Onko mahdotonta löytää sopivaa autoa? Vinkkejä kaivataan!

Leena Heinonen 28.05.2013 10:23

Yritän vielä saada neuvoja ja vinkkejä seuraavanlaiseen ongelmaan:

Olemme entisiä vaunuilijoita ja etsimme nyt asuntoautoa. Malleja on valtavasti, mutta emme ole löytäneet sopivaa autoa, koska Fiat Ducaton -ohjaamo on liian ahdas 196 -senttiselle puolisolleni. Mies ei saa ajoasentoa, kun ratti on sanamukaisesti kiinni polvissa. Ratin säädöt eivät muuhun riitä. Meidän molempien pitäisi kuitenkin pystyä ajamaan autoa.

Renault -pohjaisen ohjaamossa on paremmin ajotilaa, kun rattia saa säädettyä. Mallivalikko kyseisellä pohjalla on kuitenkin hyvin kapea. Olemme löytäneet vain yhden mallin, koska lisäksi haluaisimme erillisvuoteet tai saarekevuoteen, jotta molemmilla on vapaa pääsy punkkaansa. Katselimme Adria Matrix Supremea (M 687 SL), jossa mies sai toimivan ajoasennon, mutta itse auto on todella iso/ pitkä ja valittavissa on vain 2, 3 -moottori (125hv/150hv).

Uusia kun asiassa ollaan, olisin kysynyt seuraavia neuvoja ja vinkkejä:

pitkälle miehelle sopivasta autosta, onko esim. jossain merkeissä/malleissa enemmän mahdollisuuksia ratin säätelyyn, vaikka pohja onkin sama Ducato? -riittääkö 2,3 dCi -moottorissa vääntö 3500kg massalle? -onko 7,76 -metrinen runko niin epäkäytännöllinen, kuin me oletamme (toiveena olisi alle 7-metrinen auto) kokemuksia Rellun -pohjasta? -mitä lisävarusteita autoon kannattaa asennuttaa? Ajattelimme ainakin kaasun ulosottoa ja myös ilmastointi olisi mukava hikiset yöt vaunussa muistaen. otamme kaikki vinkit ja neuvot kiitollisina vastaan!
PALM PEKKA 28.05.2013 10:54

Integroiduissa malleissa on enemmän penkinsäätöä taaksepäinkin. Itsellä on 636 ja tuntuu juur meille sopivalta. Kaasun ulosotto on fiksu keksintö. Muista että jos asennat ilmastointeja ym. lisälaitteita niin autosi painot helposti ylittyy ja autoa ei enää saa ajaa ns. henkilöautokortilla vaan vaaditaa kuorma-autokortti. ITE

PULKKI MARTTI 28.05.2013 11:24

Kun auton pituus ylittää 7.5m poistuu monta lyhyydestä aiheutuvaa ongelmaa. Kuten Pekka äsken sanoi indekroidussa autoissa usein ohjaamossa tilaa riittää enemmän. Tilavia autoja löytyy myös muistakin korimalleista kunhan sisäjärjestys antaa siihen mahdollisuuden, myös Fiat alustaisina.

KOISTINEN TOIVO 28.05.2013 11:39

Eikö tuosta asiasta ollut juttua äsken keväämmällä muistelen. Toivopoika

PESONEN TERHO 28.05.2013 16:34

Omituista, minäkin olen 196cm pitkä ja pitkäkoipinen. Auto on puoli-integroitu Burstner Fiat Ducaton -ohjaamolla Jalat ottaa rattiin kiinni vain ihan jos se on säädetty ihan ala-asentoon. Jalkatilaa tulee riittävästi kun rattia nostaa ylemmäksi. Fiatin-ohjaamossa on pään yläpuolella tarpeeksi tilaa ei ota pää kiinni kattoon kuten esim. Fordin-ohjaamossa.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 28.05.2013 16:47

Oli siitä Topi, mutta kysyjä ei ole vielä saanut varmuutta asiaansa. Itse tein viisi kappaletta huteja, ennen kuin osuin oikeaan. Oli peltikuorista volkkaria, joiden sisätilat kävivät ajanmittaan pieniksi. Pahin susi oli puoli-integroitu Fiat Dettfless, näppärä auto pyöritellä, vaan sekundaa oli varustelu ja Fiiatin alihankkijoiden osat: iskarit kestivät 30t km, akku vuoden, egr:ää odotettiin Italiasta puoli vuotta, muoviosat kutistuivat talven aikana piloille so. kaikki uusiksi takuuseen yms., en edes muista. Iskarit ja akku eivät menneet edes takuuseen.

