Ducaton sivuääni, moottoristako?

JUMISKO VELI-MATTI 12.07.2013 13:00

Kertokaa te kaikkien alojen asiantuntijat mikä ylimääräinen ääni autoon on ilmestynyt (-95 2,5 Ducato,140 000km)? Paikallaan se ei kuulu, tai sitä ei kuule. Korkea selvästi erottuva ujellus. Vaikea sanoin kuvata, mutta vaimo takana istuessaan vertasi sitä palosireeniin. Renkaista se ei kuulu, olen melko varma siitä. Samoin pyöränlaakerit jokseenkin poissuljettu. Voiko ääni tulla esim ohjaustehostimesta, vesipumpusta, jostain remmistä tai laakerista? Pakoputki on talvella uusittu. Pakosarja aiemmin. Jakopää tarkistettu 20000 sitten. (Raskone)

Vaikea selittää millainen ujellus on mutta hieman on epävarmuutta tekaraivossa. Ettei olisi mitään vakavampaa. Vakiokorjaajani (nyt tietenkin ansaitulla lomalla) kävi pari viikkoa sitten koeajolla. Eikä ammattimieskään muuta kuin totesi jonkinlaisen tuulenujelluksen alustasta kuuluvan.

Vaikka mahtuuhan näitä ääniä Ducatoon.

TOIVONEN MARTTI 12.07.2013 14:10

Ja jotta ei tulisi mutumielipiteitä vaan ainoastaan vankasti tietävien oikeita tietoja niin kerros nyt vähän lisää. Siiskö ääni ei kuulu kun kone käy mutta auto seisoo paikallaan? Ei vaikka ottaisi kierroksia? Entä ajossa, vaihtuuko ujellus jollain lailla kun kierrokset muuttuu? Entä kun vaihdat ja kytkin on pohjassa, kuuluuko silloin? Vaihtuuko ujelluksen ääni ajonopeuden mukaan? Loppuuko ujellus vastakun auto on täysin pysäksissä? Vai vaimeneeko se kun nopeus hiljenee lähes pysäksiin?

" Voiko ääni tulla esim ohjaustehostimesta, vesipumpusta, jostain remmistä tai laakerista?" Voi mutta silloin äänen pitäisi kuulua koko ajan kun kone käy paitsi jos se tulee laakerista joka pyörii vain ajossa eli joko vaihdelaatikosta tai pyörälaakereista.

Lisää tietoa niin tulee parempia arvauksia. mot

JUMISKO VELI-MATTI 12.07.2013 14:17

Yritämpä taas seuraavalla reissulla kuulostella tarkemmin. Ja palata asiaan. Mutta selvästi kääntelemällä ja kallistelemalla ajossa ääni muutu. Siitä päättelin ettei se tule pyöränlaakerista. Paikalla käyttämällä en erota ääntä. Jossakin 50-vauhdissa se alkaa kuulua sisälle selvästi. Vaikea määritellä äänenlaatua. Sanallisesti.

KOISTINEN TOIVO 12.07.2013 15:57

Kytkin pohjassa paikallaan, ja ylhäällä vaikuttaako. Vaikutusta ajossa kytkin pohjassa, ja ylhäällä. Muuttuuko äänen taso eri vaihteilla. Pyörän laakerit tavallisesti urisee, mutta voivat äänet vaihdella kun autoa kurvailee. Voimansiirto äänet loppuu paikallaan, kytkin pohjassa, Mutta kytkimen painelaakeri huutaa kytkin pohjassa, mutta hiljenee kytkin ylhäällä. Yksi vaihtoehto on lasketella vapaalla mäkeä, ja painella kytkintä kuulee painelaakerin. Mikäli äänen taso ei muutu eri vaihteilla, mutta eri nopeuksilla muuttuu. on mahdollista olla vika perässä, ja siitä eteenpäin. Toivopoika

ASIKAINEN MATTI 12.07.2013 16:31

Onko auton katolle lisätty jotakin, TV-antenni, anopinkuljetuslaatikon kannatinputkia tms.? Ne voisivat ujeltaa ajoviimassa.

