trumatic s3002 ei syty

WALLENIUS JASKA 14.03.2015 17:57

Otsikossa mainittu trumatic ei siis syty. Kipinää ei tule lainkaan sytytystä yrittäessä eli automaatti ei ala nakuttamaan. Olen ongelmaa yrittänyt ratkaista ja seuraavat tarkistukset on tehty: -Paristo vaihdettu automaattiin

automaatti irroitettu pöydälle ja saatu siinä iskemään kipinää tekemällä kahdella johdolla oikosulku. Boksi ei sitä tee jos on kiinnitetty releeseen. -sytytyskärjen suojasukka tarkastettu avaamalla vaunun alta suojakansi jonka kautta ko. tarkastuksen voi tehdä. Sukka näytti ehjältä. kiinnitetty sytytyskärki automaattiin ja johdoilla oikosulun tekemällä saatu nakuttamaan mutta kipinä ei näy oikeassa paikassa. Silloin tällöin kuuluu muutama napautus kuin kipinä iskisi jossain väärässä paikassa.

Onko täällä kenelläkään kokemusta vastaavanlaisesta viasta ja kenties ehdotusta miten suorittaa korjaus? Saattaa olla että täytyy jonkin huoltoliikkeen puoleen kääntyä mutta kartoitan ensin muut vaihtoehdot kun huolto luultavasti on melko kallis vaikka vaihtotarpeessa olevat osat eivät kovin kalliita olisikkaan.

TERVO JARI 14.03.2015 21:09

Löytyisköhän vastauksen tynkää kysymättä ? Pelkästään tutkimalla keskusteluhistoriaa ? ?

http://karavaanari.org/index.php/board,14.0.html

Jos ei, kysy. Vastauksen saat mitä todennäköisimmin . . .

Isse en voi enempiä auttaa . . .

HAKALA SAMI 14.03.2015 23:00

Ensinnäkin, mehän emme nyt ole org:illa, vaan täällä, joten näihin asiallisiin kysymyksiin vastaaminen tyyliin "etsi toiselta foorumilta" on yksinkertaisesti typerää.

Ja toiseksi. No, toivottavasti Trumaticin kanssa asiat on paremmin, mutta tässä taannoin kun itselläni oli Primuksen kanssa ongelma, niin mitäs tasoa ne vastaukset oli ... "Sulla on boksi rikki, mulla on korjattuja. Soita". Ei muuten ollut boksi rikki, oli sitten vika jonka korjaaminen ei maksanut yhtään mitään. Vikakuvaus oli senkin verran tarkka, että pistin jopa videon siitä miten käyttäytyy, mutta ilmeisesti oli niin mystinen vika guruillekin, ettei apua juuri osattu tarjota kuin rahaa vastaan. Todella hienoa toimintaa tällaisissa yhteisöissä ...

Niin, itse kysyjän vikaan en osaa auttaa, kun Trumasta on tuttuja vain nuo vanhemmat: Mutta älä luovuta ja kysy rohkeasti. Joskus joku jopa saattaa erehtyä kertomaan missä vika on, ja miten se korjataan.

VÄLIAHDE JUSSI 14.03.2015 23:15

Hyvä Sami, tuo on sitä. Tervon tyyliä joka,joskus on ihan paikallaan,mutta taas ei.

HAAPANEN TIMO 15.03.2015 10:16

Mun veikkaus on että se 'puola' on rikki. http://www.vapaa-aika.com/sytytysautomaatti-trumatic-s-3002-ja-s-5002-lammittimille.html

@timppa

TERVO JARI 15.03.2015 15:52

Samin ja Jussin vastauksien avulla löytyi apu kysyjälle, hyvä näin.

Tuo karavaanari.org ei todellakaan ole mikään uhka SFC:lle vaan iso "tekninen tuki" osio jossa ylläpito toimii. Taitanee vaan olla niin että yli puolet rekisteröityneistä karavaanari.org:ssa on SFC:n jäseniä, että semmosta "pataa" . . .

Sami ja Jussi, jatkakaa vaan kysyjien neuvomista samaantapaan niin hyvin asiat selviää. . .

REINI SEPPO 15.03.2015 17:28

Voisko olla paristo loppu!

KAUPPI ERKKI 15.03.2015 18:02

ottanut varmaan takatulta irroita valkoinen johto se on luultavasti palanut pannun runkoon kiinni.

REINI SEPPO 15.03.2015 18:25

Olen Erkin kanssa samaa mieltä ! Varsinkin jos on pidetty ajaessa päällä! Uusi johto auttaa, mutta vaatii laitteen irroituksen..

HAKALA SAMI 15.03.2015 20:21

Jos mulle sattuu tulemaan esiin tuollainen tapaus, että tiedän että vastaus, tai mahdollinen vastaus löytyy toiselta foorumilta, auttaakseni kaveria etsin sen vastauksen. Yleensä myös selostan pääpiirteittäin löytämäni, linkitän sen ketjun josta tuo löytämäni löytyy, ja kerron että tuolla on keskusteltu aiheesta lisää.

