Lämminvesivaraajan venttiili

VAINIONPÄÄ SAKARI 30.05.2013 22:30

Trumassa venttiili ei suostu sulkeutumaan vaan laskee vedet "alleen" eli suoraan ulos, vaikka luulin tyhjentäneeni vempaimen vedestä syksyllä huolella. Pakkasen ei siis pitäisi olla aiheuttaja. Liekö venttiili uusissa vai liekö jotakin konstikolmosta? Nimimerkillä neuvosta kiitollinen.

Käyttäjän lisäys viestiin 31.5.2013 klo 07:02:10 Kiitos Pekka vastauksestasi. Katsoin tilannetta tarkemmin. Vettä jää kyllä varaajaan ja se kuumenee, mutta kun avaa hanan, vettä riittää hanalle vain heikosti ja kuumaa vettä menee paineella pihalle poistoputkesta.

PALM PEKKA 31.05.2013 05:38

Viestissä ei selviä kuinka pohjoisessa asut joten yksi vinkki on tässä. Trumassa on venttiili joka aukeaa minulla +8 asteessa automaattisesti eikä myöskään sulkeudu jos ei ole tuota lämpimämpää. Pistä siis lämmitin päälle ja kokeile hetken päästä uudestaan. Tuskin on vika vaan tuo automaatti estää sulkeutumisen. ITE

TOIVONEN MARTTI 31.05.2013 08:44

Jos vesi menee alle vasta kun avaat lämminvesihanan on varmaan hanalle tulevassa letkussa poistoventtiili joka on jäänyt sulkematta. Toinen ja huonompi vaihtoehto on sitten että letku on pakkasen takia irronnut joko hanasta tai jostain liittimestä.

Mun Bürstnerissä on ainakin neljä tyhjennyshanaa letkuissa sen boileria suojaavan sähkösysteemin lisäksi, kaksi ennen vessan hanoja ja kaksi ennen keittiön hanoja.

Paas katsellen/muistellen mistä vesisysteemi on tyhjennetty. mot

SALMINEN MATTI 01.06.2013 19:50

Auton vuosimallia tietämättä, kehoitan tarkistamaan automaattiventtiilin alareunasta löytyykö pieni pyöreä nappula toiselta kapealta sivulta. Mikäli löytyy niin paina se pohjaan, pitäisi veten pysyä sisällä.

MATIKKA LAURI 01.06.2013 20:06

Minun Trumassa - mallia en nyt muista - automaattiventtiilin päällä on tappi, jota nostamalla venttiili sulkeutuu. On vain niin pirullisessa paikassa. Venttiili avatuu myös automaattisesti, jos katkaiset asunto-osan pääkytkimestä virran.

PALM PEKKA 01.06.2013 20:47

Nappi löytyy truman oikeasta etureunasta kun avaa kaapin oven ja nostaa ylös kaapin pohjalevyn. Näkyy hyvin taskulampulla. ITE

VAINIONPÄÄ SAKARI 03.06.2013 18:59

Vika löytyi tänään, ja kuvailen sen tähän niin kuin korjaajan (Kisalo Ky, Lapua) selityksestä ymmärsin. Ehkä tästä on apua jollekin toisellekin, jos kohdalle sattuu samanlaista. Kyse ei ollut poistoventtiilin häiriöstä. Vesi ei tullut ulos vedenpoistoaukosta vaan ns. korvausilmaputkesta. Korvausilmaputki on tarpeellinen, koska Trumassa on varaajalle vedenpoistoautomatiikka, joka laukeaa, kun lämpötila laskee riittävän alas (ohjekirjassa mainitaan 8 astetta). Ilmaputkessa on takaiskuventtiili, jonka pitäisi toimia niin, että se päästää ilmaa sisään, mutta ei salli liikennettä toiseen suuntaan. Nyt tämä hauliperiaatteella toimiva venttiili oli jostakin syystä jumiutunut, mistä aiheutui se, että pumpun käynnistyessä paine eli vesi tunki ulos sieltä, mistä helpoiten pääsi eli ilmaputkesta. Vaan eipä tule enää. Väliaikaisratkaisuna venttiili eli koko ilmaputki on poissa käytöstä. Tämä puolestaan on muistettava varaajaa tyhjennettäessä, koska korvausilman saamisen vuoksi molemmat hanat tulee avata ennen tyhjäystä. On se hyvä, että meissä ihmisissä on osaajia moneen suuntaan; tällaiset asiat menevät meikäläiseltä yli hilseen. Ja arvatkaapa, oliko hyvät tilat touhuta sen lämmitinpannun kanssa siinä vaatekaapin alla! Laite siis Trumatic 3400.

Kiitoksia vielä mukana eläneille!

HAAPANEN TIMO 03.06.2013 19:10

Hyvää tietoa. Kyseessä on siis no: 7 'ilmastointiventtiilillä varustettu lämminvesiliitäntä' Onko näin?

http://webshop.bonware.com/skin/frontend/default/default/images/kayttoohjeet/C34006000.pdf

@timppa

LAUKKANEN MAURI 03.06.2013 19:57

Taas kerran onn joku oppinut tehnyt käänöksen ;ilmastointiventiili?. Pitääkö autossa olla ilmastointi vai miksi tuo nimi?. Oikea osan nimitys olisi alipaineventiili,kuten tuolla selitetiin,eli kun se jäätymisen varoventiili laukeaa niin vedet tulee ulos eikä alipainetta vesitilaan synny tai kun säiliö tyhjennetään käsikäytöllä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.