KIMPPA PENTTI 12.07.2013 20:43

Vaikuttais jarrun jumittamiselta koska ujellus muuttuu kalistelun ja ajosuunnan muutoksen mukaan.Pitäis pitkähkön ajon jälkeen kokeilla vanteita jos joku on lämmin niin sen pyörän jarru jumittaa.

TUOMINEN PEKKA 12.07.2013 22:10

Joskus vuosia sitten tuttavien m-auto piti myös outoa ujellusta joka koveni vauhdin lisääntyessä. Porukalla sitä ajon aikana kuuntelimme ja tuntui jotenkin siltä että se tulee vaatekaapin suunnalta. Syy löytyi; tv-antennin eteenpäin osoittavasta päästä oli muovinen suojatulppa pudonnut ja kun antenni käännettiin toisin päin niin ääni hävisi. Tuuli siellä putkessa ujelsi.

- BT -
SUOMI SEPPO 13.07.2013 20:24

Voisitko tarkentaa mitä tarkoitit: " Mutta selvästi kääntelemällä ja kallistelemalla ajossa ääni muutu " Siis muuttuuko vai eikö muutu ? @seppo

HJELM ARTO-VEIKKO 13.07.2013 22:13

Minäkin epäilen ilmavirtauksen ujellusta, onko esinerkiksi kattoluukuissa jotain muutoksia. Jos vaimo takana istuessaan kuulee sen paremmin kuin sinä ajaessasi, niin ilmeisesti ääni ei tule moottorista. Ajonaikana ääntä voi yrittää paikallistaa kuuntelemalla eri kohteita. t Jelmi

TENLEN SAULI 13.07.2013 23:02

Eliminoi nyt ensin se remmin ujellus! Muutama tippa öljyä remmiin ja ujellus voi loppua. Ensin öljy luistattaa remmiä, sitten tekee kumin pehmeäksi, ja remmi pitää taas, sekä ääni loppuu. Kireyden tarkistus samalla, ja jos ujellus loppui, niin vaihda uusi remmi ennen ensi kesää.

HYPPÄNEN KARI 14.07.2013 19:09

Kuis olis turbon letku?

JUMISKO VELI-MATTI 15.07.2013 14:18

Kone on turboton. No, ajan huomenna muutaman satasen lenkin ja kuulostelen tarkemmin. Ääni on kyllä kuin tuulen ujellusta.

KURVINEN ESKO 15.07.2013 14:53

Minulla on -01 Detsun integroitu auto, jossa on radioantenni tuulilasin viereisessä pilarissa muutaman sentin päässä pilarin suuntaisesti. Jos se on täydessä pituudessa niin sen ulvontaa ei kuuntele kukaan. Niinpä työnsin sen teleskoopin minimiin ja nyt on siedettävä. Radio kuuluu edelleen. Voisiko sinun autossa olla jotakin vastaavaa? Terv. EKu

VALTONEN MARTTI 15.07.2013 16:04

Minulla kuului vetoautossa aina outo ujellus ajaessa ja vain vaunun kanssa liikkuessa.

Lopulta keksin, uusien vaunupeilien kiinnitysputkien päät olivat avoinna ja ujesivat ilmavirrassa ja kovaa. Tulppasin päät ja siihen ulina loppui.

Sullahan ei ole irtopeilejä mutta mikä tahansa avoin putken tai palkin pää auton alustassa voi aiheuttaa samaa.

EEROLA TEEMU 15.07.2013 16:18

Yritä muistella hetkeä/ajankohtaa, jolloin kyseinen ääni ryhtyi häiritsemään. Ja myös tekemisiäsi Ducatoon niihin aikoihin. Joskus tuostakin on ollut apua omien itekseen liikkuvien koneiden kanssa.

PIETILÄ JUKKA 18.07.2013 06:08

Hirvipilli liimattu johonkin. Meidän auto ujelsi ajaessa, mutta hiljeni, kun löysin pillit ja otin pois. @Jukka

JUMISKO VELI-MATTI 21.07.2013 14:08

Nyt on suljettu pois pyöränlaakerit ja jarrut. Ujellus tullee jostakin voimansiirrosta / vaihteistosta. Kai. Kuuluu selvimmin vedätettäessä 60-80kmh nopeudessa. Ajelen ja odottelen mitä tapahtuu..Kesänjatkoja.

