Olkaapa tarkkoina TraFin/ajoneuvoveron kanssa!

VARJONEN JOUNI 10.06.2013 16:45

Viime perjantaina tupsahti postiluukusta TraFin lähettämä ajoneuvoverolippu toukokuisesta muutaman päivän käytöstä. Tämä oli ihan ok, mutta samalla lapulla oli punaisella ilmoitus jonka mukaan ajoneuvostani on erääntynyt vero maksamatta ja tietona viittaukset kyseiseen laskuun sekä korko 3,00 euroa. Ja lisäksi tietenkin maininta, että "...jos veroa ei ole maksettu ajoneuvo on käyttökiellossa". Tuokin olisi ollut muuten ok, paitsi että alkuperäisen verolipun eräpäivä on vasta 13.6.2013!

Eli TraFi yrittää veloittaa viivekoron laskusta, jonka eräpäivä on tulevaisuudessa! Mainittakoon vielä täsmennyksenä, että maksamattomia veroja ei autossani ole ja tämän uuden viivekorollisen laskun viitenumerokin on aivan sama kuin alkuperäisen laskun jonka eräpäivä on tosiaan 13.6.

Itse satuin muistamaan laskun koska olin sen juuri muutama päivä aiemmin nettipankkiin syöttänyt, mutta aivan yhtä hyvin se olisi voinut jäädä havaitsematta, joten katsokaapa tarkkaan mitä TraFi teiltä yrittää laskuttaa!

HALINEN HARRI 10.06.2013 19:17

Sielläkin lomatuuraajat tulleet töihin ilman työhönperehdyttämistä.

AHJOS TIMO 10.06.2013 21:37

Muistaakseni tein joskus sellaisen havainnon, että liikennekäytöstä poisto muutti aiempia eräpäiviä. Esim. taisi käydä niin, että kun oli aiemmin sovittu veron erääntymisestä 1/4-vuosittain, pian liikennekäyttöön oton jälkeen tulikin koko vuoden lasku kerralla maksettavaksi.

HESSE PAAVO 13.06.2013 19:46

Tänään otin koslan käyttöön ja ihmettelin tovin kun en päässyt tunnistautumaan trafin sivuilla danske bankin tunnuksilla. Muuten kyllä danske bankkiin pääsi. No, sitten koitin aktian tilillä, no broblemo!

TURUNEN HEIMO 14.06.2013 09:53

Nykyään on vähentynyt tuo tietokoneen syyttäminen ja tilalle tullut järjestelmässä ollut häiriö. Ne on minusta sama asia, ei yksittäinen kone mitää tee. Trafi on laittanut perintään laskun jonka eräpäivä tulevaisuudessa ja samaa oire vaivaa muitakin viranomasia. Tuo ei nyt ole mitää utta DB:n kohdalla mutta surkeaa kun pitää olla tili myös jossain muualla jotta viranomaisasiointi onnistuisi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.