Halogeenit LED:ksi

JALONEN KARI 23.06.2013 21:50

Olen vaihdellut Hymerin sisäkaton halogeenivaloja onnistuneesti LED:ksi Valokkaan littanoilla "polttimoilla". Ongelmana on vielä seinässä olevat "lukuvalot, joiden polttimoita en ole saanut irti. Valot ovat kuin jäätelötötterö, jonka ulkopäässä lasilevy samassa tasossa valaisimen metallin kanssa (ei siis saa otetta) ja takapäässä lyijykynän paksuinen tappi, jota kääntämällä polttimokin pyörii ehkä 40 astetta.

Siispä osaisiko joku viisas neuvoa, millainen polttimo lienee ja miten sen saa irti vaihtoa varten (jos sellaisia on jo myynnissä).

KARJALAINEN ALPO 24.06.2013 06:25

Minulla pyörähti se lasilevyn kullanvärinen kehä vastapäivään muutaman asteen ja noon lähti kehä ja lasilevy irti.

NYBERG JYRKI 24.06.2013 06:39

Moi, valokkaan ledit mullakin,vänkää varovasti siitä kalpeasta raosta halogeenia ulospäin, kyllä se irtoo, on vain pienien jousien varassa. Asiallinen liike Valokas, kannattaa käydä sivuilla www.valokas.fi Lennu

JALONEN KARI 11.07.2013 21:50

Kiitokset Lennulle neuvosta. Parilla ohuella taskuveitsen terällä ulospäin vänkäämällä polttimo lähti irti.Liittiminä jouset ja 2 piikkiä.

Uudet polttimot ostin Clas Ohlsonilta. Kanta MR16/GU5.3. Polttimo 4 W - vastaa 25 wattista lankapolttimoa/halogeenia ?, 170 lumenia, life time 20 vuotta (oma ajokortti lienee jo silloin vanhentunut).

Ohlsonin polttimot olivat 4 wattisia valokkaan 3 w verrattuna ja hinta Ohlsonilla 19 E ja valokkaalla 22 E ilman postikuluja.

Kyllä näkee lukea !!!!

HYTÖNEN RAIMO 12.07.2013 00:38

Itse tehnyt samaa operaatiota jo pitemmän aikaa. Lukuvalot (2 pöytäryhmässä ja 2 vuodeosastolla) vaihtuneet Bilteman led-valaisimiin samoin yhdistetty katto/porrasvalo. Katon kolmeen spottiin löytyi polttimo Kuopion Biltemasta (1W G4) - enempää ei ollut eikä ole tullut - joten loput viisi piti tilata netistä. Lisäsin vielä sisävalaistukseen epäsuoraa tunnelmavaloa antavan värillisen led -nauhan. Hyvä tuli ja virrankulutus aleni viidesosaan aikaisemmasta.

Lisäksi olen vaihtanut ledeiksi ulkovalo, yhdistetyn taka/jarruvalo, takasumuvalo, ja lisäjarrruvalopolttimot. Myös sivu- ja äärivalovalaisimet ovat vaihtuneet led -lamppuihin. Eikä ole tarvinnut tätäkään kauppaa katua.

Ainoa ongelma ilmeni nettikaupasta ostettujen taka/jarruvalopolttimojen kanssa, jotka kieltäytyivät toimimasta Transitissa vaikka suoraan akkuvirralla toimivatkin. Hain Biltemasta uudet (halvemmat) polttimot ja ne pelittivät kuten pitääkin.

Ledin etuihin kuuluuvähäisen virrankulutuksen ohella kirkas valo sekä hehku- ja halogeenipolttimoihin verrattuna todella piiiiiitkä kestoaika (30 000 tuntia). Lisäksi kuumeneminen on selvästi etenkin halogeenipolttimoja maltillisempaa. Tulevaisuuden tekniikkaa, johon voi siirtyä jo tänään.

KOISTINEN TOIVO 12.07.2013 08:05

Minkäköhänlainen kulutus lie tuommosella kattovalo ledillä lie, mikä meillä on. Siinä näkyy olevan kymmeniä pisteitä, kovin kirkas on. Sitten kun sitä kytkintä painaa toisen kerran, muuttuu sinisekasi valo. Aattelin laittaa semmosen toisen perälle kattoon. Lisännekkö kulutusta kuin paljon. Tuota jääkappia ei saa sammuttamaan valoa millään, jos ovi on auki. Olen magneettia kuletellut oven pielisä, mutta ei usko. En tiijä palaako sillon kun on ovi kiinni, kun ei mahu kattomaan. Toivopoika

VALTONEN MARTTI 12.07.2013 08:33

Toivo, laita digikamera jääkaappiin kuvaamaan videota, sulje kaappi hetkeksi. Avaa ja katso videolta sammuiko valo.

Käyttäjän lisäys viestiin 12.7.2013 klo 09:12:48 Tai laita kamera ajastimella ottamaan kuva ilman salamaa suljetusta kaapista.

KOISTINEN TOIVO 12.07.2013 12:19

Kyllä se tosipuheessa sammuu, koskapa monta kuukautta talvella seisoissa ei akku ole tyhjentynyt, mutta olen ihmetellyt. Kokeilin kameralla, kyllä sammuu. Mutta miten se sammuttaa, sitä en ymmärä. Toivopoika

ASIKAINEN MATTI 12.07.2013 16:43

Raimolle

Jos ajelet lumikeleissä, niin lisää lämmitysvastukset takavaloihin, että eivät muuraannu umpeen lumella. Sopivia ovat esim. 5 Watin polttimot. Antavat riittävästi lämmintä.

SIIVOLA SEPPO 12.07.2013 17:39

Halpa-Halleissa on G 4 kantaisia polttimoita jotka sopivat halogenien tilalle,on taka ja sivukantaisia ja minusta kohtuu hintaisia 6,90 kpl.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.