PASANEN MIKKO 21.07.2013 14:14

Terve Se on vaaraton ääni, eikös tulekkin voimakkaammin nelos vaihteella? Vaihtele oljyt vaihdelaatikkoon vähintään joka toinen vuosi! Ja eikun ajelet radio suurellaan.:-)

HÄMÄLÄINEN MARKKU 21.07.2013 18:48

"Nyt on suljettu pois pyöränlaakerit ja jarrut. Ujellus tullee jostakin voimansiirrosta / vaihteistosta."

Itsellä kuului myös -89 ducatossa hienoinen vihellys vedättäessä. Kerran taas istui raskaankaluston huollon ammatimies vieressä ja kun sanoin hänelle turbon viheltävän, vastasi hän tuon äänen tulevan "perästä" eli tasaupyörästöstä, ei turbosta.

Lopetin vihellyksen kuuntelemisen ja ajelin autolla vielä tuon toteamuksen jälkeen 200tkm ilman ongelmia. Onko äänilähde sama, sitä ei voi kun arvuutella. Toki raskasta vedätystä voi vähentää.

Käyttäjän lisäys viestiin 22.7.2013 klo 11:27:51 Vaihdelaatikon öljynvaihdosta tulee tietysti huolehtia kuten myös siitä, että sinne laitetaan riittävästi oikean tyyppistä öljyä.

JUMISKO VELI-MATTI 22.07.2013 10:23

Kiitokset kaikille mielenkiinnosta, ajelen siis etiäpäin vihellystä kuunnellen.

SUIHKONEN KALLE 25.07.2013 14:09

Meidän 98 vuoden euramobil ducato piti mieletöntä vihellystä yli 80nopeudrssa. Antennin osuttua oksaan ja kääntyessä muutaman asteen eri asentoon vihellys loppui!

VALKAMA MARKKU 01.08.2013 11:39

Ne on nuo docatot varsinaisia metelipesiä.

Milloin ulvoo hihna, milloin laatikko ja lähes kokoajan tasauspyörästö.

Minä ihmettelin pitkään että mikä aina silloin tällöin vinkuu kuin apuleitehihna luistaisi. varmistin hihnan kunnon ja kireyden (automaattinen kiristys) ujellus kuitenkin vain jatkuu aina silloin tällöin ja kuului selvästi apulaitehihnan suunnalta.

No cuulina tyyppänä annoin vinkujan vinkua mitä vinkuu ja joskus moottoria ryntäyttämällä sai vinkunan joksikin aikaa loppumaan.

tuli sitten mieleen että josko nokkahihna(jakohihna) alkaisi olla vaihdon tarpeessa.

no se oli aivan mainiossa kunnossa vaikka sillä ikää olikin tuplat ohjeesta. Mutta.... hihnan kiristimen laakeri oli tullut tiensä päähän jo ajat sitten ja siellä ne ruosteiset/kuluneet jne. palaset valittaen olivat vinkuneet jo kymmeniä tuhansia kilometrejä, jopa reissun Markkoon ja takaisin.

Nyt ei enään vingu.

Pikkusen kyllä kylmäsi ajatella mitä se vinkunan aiheuttaja olisi voinut aiheuttaa.

M Arkku

JUMISKO VELI-MATTI 07.08.2013 19:16

Joskohan ylimääräisen äänen lähde löytyi? Joulukuussa vaihdettu äänenvaimennin menee takuuvaihtoon. Kuulostelin lämminmoottorista tyhjäkäyntiä hiljaisella asfalttikentällä ja metallinen kitinä kuului etummaisesta äänenvaimenninpöntöstä. Ajaessa se sitten muuttuu ujellukseksi.

Ääntä ei erottanut sorapihalle kuunnellessa eikä asfalttipihalla kun ympärillä ääni kaikuili seinistä. Kaksi itsensä autokorjaamoyrittäjänä elättävää ammattimiestä kävi erikseen koeajamassa Ducaton, eikä kumpikaan äänenvaimentajaa epäillyt. Voimansiirtoa kylläkin.

Edellisen Ducaton äänenvaimennin putosi reissussa Skoonessa. Takuuaikana.Tietenkin viikonloppuna. Mutta se eri juttu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.