auton myynti

LINDQVIST KIRSTI 04.08.2013 09:38

Se voi olla aika ainakin toistaiseksi pistää mukava harrastus tauolle ja luopua autosta.onko kellään kokemusta auton myynnistä caravanliikkeelle ilman vaihtoa?löysin ainakin pohjanmalta ja savosta liikket jotka ostavat käytettujä autoja.tietty voi alkaa itsekin myymään mutta näin pääsisi ehkä helpommalla.toinen vaihtoehto on vaihtaa reilusti pienempään ja sehän nyt tietysti onnistuu autokauppaan menemällä.

HJELM ARTO-VEIKKO 04.08.2013 09:46

Meidän auron arvio oli 18000, 0 . Jos he ostaisivat sen suoraa hinta noin 11000, 0. Ilmeisesti sen arvo itse myytäessä on noin 14000, 0 Helppoudesta joutuu maksamaan noin 3000, 0 meidän tapauksessa

Jelmi

JANHONEN MATTI 04.08.2013 10:06

Autoliikkeelle tapahtuva auton myynti on harvoin myyjälle kannattava toimenpide. Liikkeet kun tekee ensimmäisen tilin jo siinä sisäänostovaiheessa.

Voihan auton myydä itsekin. Oikea hinta on se, jonka ostaja suostuu maksamaan. Tässä tapauksessa se lienee jossain liikkeen ilmoittaman hinnan ja määrittelemänne hinnan välimaastossa. Viitteellisen hinnan voi autolle etsiä internetin kautta eri myyntisivuilta.

Auton myynti on hyvin yksinkertainen toimenpide. Ei vaadi kun yhden nimen luovutustodistukseen sen jälkeen kun kauppahinta on - kokonaisuudessaan - maksettu ja ostaja on saanut siitä kuitin. Kun yksityinen myy niin auto myydään "perävalotakuulla" ts. kun perävalot taukoaa näkymästä vastuu on ostajalla ja kuluttajasuojan perään on turha haikailla. Toki selvät petostapaukset on sitten asia erikseen.

KOISTINEN TOIVO 04.08.2013 10:57

Puhun nyt mutu tuntumalla, koskapa en tiedä autonne mallia, enkä kokoa. Mutta tuli mieleen, mahdollisuus, jos aattelisitte esim pientä peltikuoriautoa. Siinä yhdidtyy mahdollisuus käyttää autoa kaikkeen ajoon, jopa tavarakuljetus onnistuu sopivalla sisustusratkaisulla, ka myös halutessa pieni retkeily. Myymiseen ei minulla ole lisättävää edellisten kirjoittajien kommentteihin, muuta kun arvon kova alennus, kun tulee myynnin aika. Toivopoika

KARJALAINEN ALPO 04.08.2013 12:59

Onhan myös autoliikkeitä, jotka ottavat autoja myyntiin asiakkaan lukuuun. Esim Hymer-center ja myös muitakin- En tiedä mikä on myyntipalkkio.

VÄLIAHDE JUSSI 07.08.2013 22:50

Joo kyllä niitä,mutta ne menevätkin perävalotakuulla ja sen takia niiden hinta jää alas.Vaihdossa johonkin saattaa saada parhaan hinnan,ei oo pisnes myydä käytettyä matkailuautoa.,Kyllä 15.000€ on jo kovasana ja siihekin pitää olla erittäin hyvä auto.

SUIHKONEN ARTO 07.08.2013 23:16

On muutama liike ainakin joka myy sinun auton niin että ottavat välistä noin 3000 euroa. Eli jos markkinahinta 20000 euroa niin sinun osuus 17000 euroa. Näissä tulee myös liikkeen kautta mahdolliselle ostajalle liikkeen takuu ja tarvittaessa rahoitus ja liike otaa myös mahdollisen vaihtolaitteen vastaan... Suoraan jos myy liikkeeseen niin se on varmaan kaikista huonoin vaihtoehto, tosin silloin saa markkinahinta - jotain heti käteen... Eli riippuen auton hukkaamisnopeudesta on ainakin nämä kaksi vaihtoehtoa olemassa..

HELLSTEN KARI 08.08.2013 00:31

Omakohtaisen kokemuksen perusteella nettikaravaani osoittautui toimivaksi. Kattelin muitten hintapyynnöt ensten ja asetin sitten oman pyyntöni kilpailukykyiseksi. Luulisin kanssa, että nuo suoraan ostavat autoliikkeet mieluusti koittavat hyväksikäyttää ihmisten mahdollista hätätilaa ja hinnatkin ovat sen mukaisia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.