Nyt olen ajanut kolme vuotta autolla, jolla toivottavasti ajelen lopun ikäni. Kaikki on kohdallaan integroidussa Hymer-MB:ssä: takakeittiö (kokki ei ole toisten jaloissa), ruhtinaallinen sohva (jossa yksin ajellessani nukun), hulppeat vesi- ym. säiliöt (ei tarvi aina olla täyttämässä/tyhjentämässä), seisomakorkeudella oleva jääkaappi (kuinka moni viitsii kotona kyyristellä/kontata lattianrajassa) ja ennen kaikkea tilaa on joka suuntaan niin ohjaamossa kuin asunto-osassakin (suihkutilakin on yhtä iso kuin kotona ja erillään wc-tilasta). Mersun tekniikasta en viitsi mitään puhua, se kun on alansa huippua.

Nimimerkillä "Vihdoinkin tyytyväinen karavaanari"

VALTONEN MARTTI 28.05.2013 16:59

VP:lle kysymys: paljonko tuo ihanuus on kok.painoltaan? Eli millä kortilla?

LAUKKANEN MAURI 28.05.2013 21:48

Joskus noilla MB-miehillä näyttää pään kuori olevan niin ohut, että tyhmyys paistaa läpi. Tunsin yhden MB-miehen, kun ne jarruputket rupes ruostumaan hän sanoi auonkorjaalle,kun tilaat ne uudet putket niiden pitää olla puolta paksummat kunnon aineesta tehty,ei niin kuin alkuperäiset,näin sanoi MB-mies.

En tarkoita VP,tä enkä tarinalla ole mitään tekemistä hänen MB,n-kanssa.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 29.05.2013 08:51

Martille, omapaino 3000kg, kokonaispaino 3500kg, eli ajelen samalla kortilla kuin henkilöautoakin, vieläpä yhtä näppärästi.

PULKKI MARTTI 29.05.2013 11:25

Mikäs se Maurin huumoria kuljettaa? Merssumiehet, varsinkin Hyymerimerssumiehet ei ole ohutkuorisella pääkkykuorella varustettuja. Isävainaa jo minun nuorenaollessa väitti paksukalloiseksi. Onko se V-P exis se sinun autosi?

HARJULAMPI JUKKA 29.05.2013 14:26

Kaikella lämmöllä mersuja kohtaan. Ovathan ne tietysti oman lajinsa huipputekniikkaa eli parhaita Mersuista. Olen tavannut viime talvenakin useamman MB-henkilön, joka ei ollut noin tyytyväinen omaansa. Tekevätköhän mersujakin erilaisia.?

LAUKKANEN MAURI 29.05.2013 14:47

Olipa minullakin se MB- kuume nuorempana ja ostikin sellaisen ,mutta ei se taivas auennut minulle kun sillä ajelin ja möin pois.

Se taitaa olla laukkanen pääkoppakin paksun puolueista sorttia ,kun ei ymmärtänyt sitä seitsemättä taivasta kun omistaa sen MB,n.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 29.05.2013 15:33

Martille, se on B640 Starline, youtubessa esittely. Jukalle, aikani pariakymmentä automerkkiä ajaneena, on pakko tunnustaa sakemannien laatu ja siksi itse ajelen Vw Caravellea, MB 180C Kompressoria ja emännälläkin on pikkumersu. Eipä valittamista ja huoltokulut minimissään.

HAAPANEN TIMO 29.05.2013 17:21

Mulla on Sprintereitä ollut neljä, vaiko viisi. Reilun miljoonan niillä ajelin, ei autoja kummempia vehkeitä nekään. Jouset poikki, startit ja laturit rikki. Sähköjohdot oikarissa, ventiilinnostajat jumissa, virtalukkoja vaihdettiin, samoin pyöränlaakereita. Mitä kaikkea vielä.

@timppa

RAITIMO JOUKO 30.05.2013 21:29

Tutkailes Leena miehes kanssa tätä; http://www.nettikaravaani.com/lmc/liberty-7305-ti/1353850 Autosta löytyy kaikki toivomasi: pitkälle kuljettajalle (samoin lyhyelle) hyvä ajettavuus, erillisvuoteet, ilmastointi sekä ohjaamossa, että asunto-osassa, kaasun ulosotto. Edellisten lisäksi autossa jo valmiina runsaasti sekä mukavuutta, että turvallisuutta parantavia lisävarusteita. Ja mikä kannaltasi parasta, saat auton alle puoleen hintaan uuteen verrattuna.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.