Kabe Travel Master MF:n ongelmat

MÄKI JUKKA 26.06.2013 09:56

Miksiköhän tässä on jätetty laittamatta kattoluukku perälle, sängyn kohdalle...ilma ei riitä. Ei liene muuta vaihtoehtoa kuin laittaa sellainen tai ilmastointi. Ilman pitäisi liikkua seinissä olevien rakojen avulla, mutta eihän niitä perällä ole tallin päällä.

Onko kellään mitään helppoa ratkaisua liian kovaan patjaan? Petari ei näytä riittävän. Vaimolle on tietysti just sopiva:)

HAAPANEN TIMO 26.06.2013 16:53

Talviauto. Vähän reikiä, ikkunat pienet ja niitäkin niukalti.

@timppa

PULKKI MARTTI 27.06.2013 18:36

Laita ilmastointi. Paras ratkaisu.

KOSKINEN OLLI 27.06.2013 23:33

Ilmastointi vaatii paljon sähkötehoa, tarvitsee agrekaatin käymään vierelleen...tai sähkötolpan viereen majoittumista, jonotusta leirintäalueen ilmoittautumispisteessä, lippujen ja lappujen täyttämistä, niiden kantamista auton ikkunaan, alueelta poistumista tiettyyn kellonaikaan, sähköjohdon vetoa jne puuhastelua. Minun mielestäni matkailuautoilun idea tuossa. ...hmmm...ikäänkuin katoaa. ;)

KOISTINEN TOIVO 28.06.2013 07:57

Vähän Koskisen linjoilla. Kyllähän se tällä kelillä on lämmmintä, ja minusta ilmastointi.... Tietysti, jos haluaa mukavasti, ja leireillä olla. Minä kyllä laitattaisin kattoon luukun. Ammattimies kun tekee, niin ei se verrattuna ilmastointiin niin kallis ole, ja esm, iso heki ikkuna toimii hyvin. Nämä minun neuvot ovat viitteelisiä, sinun on ratkaisu. Toivopoika

SUOMALAINEN RITVA 28.06.2013 14:33

Miten olis jos vaihtaisit semmoisen kulkimen jossa oli katto ikkuna ,me vaihedetti kun nedelisessä oli ilmastointi kampe nukkuma tilan paallä ja hurisi tosi paljon ei saanut kunnolla nukuttua (hurina häiritsi ) nyt on uusi kampe on katto ikkuna ja on tosi valoisaa ( nukkumaan mennessä laitetaan pimenys verho) eikä ole mitään hurinaa . T.Rauno

HAAPANEN TIMO 28.06.2013 14:56

Samaa mieltä. Vaanarin olisi pyrittävä sähkönkäytöstä eroon. Pienellä harjoittelulla se kyllä kesällä erinomaisesti onnistuu.

@timppa

MÄKI JUKKA 28.06.2013 14:58

Yes, Vaihtoa tässä jo ajattelin, kun tuota talvimatkailua ei juuri harrasteta. Tässä olis hyvä kampe talven riemuihin...kuka sellaista tarvitsee. Tiedä sitten miten tuollainen Fiamman Turbo-kit auttaisi asiaa. Sen saisi tuohon isoon Hekiin kiinni. Sähköt jouttu sitten tuomaan jostain ellei pattereihin/akkuihin tyydy.

KOSKINEN OLLI 28.06.2013 17:25

No, niin no. Tulihan minunkin kirjoitettua puusilmäisesti nykyisen elämäntilanteeni mukaisesti. (Eläkeukko) Unohdin kokonaan ajan jolloin lasten kanssa lasten ehdoilla edettiin leirintäalueelta toiselle. :)

HAAPANEN TIMO 28.06.2013 19:00

Kyllä minunkin pitäisi useammin käyttää sanaparia 'mun mielestäni' Silloin se ei olisi ainoa totuus.

@timppa

REITTU MAUNO 18.07.2013 15:42

KABE:n matkailuvaunuissa on makuutilassa tuuletusikkuna ja se on saanut hyvän vastaanoton karavaanareilta. Olisko sellaisen asentaminen KABE:n matkailuautoon mahdollista ja millä hinnalla. Onko parempaa tietoa tarjolla koska asia on meillekin hyvin ajankohtainen, raitisilma ongelman vuoksi josta puolisoni kärsii. Olisin valmis ostamaan kyseisenlaisen tuuletusikkunan ja asentamaan sen autoon.

EEROLA TEEMU 18.07.2013 19:50

Kertomasi mukainen tuuletusikkuna on hyvä. Asensin sellaisen yhteen omavalmisteiseen m- autooni aikanaan. Osat löytyi Soliferilta ja asentaminen on ihan helppoa, tai ei paljoa maksakaan jos toisella teettää.

Joutunet vaan mittaamaan, mahtuisiko ikkuna sopivaan paikkaan , tai molemmille puolille jos siltä tuntuu. Ja eikun toimeksi. Toinen tapa ratkaista raitisilmaongelma, on ottaa ilmaa auton alta. Aukon ei tarvitse olla kovin suuri, mutta pitää olla pölyn takia suljettavissa tiiviisti.

VALTONEN MARTTI 19.07.2013 15:21

Miten olisi tuuletinkattoluukku ? Artikkeli asennuksesta löytyy Caravan 6 / 2005 lehdestä. J. Halmeenmäen mukaan kätevä mies asentaa parissa tunnissa. Kolmitehoinen, suurimmalla vie akkuvirtaa 50 W teholla humisee voimallisesti mutta pienimmällä teholla ei häiritse nukkumista. Myy Heinola Caravan,ainakin silloin. Hinta ei osunut silmiini. Vaikuttaa kätevältä. Merkki taisi olla "Omnivent"

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.