIITTY KLAUS 23.10.2015 18:47

Meilläkin oli Kaabessa täsmälleen samanlailla asennettu markiisi, kuin edellisen vastaajan liittämässä kuvassa. Ongelmitta toimi koko 4v ajan, mitä vaunukin oli meillä.

OIKARINEN JUUSO 26.10.2015 11:03

Meillä oli markiisi -12 mallin 520 classicissa. Ei se pahasti haittaa, vaikka markiisi vähän matkaa menee laskevan kattolinjan kohdalla.

Hieman se markiisin reunahelma voi jäädä löysäksi ja saattaa tuulisella kelillä hieman läpättää. Haitta ei kuitenkaan ole kovin iso.

LEHTINEN PERTTI 09.11.2015 08:04

Toimii, vaikka minullakin markiisi on aina asennettu oven saranan etupuolelle n 10 cm.

Yksi asia on varottava!

Kun etummainen kattotanko on tiukalle asennettuna ÄLÄ LASKE KATOKSEN REUNAA ALAS ennen kuin olet löysännyt ainakin etummaisen kattotangon.

Perustelu: Katon kulma jää katon taitteen kohdalta ylös (etutankohan on muutaman sentin alempana vaunun seinällä kuin taaempi kattotanko) ja katoksen reunaa alas laskettaessa tanko toimii tukipisteenä. Tämä venyttää katetta kattotaitteen kohdalta niin, että kate venyy ja helposti repeää juuri tuosta mutkan kohdasta.

Ohje: Aseta ja pidä aina ainakin katoksen etupään jalka mahdollisimman ylhäällä, asetetussa pituudessa, sekä kiristä ja löysää ainakin etummainen kattotanko ennen katoksen reunan laskemista alemmaksi.

Tuntuu helpottavalta laskea vähän katoksen etureunaa alas, jotta on helpompi löysätä kattotankoa ja juuri siinä se vaara piilee!

Kokemusta on siitä miten vuotamaan alkanut ja hieman revennyt markiisikate vahvistetaan ja korjataan juuri tuon kattomutkan kohdalta.

Lisävinkki: Markiisin asennusta helpottaa valtavasti telttanauhan uraan, aivan kattotaitteen etupuolelle, tehty uran avaus. Se säästää mielettömästi asennus-/irroitusvaivaa sekä markiisia. Markiisin asennuksen/irroituksen voi tehdä jopa yksin.

Hyvällä työkalulla uran avaus onnistuu helposti. Olen tehnyt uran avauksia kymmeniin vaunuihin.

<]:-)888

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.