Lämmityslatteen puhaltimen katkaisin sekoilee.

SILTALA VUOKKO 08.08.2013 14:09

Meillä LMC intergoitu matkailuauto vm 2008 Fiat 2,3 l 130 hv alustalla.Lämmityslaitteen katkaisin toimii nyt päinvastoin .Eli asenossa 0-1-2 se toimii Nyt ilmeisesti nelos nopeudella.3-4 asennossa täysin mykkäeikä myöskään ilmastointilaitteen merkkivalokaan pala silloin.O-asennossa katkaisinta ronatessa useaan eri suuntaan sen saa joskus pienennettyä ehkä ykkös tasolle.Merkki korjaamossa käynnin jälkeen saatiin seuraava arvio viasta ,muttei parempaa tietoa. HAVAITTU ETTÄ PLUSSA TULEE PUHALTIMELLE VÄÄRÄSTÄ SUUNNASTA,KATKAISIJAN TULISI MAADOITTAA.!!!Eli mitähän tämmöinen tavallinen taatelin tallaaja nyt sitten seuraavaksi tekee ,kun merkkikorjaamolla meni sormi suuhun?

LATVALA PEKKA 08.08.2013 20:06

Omassa fiatissa viime vuoden huollossa selvitys: Lämmityslaitteen puhallin toimii vain 4-nopeudella. Lämmityslaitteen puhaltimen etuvastuksen maadoitus huono, korjattu. - Nyt ainakin pelittää.

TOIVONEN MARTTI 08.08.2013 21:55

Kyllä tuokin kuulostaa siltä etuvastuksen maadoitus- tai ylipäänsä kytkentäongelmalta. Eli virta ei mene oikeaa reittiä puhaltimen moottorille. Autosähkökorjaamo on oikea paikka, ei nuo merkkikorjaamot osaa välttämättä kuin vaihdella osia. mot

HÄMÄLÄINEN MARKKU 09.08.2013 11:39

"HAVAITTU ETTÄ PLUSSA TULEE PUHALTIMELLE VÄÄRÄSTÄ SUUNNASTA,KATKAISIJAN TULISI MAADOITTAA.!!!"

Tuo tarkoittaa yksinkertaisesti sitä. että puhalyimen molemmissa navoissa on sama jännite, eli joko nopeudenvalintakytkin tai säätö vastus on sökö.

Puhaltimelle tulee kiinteä jännite ja toista nastaa maadoitetaan sarjavastuksen (jonka koko valitaan kytkimellä) kautta, 4-asennossa koko vastus on ohitettu.. Tuon käyttäytymisen perusteella epälisin kytkintä. Autoshköasentajalta vian selvittämiseen ei pitäsi kulua paljoakaa aikaa.

LAIHONEN MIKKO 15.09.2013 16:31

Autossani Adria/Ducato vm.2011 ilmeni tuulettimen vika. Puhallin toimi vain 4-asennossa, mutta 1-3 ei lainkaan. Vika korjautui irrottamalla puhaltimen kyljessä oleva liitin ja painamalla se takaisin paikoilleen. Kontaktihäiriö - ei muuta. Puhallin ja kyseinen liitin löytyvät Ducaton korialustalle rakennetuista autoista apukuskin puolelta, kojelaudan alta, aivan alemman hansikaslokeron takaa. Pitää vain polvistua auton viereen ja kurkata sinne, se näkyy selvästi.

Liitin irtoaa, kun puristaa liittimen takana olevaa kielekettä (ks. punainen nuoli toisessa kuvassa) liitintä vastaan ja vetää samalla liitintä alaspäin. Vika voi olla myös vastussarjassa, jonka osa liitinparin kiinteä pää on, jolloin pitää vaihtaa se vastusosa (kiinni mutterilla, joka näkyy liittimen vieressä tuulettimen rungossa). Liitteenä kuvat. Ei siis kannata heti mennä huoltoliikkeeseen tämän takia.

LAUKKANEN MAURI 15.09.2013 16:55

Eipä tuossa ole paljon vaihtoehtoja,edellinen kirjoitus selvensi asiaa ja tuossa on kytkentäkaavioita; EVP autosähköasentaja m laukkanen http://karavaanari.org/index.php?topic=5033.0

KOCH HANS 19.09.2013 01:53

Ja tässä kuvia puhaltimen vastuksista

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.