Yöllinen häirikkö?

HÄKLI HANNU 29.07.2013 13:20

Tuli sellainen parin viikon turnee tehtyä ja nytpä tuli kiinnitettyä huomio omaan yölliseen häiriköintiin, nimittäin vesipumppuuni. Tämä Heinäkuu kun tuppaa kaikilla olemaan tuota lomaa niin paikat suht" täyteen tupattuja hyvä jos aina tuo 4m täyttyy.No niin asiaan, tuo vesipumpun ääni johon päivällä ei huomiota kiinnitä juuri lainkaan mutta yöllä lähinnä vessa käynnin jälkeen putyn huuhtelu ja käsien pesu tuntuu siltä että ainakin viereiset naapurit herää siihen vesipumpun papatukseen. Pumppu näyttää olevan Superflow 126 PRO. Onkohan kukaan yrittänyt ja jopa onnistunut saamaan punpun ääntä hiljaisemmaksi jotenkin äänieristeillä tai muuten.

Käyttäjän lisäys viestiin 29.7.2013 klo 13:22:11 Putun = pytyn.

KUJANPÄÄ MARKKU 29.07.2013 14:27

Jos se papattaa on se ilmeisesti painepumppu, jolloin siinä on säätö jossain pumpun kyljessä. Se kai papattaa yrittäessään kehittää painetta sillä säädöllä joka siinä nyt on.

JANHONEN MATTI 29.07.2013 14:39

Asiaan hieman auttaa jos laittaa pumpun kiinni levyys ja levy taas pehmeiden kumityynyjen tai jäykän superlonin varaan lattian päälle. Joskus mietin sitäkin edellisen autoin aikana, että auttasikohan tarrakiinnitteiset äänieristelevyt kotelon seinissä. Kun oli kun kaikukammio se penkin alunen.

AHOLA JARI 29.07.2013 15:09

Tein painevesi systeemin 5 vuotta sitten jo yö-äänettömäksi - lisäsin linjaan 1.0 L paisunta-astian.. http://www.vapaa-aika.com/paisuntasailio-1-l-max-paine-5.html

Varma ratkaisu yo. ongelmaan ja pumppukin käy vähemmän kun ei hampaiden pesussa tarvitse edes pumpun olla päällä..

EEROLA TEEMU 29.07.2013 15:41

On myös Shurflon painepumppu ja siinä ominaisuus, että vajaan litran sieltä saa vettä ilman että pumppu on päällä/tulee päälle. Mitään en ole tehnyt jälkikäteen, joten ehkä se on sitten säädetty niin. Olisin sitä mieltä, että kovin pitää olla herkkiä naapureita jos omassa autossaan n. 4 m päässä heräävät. Ts. en välittäisi asiasta mitenkään paitsi, että heräähän siinä sitten omakin porukka. Ja aivan turhaan.

Täällä on jo tullut hyviä neuvoja äänieristyksestä alkaen, mutta voihan sinne weskiin järjestää jo illalla parin litran muovikanikan, mistä kaataa huuhteluvedet pönttöön. Sitten aamulla voi huuhdella lisää paineen kanssa jos epäilee pöntön sitä kaipaavan. Täysin OT; Suomi on maa, missä lapsen pikkupissi huuhdellaan kotioloissa pois 10 litralla juomakelpoista vettä. Tästä ihmettelystä voi mielikuvituksella löytää uusia ratkaisuja esillä olevaan ongelmaankin. Vai olisiko sellainen hyi,hyi sentään, ettäkö ei välittömästi huuhdeltaisikaan?

HONKAMÄKI TEUVO 29.07.2013 16:19

Meillä vessan huuhtelu ja puhtaanapito järjestetty pumpattavalla paineastialla josta saa hyvän paineen VC:n huuhteluun ja vettä menee huomattavasti vähemmän kasettiin.

http://www.biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Puutarha/Puutarhatyovalineet/Valineet/Paineilmaruisku-45578/

Käyttäjän lisäys viestiin 29.7.2013 klo 16:19:58 Veden sekaan voi lisätä jotain desinfiointiin soveltuvaa ainetta.

HAAPANEN TIMO 29.07.2013 19:44

Saman systeemin tein keväällä kuin Jarilla on. Ääni väheni merkittävästi. Ennen paineastian asennusta pumppu tärisytti kovia muoviletkuja kanavissaan lattialla. Pumppu on tykkänään irti ja vuorattu solumatolla, silti ääntä syntyi melkoisesti

Itse pumppu ei pidä tyhjänä kädessä käydessään mitään ääntä mutta paineen noustessa letkut tärisivät pumpun tahtiin.

Lisäksi nyt pumppu ei käynnisty hanoja avatessa pitkään aikaan paineellisen ilman lykätessä vettä pois paisunta-astiasta.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.