Se on minun mielestäni kovin eri asia, kuin linkittää kokonainen foorumin osio ja todeta "Etsi tuolta".

Se ei ole keneltäkään pois jos sen tiedon kirjoittaa tännekin, päinvastoin. Foorumeja, varsinkin noita yksityisesti ylläpidettyjä kuolee, kuten on kovin lähellä nähty. Jos täällä yhdistyksen foorumilla mennään siihen pisteeseen että täällä ei keskustella itse asiasta vaan lähetetään kysyjät orgiin, ollaan todella väärillä jäljillä. Varsinkin siinä kohtaa, jos tuo org sattuu kupsahtamaan. jolloin tälle puolelle ei jää muuta kuin kuolleita linkkejä.

P.S. Kysyin muuten silloin tuota omaa ongelmaani vierailijana myös org:in Primus-puolella, sain vähemmän ja huonompia vastauksia kuin täällä.

P.P.S. Älä tuhlaa aikaasi lähettelemällä yksitysisviestejä tämän asian tiimoilta, minä pidän julkisesta keskustelusta, Edellisen poistin lukematta.

TERVO JARI 15.03.2015 21:05

Sami, on kiva kun neuvot kokemattomia miten toimia täällä etuteltan sivuilla . . .

Kiitos siitä . . .

HAKALA SAMI 15.03.2015 21:24

Kokemattomuudesta tai kokemuksesta en tiedä kenenkään kohdalla, enkä lähde sitä arvioimaan. Osallistun keskusteluun jos siihen jotakin annettavaa on.

Keskustelufoorumeita (jotka tosin alussa olivat automatisoituja sähköpostilistoja) olen käyttänyt ja ylläpitänyt vuodesta 1994, karavaanariharrastus on alkanut perhepiirissä 1982. Isä tosin rakensi asuntovaunuja työkseen jo kauan sitä ennen.

TERVO JARI 15.03.2015 21:44

Et ole auttanut pätkänvertaa kysyjää, turhaa "parranpäristystä" vain olet tuonut täyttämään sivustoa.

Joten älä puutu kirjoituksiini tästedes, pidä huoli vain omista asioistasi.

HAKALA SAMI 15.03.2015 21:59

Kiitos samoin. Ethän sinäkään. Ellei ansioksi lasketa sitä että kerroit että org on olemassa, mutta siltä tiedoltahan täällä nyt ei voi välttyä.

WALLENIUS JASKA 20.03.2015 13:25

Trumaticin syttymisongelma on ratkaistu. Apua ei löytynyt tuolta org sivustolta, vastaavanlaista ongelmaa ei siellä oltu käsitelty. Allekirjoitan kaikki Samin kirjoittamat asiat foorumikäyttäytymisestä ja kysymyksen laittaessani arvasin että joku varmasti täräyttää sen ainaisen "tiedätkö mikä google on" tyyppisen vastauksen.

Koska joku muu saattaa törmätä samaan ongelmaan Trumaticin kanssa mikä minulla oli niin laitan tähän selostuksen mikä aiheutti syttymisongelman.

Syynä oli siis loppujen lopuksi mikrokytkin joka ei jostain syystä toiminut. Avasin muovikannen minkä alta kytkin löytyy ja putsasin sen kunnolla. Tämä toimenpide riitti ja Trumatic syttyy taas normaalisti. Itse yllätyin tässä tapauksessa siitä että vaikka sain boksin iskemään kipinää johdon pätkän avulla niin sytytysjohdon ollessa kiinni kipinää ei kuitenkaan syntynyt kärjessä. Heti kun boksi alkoi nakuttamaan mikrokytkimen käynnistämänä niin kipinää tuli kuten kuuluukin. Joku enemmän sähköstä ymmmärtävä varmaan tietää miksi johdonpätkällä tehty oikosulku ei riittänyt kipinän muodostamiseen kärkeen asti.

HAKALA SAMI 20.03.2015 14:10

Hienoa että vika löytyi, ja kiitos kommentista :) Samaan olen itse pyrkinyt ... omalla pienellä tutkimuksella se vika kun on viimein löytynyt, yritän sen ratkaisunkin jakaa. Juuri näinhän tämä homma saadaan pyörimään :)

KAJAVA TIMO 08.04.2015 00:59

Tässä linkki Samin tarkoittamaan keskusteluun: http://karavaanari.org/index.php/topic,13131

KAJAVA TIMO 08.04.2015 01:07

"Apua ei löytynyt tuolta org sivustolta, vastaavanlaista ongelmaa ei siellä oltu käsitelty."

http://karavaanari.org/index.php/topic,9291

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.